Διαστάσεις οπών για σπείρωμα: πίνακες, εργαλεία, διαδικασία κοπής

Για να κόψετε ένα εσωτερικό σπείρωμα σε οποιαδήποτε λεπτομέρεια, είναι απαραίτητο να προ-τρυπήσετε μια τρύπα. Το μέγεθός του δεν ισούται με τη διάμετρο του νήματος, αλλά θα πρέπει να είναι ελαφρώς μικρότερη. Βρείτε τη διάμετρο του τρυπανιού κάτω από το νήμα μπορεί να είναι σε ένα ειδικό τραπέζι, αλλά γι 'αυτό πρέπει να γνωρίζετε επίσης το είδος του νήματος. 

Οι παράμετροι του νήματος καθορίζουν τη διάμετρο του τρυπανιού

Οι παράμετροι του νήματος καθορίζουν τη διάμετρο του τρυπανιού

Βασικές παράμετροι

Κάθε νήμα χαρακτηρίζεται από δύο παραμέτρους:

  • διάμετρος (D).
  • βήμα (P) - η απόσταση από τη μία στροφή προς την άλλη.

Καθορίζονται; GOST 1973257-73. Ένα μεγάλο βήμα θεωρείται φυσιολογικό, αλλά αντιστοιχεί σε μερικά μικρότερα. Ένα μικρό βήμα χρησιμοποιείται όταν εναποτίθεται σε προϊόντα με λεπτά τοιχώματα (σωλήνες με λεπτό τοίχωμα). Κάνετε επίσης ένα μικρό πηνίο αν το νήμα που εφαρμόζεται - ένας τρόπος ρύθμισης οποιωνδήποτε παραμέτρων. Επίσης, ένα μικρό βήμα μεταξύ των στροφών γίνεται για να βελτιωθεί η στεγανότητα της άρθρωσης και να ξεπεραστεί το φαινόμενο της αυτοαποσύνδεσης του εξαρτήματος. Σε άλλες περιπτώσεις, κόβεται ένα τυπικό (μεγάλο) βήμα.

Τύποι νημάτων και κύρια χαρακτηριστικά τους

Τύποι νημάτων και κύρια χαρακτηριστικά τους

Υπάρχουν πολλά είδη σκάλισμα, δεδομένου ότι το καθένα έχει τα δικά του χαρακτηριστικά διαμόρφωσης, η διάμετρος της οπής με σπείρωμα σε κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Όλοι αυτοί είναι εγγεγραμμένοι σε GOST, αλλά συνήθως χρησιμοποιούν τριγωνικά μετρικά και κωνικά μετρικά νήματα. Θα μιλήσουμε περισσότερο για αυτά.

Τριγωνικά νήματα που συνήθως βλέπουμε σε μπουλόνια και άλλους παρόμοιους συνδετήρες, κωνικά νήματα στα περισσότερα προϊόντα υγιεινής που περιλαμβάνουν αποσπώμενη άρθρωση.

Προσαρμογές

Για το νήμα με τα χέρια τους, χρησιμοποιούνται μικρές συσκευές: