Πώς να φτιάξετε μια σόμπα για ένα γκαράζ

Δυστυχώς για τα γκαράζ, δεν παρέχεται θέρμανση (αν και, ίσως, και ευτυχώς, λαμβάνοντας υπόψη τα τρέχοντα τιμολόγια), πρέπει να θερμαίνετε τον εαυτό σας. Λοιπόν, κάθε θέρμανση είναι μια σόμπα. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να είναι μικρό, αλλά αποτελεσματικό - πρέπει να μετακινήσετε γρήγορα το δωμάτιο από το "μείον" σε ένα καλό "συν". Έτσι, όταν επιλέγετε ένα σχέδιο, μην ξεχνάτε ότι ο φούρνος για το γκαράζ πρέπει να φουσκώνει γρήγορα και εύκολα. Είναι επίσης επιθυμητό να πνιγεί σε απόβλητα - είναι πολύ άδικο να αγοράσετε καύσιμα καυσόξυλα και δεν υπάρχει πουθενά για να το αποθηκεύσετε. Λοιπόν, μια ακόμη απαίτηση - ο σχεδιασμός πρέπει να είναι απλός, έτσι ώστε να μπορείτε εύκολα να το κάνετε μόνοι σας. 

Τι είδους σόμπα μπορώ να κάνω για ένα γκαράζ;

Σε ένα κρύο γκαράζ το χειμώνα είναι πολύ δυσάρεστο. Συνεπώς, απαιτείται θέρμανση. Οι σόμπες γκαράζ είναι συνήθως μικρές χαλύβδινες τύπου burzhuyka. Τους φτιάχνουν από βαρέλια με χοντρά τοιχώματα, κομμάτια σωλήνων ή από κυλίνδρους αερίου. Αυτοί οι φούρνοι γκαράζ είναι πιο απλοί στην εκτέλεση, απαιτούν μόνο μικρές τροποποιήσεις, επειδή η γάστρα, και μερικές φορές και ο πυθμένας, είναι ήδη εκεί. Φούρνοι φούρνου και λαμαρίνα, αλλά αυτές είναι επιλογές για όσους είναι στενοί φίλοι με τη συγκόλληση. Οι σόμπες από τούβλα σε γκαράζ δεν είναι πολύ συνηθισμένες - είναι ακόμα πιο γενικές, θερμαίνονται λιγότερο, κάτι που δεν είναι απολύτως κατάλληλο για αυτήν την περίπτωση.

Ένας από τους φούρνους για το γκαράζ

Ένας από τους φούρνους για το γκαράζ

Τα πιο συνηθισμένα είναι τα burzhuyks, εργάζονται σε καυσόξυλα, τα πάντα καίγονται σε αυτά. Αυτή η παντοδυναμία και η ταχεία θέρμανση είναι τα κύρια πλεονεκτήματά τους. Επίσης, έχουν πολλά μειονεκτήματα και ένας από αυτούς είναι λάτρης, επειδή πρόσφατα άρχισαν να κάνουν πιο οικονομικούς καυστήρες μακράς διάρκειας. Η αρχή της ανώτερης καύσης χρησιμοποιείται συνήθως. Είναι καλό ότι ένα πλήρες σελιδοδείκτη (φούρνος από μπουκάλι προπανίου 50 λίτρων) μπορεί να καεί έως και 8 ώρες. Όλη αυτή τη φορά στο γκαράζ είναι ζεστή.

Ειδικά οι σόμπες λειτουργούν. Παρόμοια καύσιμα στα συνεργεία είναι αρκετά, αλλά με την εργασία είναι απαραίτητο να είστε προσεκτικοί - υπάρχουν βαρέα μέταλλα και ότι δεν εμπίπτουν μέσα απαιτεί μια εξαιρετική έλξη.

Burzhuyki - αποδεδειγμένα και απλά σχέδια

Burzhuyki - χτύπησε τα 20-ες του περασμένου αιώνα. Στη συνέχεια, αυτές οι σόμπες συναγωνίστηκαν με τούβλο και στάθηκαν παντού, ακόμη και σε διαμερίσματα. Αργότερα, με την έλευση της κεντρικής θέρμανσης, έχασαν τη συνάφειά τους, αλλά χρησιμοποιούνταν σε γκαράζ, σε εξοχικές κατοικίες, για τη θέρμανση βοηθητικών ή αγροτικών κτιρίων.

Λαμαρίνα

Λαμαρίνα

Burzhuiki από έναν κύλινδρο, βαρέλια ή σωλήνες

Το πιο κατάλληλο υλικό για την κατασκευή γκαράζ για γκαράζ είναι οι φιάλες προπανίου ή ένας σωλήνας με παχύ τοίχο. Τα βαρέλια θα κάνουν επίσης, αλλά δεν πρέπει να ψάχνουμε για ένα πολύ μεγάλο όγκο και με έναν παχύ τοίχο. Σε οποιαδήποτε έκδοση, το ελάχιστο πάχος τοιχώματος είναι 2-3 mm, το βέλτιστο πάχος είναι 5 mm. Μια τέτοια σόμπα δεν θα εξυπηρετεί ούτε ένα χρόνο.

Με τη σχεδίαση, είναι κάθετες και οριζόντιες. Είναι πιο βολικό να θερμάνετε το οριζόντιο ξύλο με καυσόξυλα - Για να διευκολυνθεί η τάνυση προς τα πάνω, αλλά ο κλίβανος είναι μικρός σε μέγεθος, είναι απαραίτητο να δείτε το ξύλο καυσόξυλου.

Το γκαράζ για το γκαράζ μπορεί να κατασκευαστεί από έναν κύλινδρο ή έναν σωλήνα με έναν παχύ τοίχο

Το γκαράζ για το γκαράζ μπορεί να κατασκευαστεί από έναν κύλινδρο ή έναν σωλήνα με έναν παχύ τοίχο

Κάθετη

Πρώτα πώς να φτιάξετε έναν κάθετο φούρνο για ένα γκαράζ από έναν κύλινδρο ή σωλήνα. Το επιλεγμένο τμήμα χωρίζεται σε δύο άνισα τμήματα. Παρακάτω είναι μικρότερο - για τη συλλογή τέφρας, υψηλότερο - το κύριο για την καύση ξύλου. Στη συνέχεια, η σειρά εργασίας είναι η εξής:

 • Κόψτε τις πόρτες. Παρακάτω είναι ένα μικρό, στην κορυφή - στερεά μεγέθη. Τα κομμένα κομμάτια χρησιμοποιούνται ως πόρτες, επομένως δεν τα πετάμε.
 • Στο επιλεγμένο σημείο συγκολλάμε τη σχάρα. Συνήθως κόβεται σε κομμάτια του απαιτούμενου μήκους χαλύβδινου οπλισμού με πάχος 12-16 mm. Το βήμα της ρύθμισης της αλατουριτίνης είναι περίπου 2 cm.

  Πώς να φτιάξετε μια σχάρα

  Πώς να φτιάξετε μια σχάρα

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  78 − = 69