Γωνιακή κουρτίνα για μπάνιο

Γωνιακή κουρτίνα για μπάνιο

Στο μπάνιο, κάθε άτομο ξοδεύει πολύ χρόνο, παίρνει μια επιβάρυνση της χαράς και της καλής διάθεσης το πρωί, ανακουφίζει από την ένταση μετά από μια κουραστική μέρα. Ως εκ τούτου, είναι τόσο σημαντικό ότι αυτό το δωμάτιο είναι άνετο και μέγιστα λειτουργικό, ειδικά εάν η περιοχή είναι μικρή. Σήμερα, η επιλογή του διαφορετικού εξοπλισμού για το μπάνιο είναι ασυνήθιστα μεγάλη.

Γωνιακή κουρτίνα για το μπάνιο

Πότε πρέπει να εγκαταστήσετε;

Θα χρειαστούν γωνιακές περσίδες για την προστασία του πάτου του μπάνιου από σαπουνάδες και νερό στις ακόλουθες περιπτώσεις:

 • Μια κλασική μπανιέρα βρίσκεται στη γωνία.
 • Το μπάνιο είναι ωοειδές ή στρογγυλό.
 • Το μπολ έχει ένα συμπαγές τριγωνικό σχήμα (υδροξείδιο).
 • Η συνήθης μπανιέρα πρέπει να συνδυαστεί με ένα ντους.
 • Μια βρύση με την επίδραση του καταρράκτη, των τροπικών βροχοπτώσεων.
 • Ο βραχίονας της ντουζιέρας βρίσκεται ψηλά.

Κατά την επιλογή των κουρτινών, θα πρέπει πρώτα απ 'όλα να καθοδηγείται από λόγους πρακτικότητας, κόστους και λειτουργικότητας, χωρίς να ξεχνάμε την αισθητική, το ύφος του μπάνιου και την κατοικία εν γένει.

Οι γωνιακές κουρτίνες μπορούν να είναι μαλακές και σκληρές. Μαλακή σύνδεση με άγκιστρα, μεντεσέδες σε μεταλλική ή πλαστική ράβδο, η οποία έχει σχήμα ημικύκλου ή καμπύλη υπό ορθή γωνία.

Σε ποιες περιπτώσεις είναι η γωνιακή κουρτίνα για το μπάνιο που έχει εγκατασταθεί

Υλικά

Είναι κατασκευασμένα από:

 • Ελαφρύ ύφασμα (πολυεστέρα), καλυμμένο και με πρόσθετο υδατοαπωθητικό στρώμα.
 • Το βινύλιο είναι μια μεμβράνη πολυμερούς που μπορεί να είναι διαφανής, με μια ποικιλία σχεδίων, για να μιμείται διάφορες επιφάνειες: υφάσματα, πέτρα και άλλα.

Εάν οι μαλακές κουρτίνες για οποιοδήποτε λόγο δεν ταιριάζουν, μπορείτε να εγκαταστήσετε σκληρά, κατασκευασμένα από:

 • Θωρακισμένο γυαλί.
 • Πολυανθρακικό;
 • Παράκαμψη του φωτός από πλαστικό.

Η επιφάνεια αυτών των υλικών είναι ομαλή, η οποία είναι πιο εύκολο να τα φροντίζουν, αυλάκια, πιο ελκυστική, αλλά είναι δύσκολο να πλύνετε, αποτελεσματικά αδιαφανές φιλμ ματ επικαλυμμένα με φιγούρες και μοτίβα. Μια καλή λύση σχεδιασμού μπορεί να είναι ένας συνδυασμός υλικών με διαφορετικούς τύπους επιφανειών.

Γωνιακό υλικό κουρτίνας για μπάνιο

Κουρτίνα για μπάνιο

Γωνιακή κουρτίνα για μπάνιο από γυαλί

Τύποι

Σύμφωνα με την αρχή της δράσης, οι άκαμπτες γωνιακές κουρτίνες χωρίζονται σε τρεις κύριους τύπους:

 • Τα πιο δημοφιλή μοντέλα είναι συρόμενα, διατεταγμένα σαν ντουλάπα, όταν ένα ή δύο πάνελ, και μερικές φορές όλα, κινούνται σε κυλίνδρους. Ο σχεδιασμός είναι συμπαγής και σχετικός σε σχεδόν οποιοδήποτε μπάνιο, αλλά η πιο ευάλωτη θέση του είναι οι κύλινδροι, η ποιότητά τους πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή.
 • Ο δεύτερος στην επικράτηση - ταλάντευση, όταν οι κουρτίνες ανοίγουν ταυτόχρονα και στις δύο κατευθύνσεις ή σε μία από αυτές. Αξιόπιστα, είναι εύκολο να εγκατασταθούν, στεγανά, αν η ελαστική σφράγιση μεταξύ της πλευράς του λουτρού και του πυθμένα της πόρτας κλείσει σφικτά το κενό. Απαιτούν επιπλέον χώρο στο μπάνιο.
 • Κουρτίνες, αναδίπλωση στην αρχή ενός ακορντεόν, καθώς και συρόμενη, δεν χρειάζεται να είναι σε έκταση, όταν είναι διπλωμένα καταλαμβάνουν πολύ λίγο χώρο, αλλά θα πρέπει να επιλέξετε ένα μοντέλο υψηλής ποιότητας, όπως φθηνό ανάλογα μπορεί εύκολα να καταστραφεί.

Ο αριθμός των πτερυγίων οποιουδήποτε μοντέλου μπορεί να ποικίλει από δύο έως έξι, αλλά το βέλτιστο - όχι περισσότερο από τρεις. Τα αξιόπιστα πλαίσια είναι κατασκευασμένα από αλουμίνιο και ανοξείδωτο χάλυβα.

Συρόμενη γωνιακή κουρτίνα για μπάνιο

Περιστρέψτε τη γωνιακή κουρτίνα για μπάνιο

Γωνιακή κουρτίνα για μπάνιο

Σχεδιασμός

Μια δημιουργική προσέγγιση στο σχεδιασμό των άκαμπτων κουρτινών, ειδικά του γυαλιού, σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα εσωτερικό από ένα πολυτελές κλασικό ύφος στον λακωνικό μινιμαλισμό. Αυτό μπορεί να είναι ένας συνδυασμός διαφορετικών επιφανειών: λεία, ματ, κυματοειδής. Είναι δυνατή η επανάληψη των μοτίβων και διακοσμητικών στοιχείων των πλακιδίων στους τοίχους, η σύνδεση στην κατασκευή διαφανών και χρωματισμένων υλικών. Για μια ποικιλία υφών, χρησιμοποιείται μια ειδική αυτοκόλλητη μεμβράνη ανθεκτική στην υγρασία. Λάβετε υπόψη ότι οι διαφανείς κουρτίνες δεν μειώνουν οπτικά το χώρο του μπάνιου οπτικά, αλλά η ματ επιφάνεια απορροφά το φως και απαιτεί πρόσθετο φωτισμό.

Σχεδιασμός σκληρών γωνιακών κουρτινών μπάνιου

Συμβουλές για την επιλογή

Καθορίστε την επιλογή μπορεί να είναι μόνο προσεκτικά ζυγίζοντας όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των διαφόρων τύπων κουρτίνες:

 • Μαλακά υλικά είναι ελκυστική φωτεινότητα και ποικιλία χρωμάτων, οικονομικά προσιτά, ειδικά βινύλιο. Μπορούν και συχνά πρέπει να αλλάξουν, επειδή η διάρκεια ζωής τους είναι σύντομη, γρήγορα χάνουν χρώμα, στο κάτω μέρος των κουρτινών ένας μύκητας φυτεύεται?
 • Γυαλί είναι υγιεινό, εύκολο να καθαριστεί, φαίνεται ωραίο, να παραγγείλετε από το να κάνει τον τυφλό οποιουδήποτε σχήματος, αλλά μία απρόσεκτη κίνηση, σπάει σε χιλιάδες μικρά κομμάτια, και την εγκατάσταση και την αντικατάστασή του δεν είναι φθηνά?
 • Οι κουρτίνες από μοντέρνο πλαστικό είναι ανέξοδη εναλλακτική λύση για το γυαλί. Οπτικά μοιάζουν με γυαλί, αλλά με την πάροδο του χρόνου χάνουν γρήγορα την όραση και τη διαφάνεια λόγω γρατζουνιών. Θα είναι λιγότερο αισθητό αν επιλέξετε ένα μοντέλο με φωτεινό μοτίβο.
 • Το πολυανθρακικό είναι ελαφρύ, ανθεκτικό, ανθεκτικό, καλά ανεκτό, υψηλή υγρασία και αλλαγές θερμοκρασίας, εύκολο να καθαριστεί, αλλά ανθεκτικό στις μηχανικές βλάβες.

Από τη σωστή επιλογή εξαρτάται η άνεση και η άνεση στο μπάνιο, και ως εκ τούτου, μια καλή διάθεση και αρμονία στις σχέσεις όλων των κατοίκων του σπιτιού.

Συμβουλές για την επιλογή γωνιακών κουρτινών για μπάνιο

Συστάσεις για την επιλογή γωνιακών κουρτινών για μπάνιο

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 24 = 25