Πώς να φτιάξετε ένα γκαρνταρόμπα από το ντουλάπι

Οι σύγχρονες τάσεις στο σχεδιασμό των χώρων προβλέπουν ένα ελάχιστο ποσό επίπλων. Μόνο αυτό, χωρίς το οποίο δεν θα λειτουργήσει. Επομένως οι ντουλάπες, οι ντουλάπες και τα άλλα έπιπλα γραφείου εξαφανίζονται και όλα τοποθετούνται σε ειδικά δωμάτια - γκαρνταρόμπα. Και για τον εξοπλισμό του δεν είναι απαραιτήτως η παρουσία ενός μεγάλου χώρου. Μπορείτε να μετατρέψετε ακόμα και ένα ντουλάπι. Πώς να εξοπλίσει το ντουλάπι στο κελάρι - στο άρθρο. 

Περιστροφή του ντουλάπι: διαδικασία

Γυρίστε το ντουλάπι σε μια ντουλάπα δεν είναι πολύ δύσκολο - οι τοίχοι, το πάτωμα, η οροφή ήδη εκεί. Πρέπει να αντικατασταθούν μόνο οι πόρτες. Αυτά, συχνά, αλλάζουν σε συρόμενη, αλλά και τακτική ταλάντευση - δεν είναι επίσης κακό. Το υπόλοιπο δωμάτιο απλά επισκευάζεται. Η επισκευή μπορεί να γίνει με φθηνά υλικά και το μεγαλύτερο μέρος των κονδυλίων θα πρέπει να κατευθύνεται προς το γέμισμα για το ντουλάπι. Μια τέτοια κατανομή των κεφαλαίων θα είναι πιο λογική, αφού είναι τα κιβώτια ράφι που παρέχουν ευκολία, και όχι τοίχους διακοσμημένα με ακριβά υλικά.

Ακόμη και ένας μικρός χώρος μπορεί να φιλοξενήσει ένα σημαντικό μέρος των πραγμάτων

Ακόμη και ένας μικρός χώρος μπορεί να φιλοξενήσει ένα σημαντικό μέρος των πραγμάτων

Η σειρά εργασίας κατά την περιστροφή του ντουλαπιού σε ένα γκαρνταρόμπα είναι η εξής:

 • Αφαιρούμε ό, τι υπάρχει στο ντουλάπι. Όλα τα ράφια, τα άγκιστρα, τα έπιπλα, αν υπάρχει.
 • Διακόλουμε τις πόρτες και το πλαίσιο της πόρτας. Σε αυτό το στάδιο είναι απαραίτητο να αποφασίσετε εάν οι πόρτες θα έχουν το ίδιο πλάτος ή αν η πόρτα θα πρέπει να διευρυνθεί, εκτός από ότι θα αιωρούνται ή θα ολισθαίνουν.
 • Στη συνέχεια, πρέπει να αποφασίσετε πώς θα επισκευάσετε τους τοίχους στη μελλοντική ντουλάπα.
  • Αν οι τοίχοι είναι πολύ στραβισμένοι, μπορεί να έχετε πρόβλημα στην εγκατάσταση των ντουλαπιών. Σε αυτή την περίπτωση, είναι καλύτερο να κατεβάσετε το παλιό σοβά, γύψο τα πάντα στους φάρους, τελικά επίπεδο με στόκος.
  • Εάν οι τοίχοι είναι σχετικά ομοιόμορφοι, χωρίς μεγάλες διαφορές (έως 1 cm), μπορείτε να κάνετε μόνο με γύψο, αφού αφαιρέσετε τα τελικά υλικά (ασβέστη, το χρώμα καθαρίζεται για να καθαριστεί ο σοβάς).
  • Μια άλλη επιλογή είναι απλά να ανανεώσετε το φινίρισμα: επικολλήστε ταπετσαρία, βαφή και προσαρμόστε τυχόν ανωμαλίες κατά την εγκατάσταση του εξοπλισμού (επιλογή για όσους μπορούν να βρουν μια διέξοδο από οποιαδήποτε κατάσταση, αφού θα υπάρξουν πολλά προβλήματα).
 • Βάζουμε την οροφή στην τάξη. Συνήθως είναι βαμμένο ή λευκασμένο, γι 'αυτό συνήθως ανανεώνεται μόνο το φινίρισμα.
 • Εγκαθιστούμε νέες πόρτες.
 • Στη συνέχεια, θέσαμε το πάτωμα σε τάξη. Αναζωογονώντας το λινέλαιο βαφής ή δαπέδου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πλακάκι βινυλίου. Τα ακριβότερα υλικά δεν έχουν νόημα.

Η αίθουσα ντυσίματος στο ντουλάπι φτάνει μέχρι και το 50%. Οι εργασίες επισκευής έχουν τελειώσει, μπορείτε να αρχίσετε να γεμίζετε τη ντουλάπα. Εδώ ξεκινούν οι αποχρώσεις, καθώς το "περιεχόμενο" εξαρτάται από τη θέση του σαλονιού και από εκείνα που σκοπεύετε να κρατήσετε σε αυτό.

Πλάτος ντουλάπας και διάταξη πόρτας

Όπως ήδη αναφέρθηκε, οι πόρτες στο ντουλάπι μπορούν να κουνιστούν ή να γλιστρήσουν. Οι συρόμενες είναι καλές επειδή καταλαμβάνουν λίγο χώρο στην ανοιχτή κατάσταση. Με ένα επαρκές πλάτος της πόρτας, μπορούν να είναι δικυκλισμένα (ή ακόμα και τρικυκλικά), με το άνοιγμα ένα μέρος να μπορεί να "καλέσει" στο δεύτερο ή όλα να μετακινηθούν σε ένα ελεύθερο τμήμα του τοίχου το ένα δίπλα στο άλλο.

Δύο είδη θυρών για εξοικονόμηση χώρου - συρόμενη (συρόμενη) και ένα βιβλίο

Δύο είδη θυρών για εξοικονόμηση χώρου - συρόμενη (συρόμενη) και ένα βιβλίο

Το βεστιάριο στο ντουλάπι μπορεί επίσης να έχει κινούμενες πόρτες. Δεν είναι τόσο άνετα, αλλά κοστίζουν λιγότερο. Εάν αποφασίσετε να εγκαταστήσετε πόρτες ταλάντευσης, πρέπει να σκεφτείτε τον τόπο εγκατάστασης τους, να λάβετε υπόψη την ευκολία χρήσης και την ασφάλεια.

Γενικά, είναι πιο βολικό εάν οι πόρτες βρίσκονται στη συρόμενη ντουλάπα (όπως κουπέ) και είναι ευρείες. Εάν το σύστημα αποθήκευσης είναι κατασκευασμένο "από το μηδέν", οι πόρτες κατασκευάζονται συνήθως σε ολόκληρο το πλάτος του δωματίου και είναι το συρόμενο σύστημα. Στα ντουλάπια, οι πόρτες είναι συχνά στενότερες - 60-70 cm. Η ταλάντευση είναι πολύ πιο απίθανη, αφού "καταναλώνει" χρήσιμο χώρο.

Στο στενό ντύσιμο

Λίγο για το πού πρέπει να είναι οι αρθρωτές πόρτες, αν το δωμάτιο ντυσίματος στο ντουλάπι έχει μικρό πλάτος. Εάν το δωμάτιο έχει πλάτος 135-145 cm, η καλύτερη επιλογή για την εγκατάσταση πόρτας ταλάντευσης - 10 cm από τον αριστερό τοίχο, με το εσωτερικό άνοιγμα. Λαμβάνοντας υπόψη την τοποθέτηση ενός κελύφους πλάτους 5 cm, παραμένει στον τοίχο ένα διάκενο πλάτους 5 cm. Φαίνεται φυσιολογικό και στα δεξιά υπάρχει ένας χώρος πλάτους 55 cm, στον οποίο τοποθετείται ο χώρος αποθήκευσης - ράφια / κρεμάστρες. Αλλά πραγματοποιείται σε χώρους με πλάτος τουλάχιστον 135 cm.

Με πλάτος από το προηγούμενο ντουλάπι από 130 έως 150 cm

Με πλάτος του πρώτου ντουλαπιού από 135 έως 150 cm

Εάν το πλάτος του ντουλαπιού είναι ακόμη μικρότερο - πλάτος περίπου 130-120 cm, μπορείτε να μετακινήσετε την πόρτα κοντά στον τοίχο ή ακόμα και να αφαιρέσετε το κολόβωμα από την πλευρά του δωματίου. Δεν είναι τεχνολογικό και δεν είναι πολύ όμορφο, αλλά η ευκολία χρήσης είναι πολύ πιο σημαντική.

Σε πολύ στενούς χώρους

Σε πολύ στενούς χώρους

Έτσι ώστε, όταν τέτοια πράγματα δεν έρχονται σε αντίθεση με τη διάταξη για να κλείσετε / ανοίξετε την πόρτα, στην είσοδο για να ρυθμίσετε τη ζώνη ράφι, η οποία είναι 30-40 εκατοστά σε πλάτος. Εδώ μπορείτε να αποθηκεύσετε τα παπούτσια σε κουτιά, ταχυδρομικά κουτιά για τα εσώρουχα και τα μικρά πράγματα, ράφια για τα πουλόβερ / άλτες, κλπ Στη συνέχεια, μπορείτε να οργανώσετε ήδη ένα χώρο αποθήκευσης σε κρεμάστρες πλάτους 60 cm.

Για μεγαλύτερα δωμάτια

Με το πλάτος της ντουλάπας στο κυλικείο από 150 cm, μπορείτε να κανονίσετε ένα σύστημα αποθήκευσης δύο όψεων - δεξιά και αριστερά από την είσοδο. Σε αυτή την περίπτωση, οι πόρτες τοποθετούνται έτσι ώστε στη μία πλευρά να υπάρχει απόσταση 55 cm από τον τοίχο (λαμβάνοντας υπόψη την τοποθέτηση του πλαισίου της πόρτας και το περίβλημα θα είναι 60 cm). Εδώ μπορείτε να τοποθετήσετε μια ζώνη με κρεμάστρες. Από την άλλη - σε όλο το τείχος κάνουν τα ράφια πλάτους 30 cm.

Η διάταξη και τοποθέτηση της πόρτας στο βεστιάριο πλάτους 150 cm

Η διάταξη και τοποθέτηση της πόρτας στο βεστιάριο πλάτους 150 cm

Αυτή η διάταξη διατηρείται μέχρι το πλάτος του δωματίου των 175 cm. Μια άλλη ρύθμιση σε αυτή την περίπτωση απλά δεν λειτουργεί. Έτσι, εάν η ντουλάπα σας στο ντουλάπι έχει πλάτος 150-175 cm, απλά αλλάξτε το πλάτος των ράφια, αφήνοντας ένα πέρασμα πλάτους 60 cm. Με την ευκαιρία, αν οι ενοικιαστές είναι μεγάλες, μπορείτε να αφήσετε το πλάτος των ράφια το ίδιο, αλλά αυξήστε το πέρασμα. Σε αυτή την περίπτωση, ένα άτομο μεγάλου μεγέθους θα είναι πιο άνετο.

Με πλάτος 175 εκατοστά και περισσότερο, μπορείτε να τοποθετήσετε κρεμάστρες και στις δύο πλευρές, λαμβάνοντας 60 εκατοστά προς τα δεξιά και προς τα αριστερά. Στην περίπτωση αυτή, η αποθήκευση σωλήνων στις κρεμάστρες τοποθετούνται σε ύψος 200-210 εκατοστά πάνω από αυτό κάνει μια μεγάλη ράφι για να φιλοξενήσει διαστάσεων και σπάνια αντικείμενα που χρησιμοποιήθηκαν (ανταλλακτικά μαξιλάρια / κουβέρτες, βαλίτσες, ρούχα εκτός εποχής). Σε υψόμετρο 50-60 cm, κάτω από τα κρεμάστρες τοποθετούνται ράφια ή κουτιά για την αποθήκευση πραγμάτων, παπούτσια. Με αυτήν την επιλογή, συνήθως οι πόρτες ανοίγουν προς τα έξω. Διαφορετικά, όταν είναι ανοιχτά, κλείνουν την πρόσβαση σε ένα κομμάτι ένδυσης. Όμως, αν το σαλόνι έρχεται σε ένα στενό ή σκοτεινό δωμάτιο (διάδρομος, για παράδειγμα), οι πόρτες πρέπει να ανοίγουν προς τα έξω. Επειδή η πιθανότητα είναι μεγάλη που ξεχνώντας να κλείσετε την πόρτα, μπορείτε να χτυπήσετε το μέτωπό σας στο τέλος της μισάνοιχτης πόρτας. Αυτό είναι πολύ χειρότερο από την ταλαιπωρία.

Διάταξη με τρισδιάστατους χώρους αποθήκευσης

Διάταξη με τρισδιάστατους χώρους αποθήκευσης

Με πλάτος ντουλάπας 2 μέτρων ή περισσότερο, μπορείτε ήδη να κάνετε τρισδιάστατη τοποθέτηση των πραγμάτων. Για να γίνει αυτό, κάντε τρία ντουλάπια με επικάλυψη - το ένα κλείνει το άλλο ντουλάπι. Σε αυτήν την περίπτωση, η ζώνη στα αριστερά γίνεται πιο σύντομη, τοποθετείται το δεύτερο ντουλάπι, το μήκος του οποίου είναι 60 cm μικρότερο από το πλάτος του ντουλαπιού. Και μόνο η περιοχή στα δεξιά της εισόδου λαμβάνει χώρα από έναν τοίχο στον άλλο (δείτε το παραπάνω σχήμα).

Γιατί είναι απαραίτητο να γίνει αυτό; Επειδή αν είστε δεξιόχειρες, τότε για να φτάσετε στα πράγματα που βρίσκονται στην περιοχή των αλληλοεπικαλυπτόμενων ντουλαπιών (στις γωνίες), θα χρειαστεί να μετακινήσετε τα πράγματα μακριά και είναι πιο βολικό να το κάνετε αυτό με το δεξί σας χέρι. Αριστερά αυτή τη στιγμή θα αφαιρέσετε την απαραίτητη κρεμάστρα. Αντίθετα, είναι άβολο για έναν δεξιό χειριστή.

Η θέση του κελάριου / του δωματίου και η πλήρωσή του

Συμπληρώματα για τη ντουλάπα - ράφια, σωλήνες για κρεμάστρες, συρτάρια και κάποιες άλλες ειδικές συσκευές, όπως κρεμάστρες για παντελόνια, φούστες, γραβάτες. Αυτές οι συσκευές συμβάλλουν στην ορθολογική χρήση του χώρου, αλλά είναι δαπανηρές. Ως εκ τούτου, με περιορισμένο προϋπολογισμό, το δωμάτιο ντυσίματος στο κελάρι θα είναι καλό μόνο με την κανονική γέμιση.

Διάφορες συσκευές βοηθούν στην ορθολογική οργάνωση της αποθήκευσης

Διάφορες συσκευές βοηθούν στην ορθολογική οργάνωση της αποθήκευσης

Κοντά στην πόρτα εισόδου

Εάν η ντουλάπα σας στην αποθήκη βρίσκεται κοντά στην μπροστινή πόρτα, είναι πιθανό να περιέχει εποχιακά ρούχα και παπούτσια, καπέλα, γάντια κλπ. Στην περίπτωση αυτή επιλέγεται η πλήρωση, η αντίστοιχη. Πρέπει να είναι ένας σωλήνας για να κρεμάσει το εξωτερικό ρούχο. Το ύψος αυτού του διαμερίσματος είναι 3/4 της ανάπτυξης των οικοδεσποτών. Εάν το επιτρέπει ο χώρος, μπορείτε να διαθέσετε χώρο για την αποθήκευση μπουφάν, μπουφάν και άλλα παρόμοια ρούχα. Το ύψος αυτού του διαμερίσματος είναι 1/2 από την ανάπτυξη των "χρηστών". Στο κάτω μέρος πρέπει να υπάρχει θέση για παπούτσια. Εδώ αποθηκεύεται χωρίς κουτιά, οπότε πρέπει να επιτύχετε κάποιο είδος προσαρμογής (μην ξεχάσετε το τμήμα για μπότες με μακριές κορυφές).

Παραδείγματα συμπλήρωσης διαφορετικών διατάξεων

Παραδείγματα συμπλήρωσης διαφορετικών διατάξεων

Στην κορυφή του μικρού δωματίου, στην είσοδο, γίνονται ράφια για την αποθήκευση των καπέλων. Εκεί μπορείτε να στείλετε μικρές τσάντες. Χρειάζεστε ακόμα μερικά κουτιά για μικρά αντικείμενα και ψιλικά. Αν υπάρχει χώρος, μπορείτε να επιλέξετε ένα μακρύ στενό διαμέρισμα για την αποθήκευση ομπρέλες.

Στο υπνοδωμάτιο

Εάν ένα από τα τείχη του πρώην κυλικείου μπαίνει στην κρεβατοκάμαρα, στο γκαρνταρόμπα από το κελάρι η γέμιση επιλέγεται διαφορετικά. Ως επί το πλείστον, θα υπάρχει μια ολόκληρη εποχιακή ντουλάπα - ό, τι φοριέται αυτή τη στιγμή. Επειδή τα υποκαταστήματα χρειάζονται περισσότερα. Για φορέματα, κοστούμια, φούστες και παντελόνια, χρειάζεστε γραφεία με κρεμάστρες. Με αρκετό ύψος οροφής (2,5 - 2,7 μ.), Μπορείτε να τακτοποιήσετε δύο διαμερίσματα αποθήκευσης σε κρεμάστρες: το ένα πάνω από το άλλο. Στο κάτω μέρος, μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα συμβατικό σωλήνα, στην κορυφή είναι πιο βολικό παντογράφο. Ο παντογράφος είναι ένας σωλήνας εφοδιασμένος με μηχανισμό που του επιτρέπει να χαμηλώνει και να ανυψώνεται.

Ο κλάδος με φθίνουσα σωλήνωση είναι πιο βολικό για το πλευρικό τοίχωμα, αλλά μόνο αν το πλάτος του πρώτου κυλίνδρου επιτρέπει την πτώση του παντογράφου. Αν όχι, μεταφέρετε αυτό το τμήμα στον τοίχο απέναντι από την είσοδο.

Ντουλάπα στο ντουλάπι: συρτάρια συρματόσχοινων και ράφια ή κομμάτια μοριοσανίδας

Ντουλάπα στο ντουλάπι: συρτάρια συρματόσχοινων και ράφια ή κομμάτια μοριοσανίδας

Για ένα μικρό γκαρνταρόμπα στον τοίχο, ο τοίχος του οποίου μπαίνει στο υπνοδωμάτιο, αξίζει να εγκαταστήσετε αρκετά ανοιχτά ράφια για διπλωμένα πράγματα - πουλόβερ, πουλόβερ, μπλουζάκια κλπ. Λιγότερο βαρύ και πιο βολικό κουτιά σύρμα ή ράφια. Εξοικονομούν χώρο, επιπλέον, είναι καλύτερα να δούμε τι βρίσκονται σε αυτά τα κουτιά / ράφια.

Απαραίτητα χρειάζονται κουτιά για λινό, κάλτσα και άλλα τέτοια μικρά πράγματα. Μπορούν επίσης να είναι ενσύρματοι, αλλά αυτό δεν αντικατοπτρίζεται στην ευκολία. Ίσως μερικοί θα αισθάνονται ακόμη άβολα ότι τα εσώρουχα είναι ορατά ακόμη και όταν το συρτάρι είναι κλειστό.

Με μεγάλο αριθμό παπουτσιών, δεν ταιριάζει κοντά στην μπροστινή πόρτα. Στη συνέχεια, χρειάζεστε περισσότερα ράφια για παπούτσια. Αλλά συνήθως εδώ για να αποθηκεύσετε τα παπούτσια, τα οποία δεν είναι συχνά φοριούνται, επειδή στοιβάζονται σε κουτιά. Για να τους φιλοξενήσει, θα ταιριάζουν τα κανονικά ράφια με πλάτος 35-45 cm. Στην περίπτωση αυτή, όλα τα κουτάκια θα είναι στο προσκήνιο και θα είναι βολικό να τα αποκτήσετε. Για να μειώσετε το κόστος του έργου, μπορείτε να ενισχύσετε τους δύο σωλήνες αντί για τα ράφια στα οποία θα τοποθετηθούν τα κιβώτια. Είναι βολικό, φθηνό και όλα είναι καθαρά ορατά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

54 − 51 =