Νιπτήρας στο μπάνιο

Νιπτήρας στο μπάνιο

Εάν το μπάνιο σας είναι ευρύχωρο, θα φιλοξενήσει εύκολα υδραυλικά, έπιπλα, πλυντήριο ρούχων, στεγνωτήριο και πολλά άλλα αντικείμενα. Οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες μπάνιο που πρέπει να εκτιμήσουν κάθε τετραγωνικό εκατοστό σε αυτή την αίθουσα, μπορούμε να συμβουλεύσει αυτή την επιλογή για να εξοικονομήσετε χώρο, όπως ένα ερμάριο για ένα πλυντήριο ρούχων.

Νιπτήρας στο μπάνιο

Αυτά τα έπιπλα θα αντικαταστήσουν τα ράφια, τα ντουλάπια ή τα άγκιστρα, καθώς επίσης θα βοηθήσουν στην απόκρυψη του σώματος του εξοπλισμού. Ποια χαρακτηριστικά των ντουλαπιών για πλυντήρια ρούχων πρέπει να γνωρίζετε εκ των προτέρων, μπορείτε να τα κατασκευάσετε εσείς και πώς να το εγκαταστήσετε σωστά;

Μεγάλο ντουλάπι για το πλυντήριο και το στέγνωμα στο μπάνιο

Πλεονεκτήματα

 • Η παρουσία ενός τέτοιου γραφείου θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της τάξης στην αίθουσα. Μπορείτε εύκολα να τοποθετήσετε μέσα σε απορρυπαντικά, προμήθειες υγιεινής προμήθειας, κουρέλια, χαρτί και άλλα αντικείμενα που είναι αποθηκευμένα στο μπάνιο.
 • Επιπλέον, το μπάνιο θα είναι πολύ πιο εύκολο να καθαρίσει, όπως σπρέι, κουτιά, κουτιά, μπουκάλια καλλυντικών μπορούν να κρατηθούν από τη θέα, όπου γρήγορα συλλέξει τη σκόνη, και στο εσωτερικό του υπουργικού συμβουλίου.
 • Δεν χρειάζεται πλέον να τοποθετείτε μικρά αντικείμενα στο πλυντήριο, καθαρίζοντάς τα για το πλύσιμο. Όλα τα μικρά πράγματα μπορούν να κρυφτούν μέσα στο ντουλάπι.
 • Εάν η ντουλάπα σας διαθέτει ενσωματωμένο καλάθι πλυντηρίου, μπορείτε να κρύψετε τα βρώμικα ρούχα από τα αδιάκριτα μάτια.
 • Για ένα πλυντήριο ρούχων, τα πανιά και άλλα αντικείμενα δεν θα πέσουν πια.
 • Χάρη στην εγκατάσταση του ντουλαπιού, ο θόρυβος από τη λειτουργία της συσκευής θα μειωθεί.
 • Το πλυντήριο ρούχων μπορεί να προστατευθεί από την παραβίαση παιδιών ή ζώων.

Ντουλάπα ανοιχτό για πλυντήριο στο μπάνιο

Εντοιχισμένη ντουλάπα για το πλυντήριο στο μπάνιο

Ντουλάπι με ράφια και χώρο κάτω από το πλυντήριο και ξήρανση στο μπάνιο

Υλικά

Για τα ντουλάπια στο μπάνιο είναι σημαντικό να επιλέξετε υλικά που δεν φοβούνται το νερό και υψηλή υγρασία. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να είναι ελκυστικά στην εμφάνιση.

Για ένα ντουλάπι που κρύβει ένα πλυντήριο ρούχων σε ένα μπάνιο, συχνά χρησιμοποιούν:

 • Γυαλί. Τα οποία μπορούν να είναι καθρέφτη, ματ ή διαφανή, καθώς και διακοσμημένα με σχέδια ή χάραξη. Είναι ένα ανθεκτικό στην υγρασία υλικό που ταιριάζει απόλυτα με οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο. Η αλήθεια είναι ότι ο υαλοπίνακας είναι ακριβός και σε πολλές περιπτώσεις πρέπει να παραγγελθεί ο σχεδιασμός, γεγονός που θα αυξήσει περαιτέρω το κόστος.
 • Πλάκα υλικό. Το πιο συνηθισμένο στα μπάνια μας είναι το MDF, επειδή αυτά τα σανίδες έχουν προστατευτική μεμβράνη ανθεκτική στην υγρασία. Είναι επικίνδυνο μόνο να παίρνουμε νερό στη θέση των συνδετήρων και των αρθρώσεων των εξαρτημάτων. Υπάρχει ένα ντουλάπι για ένα πλυντήριο από MDF αρκετά μέτρια, αλλά δεν θα βρείτε μια ιδιαίτερη ποικιλία μεταξύ των μοντέλων.
 • Το δέντρο. Ένα τέτοιο υλικό στο μπάνιο που χρησιμοποιείται για την αποφυγή, αλλά στις μέρες μας, το ξύλο μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για ντουλάπια με πλυντήριο ρούχων, επειδή είναι σε επεξεργασία από ειδική εμποτισμό και λάκα. Ταυτόχρονα, παρακαλούμε να σημειώσετε ότι ένα ποιοτικό ξύλινο ντουλάπι δεν μπορεί να είναι φθηνό.
 • Πλαστικά. Αυτό είναι το πιο ανεπιτήδευτο υλικό, το οποίο δεν φοβάται το νερό και τα προϊόντα καθαρισμού, αλλά είναι και φθηνότερο από τα υπόλοιπα. Επιπλέον, αντιπροσωπεύεται από μια μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και στοιχείων διακόσμησης. Ένα τέτοιο γραφείο μπορεί να επιλεγεί ως προσωρινό μέτρο με περιορισμένο προϋπολογισμό.

Ξύλινο ντουλάπι για πλυντήριο ρούχων

Ντουλάπι από λευκό MDF για το πλυντήριο στο μπάνιο

Ντουλάπι από ξύλο και πλαστικό για ένα πλυντήριο στο μπάνιο

Έντυπα

Τις περισσότερες φορές αυτός ο τύπος επίπλων είναι ένα ορθογώνιο ή τετράγωνο ντουλάπι. Αν έχει επιλεγεί μια επιλογή γωνίας, είναι δυνατή η τοποθέτηση ενός ερμάριου με ημικυκλικές πόρτες.

Τύποι

Η ντουλάπα σε συνδυασμό με το πλυντήριο, μπορεί να είναι:

 • Ελεύθερη στάση. Σε αυτή την περίπτωση ο εξοπλισμός έχει εγκατασταθεί κάτω από το νεροχύτη, και το υπουργικό συμβούλιο είναι περισσότερο σαν ένα ντουλάπι, μέσα από τις οποίες ένας αριθμός μπορεί να είναι μια μηχανή στεγνωτήριο, καλάθι ρούχων, ράφια για τα νοικοκυριά, κρυμμένη από τα μάτια του σωλήνα. Επιπλέον, ο πάγκος ενός τέτοιου ερμάριου μπορεί να συνεχιστεί και να περιλαμβάνει ένα νιπτήρα, το οποίο είναι ακόμη πιο επωφελές για την εξοικονόμηση χώρου.
 • Κάθετη. Πρότυπο ντουλάπι με αιωρούμενες πόρτες, στις οποίες δεν υπάρχει πυθμένα και πλυντήριο είναι κρυμμένο. Η τεχνική σε ένα τέτοιο περίβλημα μπορεί να ανυψωθεί, πράγμα που διευκολύνει τη φόρτωση / εκφόρτωση του πλυντηρίου.
 • Ενσωματωμένο. Αυτή η επιλογή είναι δαπανηρή και πολύ δύσκολη στην υλοποίησή της, καθώς απαιτεί εργασίες ανακατασκευής και επισκευής.
 • Γωνία. Μια εξαιρετική επιλογή για τον ιδιοκτήτη ενός μικρού μπάνιου, στο οποίο υπάρχει μια ελεύθερη γωνία.

Ντουλάπι-πεζοδρόμιο με τραπέζι και ενσωματωμένο νεροχύτη για το πλυντήριο στο μπάνιο

Ενσωματωμένη θέση στο ντουλάπι τοίχου για το πλυντήριο στο μπάνιο

Γωνιακό ντουλάπι από λευκό μοριοσανίδα για πλυντήριο ρούχων στο μπάνιο

Είναι δυνατή μια αρθρωτή επιλογή;

Αυτή η έκδοση του υπουργικού συμβουλίου, στην οποία θα βρίσκεται το πλυντήριο, είναι επίσης στην αγορά. Σε ένα κρεμαστό ντουλάπι είναι εύκολο να κρύβονται μετρητές και επικοινωνίες, αλλά και να τοποθετείτε πολλά μικρά αντικείμενα. Θα πρέπει να υπάρχει ένα μικρό κενό μεταξύ του πλυντηρίου και του πυθμένα του ντουλαπιού. Συχνά για την οπτική επέκταση του χώρου, το μοντέλο ενός κρεμασμένου ντουλαπιού στο μπάνιο συμπληρώνεται από μια γυάλινη πόρτα.

Λευκό ντουλάπι τοίχου με τρία ράφια πάνω από το πλυντήριο στο μπάνιο

Ντουλάπα πάνω από το πλυντήριο στο μπάνιο

Κατασκευαστές

Πολύ συχνά, το ερμάριο, στο εσωτερικό του οποίου υπάρχει πλυντήριο, διατίθεται ξεχωριστά σύμφωνα με τα απαιτούμενα μεγέθη, αλλά υπάρχουν και έτοιμες εκδόσεις. Για παράδειγμα, η δημοφιλής εταιρεία IKEA προσφέρει ένα βολικό μοντέλο τέτοιας καμπίνας, κατασκευασμένο από μοριοσανίδες με προστατευτική ταινία. Το μοντέλο ονομάζεται Lillongen και παρουσιάζεται σε λευκό και μαύρο-καφέ χρώμα.

Πρόκειται για ένα ψηλό στενό ερμάριο με πλάτος 64 cm, μέσα στο οποίο υπάρχουν δύο ράφια (μπορούν να ρυθμιστούν σε ύψος) και δύο ράφια πετσετών. Το προϊόν χαρακτηρίζεται επίσης από την παρουσία ρυθμιζόμενων πλαστικών ποδιών για μεγαλύτερη σταθερότητα του μοντέλου και προστασία του θαλάμου από την υγρασία.

Λευκό ντουλάπι με ράφια

Το αρθρωτό μοντέλο του θαλάμου για πλυντήριο ρούχων κατασκευάζεται από τη ρωσική εταιρεία Vod-ok. Το πλάτος του προϊόντος είναι 60 εκατοστά και κατασκευάζεται ένα ντουλάπι από MDF. Έχει δύο ράφια και ένα ανώτερο διαμέρισμα με πόρτες ταλάντευσης, συμπληρωμένο με κλειδαριές πόρτας για ομαλό κλείσιμο.

Πώς να φτιάξετε τα χέρια σας;

Αν δεν είστε ικανοποιημένοι με το φάσμα των έτοιμων ντουλαπιών μπάνιου στα καταστήματα, μπορείτε να κατασκευάζετε πάντα το προϊόν μόνοι σας. Ωστόσο, αυτό απαιτεί να έχετε τουλάχιστον αρχικές δεξιότητες στην ξυλουργική και ένα ειδικό εργαλείο.

Πρώτα σχεδιάστε ένα σχέδιο του μελλοντικού υπουργικού συμβουλίου, υπολογίστε όλες τις διαστάσεις και επικοινωνήστε με τους κατασκευαστές επίπλων στην πόλη σας. Παραγγείλετε το μοριοσανίδα ή MDF μαζί με το πριόνι και πάρτε τα τελικά μέρη. Στο σπίτι, στερεώστε τα με μεταλλικές γωνίες και βίδες, στη συνέχεια τοποθετήστε το ντουλάπι στη θέση του. Εάν θέλετε, σε ένα τέτοιο περίβλημα μπορείτε να εξοπλίσετε ένα ράφι ή συρτάρια.

Σπιτικό ντουλάπι για πλυντήριο ρούχων στο μπάνιο

Συμβουλές εγκατάστασης

 • Φροντίστε να αφήσετε ένα καθαρό χώρο (τουλάχιστον 2-3 εκατοστά) μεταξύ του πλυντηρίου και των τοίχων του ντουλαπιού, έτσι ώστε η δόνηση της συσκευής να μην καταστρέψει τα έπιπλα.
 • Αφήστε το ντουλάπι για ένα πλυντήριο και προστατεύει από την υγρασία, προσπαθήστε να εγκαταστήσετε τέτοια έπιπλα μακριά από χώρους όπου εισέρχεται τακτικά νερό, ειδικά ζεστό νερό.
 • Εάν το περίβλημα σας έχει βάση, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι αυτό δεν παρεμποδίζει τη λειτουργία του μηχανήματος.
Ντουλάπι κάτω από το πλυντήριο και ξήρανση στο μπάνιο

Ντουλάπα ντουλάπα για το πλυντήριο στο μπάνιο

Μεγάλο ευρύχωρο ντουλάπι για πλυντήριο ρούχων και ξήρανση στο μπάνιο

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

11 + = 13