Πώς να επιλέξετε ένα τόρνο για το μέταλλο στο γκαράζ

Για την επισκευή του μηχανήματος απαιτούνται συνεχώς μεταλλικά μέρη. Λοιπόν, αν το μοντέλο είναι κοινό - μπορείτε να αγοράσετε. Αν το αυτοκίνητο είναι σπάνιο, πρέπει είτε να περιμένετε πολύ μέχρι να παραδώσει ή να παραγγείλετε την κατασκευή. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να αγοράσετε ένα τόρνο για το γκαράζ. Εάν έχετε την εμπειρία, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για επιπλέον εργασία. 

Τι είδους τόρνοι είναι κατάλληλοι για ιδιωτική χρήση

Υπάρχουν εννέα τύποι λαβών, αλλά δεν χρειάζονται όλοι στο γκαράζ. Τις περισσότερες φορές, οι ιδιωτικοί έμποροι μπορούν να δουν μικρούς κοχλίες κοπής. Μαζί με την επεξεργασία των εξαρτημάτων (άλεση, διάτρηση, άλεση, διάτρηση ακτινικών οπών κλπ.), Πραγματοποιούν σπειρώματα διαφόρων τύπων και στρέφοντας τον κώνο. Είναι αυτός ο τόρνος για το γκαράζ που προσπαθεί να αγοράσει - καλύπτει σχεδόν όλες τις ανάγκες των ιδιοκτητών αυτοκινήτων.

Το μηχάνημα για το γκαράζ δεν πρέπει να είναι πολύ μεγάλο

Το μηχάνημα για το γκαράζ δεν πρέπει να είναι πολύ μεγάλο

Διατίθεται σε δύο τύπους - επιφάνεια εργασίας και με κρεβάτι (πάτωμα). Desktop - μικρά, με μηχανήματα μικρού βάρους (μέχρι 200 ​​κιλά). Είναι ευκολότερο για αυτούς να βρουν μια θέση στο γκαράζ. Το μειονέκτημα είναι ότι μεγάλα και βαριά εξαρτήματα δεν μπορούν να υποστούν επεξεργασία σε αυτά. Ένα άλλο σημείο: λόγω της μικρής μάζας, δεν είναι πάντοτε σε θέση να δίνουν επεξεργασία υψηλής ακρίβειας.

Οι τόρνοι (συνήθως στο σχολείο) έχουν πολύ μεγαλύτερη μάζα και διαστάσεις. Για κανονική λειτουργία, πρέπει να δημιουργηθεί ξεχωριστή βάση για αυτούς. Πιθανή εγκατάσταση σε αποσβεστήρες κραδασμών, αλλά δεν είναι εύκολο να βρεθούν.

Συσκευή διαμόρφωσης

Για να επιλέξετε ένα τόρνο είναι επιθυμητό να γνωρίζετε τη συσκευή, τον σκοπό, τις λειτουργίες του και τις πιθανές παραμέτρους του κάθε τμήματος. Πρώτον, ας αναλύσουμε τους κύριους κόμβους.

 • Βάση ή κρεβάτι. Είναι επιθυμητό - ένα βαρύ, χυτοσίδηρο πλάκα. Ακόμη και με επιτραπέζια μοντέλα Τα πολύ ελαφρά μηχανοκίνητα εργαλεία θα είναι ασταθή, γεγονός που θα κάνει ακόμη πιο δύσκολη την επίτευξη της ακρίβειας.
 • Κινητήρας και κιβώτιο ταχυτήτων. Ο κινητήρας μπορεί να τροφοδοτηθεί από 220 V ή 380 V. Το κιβώτιο ταχυτήτων είναι μια συσκευή που εξασφαλίζει την περιστροφή του άξονα και της δαγκάνας (σε αυτόματα και ημιαυτόματα μηχανήματα). Το μηχάνημα θα διαρκεί περισσότερο εάν τα γρανάζια μετάδοσης είναι κατασκευασμένα από μέταλλο (υπάρχουν πλαστικά).
 • Η κεφαλή. Η κύρια λειτουργία είναι η αξιόπιστη στερέωση και περιστροφή του τεμαχίου. Συνήθως πρόκειται για ένα τεράστιο μεταλλικό κύλινδρο, στερεωμένο σταθερά στο σώμα. Μερικές φορές το μπροστινό στέλεχος και το κιβώτιο ταχυτήτων συνδυάζονται, σε μερικά μοντέλα η κεφαλή μπορεί να κινήσει τη δαγκάνα ή την κεφαλή επεξεργασίας.

  Μηχανή στρέψεως για μέταλλο

  Μηχανή στρέψεως για μέταλλο

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  92 − 86 =