Πώς να φτιάξετε μια γκαρνταρόμπα: διάταξη και πλήρωση

Η πιο βολική, ίσως, συσκευή για την αποθήκευση των πραγμάτων είναι ένα γκαρνταρόμπα. Είναι πραγματικά μεγάλη, όταν όλα τα στοιχεία της ντουλάπας σε ένα μέρος και μπορείτε αμέσως να αξιολογήσει πόσο επιτυχώς συνδυάζει επιλεγμένο ακριβώς που, αλλά όχι να τρέχει από δωμάτιο σε δωμάτιο - να λάβει, για να προσπαθήσουμε και να δούμε. Και μπορείτε να κάνετε ένα γκαρνταρόμπα σε μια πολύ μικρή περιοχή: το ελάχιστο είναι 1,5-2 τετραγωνικά μέτρα. Ακόμα και σε ένα μικρό διαμέρισμα μπορεί να δημιουργηθεί ένας τέτοιος χώρος. Επιπλέον, σημειώνεται ότι είναι πιο βολικό να χρησιμοποιηθούν εάν το βεστιάριο συναρμολογείται από τον εαυτό του. Είναι απλό: κανείς δεν γνωρίζει τις συνήθειες σας καλύτερα από εσάς και δεν μπορεί να τακτοποιήσει τα πράγματα με τη σωστή σειρά. Συνεχίζουμε λοιπόν στην ανεξάρτητη δημιουργία ενός δωματίου. 

Μεγέθη ντουλάπας

Η πραγματικότητά μας είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι ζουν σε μικρά διαμερίσματα, όπου κάθε εκατοστό είναι στο λογαριασμό. Επομένως, τα θέματα μεγέθους έχουν συχνά αποφασιστικό ρόλο. Το μικρότερο dressing room μπορεί να έχει επιφάνεια από 1,2 έως 1,5 τετραγωνικά μέτρα. μετρητή. Αυτό είναι ένα ορθογώνιο με πλευρές 1,5 * 1 μέτρου περίπου. Επίσης, ένα μικρό ντουλάπι μπορεί να είναι γωνιακό - αυτή η επιλογή είναι ακόμα πιο ευρύχωρη από ένα ορθογώνιο παρόμοιο σε μέγεθος: για μια ίση επιφάνεια, το μήκος των πλευρών κατά μήκος των οποίων μπορούν να τοποθετηθούν τα ράφια και τα συστήματα αποθήκευσης θα είναι μεγαλύτερο.

Τα μικρότερα αποδυτήρια: 1,5 έως 2,5 μ. Και 2 έως 2 μ.

Τα μικρότερα δωμάτια: 1,5 με 2,5 μ και 2 με 2 μ

Ορθογώνιο μίνι καμαρίνι με μονομερή τοποθέτηση των πραγμάτων πρέπει να έχει ελάχιστο πλάτος 1,2 m, με διμερείς -. Όχι λιγότερο από 1,5 μέτρα βάθος θα πρέπει να είναι τέτοια ώστε να είναι δυνατόν να «εισέλθει». Αυτή η ντουλάπα, σε γενικές γραμμές, και διαφέρουν από την καμπίνα κουπέ, και όμως - η δυνατότητα να εγκαταστήσετε οποιαδήποτε πόρτα.

Εξαερισμός και φωτισμός

Ακόμη και σε μίνι-ντουλάπες, και ακόμη περισσότερο σε μεγάλες, απαιτείται εξαερισμός: σε κλειστό δωμάτιο εμφανίζεται γρήγορα μια μυρωδιά μούχλας, η οποία δεν θα μεταμφιέσει κανένα πνεύμα. Ως εκ τούτου, ακόμη και κατά το σχεδιασμό, να βρουν έναν τρόπο να κάνει τον εξαερισμό στο dressing room.

Η αρχή της ρύθμισής του δεν είναι διαφορετική: στο ανώτερο τμήμα οποιουδήποτε τοιχώματος, κατά προτίμηση πιο μακριά από την πόρτα, γίνεται μια οπή εξάτμισης στην οποία εισάγεται ο ανεμιστήρας. Η εισροή παρέχεται είτε σε μια σχισμή κάτω από τις πόρτες είτε σε ειδικές οπές εισροής που βρίσκονται ακριβώς πάνω από το επίπεδο του δαπέδου. Καλύπτονται με διακοσμητικές ράβδους. Η έξοδος του καναλιού Ventana θα πρέπει να βρίσκεται στο γενικό σύστημα εξαερισμού, μπορείτε να την φέρετε στο δρόμο ή κάτω από την οροφή μιας ιδιωτικής κατοικίας με πλαστικά κουτιά. Η οργάνωση ανταλλαγής αερίων που οργανώνεται έτσι διατηρεί αποτελεσματικά την κανονική κατάσταση των πραγμάτων.

Οι αρχές της οργάνωσης του εξαερισμού του σαλονιού μέσω του μπάνιου ή της κουζίνας

Αρχές της οργάνωσης του εξαερισμού του σαλονιού μέσω του μπάνιου

Κατά την επιλογή ανεμιστήρα, πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στο επίπεδο θορύβου. Δεδομένου ότι τα ντουλάπια συχνά γίνονται μέσα ή κοντά στα υπνοδωμάτια κοντά τους, ο θόρυβος πρέπει να είναι ελάχιστος. Μπορεί να ελέγχεται μέσω αυτοματισμού ή να ενεργοποιείται / απενεργοποιείται μέσω απλών ή διαμπερών διακοπτών.

Ο φωτισμός πρέπει να είναι φωτεινός. Πρώτον, είναι απαραίτητο να βρούμε γρήγορα τα πράγματα και, δεύτερον, τα σαμιακά δωμάτια χρησιμοποιούνται συχνά ως χώροι τοποθέτησης για να δουν αμέσως πόσο συνδυάζονται τα επιλεγμένα πράγματα. Οι καθρέφτες βρίσκονται συνήθως στην πόρτα ή κάνουν μια πόρτα καθρέφτη. Σε αυτή την περίπτωση, το φως πρέπει να κατευθύνεται όχι μόνο στα ράφια και τα συστήματα αποθήκευσης, αλλά και στη ζώνη συναρμολόγησης.

Μια από τις παραλλαγές των φωτιστικών

Μια από τις παραλλαγές των φωτιστικών

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε τύπο λαμπτήρα, αλλά είναι λογικό να τα ενεργοποιήσετε από τους αισθητήρες κίνησης. Σκάψτε τις πόρτες - οι λυχνίες ανάβουν, δεν κινείται, απενεργοποιούνται. Υπάρχει μια άλλη επιλογή για την ταλάντωση των θυρών υπάρχουν λαμπτήρες με κουμπιά που ανάβουν όταν ανοίγεται η πόρτα και σβήνουν όταν είναι κλειστά.

Πού να κάνετε

Ακόμη και σε μικρά διαμερίσματα υπάρχει «σκωληκοειδίτιδα», η οποία δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί κανονικά με κανέναν τρόπο. Εδώ σε αυτό το μέρος και μπορείτε να κάνετε ένα γκαρνταρόμπα.

Μια άλλη δημοφιλής επιλογή - ένα ντουλάπι. Στην περίπτωση αυτή, όλα είναι απλά. Αφαιρέστε όλα τα περιττά, αλλάξτε την πόρτα και τοποθετήστε την κατάλληλη γέμιση: ράφια, ράφια, καλάθια, ράφια.

Δωμάτιο ντουλάπας από το ντουλάπι

Δωμάτιο ντουλάπας από το ντουλάπι

Αν δεν υπάρχει τίποτα παρόμοιο στο διαμέρισμα, χωρίστε το μέρος του δωματίου - το άκρο ή τη γωνία - πρέπει να κοιτάξετε τη διάταξη. Το γωνιακό σαλόνι είναι καλό επειδή σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε τις πιο δύσκολες περιοχές, συγκεκριμένα τις γωνίες. Ειδικά αν σε δύο γειτονικούς τοίχους υπάρχουν κλειστές πόρτες. Αυτή η ζώνη θεωρείται "νεκρή": εκτός από ένα μικρό ράφι, δεν μπορείτε να βάλετε τίποτα: όλα θα επηρεάσουν. Περίπου την ίδια επιλογή - δύο παράθυρα ή παράθυρο και πόρτες.

Γωνιακό δωμάτιο

Γωνιακό δωμάτιο

Εάν η περιοχή είναι πολύ μικρή, υπάρχει η δυνατότητα να την μεγεθύνετε λίγο, καθιστώντας το τοίχωμα μη ομοιόμορφο, αλλά με μια ελαφρά εκτεταμένη μέση. Η περιοχή του δωματίου από αυτό δεν μειώνεται έντονα, αλλά τα πράγματα μπορούν να χωρέσουν πολύ περισσότερο.

Ένας τρόπος να αυξηθεί ελαφρά η περιοχή

Ένας τρόπος να αυξηθεί ελαφρά η περιοχή

Ένας άλλος τα κάνει στην πλατφόρμα - κάνοντας μέρος των γυαλιών αδιαφανή ή επένδυση στον τοίχο. Μόνο εδώ χωρίς ζέσταμα δεν μπορεί να κάνει - κρύα πράγματα το χειμώνα φορούν δυσάρεστες.

Δωμάτιο ντουλάπας στο τέλος του μπαλκονιού ή της loggia

Δωμάτιο ντουλάπας στο τέλος του μπαλκονιού ή της loggia

Η δεύτερη επιλογή είναι κατάλληλη για μεγάλες κολώνες. Σε αυτά, τα ράφια μπορούν να τοποθετηθούν κατά μήκος ενός μακρινού τοίχου.

Η χρήση του μπαλκονιού

Η χρήση του μπαλκονιού

Στο διάδρομο ή στο διάδρομο, επίσης, η γωνία ή η "σκωληκοειδίτιδα" είναι θωρακισμένη, αν το επιτρέπει ο προγραμματισμός. Εδώ, ο καθένας μπορεί να αποφασίσει μόνο από τόπο: υπάρχει ένας χώρος για αυτό ή όχι.

Το μεγαλύτερο μέρος του dressing room είναι κατάλληλο στο υπνοδωμάτιο. Είναι απλά ένας βέλτιστος χώρος για την αποθήκευση των πραγμάτων: με την έννοια - είναι πιο άνετο να φορέσετε εδώ. Επομένως, για τους σκοπούς αυτούς, μέρος του δωματίου είναι περιφραγμένο. Σε αυτή την περίπτωση, ένα διαμέρισμα είναι απαραίτητο και πιο συχνά είναι κατασκευασμένο από γυψοσανίδες. Αυτή η τεχνολογία είναι από καιρό γνωστή και δούλεψε στις ελάχιστες λεπτομέρειες. Πολύς χρόνος, ακόμη και ελλείψει εμπειρίας δεν λαμβάνει: το πολύ δύο ή τρεις ημέρες για τη συναρμολόγηση και το φινίρισμα.

Εάν κάνετε ένα διαμέρισμα GKL ή GWP από όλους τους κανόνες, χρειάζεστε ένα διπλό δέρμα, και αυτό "τρώγεται" εκατοστά, ακόμα και μέτρα της περιοχής. Ως εκ τούτου, οι περισσότερες φορές είναι επενδεδυμένα μόνο από το εξωτερικό, αλλά από δύο φύλλα με αλληλεπικαλυπτόμενες ραφές. Κατά τη συναρμολόγηση του πλαισίου, μην ξεχάσετε να φτιάξετε ενισχυμένα στηρίγματα για τη στερέωση της πόρτας. Με ένα εσωτερικό δέρμα, γυμνά προφίλ αφήνονται, αλλά είναι βολικό να κρεμάμε ράφια-καλάθια για τα πράγματα. Αν σχεδιάζετε να το κάνετε, πάρτε τα με έναν παχύ τοίχο: κανονικά κρατήστε το βάρος.

Διαχωριστικό γυψοσανίδας για το δωμάτιο γκαρνταρόμπα

Διαχωριστικό γυψοσανίδας για το δωμάτιο γκαρνταρόμπα

Το διαμέρισμα μπορεί να κατασκευαστεί από πολυστρωματική μοριοσανίδα ή OSB, MDF. Αυτή είναι μια επιλογή για όσους δεν τους αρέσει να μπερδεύουν με στόκο. Αλλά πρέπει να επιλέξετε μια πλαστικοποίηση που θα χωράει στο εσωτερικό χωρίς προβλήματα.

Ο εσωτερικός σχεδιασμός ενός διαμερίσματος ενός δωματίου περιγράφεται εδώ. 

Πόρτες για το γκαρνταρόμπα

Αυτό που είναι καλό για ένα γκαρνταρόμπα με τα δικά σας χέρια είναι ότι μπορείτε να βάλετε τις πόρτες οποιεσδήποτε: συρόμενες, όπως "κουπέ", ακορντεόν, συνηθισμένη ταλάντευση, αρθρωμένη στους κυλίνδρους. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε ακόμη και εντελώς. Αυτή η επιλογή ονομάζεται γκαρνταρόμπα, αλλά στη συνέχεια όλοι πρέπει να τηρούν την άριστη σειρά: όλα βρίσκονται στο προσκήνιο. Η πιο οικονομική επιλογή - πυκνές κουρτίνες ή κάτι σαν ιαπωνικές κουρτίνες.

Παραλλαγές εγκατάστασης συρόμενων θυρών-διαμερισμάτων

Παραλλαγές εγκατάστασης συρόμενων θυρών-διαμερισμάτων

Εάν ο μπροστινός τοίχος είναι μεγάλος, μέρος του μπορεί να είναι ακίνητο, μερικώς κατειλημμένο από τις πόρτες. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ορισμένους σταθερούς τοίχους. Εάν είναι επιθυμητό, ​​η πόρτα μπορεί να κατασκευαστεί σε όλο το πλάτος ή να αποτελείται από θραύσματα.

Πόρτες σε όλο το πλάτος - είναι πιο εύκολο να φτάσεις σε πράγματα

Προαιρετική ντουλάπα στη σοφίτα: καταλαμβάνεται από ένα πλευρικό τμήμα με χαμηλή οροφή. Πόρτες σε όλο το πλάτος - είναι πιο εύκολο να φτάσεις σε πράγματα

Ο σχεδιασμός μπορεί να είναι οτιδήποτε, μόνο για να ταιριάζει στο πρόσωπο του δωματίου. Κατά βούληση, μπορούν να γίνουν στον τόνο των τοίχων, έτσι ώστε να μην μπορείτε να το δείτε, ή μπορείτε - φωτεινό και λαμπερό.

Σχετικά με τον επανασχεδιασμό του Χρουστσιόφ γράφεται εδώ (διαγράμματα και σχέδια). 

Κατασκευή: συστήματα πλήρωσης και αποθήκευσης

Εάν η περιοχή είναι περιορισμένη, δεν υπάρχει νόημα για την κατασκευή επίπλων σε έπιπλα από ντουλάπια από ξύλο, MDF ή μοριοσανίδες. Παίρνουν πολύτιμα εκατοστά της περιοχής και μάλιστα παρεμβαίνουν στην κίνηση του αέρα. Ακόμη η έλλειψή της: να αλλάξει κάτι είναι προβληματικό.

Έπιπλα

Τα έπιπλα τύπου "τυπικού" καταλαμβάνουν πολύ χώρο

Πρόσφατα, η γενική τάση είναι η εγκατάσταση συστημάτων αποθήκευσης ελαφρών μετάλλων. Είναι αρθρωτά, συναρμολογημένα σε ειδικά ράφια. Οι ράφια μπορούν να τοποθετηθούν με δύο τρόπους - στους τοίχους ή στην οροφή και στο πάτωμα: διάφοροι κατασκευαστές κάνουν διαφορετικά συστήματα. Και ήδη σε αυτά τα ράφια κρέμονται όλα όσα είναι απαραίτητα.

Τα ράφια μπορούν να έχουν εγκοπές σε όλο το μήκος, γεγονός που καθιστά δυνατή την τοποθέτηση οποιουδήποτε στοιχείου σε οποιοδήποτε ύψος. Αυτά είναι τα πιο κινητά συστήματα που μπορούν εύκολα και απλά να τροποποιηθούν - απλά αντισταθμίζουν τα άγκιστρα από τη μια σειρά στην άλλη, αλλάζοντας το ύψος των ράφια και τα καλάθια, άλλα στοιχεία αυθαίρετα.

Βολικό αρθρωτό σύστημα

Βολικό αρθρωτό σύστημα

Υπάρχουν ράφια ορθογωνικής διατομής, με αυλακώσεις κομμένες και από τις δύο πλευρές. Σε αυτές τις αυλακώσεις, τα απαιτούμενα εξαρτήματα συνδέονται με τους σφιγκτήρες.

Ένας άλλος τύπος ράφια και άλλο σύστημα στερέωσης

Ένας άλλος τύπος ράφια και άλλο σύστημα στερέωσης

Δώστε προσοχή, τα ράφια και τα συρτάρια είναι διαφορετικά - από ξύλο ή ξύλινα υλικά, μεταλλικά χρώμιο ή βαμμένα. Μπορεί να είναι αναδιπλούμενα, μπορούν να βάλουν το ένα στο άλλο ή στα ράφια.

Όλα αυτά τα συστήματα πωλούνται: ράφια και ένας κατάλογος διαφορετικών εξαρτημάτων. Αλλά παράγονται κυρίως σε ευρωπαϊκές χώρες, επειδή η τιμή «δαγκώνει». Οικονομική έκδοση του εξοπλισμού για το ντουλάπι μπορεί να γίνει ανεξάρτητα από το στρογγυλό επιχρωμιωμένο σωλήνα επίπλων και διάφορους συνδετήρες σε αυτό. Αποδεικνύεται ότι τα έπιπλα δεν είναι τόσο κινητά όσο θα θέλαμε, αλλά αξίζει πολύ λιγότερο.

Εξοπλισμός για μια ντουλάπα από στρογγυλό σωλήνα επίπλων

Εξοπλισμός για μια ντουλάπα από στρογγυλό σωλήνα επίπλων

Αξεσουάρ ένδυσης

Εκτός από τα συνηθισμένα και τα πολύ ράφια, υπάρχουν ενδιαφέρουσες ειδικές επιλογές. Για παράδειγμα - φούστες ή παντελόνια. Ειδικοί οδηγοί, στους οποίους είναι σταθεροί οι διασταυρωμένοι λωρίδες, μερικές φορές υπάρχουν συνδετήρες πάνω τους. Σας επιτρέπουν να κρεμάστε ομοιόμορφα τις φούστες / παντελόνια σας και μην φοβάστε ότι θα πέσουν. Είναι βολικό, αν υπάρχει μια τέτοια κρεμάστρα, επιτρέποντας την επιθεώρηση όλου του περιεχομένου.

Μια από τις επιλογές για την πλήρωση της ντουλάπας - ένα βραχίονα για φούστες ή παντελόνι

Μια από τις επιλογές για την πλήρωση της ντουλάπας - ένα βραχίονα για φούστες ή παντελόνι

Αυτή η συσκευή μπορεί να αντικατασταθεί με μια απλούστερη, αλλά μερικές φορές φθηνότερη - μία κρεμάστρα με εγκάρσιες δοκοί τοποθετημένες μία κάτω από την άλλη. Δεν είναι τόσο βολικό, αλλά σας επιτρέπει να παραγγείλετε τα ρούχα σας ακριβώς το ίδιο.

Παραλλαγή προϋπολογισμού κρεμάστρες για παντελόνια και φούστες

Παραλλαγή προϋπολογισμού κρεμάστρες για παντελόνια και φούστες

Ο αναδιπλούμενος σχεδιασμός είναι για τους δεσμούς, αλλά είναι συνήθως προσανατολισμένος διαφορετικά και αφήνει σε μήκος, αν και δεν τους αρέσει ο καθένας αυτό το σύστημα, αλλά περισσότερο για να τα δοκιμάσετε στο κουτί.

Ρυθμίστε τις συσκευές

Ρυθμίστε τις συσκευές

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να τοποθετήσετε κρεμάστρες. Ο πιο απλός είναι ένας σωλήνας που είναι πιο οικονομικός (από την άποψη της χρήσης του χώρου, αλλά όχι από πλευράς χρημάτων) - αναδιπλούμενους βραχίονες τύπου tie-like.

Ανασυρόμενα στηρίγματα για κρεμάστρες ρούχων

Ανασυρόμενα στηρίγματα για κρεμάστρες ρούχων

Μια άλλη συσκευή είναι παντογράφος για ρούχα. Είναι επίσης μια τρομπέτα, αλλά ικανή να κατεβαίνει. Ένα είδος ασανσέρ για ρούχα. Αυτή η συσκευή σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε το χώρο στην οροφή, και όχι σε βάρος της άνεσής σας. Μπορεί να συνδεθεί τόσο στους πλευρικούς τοίχους (πιο κοινή επιλογή) όσο και στον τοίχο. Στη μέση του σωλήνα είναι τοποθετημένη μια ράβδος-λαβή, τραβώντας την οποία μπορείτε να χαμηλώσετε σε μια οριζόντια θέση. Η φέρουσα ικανότητα αυτών των εξαρτημάτων είναι συνήθως μικρή (μέχρι 18 κιλά), επομένως χρησιμοποιούνται για ελαφριά ρούχα.

Παντογράφος επίπλων - για ελαφριά (κατά βάρος) ρούχα

Παντογράφος επίπλων - για ελαφριά (κατά βάρος) ρούχα

Συστήματα αποθήκευσης παπουτσιών

Συχνά υπάρχουν προβλήματα με την αποθήκευση των υποδημάτων: για ορισμένους, ο αριθμός τους υπολογίζεται σε δεκάδες ζεύγη, οπότε είναι σωστό να οργανώσουν ξεχωριστά δωμάτια. Αλλά μεταξύ των τυποποιημένων συσκευών υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα για την αποθήκευση παπουτσιών.

Ας ξεκινήσουμε με το συρόμενο σύστημα. Είναι στο IKEA. Καρφίτσες με υπομονάδες για παπούτσια, στερεωμένα σε κινητό πλαίσιο. Βολικό, συμπαγές.

Ανασυρόμενο σύστημα για παπούτσια

Ανασυρόμενο σύστημα για παπούτσια

Υπάρχουν μικρά κιβώτια που δεν καταλαμβάνουν σχεδόν ένα μέρος, αλλά είναι κρεμασμένα σε τοίχους, υπάρχουν οργανωτές που κρέμονται εύκολα και τοποθετούνται σε έναν οριζόντιο σωλήνα.

Συστήματα αποθήκευσης υποδημάτων στο γκαρνταρόμπα

Συστήματα αποθήκευσης υποδημάτων στο γκαρνταρόμπα

Πρόκειται για μίνι μπουγάδα στον τοίχο

Πρόκειται για μίνι μπουγάδα στον τοίχο

Σε γενικές γραμμές, για τα παπούτσια υπάρχουν πολλές ενδιαφέρουσες ιδέες που σας επιτρέπουν να το τοποθετήσετε συμπαγή και ταυτόχρονα βολικό. Ορισμένα βρίσκονται στο λόμπι.

Υπάρχουν πολύ φθηνές επιλογές. Για παράδειγμα, εποχιακά, αυτό που χρησιμοποιείται σήμερα, μπορεί να αποθηκευτεί σε ένα πλέγμα με ανακατασκευασμένα άγκιστρα ή συρτάρια. Παρόμοια, πιθανώς, είδατε στα καταστήματα. Πρόκειται για ένα πλέγμα ή ένα διάτρητο πλαίσιο, στο οποίο είναι κρεμασμένα άγκιστρα / ράφια. Βολικό: μπορείτε να μετακινηθείτε σε οποιοδήποτε τύπο μαξιλαριού, να κάνετε περισσότερη ή μικρότερη απόσταση.

Οικονομική επιλογή για την αποθήκευση υποδημάτων - πλέγμα με γάντζους και ράφια

Οικονομική επιλογή για την αποθήκευση υποδημάτων - πλέγμα με γάντζους και ράφια

Για να κρεμάσετε ένα τέτοιο πλέγμα δεν είναι πρόβλημα - τουλάχιστον στον τοίχο, ακόμη και στην πλευρική επιφάνεια του ντουλαπιού ή της πόρτας. Τα άγκιστρα και τα ράφια προσκολλώνται μόνο στις εγκάρσιες δοκοί. Αυτή η επιλογή είναι ιδανική για έλλειψη χρημάτων και χώρου. Αν σας αρέσει η ιδέα, αλλά χρειάζεστε κάτι πιο εμφανές, κατασκευάστε ή βρείτε μια διάτρητη μεταλλική ασπίδα στο πλαίσιο. Σε αυτό, επίσης, γάντζους εισάγονται "με ένα κτύπημα".

Τροποποίηση - ασπίδα με γάντζους

Τροποποίηση - ασπίδα με γάντζους

Γενικά, κατά την ανάπτυξη μιας ντουλάπας και ενός περιορισμένου προϋπολογισμού, αξίζει να αναζητηθούν συστήματα αποθήκευσης όχι σε καταστήματα επίπλων - on-line ή off-line. Καλύτερη ματιά στους χώρους που πωλούν εμπορικό εξοπλισμό. Υπάρχουν πολλές ενδιαφέρουσες συσκευές που εξοικονομούν χώρο: τα καταστήματα προσπαθούν επίσης να ορίσουν το μέγιστο του προϊόντος στην ελάχιστη περιοχή. Για παράδειγμα, αυτά είναι τα ράφια παπουτσιών.

Υποστηρίζει παπούτσια

Υποστηρίζει παπούτσια

Εάν τοποθετήσετε τους τροχούς στην πρώτη, θα έχετε ένα εξαιρετικό ανασυρόμενο σύστημα. Η τιμή αυτού του εξοπλισμού είναι πολύ μικρότερη από την τιμή, αλλά που πωλείται σε έπιπλα.

Κάνουμε το έργο ντουλάπα

Οι ιδέες του εξοπλισμού και των συστημάτων αποθήκευσης, όπως μπορείτε να δείτε. Αλλά αυτό δεν έδειξε ότι το αγαθό που αγόρασε απλά δεν γίνεται στην ντουλάπα σας, είναι απαραίτητο να σχεδιάσετε ένα σχέδιο για να υποδείξετε όλες τις διαστάσεις και τις διαστάσεις. Έχει σχεδιαστεί σε μια κλίμακα, τότε πάνω σε αυτό σημαδεύετε τα τμήματα που πρέπει απαραίτητα να είναι. Είναι βαμμένα στην ίδια κλίμακα. Εάν τα πάντα "ταιριάζουν", οπλισμένα με τις διαστάσεις (τα έχετε ή μπορείτε να μετρήσετε στο σχήμα και χρησιμοποιώντας την κλίμακα, να υπολογίσετε τις πραγματικές τιμές), μπορείτε να μεταβείτε στο κατάστημα για να επιλέξετε το σύστημα.

Υπάρχει μια άλλη προσέγγιση. Μάθετε τις διαστάσεις των συσκευών και συστημάτων που σας αρέσουν (διαστάσεις τοποθέτησης), τις κόβετε σε κλίμακα από χαρτόνι ή βαρύ χαρτί και προσπαθείτε να συνδυάσετε τα πάντα. Αν αποδειχθεί - εξαιρετική, μπορείτε να αγοράσετε. Όχι - αναζητήστε άλλες επιλογές. Ως αποτέλεσμα των προσπαθειών σας, θα πρέπει να πάρετε μια τέτοια διάταξη, όπως στη φωτογραφία.

Παράδειγμα της οργάνωσης του χώρου στο dressing room (αναφέροντας τα ελάχιστα μεγέθη για τα διάφορα είδη ρούχων)

Παράδειγμα της οργάνωσης του χώρου στο dressing room (αναφέροντας τα ελάχιστα μεγέθη για τα διάφορα είδη ρούχων)

Για να είναι βολικό να χρησιμοποιείτε τον εξοπλισμό και να πάρετε τα πράγματα, θα πρέπει να αντέξετε τις παρακάτω αποστάσεις:

 • ελάχιστη απόσταση από το ράφι μέχρι το ράφι:
  • κατά την αποθήκευση των πραγμάτων - 30 cm?
  • κατά την αποθήκευση των υποδημάτων (χωρίς φουρκέτες) - 20 τ.μ.
 • Πουκάμισα, σακάκια, μπουφάν - 120 εκ.
 • παντελόνια:
  • διπλωμένο σε μισό - 100 cm?
  • σε μήκος - 140 cm.
 • διαμέρισμα για εξωτερικό ρουχισμό - παλτό - 160-180 cm;
 • κάτω από τα φορέματα - 150-180 εκ.

Στην κορυφή, παίρνουμε μια θέση κάτω από τα ρούχα μιας άλλης εποχής ή σπάνια χρησιμοποιούμε τα πράγματα. Συχνά υπάρχει μια θέση για μια ηλεκτρική σκούπα, και σε ένα από τα ντουλάπια κάνουν μια ενσωματωμένη σιδερώστρα.

Για εκείνους που επιθυμούν να δουλέψουν με τα χέρια τους, υπάρχουν διάφορα σχέδια με διαστάσεις ώστε να μπορείτε να εξοπλίσετε το δωμάτιο με τα χέρια σας (τουλάχιστον εν μέρει).

Σχέδιο ράφι με διαστάσεις

Σχέδιο ράφι για παπούτσια με μεγέθη

Πώς να φτιάξετε κατόχους για παπούτσια

Πώς να φτιάξετε κατόχους για παπούτσια

Σύστημα αποθήκευσης υποδημάτων από πλαστικούς σωλήνες ...

Σύστημα αποθήκευσης υποδημάτων από πλαστικούς σωλήνες ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

15 − 13 =