Διακοσμητική πέτρα στο διάδρομο – μυστικά του στυλ

Στο σχεδιασμό του σπιτιού και του διαμερίσματος θέλω να χρησιμοποιήσω φυσικά υλικά, αλλά όχι πάντα δικαιολογείται. Για παράδειγμα, η χρήση φυσικής πέτρας για εσωτερική διακόσμηση. Είναι ακριβό, δύσκολο, απαιτεί υψηλά προσόντα. Υπάρχει μια πολύ παρόμοια με φυσική τεχνητή πέτρα. Είναι επίσης κατασκευασμένο από φυσικά συστατικά, αλλά ζυγίζει λιγότερο, και κοστίζει λιγότερο. Και η διακόσμηση του διαδρόμου με μια διακοσμητική πέτρα μπορεί να γίνει από τον εαυτό του - δεν απαιτεί ειδική εξειδίκευση. 

Μια από τις επιλογές για τη διακόσμηση του διαδρόμου με μια διακοσμητική πέτρα

Μια από τις επιλογές για τη διακόσμηση ενός προθάλαμου

Τύποι διακοσμητικών πέτρας φινιρίσματος

Σήμερα υπάρχουν τρεις τύποι διακοσμητικών τεχνητών λίθων που χρησιμοποιούνται για εσωτερική διακόσμηση:

  • με βάση το τσιμέντο.
  • με βάση τον γύψο.
  • συσσωμάτωμα.

Αυτά τα προϊόντα σε εμφάνιση μοιάζουν πολύ με φυσική πέτρα, ζυγίζουν πολύ λιγότερο (από 14 κιλά / μ2 έως 50 kg / m2). Πολύ χαμηλότερο κόστος (σε σύγκριση με το φυσικό), ειδικά αν ο κατασκευαστής είναι ρωσικά ή λευκορωσικά. Τα πλεονάσματα μπορούν να αποδοθούν και να απλουστευθούν - μόνο το μπροστινό τμήμα είναι υφή, τα άλλα τρία είναι περισσότερο σαν κεραμίδια ή τούβλα.

Στην πραγματικότητα, υπάρχει ένας άλλος τύπος φινιρίσματος τεχνητής πέτρας - πλακιδίων κλίνκερ, που μιμούνται τούβλα από διαφορετικούς τύπους. Είναι φτιαγμένο από άργιλο σχεδόν σύμφωνα με την τεχνολογία των τούβλων - φέρεται στο φούρνο και υαλοπίνακα. Η διαφορά σε πάχος είναι 1-3 εκατοστά. Αυτό το είδος διακόσμησης είναι καλό σε πολλούς σύγχρονους εσωτερικούς χώρους - από υψηλής τεχνολογίας μέχρι σοφίτα.

Δείγματα πλακιδίων κλίνκερ για την προσομοίωση της τοιχοποιίας

Δείγματα πλακιδίων κλίνκερ για την προσομοίωση της τοιχοποιίας

Με βάση τον γύψο

Η πέτρα φινιρίσματος γύψου είναι η πιο φθηνή από αυτό το είδος υλικών. Το δεύτερο συν τους - είναι το πιο εύκολο. Χρησιμοποιείται κατά την εγκατάσταση σε γυψοσανίδα, καθώς δεν μπορεί να αντέξει τα βαριά φορτία. Μειονεκτήματα - είναι αρκετά εύθραυστη, υγροσκοπική, μπορεί να καταστραφεί όταν βρέχεται. Η διακόσμηση του διαδρόμου με μια διακοσμητική γυψοσανίδα είναι δυνατή μόνο εάν υποβληθεί σε επεξεργασία με ειδικό προστατευτικό εμποτισμό ή με βερνίκι ακρυλικού μετά τοποθέτηση.

Με βάση το τσιμέντο

Μια ισχυρή και ανθεκτική πέτρα φινιρίσματος λαμβάνεται από ένα μίγμα γύψου-άμμου. Μπορεί να πλυθεί, ακόμη και με μια βούρτσα που χρησιμοποιεί υγρά απορρυπαντικά. Τα μειονεκτήματά του:

  • Δύσκολο να κόψω. Θα χρειαστεί ένα βούλγαρο με ένα διαμαντένιο δίσκο, έτσι ώστε να υπάρχει λιγότερη σκόνη, μπορείτε να βρέξετε το κεραμίδι.
  • Μεγάλο βάρος. Αυτό - σε σύγκριση με το ανάλογο γύψου, και σε σύγκριση με το φυσικό βάρος είναι χαμηλότερο από περισσότερο από δύο φορές.
  • Υψηλότερη τιμή. Στην παραγωγή τσιμέντου διακοσμητικά πέτρα υψηλής ποιότητας τσιμέντο που χρησιμοποιείται, αλλά κοστίζει αξιοπρεπώς. Εκτός από την τιμή επηρεάζει τεχνολογία παραγωγής - τσιμέντου κερδίζει πλέον απαιτούμενη αντοχή (28 ημερών), και οι σχηματισθέντες πλακίδια πρέπει να αποθηκεύονται κάπου μέχρι αυτό το σημείο, και σε ορισμένες συνθήκες (σε μια θερμοκρασία περίπου 20 ° C και επαρκή υγρασία 40-50%). Αυτό σημαίνει ότι απαιτούνται σημαντικές εκτάσεις για τις εγκαταστάσεις αποθήκευσης, και αυτό είναι πρόσθετο κόστος.

Όλες αυτές οι αδυναμίες αντισταθμίζονται από την αντοχή και την ευκολία συντήρησης, γι 'αυτό είναι μία από τις πιο συνηθισμένες διακοσμητικές πέτρες για εσωτερική και εξωτερική διακόσμηση χώρων.

Τεχνητή πέτρα από το συσσωμάτωμα

Αυτό το είδος διακόσμησης διακοσμητική πέτρα εμφανίστηκε πρόσφατα. Αποτελείται από θρυμματισμένους φυσικούς βράχους - μάρμαρο, γρανίτη, χαλαζίτη - στον οποίο έχουν προστεθεί πολυμερείς ρητίνες ή τσιμέντο. Για να αποκτήσετε φωτεινά χρώματα, προστίθεται μια χρωστική ουσία. Φαίνεται ότι μια τέτοια διακοσμητική πέτρα είναι εξαιρετική - εμποτισμός φυσικών θραυσμάτων, λάμψη στις άκρες των ψίχουλων ... Πολύ καλή εμφάνιση, κατάλληλη για διακοσμητικά έργα στις εγκαταστάσεις.

Μέθοδοι χρωματισμού

Όταν επιλέγετε μια συλλογή από γύψο ή τσιμέντο, δώστε προσοχή στη μέθοδο χρώσης. Η χρωστική ουσία μπορεί να προστεθεί στο διάλυμα, και στη συνέχεια το κεραμίδι θα είναι του ίδιου χρώματος. Στην πρόσοψη της, εφαρμόστε τόνους σκίασης, οι οποίοι δίνουν στην επιφάνεια μια πιο φυσική εμφάνιση. Με αυτή την τεχνολογία, ακόμα και με τη διάσπαση, η διαφορά θα είναι αόρατη, καθώς οι αποχρώσεις είναι κοντά.

Σε άλλη υλοποίηση, η χρωστική εφαρμόζεται μόνο στην επιφάνεια. Στη συνέχεια, όταν χτυπηθεί ή χρειαστεί, το χρώμα θα είναι πολύ διαφορετικό.

Τοποθέτηση τεχνητής πέτρας με τα χέρια σας

Πριν ξεκινήσετε την εργασία, πρέπει να προσδιορίσετε τον αριθμό. Δεν είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται. Αν κοιτάξετε τη συλλογή, θα δείτε ότι βασικά αποτελούνται από θραύσματα διαφόρων μεγεθών και σχημάτων. Εξαίρεση - μια κεραμική πέτρα και μια συλλογή που προσομοιώνει τοιχοποιία. Έχοντας μάθει τα μεγέθη των θραυσμάτων, μπορείτε να εκτιμήσετε, καθώς περίπου εσείς θέλετε να τακτοποιήσετε.

Περιγράψτε τα αναμενόμενα όρια των τοίχων στους τοίχους. Τώρα μπορείτε να υπολογίσετε με ακρίβεια πόσα "τετράγωνα" διακοσμητικών λίθων χρειάζεστε. Στο προκύπτον σχήμα, προσθέστε περίπου 10-15% - για κλάδεμα και πιθανές αλλαγές στη διαδικασία. Αυτό θα είναι το απαιτούμενο ποσό για το φινίρισμα.

Προκαταρκτική διάταξη

Δάσκαλοι που έχουν εμπειρία με διακοσμητικές πέτρες, πρώτα "prikidyvayut", όπου ορισμένα θραύσματα ρυθμίζουν, πώς να τα μετατρέψουν. Μπορείτε να κάνετε μια διάταξη στο πάτωμα, μπορείτε να - στο λογισμικό σχεδιασμού (αν ξέρεις πώς να εργαστεί μαζί τους), μπορείτε να προσπαθήσετε να σχεδιάσετε ένα σχέδιο σε χαρτί γράφημα ή ένα κομμάτι χαρτί στο κουτί. Η κύρια προϋπόθεση: πρέπει να παρατηρήσετε τις αναλογίες και να μην ξεχάσετε τη ραφή. Μπορεί να είναι αρκετά μικρό - αυτό το είδος της τοποθέτησης ονομάζεται απρόσκοπτη και συνεχή, και μπορεί να έχει πάχος μέχρι 1 cm, ή ακόμα και λίγο περισσότερο.

Τοποθετήστε τα κεραμίδια, επιλέξτε χρώματα και αποχρώσεις

Τοποθετήστε τα κεραμίδια, επιλέξτε χρώματα και αποχρώσεις

Αυτό το στάδιο με την αυτο-διακόσμηση των τειχών με μια διακοσμητική πέτρα πολλά χάσετε, ελπίζοντας ότι στη διαδικασία της εργασίας όλα θα ξεκαθαρίσουν. Μπορείτε, βέβαια, και έτσι, αλλά να έχετε κατά νου ότι η κόλλα χτυπά πολύ γρήγορα και ότι δεν υπάρχει πολύς χρόνος για αλλαγή. Κάτω από το σχέδιο θα είναι ευκολότερο να εργαστείς.

Προετοιμασία της επιφάνειας

Οι τοίχοι από οποιοδήποτε υλικό μπορούν να κατασκευαστούν από τεχνητή πέτρα, αλλά όλοι τους χρειάζονται προκαταρκτική προετοιμασία. Αν οι τοίχοι είχαν προηγουμένως τελειώσει με κάτι, αφαιρέθηκε ολόκληρο το φινίρισμα, πρέπει να παραμείνει γυμνός τοίχος με γύψο. Κόψτε την διακοσμητική πέτρα στην παλιά ταπετσαρία - μάταια να περάσετε χρόνο και χρήμα: το φινίρισμα μόλις πέσει. Ορισμένες πολύ ελαφρές συλλογές μπορούν να κολληθούν στην ταπετσαρία, αλλά μπορεί να είναι μόνο θραύσματα - αρκετά κεραμίδια. Και τότε, κανείς δεν θα δώσει μια εγγύηση ότι η ταπετσαρία δεν θα σχίσει και όλα δεν θα καταρρεύσει.

Η απλούστερη διαδικασία προετοιμασίας των τοίχων, αν είναι σοφιστικέ. Απλά καλύψτε τα με ένα αστάρι. Ο τύπος του επιλέγεται ανάλογα με το υλικό (γύψος ή τσιμέντο). Στη συνέχεια, μπορείτε να προχωρήσετε στο πραγματικό τελείωμα.

Η διακοσμητική πέτρα τοποθετείται σε ομοιόμορφα τοιχώματα

Η διακοσμητική πέτρα τοποθετείται σε ομοιόμορφα τοιχώματα

Αν οι τοίχοι είναι κατασκευασμένοι από τούβλα, δομικά στοιχεία, οποιοδήποτε άλλο παρόμοιο υλικό, αρχικοποιούνται πρώτα, κατόπιν επικαλύπτονται με κατάλληλο γύψο. Είναι επίσης δυνατή η τοποθέτηση των τοίχων με γυψοσανίδες. Αλλά ταυτόχρονα, περιορίζετε τον εαυτό σας να επιλέγετε μια πέτρα φινιρίσματος - θα πρέπει να επιλέξετε από τις ελαφρύτερες συλλογές κατά βάρος και ουσιαστικά πρόκειται για μια διακοσμητική γυψοσανίδα.

Αν οι τοίχοι είναι ξύλινοι, αρχικά καλύπτονται με εμποτισμό, μετά από ξήρανση, επεξεργάζονται με αστάρι. Στη συνέχεια, η επιφάνεια είναι καρφωμένη με ένα πλέγμα και στη συνέχεια επικαλυμμένο. Όταν επιλέγετε ένα στόκο προτίμηση επιλέγονται από αυτούς που «αναπνέουν» και θα αποτρέψει το ξύλο ρυθμίσετε την υγρασία. Με κολλημένα τα κεραμίδια θα είναι δύσκολο, αλλά η αίθουσα φινίρισμα με διακοσμητική πέτρα είναι συνήθως αποσπασματικά - πλακάκια κολλημένα μόνο σε ορισμένα σημεία, και η υπόλοιπη επιφάνεια παραμένει διαπερατή.

Τι να κολλήσετε

Οι περισσότεροι κατασκευαστές διακοσμητικών λίθων συμβουλεύουν τη χρήση ειδικών συγκολλητικών συνθέσεων σχεδιασμένων ειδικά για εργασία με αυτό το υλικό. Έρχονται σε τρεις μορφές:

  • για ελαφριά πέτρα φινιρίσματος βάρους μέχρι 30 kg / m2.
  • για βαριά από 30 έως 30 kg / mκαι υψηλότερα.
  • για χαμηλές θερμοκρασίες (κάτω από + 5 ° C).

Αραιώστε την κόλλα σε μικρές μερίδες, ακολουθώντας με ακρίβεια τις συστάσεις των κατασκευαστών. Είναι καλύτερα να ανακατεύετε με ένα τρυπάνι με ένα κατάλληλο ακροφύσιο - έτσι είναι ευκολότερο να επιτευχθεί ομοιομορφία.

Κόλλα για μια διακοσμητική πέτρα μπορεί να είναι και σε ένα έτοιμο είδος, αλλά κοστίζει πιο δαπανηρά

Κόλλα για μια διακοσμητική πέτρα μπορεί να είναι και σε ένα έτοιμο είδος, αλλά κοστίζει πιο δαπανηρά

Ακόμα είναι δυνατόν να κολλήσετε στην κόλλα κεραμίδι καλής ποιότητας, μόνο θα πρέπει να είναι πραγματικά καλό - μάζα για να κρατήσει είναι απαραίτητη αξιοπρεπή. Η τρίτη επιλογή αφορά τα υγρά καρφιά. Αυτή η μέθοδος λειτουργεί υπέροχα σε γυψοσανίδες, με επιφάνειες με γύψο είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα διάλυμα κόλλας.

Τεχνολογία κόλλησης

Τα τοιχώματα με επίστρωση ή υαλοστάσιο είναι γεμάτα με αστάρι. Ενώ στεγνώνει, ένα μέρος κόλλας εκτρέφεται. Κατά την τοποθέτηση είναι σημαντικό οι σειρές πέτρας φινιρίσματος να τοποθετούνται οριζόντια. Για να επιτευχθεί αυτό, μπορείτε να σημειώσετε τον τοίχο. Αυτό μπορεί να γίνει με μια συμβολοσειρά χρωμάτων, ή μπορείτε να σχεδιάσετε με ένα μολύβι, χρησιμοποιώντας μια φούσκα ή επίπεδο λέιζερ.

Η τοποθέτηση της διακοσμητικής πέτρας στην αίθουσα του διαδρόμου ξεκινάει από μια από τις γωνίες. Σε ορισμένες συλλογές υπάρχουν ειδικά γωνιακά πλακίδια - είναι ευκολότερο να συνεργαστείτε μαζί τους. Αν δεν υπάρχουν τέτοια θραύσματα, θα είναι απαραίτητο να γίνουν οι άκρες με τερματικά θραύσματα. Είναι σε ορισμένες συλλογές - οι άκρες τους είναι επίσης ζωγραφισμένες. Τα ίδια στοιχεία χρησιμοποιούνται τελευταία στη σειρά, όπου είναι απαραίτητο τα άκρα να έχουν διακοσμητική εμφάνιση.

Στοιχεία γωνίας σε διακοσμητική πέτρα

Στοιχεία γωνίας σε διακοσμητική πέτρα

Πριν από την τοποθέτηση, το πίσω μέρος του διακοσμητικού πλακιδίου πρέπει να επιθεωρηθεί. Μπορεί να υπάρχουν υπολείμματα γάλακτος τσιμέντου - πρόκειται για λεπτή αφρώδη επίστρωση με ανοιχτόχρωμο χρώμα. Πρέπει να διαγραφεί. Μπορείτε να το κάνετε με ένα σκληρό πινέλο.

Εάν η θερμοκρασία του αέρα είναι υψηλή ή η υγρασία είναι χαμηλή, το ανάστροφο τμήμα της πέτρας είναι βρεγμένο με νερό. Στη συνέχεια, με μια συνηθισμένη σπάτουλα, εφαρμόστε ένα στρώμα κόλλας, το επίπεδο, αφαιρέστε τα υπολείμματα με τη βοήθεια ενός οδοντωτού (με ένα δόντι 4-5 mm).

Εφαρμόστε κόλλα με μια συμβατική σπάτουλα

Εφαρμόστε κόλλα με μια συμβατική σπάτουλα

Αφαιρέστε τα υπερβολικά δόντια

Αφαιρέστε τα υπερβολικά δόντια

Το θραύσμα συμπιέζεται επί της επιφάνειας που προεξέχει, κινούνται ελαφρά από πλευρά σε πλευρά, επιτυγχάνοντας σταθερή επαφή με τον τοίχο, εκθέτοντας το θραύσμα στην επιθυμητή θέση. Είναι δυνατό να χτυπήσετε στην επιφάνεια με ένα καουτσούκ σφυρί για καλύτερη πρόσφυση.

Για καλύτερη πρόσφυση της πέτρας στον τοίχο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ελαστικό σφυρί

Για καλύτερη πρόσφυση της πέτρας στον τοίχο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ελαστικό σφυρί

Αυτή η επιλογή τοποθέτησης της πέτρας στους τοίχους απαιτεί σημαντικό χρόνο. Χρησιμοποιείται όταν θέλετε να τοποθετήσετε μόνο λίγα πλακάκια ή γύρω από τα άκρα ενός τεμαχίου μεγάλης περιοχής. Αν χρειαστεί να στοιβάζετε ένα σημαντικό ποσό, είναι ευκολότερο να εφαρμόσετε κόλλα στον τοίχο, και επίσης να αφαιρέσετε την περίσσεια με ένα μυστρί με γρατσουνιές. Και βρέξτε το νερό με ένα κεραμίδι στην κόλλα στον τοίχο.

Η δεύτερη τεχνολογία της τοποθέτησης διακοσμητικών πέτρα στον τοίχο

Η δεύτερη τεχνολογία της τοποθέτησης διακοσμητικών πέτρα στον τοίχο

Διαφορετικά, δεν μεταβάλλεται ολόκληρη η ακολουθία ενεργειών.

Εάν ο συμπλέκτης είναι απρόσκοπτος, το επόμενο στοιχείο εγκαθίσταται στενά. Εάν απαιτείται ραφή, η απόσταση μεταξύ των πλακιδίων είναι σταθερή με πλαστικές, ξύλινες σφήνες του ιδίου μεγέθους και είναι επίσης κατάλληλα κομμάτια γυψοσανίδας. Εάν η ραφή είναι μικρή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πλαστικούς σταυρούς.

Σταυροί μεγάλου μεγέθους είναι επίσης κατάλληλοι για διακόσμηση τοίχων με διακοσμητική πέτρα

Σταυροί μεγάλου μεγέθους είναι επίσης κατάλληλοι για διακόσμηση τοίχων με διακοσμητική πέτρα

Ξύλινα τεμάχια του ίδιου μεγέθους ρυθμίζουν το πάχος της ραφής

Ξύλινα τεμάχια του ιδίου μεγέθους ρυθμίζουν το πάχος της ραφής

Στη δουλειά από κάτω από ένα πλακάκι κόλλα μπορεί να συμπιεστεί έξω. Αν χτυπήσει την μπροστινή επιφάνεια, πρέπει να αφαιρεθεί αμέσως. Σκυρόδεμα πέτρα φινίρισμα μπορεί να είναι υγρό πανί, γύψο - μόνο ξηρό. Η κόλλα αρπάζει πολύ γρήγορα και είναι σχεδόν αδύνατο να αφαιρεθεί χωρίς να καταστραφεί η επιφάνεια.

Εξολκευμένη κόλλα αφαιρέστε αμέσως

Εξολκευμένη κόλλα αφαιρέστε αμέσως

Σύμφωνα με την αρχή αυτή, ο προβλεπόμενος όγκος φινιρίσματος καθορίζεται. Όταν η αρπαγή κόλλας (που αναγράφεται στη συσκευασία), μπορείτε να προχωρήσετε στη συμπλήρωση των ραφών.

Ενέματα

Για να γεμίσετε τις ραφές χρησιμοποιείται μια ειδική ένωση. Με χρώμα, μπορεί να μιμείται ένα κονίαμα τοιχοποιίας ή να έρχεται σε αντίθεση με το χρώμα του φινιρίσματος.

Η σύνθεση αραιώνεται με νερό σε μια κατάσταση πάστας (οι αναλογίες δεικνύονται στη συσκευασία), εφαρμόζονται σε ειδική σύριγγα ή σφιχτή σακούλα με αποκομμένη γωνία. Η πάστα πιέζεται μεταξύ των ραφών. Ανάλογα με τον τύπο φινιρίσματος, η ραφή γεμίζεται σχεδόν εντελώς ή μόνο κατά το ήμισυ (έως το άκρο του πλακιδίου μπορεί να παραμείνει έως και 5 mm). Το αποτέλεσμα είναι είτε μια ανάγλυφη τοιχοποιία είτε μια πιο ομοιόμορφη.

Γεμίστε μια ραφή από μια σύριγγα κτιρίου

Γεμίστε μια ραφή από μια σύριγγα κτιρίου

Ενώ η κονίαμα δεν πιάσει, πάρτε ένα ειδικό βούρτσισμα και ισιώστε τις ραφές, δίνοντάς τους μια κυρτή, κοίλη ή επίπεδη μορφή.

Φωτογραφίες της αίθουσας και επιλογές διακόσμησης διαδρόμου με διακοσμητική πέτρα

Η διακόσμηση της αίθουσας με μια διακοσμητική πέτρα είναι συχνά η διακόσμηση των γωνιών και των θυρών

Η διακόσμηση της αίθουσας με μια διακοσμητική πέτρα είναι συχνά η διακόσμηση των γωνιών και των θυρών

Διακόσμηση της αψίδας με διακοσμητική πέτρα και διακόπτη

Διακόσμηση της αψίδας με διακοσμητική πέτρα και διακόπτη

Δύο επιλογές για το φινίρισμα της πόρτας με τεχνητή πέτρα

Δύο επιλογές για το φινίρισμα της πόρτας με τεχνητή πέτρα

Δεν είναι εύκολο να κερδίσεις την πόρτα

Δεν είναι εύκολο να κερδίσεις την πόρτα

Δύο διαφορετικά στυλ, και ένα υλικό

Δύο διαφορετικά στυλ, και ένα υλικό

Τα τελειώματα μπορεί να είναι αρκετά ένα κομμάτι

Τα τελειώματα μπορεί να είναι αρκετά ένα κομμάτι

Η εναλλαγή των ραβδώσεων από τοίχους και διακοσμητικές πέτρες προκαλεί ασυνήθιστο αποτέλεσμα

Η εναλλαγή των ραβδώσεων από τοίχους και διακοσμητικές πέτρες προκαλεί ασυνήθιστο αποτέλεσμα

Εάν παίζετε με το φως, θα είναι ακόμα πιο όμορφο

Εάν παίζετε με το φως, θα είναι ακόμα πιο όμορφο

Στο μοντέρνο εσωτερικό, η τοιχοποιία είναι πιο συχνά χρησιμοποιείται

Στο μοντέρνο εσωτερικό, η τοιχοποιία είναι πιο συχνά χρησιμοποιείται

Ένας από τους τοίχους του διαδρόμου είναι διακοσμημένος με διακοσμητικά τούβλα

Ένας από τους τοίχους του διαδρόμου είναι διακοσμημένος με διακοσμητικά τούβλα

Αυτό που είναι καλό για αυτή την επιλογή είναι όλα

Τι είναι καλό γι 'αυτή την επιλογή - όλα τα "βρώμικα" μέρη καλύπτονται με πέτρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

36 − 29 =