Πώς να επιλέξετε μια μηχανή συγκόλλησης για το σπίτι και τα σπίτια

Η κατασκευή ενός σπιτιού ή η επισκευή του συχνά απαιτεί εργασίες συγκόλλησης. Κάθε φορά να ζητήσετε βοήθεια από επαγγελματίες για μεγάλο χρονικό διάστημα και δαπανηρή. Και το μεγαλύτερο μέρος των εργασιών δεν απαιτεί εξαιρετικά υψηλά προσόντα. Ωστόσο, είναι απαραίτητο να καταβάλλετε αξιοπρεπείς χρήματα. Εάν προγραμματίζετε μια κατασκευή ή επισκευή, έχετε μια μεγάλη νάτσα ή ένα σπίτι, θα είναι φθηνότερο να κάνετε όλοι (ή σχεδόν όλοι) το συγκολλημένο έργο μόνοι σας. Και θα σας πούμε πώς να επιλέξετε μια μηχανή συγκόλλησης για το σπίτι και τη βίλα. 

Ηλεκτρική μηχανή συγκόλλησης για σπίτια και σπίτια, τύπους, πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Τόσο στο εσωτερικό όσο και στον τομέα της παραγωγής ηλεκτρικής svarochniki που χρησιμοποιούνται πιο συχνά. Τα περισσότερα από τα εγχώρια μοντέλα που λειτουργούν από 220 V, αλλά μπορείτε να βρείτε συσκευές που τροφοδοτείται από τριφασικό 380 V. Μερικά από αυτά μαγειρεύουν σε μια σταθερή, και μερικοί - σε εναλλασσόμενο ρεύμα.

Μηχανές συγκόλλησης μετασχηματιστών

Οι μετασχηματιστές συγκόλλησης παράγονται στην έξοδο AC. Ο σχεδιασμός τους είναι απλός και αξιόπιστος: δύο μετασχηματιστές βημάτων με δυνατότητα προσαρμογής του ρεύματος εξόδου. Η ρύθμιση δεν είναι πολύ ακριβής και η εμβέλειά της είναι μικρή. Και αυτό είναι ένα από τα μειονεκτήματα. Αυτή η μονάδα σπάνε, αλλά ζυγίζει πολύ: ακόμα και το νοικοκυριό που δεν είναι πολύ ισχυρό μοντέλο θα σφίξει μερικές δεκάδες χιλιόγραμμα. Τα βιομηχανικά μοντέλα μπορούν να ζυγίζουν εκατοντάδες κιλά και ακόμη περισσότερο.

Μετασχηματιστής συγκόλλησης - η κατασκευή είναι απλή, αλλά δυσκίνητη

Μετασχηματιστής συγκόλλησης - ο σχεδιασμός είναι απλός αλλά δυσκίνητος (Για να αυξήσετε το μέγεθος της εικόνας, κάντε κλικ πάνω του με το δεξί κουμπί του ποντικιού)

Περίπου δύο δεκαετίες πριν, η ηλεκτρική συγκόλληση ήταν μόνο σε "trances". Σήμερα αυτό απέχει πολύ από το να συμβαίνει: οι πηγές συνεχούς ρεύματος συγκόλλησης έχουν γίνει πιο διαδεδομένες. Και όλα εξαιτίας των ελλείψεων της μηχανής συγκόλλησης μετασχηματιστών. Το ρεύμα που παράγεται από αυτό είναι μεταβλητό, η πολικότητα του αλλάζει διαρκώς. Κατά τη συγκόλληση, αυτό εκφράζεται στο γεγονός ότι το τόξο "άλματα", το οποίο προκαλεί μεγάλο αριθμό σπινθήρων. Το τόξο είναι δύσκολο να ελεγχθεί ενώ επιτυγχάνεται ποιότητα συγκόλλησης είναι δυνατή μόνο με ένα υψηλό προσόν του συγκολλητή. Αλλά ακόμα και με αυτή την κατάσταση, χρησιμοποιούνται μόνο για συγκόλληση μαύρου μετάλλου: οι δυνατότητες ρύθμισης είναι περιορισμένες, η λεπτή ρύθμιση είναι γενικά σχεδόν αδύνατη, γεγονός που περιορίζει το εύρος της χρήσης τους.

Ένα άλλο σημαντικό μειονέκτημα: όταν εργάζεστε, ειδικά όταν ανάβετε το τόξο, η τάση στο δίκτυο πέφτει σημαντικά. Τέτοια άλματα είναι πολύ απίθανο από τα σύγχρονα ηλεκτρονικά, τα οποία έχουμε περισσότερο από αρκετό στο σπίτι και στη νάχα. Ως εκ τούτου, για οικιακή χρήση, οι μηχανές συγκόλλησης μετασχηματιστών αγοράζονται πολύ σπάνια. Παρόλο που είναι αξιόπιστα και φθηνά. Εάν προέρχονται από κάποιον, στέκονται στο γκαράζ ή στο υπόστεγο ως εναλλακτική λύση "για κάθε περίπτωση".

Ανορθωτής για συγκόλληση

Ανορθωτής συγκόλλησης - αξιόπιστη πηγή σταθερού ρεύματος συγκόλλησης

Ανορθωτής συγκόλλησης - αξιόπιστη πηγή σταθερού ρεύματος συγκόλλησης

Στην πραγματικότητα, αυτή η ίδια Μετασχηματιστές συγκόλλησης, αλλά η έξοδος θα πρέπει ανορθωτής μονάδα. Είναι μερικές φορές αναφέρεται ως DC Μετασχηματιστές συγκόλλησης. Δίνουν ένα συνεχές ρεύμα, το οποίο είναι ο λόγος που το τόξο είναι πιο σταθερό, πιο εύκολο να λειτουργήσει, αλλά η εμπειρία εξακολουθεί να είναι απαραίτητη, αν και σε μικρότερο βαθμό από ό, τι στους μετασχηματιστές. μειονέκτημά τους: η απώλεια ισχύος στον ανορθωτή, αλλά αυτό αντισταθμίζεται από μια σταθερή τόξο.

Ο σχεδιασμός είναι αξιόπιστος, δεν υπάρχει τίποτα που πρέπει να σπάσει ιδιαίτερα: ένας μετασχηματιστής βηματισμού, μια μονάδα ανορθωτή και προσαρμογές. Αυτά είναι όλα τα εξαρτήματα του ανορθωτή συγκόλλησης. Η τιμή είναι ελαφρώς υψηλότερη από αυτή των μετασχηματιστών. Αλλά αυτός ο τύπος μηχανής συγκόλλησης δεν είναι δημοφιλής σήμερα. Τα μειονεκτήματα είναι ουσιαστικά τα ίδια: μεγάλη μάζα, τάση κύματος κατά τη λειτουργία. Η σύνδεση της μηχανής συγκόλλησης με το οικιακό δίκτυο και η συνεργασία με αυτό θα προκαλέσει πτώσεις τάσης και, κατά συνέπεια, δυσαρέσκεια των γειτόνων.

Συγκολλητές συγκόλλησης

Μόλις εμφανιστούν στην αγορά, ήταν μια δαπανηρή ευχαρίστηση. Με την ανάπτυξη της τεχνολογίας και την εμφάνιση μιας νέας βάσης στοιχείων (τρανζίστορ IGBT), τα χαρακτηριστικά τους έχουν βελτιωθεί, το βάρος είναι χαμηλότερο και η τιμή είναι χαμηλότερη. Οι σύγχρονοι μετατροπείς οικιακής συγκόλλησης μπορούν να ζυγίζουν από 3 κιλά και να παράγουν ρεύμα 160-180 αμπέρ, το οποίο αρκεί για να λειτουργήσει με ένα ηλεκτρόδιο 3-4 mm. Το κόστος τους είναι περίπου 3-6 χιλιάδες ρούβλια. Δεν είναι πολύ, δεδομένης της τιμής των υπηρεσιών των συγκολλητών.

Δίνουν ένα σταθερό τόξο, μπορούν εύκολα να τον ελέγξουν. Πάρτε μια καλή ραφή μπορεί ένας λαϊκός, ακόμη και με λίγη πρακτική. Ο σχεδιασμός είναι τέτοιος που σας επιτρέπει να ρυθμίσετε το ρεύμα και την τάση συγκόλλησης σε ένα ευρύ φάσμα. Αυτό καθιστά δυνατή τη χρήση της ίδιας συσκευής για συγκόλληση διαφορετικών μετάλλων διαφορετικού πάχους.

Ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα - η συγκόλληση με αναστροφέα δεν "καθίσει" το δίκτυο. Σχεδόν τίποτα δεν το επηρεάζει. Η μόνη προϋπόθεση: η υποδοχή για τη μηχανή συγκόλλησης πρέπει να είναι γειωμένη. Η τάξη προστασίας αυτών των μονάδων είναι IP21, που σημαίνει ότι γειώνονται μέσω του δικτύου. Συνεπώς, η σύνδεση της συσκευής συγκόλλησης μετατροπέα με το οικιακό δίκτυο μόνο μέσω μιας πρίζας με γείωση.

Οι μετατροπείς για συγκόλληση έχουν τις μικρότερες διαστάσεις. Αυτές είναι οι πιο συμπαγείς μηχανές συγκόλλησης για σπίτια και σπίτια

Οι μετατροπείς για συγκόλληση έχουν τις μικρότερες διαστάσεις. Αυτή είναι η πιο συμπαγής μηχανή συγκόλλησης για σπίτια και σπίτια

Εάν χρειάζεστε ένα κινητό, ελαφρύ μηχάνημα συγκόλλησης για το σπίτι και τη βίλα σας, επιλέξτε το από τους μετατροπείς συγκόλλησης. Το να μαθαίνεις να μαγειρεύεις μαζί του είναι εύκολο. Ο υπερσυμπιεστής δεν θα είναι σύντομα, αλλά σχεδόν όλες οι εργασίες στο σπίτι ή στο εργοτάξιο μπορούν να κάνουν τον εαυτό σας σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Συγκολλητική μηχανή για το σπίτι και το εξοχικό σπίτι: μετασχηματιστής ή μετατροπέας;

Ερωτήσεις σχετικά με το τι είδους μηχανή συγκόλλησης είναι καλύτερο - ένας μετατροπέας ή ένας μετασχηματιστής - δεν συμβαίνουν σχεδόν σε κανέναν. Ακόμη και σε μια επιχείρηση όπου υπάρχουν καλές μετασχηματιστές, όταν εμφανίζονται μετατροπείς, είναι αδρανείς. Και για το σπίτι και χωρίς ερωτήσεις: σαφώς inverters είναι καλύτερα. Και εδώ γιατί:

 • ποιότητα της συγκόλλησης - καλύτερη,
 • διαστάσεις και βάρος - λιγότερο κατά περιόδους,
 • περισσότερες ρυθμίσεις, οι ρυθμίσεις είναι ακριβέστερες.
 • στο δίκτυο δεν επηρεάζει, η ηλεκτρική ενέργεια "τραβά" λίγο.

  Η μηχανή συγκόλλησης για χειροκίνητη ηλεκτρική συγκόλληση τόξου επιτρέπει τη μαγειρική όλων των τύπων χάλυβα

  Η μηχανή συγκόλλησης για χειροκίνητη ηλεκτρική συγκόλληση τόξου επιτρέπει τη μαγειρική όλων των τύπων χάλυβα

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  + 6 = 13