Συνδυασμοί χρωμάτων στο εσωτερικό

Η επίδραση των λουλουδιών στον άνθρωπο είναι ένα επιστημονικά αποδεδειγμένο γεγονός. Προκειμένου να ζήσουμε άνετα, πρέπει να επιλέξουμε τον σωστό συνδυασμό χρωμάτων στο εσωτερικό. Δεν είναι τόσο εύκολο. Υπάρχουν ειδικοί κανόνες που πρέπει να τηρούνται για να διασφαλιστεί ότι τα χρώματα είναι συμβατά. Υπάρχουν επίσης έτοιμοι πίνακες που διευκολύνουν ολόκληρη τη διαδικασία. 

Αρχές και τύποι συνδυασμού χρωμάτων

Στη φύση, υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός αποχρώσεων των χρωμάτων. Αλλά, όπως πιθανώς παρατηρήσατε, δεν είναι όλοι τους δίπλα ο ένας στον άλλο που φαίνονται εξίσου καλά. Μερικοί φαινομενικά απροσδόκητοι συνδυασμοί είναι απλά μαγευτικοί, άλλοι θέλουν να κοιτάξουν μακριά. Όλα επειδή όταν επιλέγετε λουλούδια για το εσωτερικό, το λουλούδι, το μπουκέτο, τα ρούχα, πρέπει να ακολουθείτε ορισμένους κανόνες και αρχές.

Το χαρακτηριστικό alt Περιγραφή αρχείο ρυθμίσεων Σύνδεσμος Ευθυγράμμιση http://stroychik.ru/wp-content/uploads/2017/08/tablica-sochetaniya-cvetov-v-interere-18-6.jpg Μέγεθος

Στην παλέτα των συνδυασμένων χρωμάτων μπορεί να είναι από δύο έως επτά χρώματα και αποχρώσεις

Για να είναι πιο εύκολο να θυμηθούν, δημιούργησαν ειδικά εργαλεία - έναν τροχό χρωμάτων και πίνακες συνδυασμένων χρωμάτων. Κατ 'αρχήν, το κύριο εργαλείο είναι ένας κύκλος και οι πίνακες είναι το τελικό αποτέλεσμα επιλογής σε αυτό. Αν θέλετε να μάθετε τα βασικά στοιχεία του συνδυασμού χρωμάτων, χρησιμοποιήστε έναν κύκλο. Διαφορετικά, επιλέξτε μια επιλογή από τους πίνακες.

Χρώμα τροχού και κανόνες για τη χρήση του

Ο κύκλος των χρωμάτων αποτελείται από τρία επίπεδα. Μέσα, τα κύρια χρώματα είναι κόκκινο, μπλε, κίτρινο. Ονομάζονται πρωτογενείς. Ο ζευγάρι συνδυασμός τους δίνει τρία επιπλέον (δευτερεύοντα) χρώματα - μωβ, πορτοκαλί, πράσινο. Στο τρίτο επίπεδο τοποθετούνται τριτογενή χρώματα - αυτό είναι το αποτέλεσμα ενός συνδυασμού δευτερογενούς και πρωτογενούς. Με βάση αυτά τα χρώματα, και να επιλέξετε έναν συνδυασμό χρωμάτων στο εσωτερικό (και όχι μόνο).

Η σειρά των συνδυασμών χρωμάτων - για την επιλογή των βασικών χρωμάτων για το εσωτερικό

Η σειρά των συνδυασμών χρωμάτων - για την επιλογή των βασικών χρωμάτων για το εσωτερικό

Όπως μπορείτε να δείτε, το μαύρο, το γκρι και το λευκό στον κύκλο δεν αντιπροσωπεύονται. Είναι σε καθαρή μορφή στη φύση δεν υπάρχουν, όταν διακόσμηση του εσωτερικού μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βασικό (λευκό και γκρι) ή επιπλέον.

Αριθμός χρωμάτων

Πριν εξηγήσετε τους κανόνες χρήσης του τροχού χρωμάτων, πρέπει να υπολογίσετε τον αριθμό των χρωμάτων για τον αρμονικό συνδυασμό τους. Σε γενικές γραμμές, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δύο, τρεις ή τέσσερις αποχρώσεις συνδυασμού. Σε αυτά, μπορείτε να προσθέσετε γενικά - λευκό, γκρι, μαύρο. Αυτός ακριβώς είναι ο τρόπος με τον οποίο μπαίνουν διακοσμητές και καλλιτέχνες.

Υπάρχουν πολλά λουλούδια, αλλά σε ένα εσωτερικό φαίνονται αρμονικά. Αυτό συμβαίνει επειδή είναι σωστά προσαρμοσμένα - συνδυάζονται μεταξύ τους

Υπάρχουν πολλά λουλούδια, αλλά σε ένα εσωτερικό φαίνονται αρμονικά. Αυτό συμβαίνει επειδή είναι σωστά προσαρμοσμένα - συνδυάζονται μεταξύ τους

Αλλά για το εσωτερικό, οι δύο αποχρώσεις είναι πολύ μονότονες και βαρετές. Πολύ πιο ενδιαφέροντα δωμάτια διακοσμημένα με συνδυασμό τριών, τεσσάρων ή περισσότερων χρωμάτων. Σε αυτή την περίπτωση, η χρήση χρωμάτων σε ίσες αναλογίες είναι εσφαλμένη. Ένα ή δύο από αυτά επιλέγονται ως κύριο, "πολλά" τους. Σε αυτά τα χρώματα βαφτούν οι τοίχοι, το πάτωμα, είναι παρόντες στην ταπετσαρία επίπλων, υφασμάτων. Ένα άλλο ένα ή δύο χρησιμοποιείται ως επιπλέον. Δεν είναι τόσα πολλά, αλλά είναι αισθητά. Τα υπόλοιπα - ανεξάρτητα από το πόσες από αυτές είναι εκεί - χρησιμεύουν για να φέρνουν την ποικιλομορφία και τους τόνους. Παρουσιάζονται σε μικρές ποσότητες - πρόκειται για λεπτομέρειες διακόσμησης, μαξιλαριών κλπ. Εάν κοιτάξετε προσεκτικά τους εσωτερικούς χώρους που σας αρέσει, θα βρείτε πιθανότατα αυτό το μοτίβο διανομής χρωμάτων.

Ο συνδυασμός χρωμάτων στο εσωτερικό με βάση τον τροχό χρώματος

Χρησιμοποιώντας τον τροχό χρωμάτων, μπορείτε να επιλέξετε τα χρώματα που θα συνδυαστούν. Το κάνετε σύμφωνα με ορισμένους κανόνες. Υπάρχουν αρκετές αρχές για τον σχηματισμό συνδυασμών:

 • Αναλογική τριάδα - μερικές αποχρώσεις, τοποθετημένες μία από τη άλλη. Έτσι μπορείτε να επιλέξετε δύο ή τέσσερις αποχρώσεις.
 • Αντίθεση χρώματα - δύο χρώματα, που βρίσκονται το ένα απέναντι από το άλλο. Φαίνονται καλά μαζί.

  Η αρχή του σχηματισμού αρμονικών συνδυασμών χρωμάτων

  Η αρχή του σχηματισμού αρμονικών συνδυασμών χρωμάτων

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  50 + = 58