Στούντιο διαμέρισμα: εσωτερική διακόσμηση

Διαμέρισμα στούντιο - αυτό το είδος των κατοικιών δεν εμφανίστηκε πολύ πριν, αλλά η ζήτηση για αυτό είναι σταθερό. Αυτά τα διαμερίσματα αγοράζονται κυρίως από νέους. Υπάρχουν δύο λόγοι. Πρώτον - έχουν πολλά δωμάτια σε οτιδήποτε και είναι πολύ πιο βολικό όταν τα πάντα είναι στο βλέμμα και, κάθεται στο τραπέζι στην κουζίνα, μπορείτε να παρακολουθήσετε μια ταινία ή να λειτουργήσετε ένα μουσικό κέντρο. Ο δεύτερος λόγος για την οικονομική φύση: η τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο σε διαμερίσματα στούντιο είναι χαμηλότερη από εκείνη των τυποποιημένων με διαμερίσματα παρόμοιου μεγέθους. Είναι κατανοητό: λιγότεροι τοίχοι, λιγότερα υλικά και εργασία. Επίσης, προσελκύει το γεγονός ότι ο σχεδιασμός του διαμερίσματος στούντιο μπορεί να γίνει με το πιο καινοτόμο ύφος: η απουσία χωρισμάτων και θυρών δίνει περισσότερο χώρο για την ενσωμάτωση των πιο τολμηρών ιδεών και των μη τυποποιημένων λύσεων. 

Το στούντιο διαμέρισμα χαρακτηρίζεται από την έλλειψη τοίχων και θυρών (εκτός από εκείνους που φράσσουν από το μπάνιο)

Το στούντιο διαμέρισμα χαρακτηρίζεται από την έλλειψη τοίχων και θυρών (εκτός από εκείνους που φράσσουν από το μπάνιο)

Ζώνη κατά τη διακόσμηση ενός διαμερίσματος στούντιο

Ένας χώρος είναι καλός διότι μπορεί να διαιρεθεί κατά την κρίση του. Για άνεση χρειαζόμαστε τρεις ζώνες: κουζίνα-τραπεζαρία, χώρο αναψυχής και χώρο εργασίας. Δεδομένου ότι εκτός από τους εξωτερικούς τοίχους υπάρχουν ακόμα μόνο εκείνοι που κλείνουν από το μπάνιο, είναι απαραίτητο να τα διαθέσουμε με κάποιες άλλες μεθόδους. Σχεδιαστές για χρήση με ζωνών:

  • έπιπλα,
  • ελαφρά χωρίσματα (γυψοσανίδες, ράφια επίπλων, μπανιέρες, γυαλί κ.λπ.)
  • διαχωρισμός του χρώματος και της υφής των τοίχων,
  • το επίπεδο και το υλικό του δαπέδου και της οροφής.

Αυτές οι μέθοδοι μπορούν όλοι να συνδυαστούν ή να χρησιμοποιηθούν χωριστά. Φαίνεται μόνο ότι η επιλογή είναι μικρή. Στην πραγματικότητα, είναι τεράστιο. Για παράδειγμα, ελαφρά διαμερίσματα. Μπορεί να είναι κάποιο είδος κατασκευής από γυψοσανίδας. Μπορεί να ξεκινήσει από έναν από τους τοίχους και να διαιρέσει κυριολεκτικά τις δύο ζώνες.

Μία από τις παραλλαγές της τοποθέτησης σε χωρίσματα με γυψοσανίδες

Μία από τις παραλλαγές της τοποθέτησης σε χωρίσματα με γυψοσανίδες

Η δεύτερη επιλογή - το διαμέρισμα βρίσκεται στη μέση του δωματίου, υποδεικνύοντας σαφώς σε διαφορετικές ζώνες. Αλλά σε αυτή την περίπτωση γίνεται ένας εύκολος, ημιδιαφανής, όχι "ναυτιλιακός" χώρος.

Διαχωρισμός μη γραμμικού σχήματος με φωτισμό. Η ζώνη χωρίζεται, ο χώρος παραμένει ενοποιημένος

Διαχωρισμός μη γραμμικού σχήματος με φωτισμό. Η ζώνη χωρίζεται, ο χώρος παραμένει ενοποιημένος

Μια άλλη έκδοση του διαμερίσματος, που βρίσκεται στη μέση του στούντιο διαμέρισμα, αλλά ταυτόχρονα φαίνεται αρμονικά και δεν το χωρίζει σε κλωβούς καθόλου. Πιθανότατα, το όλο θέμα είναι ότι ο καναπές εισήχθη πολύ καλά και οι τοίχοι είναι φωτεινοί.

Ζώνη με κατάτμηση

Ζώνη με κατάτμηση

Σε πολλές περιπτώσεις, το διαμέρισμα δεν είναι μέχρι το ανώτατο όριο. Είναι αδιαφανές, αλλά δεν διαχωρίζει τελείως μια ζώνη από την άλλη, χωρίζοντάς την από έναν τοίχο.

Το διαμέρισμα δεν φτάνει στο ανώτατο όριο. Σας επιτρέπει να βάζετε κάτι ή να το κρεμάτε, αλλά αφήνει όλο το δωμάτιο ενοποιημένο

Το διαμέρισμα δεν φτάνει στο ανώτατο όριο. Σας επιτρέπει να βάζετε κάτι ή να το κρεμάτε, αλλά αφήνει όλο το δωμάτιο ενοποιημένο

Παραλλαγές και παραλλαγές μπορεί να είναι πολύ, πολύ. Τα χωρίσματα μπορούν να είναι αλεξίπτωτο, γυαλί, καθρέφτης. Μπορεί να είναι ένα ράφι από το δάπεδο μέχρι το ταβάνι, στο οποίο υπάρχουν βιβλία, κάποια διακοσμητικά πράγματα. Οι ιαπωνικές κουρτίνες είναι πολύ καλά διαχωρισμένες. Είναι σχεδόν χωρίς βαρύτητα, μπορούν να κινηθούν και να ξεφύγουν. Τους βγάζετε από το ύφασμα, ακριβώς επάνω και κάτω σε μια ειδικά κολλημένη kuliska βάζετε μια ράβδο που τεντώνει το ύφασμα, που το κάνει να φαίνεται άκαμπτο.

Ζώνες κουρτινών - μια ενδιαφέρουσα επιλογή για κινητά

Ζώνες κουρτινών - μια ενδιαφέρουσα επιλογή για κινητά

Πιθανώς, κατά την ανάπτυξη του σχεδιασμού ενός διαμερίσματος στούντιο ανεξάρτητα, είναι πιο συνετό να το κάνει πρώτα με τη βοήθεια κουρτίνες. Αυτός είναι ο πιο κινητός και φθηνός τρόπος με τον οποίο μπορείτε εύκολα να αλλάξετε τα πάντα αν αποφασίσετε να αλλάξετε τις ζώνες σε μέρη ή να αλλάξετε την περιοχή τους. Όταν όλα έχουν ολοκληρωθεί, και καταλαβαίνετε τι είναι βολικό για σας, μπορείτε να βάλετε σε αυτά τα μέρη, αν θέλετε, να βάλουν μερικά πιο σοβαρά χωρίσματα.

Για να ξεκινήσετε, Για να προσδιορίσετε τη θέση και το μέγεθος των ζωνών, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις κουρτίνες

Κατ 'αρχάς, για να καθορίσετε τη θέση και το μέγεθος των ζωνών, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις κουρτίνες

Ορισμένες ενδιαφέρουσες ιδέες για διαχωρισμό διαμερισμάτων στούντιο σε ζώνες είναι στις παρακάτω φωτογραφίες.

Χώρος κουζίνας

Ο εξοπλισμός και ο σχεδιασμός της κουζίνας στο διαμέρισμα στούντιο είναι ίσως το πιο δύσκολο έργο. Δεδομένου ότι δεν υπάρχουν χωρίσματα, χωρίς ισχυρή εξάτμιση, όλες οι μυρωδιές και η αιθάλη θα εξαπλωθούν χωρίς εμπόδια. Επομένως, αυτή η τεχνική πρέπει να είναι καλής ποιότητας. Ένα άλλο σημείο: δεδομένου ότι τα πάντα είναι στο βλέμμα, τότε στην countertops τίποτα δεν πρέπει να είναι. Τα πάντα αποσυντίθενται σε θυρίδες και κουτιά, τα οποία πρέπει να είναι πολλά. Για την ορθολογική οργάνωση του χώρου, είναι λογικό να χρησιμοποιούνται συστήματα αποθήκευσης και σύγχρονα ανασυρόμενα ράφια, τα οποία επιτρέπουν τη χρήση γωνιών ή ντουλαπιών μέχρι την οροφή (γωνιακά και κατηφορικά ράφια).

Το δάπεδο στο χώρο της κουζίνας αυξάνεται πιο συχνά. Αυτός είναι ένας πρόσθετος παράγοντας που καθιστά δυνατή τη διαφοροποίηση του δωματίου. Αν και, από πρακτική άποψη, είναι προτιμότερο να αυξηθεί το υπόλοιπο δωμάτιο, τα σκουπίδια θα είναι λιγότερο φθαρμένα. Εάν το εσωτερικό είναι σχεδιασμένο για ένα άτομο, δεν είναι τόσο σημαντικό: μαγειρεύονται σε αυτές τις περιπτώσεις λίγο και σπάνια. Αλλά για μια νέα οικογένεια, αυτό μπορεί να είναι ένας σημαντικός παράγοντας.

Σχεδιασμός για μικρά διαμερίσματα στούντιο

Εάν το διαμέρισμα στούντιο είναι μικρό - 20-30 πλατείες - έτσι δεν ήταν γεμάτο, θα πρέπει να καταφύγετε σε κόλπα. Το πρώτο είναι να χρησιμοποιήσετε τον πίνακα ως διαχωριστικό ζώνης. Μπορεί να γίνει με τη μορφή ενός μετρητή μπαρ, είναι δυνατόν να εξοπλιστεί έτσι ώστε από την κουζίνα υπάρχουν πολλά κουτιά, και από την πλευρά του δωματίου υπήρχαν καρέκλες. Στη συνέχεια, ανάλογα με την κατάσταση, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το μαγείρεμα, και ως τραπεζαρία.

Ο διαχωριστής σε αυτή την περίπτωση είναι ένας πίνακας στον οποίο είναι μοντέρνο να μαγειρεύει και να δειπνήσει

Ο διαχωριστής σε αυτή την περίπτωση είναι ένας πίνακας στον οποίο είναι μοντέρνο να μαγειρεύει και να δειπνήσει

Εάν υπάρχουν αρκετές επιφάνειες για το μαγείρεμα, μπορείτε να βάλετε ένα μικρό τραπέζι στο διαχωριστικό. Για αυτόν, αν είναι απαραίτητο, μπορεί να φιλοξενήσει περισσότερους ανθρώπους, κάτι που είναι σημαντικό αν επισκέπτεστε περιοδικά συγγενείς-φίλους.

Ένα ασυνήθιστο τραπέζι και σκαμνιά ανανεώνουν το εσωτερικό

Ένα ασυνήθιστο τραπέζι και σκαμνιά ανανεώνουν το εσωτερικό

Ένα σημαντικό σημείο: επιλέγοντας μια τεχνική κουζίνας σε ένα διαμέρισμα στούντιο, θα πρέπει να σκεφτείτε όχι μόνο πόσο καλά θα ταιριάζει στο εσωτερικό, το οποίο από μόνο του είναι ήδη σημαντικό. Θα χρειαστεί να επιλέξετε χωρίς θόρυβο, ή τουλάχιστον να παράγετε ελάχιστους θορύβους. Σας αρέσει να μην κοιμάστε κάτω από τη βουτιά ενός ψυγείου. Με την ευκαιρία, μπορεί να μεταμφιεστεί ως ένα γραφείο ή να αγοράσετε ενσωματωμένο.

Ένα μικρό ενσωματωμένο ψυγείο

Ένα μικρό ενσωματωμένο ψυγείο

Εάν το δωμάτιο είναι μακρύ και στενό, θα πρέπει να εισάγετε όλα τα έπιπλα διαφορετικά. Σε αυτή την περίπτωση θα υπάρχουν δύο ντουλάπες, το πίσω μέρος του οποίου θα χρησιμεύσει ως διαμέρισμα ή τραπέζι, και ένα από τα άκρα - την είσοδο.

Πώς να οργανώσετε μια κουζίνα σε ένα μακρύ και στενό δωμάτιο

Πώς να οργανώσετε μια κουζίνα σε ένα μακρύ και στενό δωμάτιο

Κουζίνες σε ευρύχωρα στούντιο

Εάν το διαμέρισμα στούντιο έχει μια έκταση 40 τετραγωνικών μέτρων ή περισσότερο, για να προστατεύσει την κουζίνα μπορεί να είναι πιο στερεό διαμέρισμα. Δεν πρέπει να είναι μαζική, αλλά αντίθετα, ευάερο. Το καλύτερο σε αυτές τις περιπτώσεις είναι οι ομαλές στρογγυλεμένες γραμμές. Και αν το κτύπησε σωστά και στον τοίχο, το αποτέλεσμα είναι πολύ ενδιαφέρον (βλ. Φωτογραφία).

Ο τοίχος φαίνεται να συνεχίζει το διαμέρισμα. Λόγω των όρων που έχουν διαβρωθεί ....

Ο τοίχος φαίνεται να συνεχίζει το διαμέρισμα. Λόγω των θορυβωδών συνόρων ....

Αν θέλετε, μπορείτε να βάλετε ένα πλήρες τραπέζι. Αυτή είναι μια επιλογή για όσους απολαμβάνουν τη διαδικασία ...

Δημιουργικά - μέρος του τοίχου από τούβλα παρέμεινε ανεπεξέργαστο. Σε συνδυασμό με λεία γυαλιστερή επιφάνεια, φαίνεται πολύ

Δημιουργικά - μέρος του τοίχου από τούβλα παρέμεινε ανεπεξέργαστο. Σε συνδυασμό με λεία γυαλιστερή επιφάνεια, φαίνεται πολύ "ζωντανή"

Ο κύριος στόχος στο σχεδιασμό της κάθε κουζίνα - βεβαιωθείτε ότι δεν ήταν μόνο όμορφη, αλλά και άνετα, και την ανάπτυξη στούντιο σχεδιασμού με τις απαιτήσεις της προστιθέμενης πολυπλοκότητας: έπιπλα κουζίνας, δεν θα πρέπει να «πέσει έξω» από το γενικό ύφος. Και αυτό δεν είναι εύκολο. Πολύ διαφορετικό σκοπό και υλικά, και λειτουργικό, πάρα πολύ. Μερικά παραδείγματα επιτυχημένων συνδυασμών στη φωτογραφία.

Χώρος αναψυχής

Είναι εξίσου σημαντικό να οργανώσετε ένα άνετο μέρος για χαλάρωση. Υπάρχουν δύο προσεγγίσεις. Η πρώτη - να θέσει ένα μοντέρνο καναπέ, το οποίο μετατρέπεται σε ένα άνετο κρεβάτι. Σε αυτή την περίπτωση, αυτή η περιοχή έχει σχεδιαστεί ως καθιστικό - ένα τραπέζι, μπουκάλια, καρέκλες.

Ο καναπές μπορεί να μετατραπεί σε ύπνο

Ο καναπές μπορεί να μετατραπεί σε ύπνο

Η δεύτερη προσέγγιση είναι να προσδιοριστεί η περιοχή στην οποία τοποθετείται το κρεβάτι. Αυτό μπορεί να γίνει με διαφορετικούς τρόπους. Η επιλογή της μεθόδου εξαρτάται από τις επιθυμίες. Μερικοί άνθρωποι απλά λόγια ένα κρεβάτι, κάποιος θέλει να τουλάχιστον κάποια προστασία της ιδιωτικής ζωής και καθιστά ακόμη ημιδιαφανές, αλλά το τείχος, και κάποιος άλλος δεν είναι αρκετό και το εξής: χρειαζόμαστε περισσότερη όμως, θα πλεκτά διαμέρισμα-κουρτίνα που κρύβει το κρεβάτι και δημιουργήστε τη δική σας ιδιωτική γωνία.

Πίσω από το διαμέρισμα είναι ένα κρεβάτι

Πίσω από το διαμέρισμα είναι ένα κρεβάτι

Μια ενδιαφέρουσα λύση είναι να ανεβάσουμε τον χώρο ύπνου στο βάθρο και να οργανώσουμε ένα σύστημα αποθήκευσης σε αυτό. Αν το ύψος της οροφής στο διαμέρισμα είναι τουλάχιστον 2,7 μ., Μπορεί να πραγματοποιηθεί.

Το κρεβάτι ανυψώνεται και κάτω από αυτό - κιβώτια αποθήκευσης

Το κρεβάτι ανυψώνεται και κάτω από αυτό - κιβώτια αποθήκευσης

Ένας άλλος τρόπος για να κρύψετε ένα κρεβάτι από τα αδιάκριτα μάτια είναι να τον σηκώσετε στο ντουλάπι. Αυτό είναι επίσης εφικτό με επαρκές ύψος οροφής.

Κρεβάτι στο ντουλάπι - βήματα από την πλευρά. Στα βήματα, παρεμπιπτόντως, μπορείτε επίσης να κάνετε κιβώτια για την αποθήκευση των πραγμάτων

Κρεβάτι στο ντουλάπι - βήματα από την πλευρά. Στα βήματα, παρεμπιπτόντως, μπορείτε επίσης να κάνετε κιβώτια για την αποθήκευση των πραγμάτων

Λίγα περισσότερες ιδέες για το σχεδιασμό ενός υπνοδωματίου βρίσκονται στη φωτογραφία.

Ο σχεδιασμός του διαμερίσματος στούντιο θα πρέπει να συνδυάζει πρακτικότητα, ευκολία και ελκυστικότητα. Αυτός ο συνδυασμός δεν είναι εύκολος να επιτευχθεί, αλλά είναι δυνατό, ακόμη περισσότερο αν χρησιμοποιείτε τις τελευταίες τεχνολογίες κτιρίων - όπως τα πολυμερή πατώματα, χωρίσματα γυψοσανίδας ή έπιπλα μετασχηματισμού - ένα κρεβάτι που μοιάζει με ντουλάπα ή κάτι τέτοιο κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 4