Σύγκριση των λυχνιών LED και εξοικονόμησης ενέργειας: επιλέξτε το καλύτερο

Η αύξηση των τιμών για την ηλεκτρική ενέργεια σας κάνει να εξοικονομήσετε χρήματα όπου δεν σκεφτήκατε καν για δαπάνες πριν. Για παράδειγμα, η μάζα αντικαταστάθηκε από λαμπτήρες πυρακτώσεως. Υπάρχουν πολύ πιο οικονομικές πηγές φωτός - φωταύγειας και LED. Αλλά πώς να αποφασίσετε τι να θέσετε - λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας ή λαμπτήρες LED; Για να πάρουμε μια απόφαση, πρέπει να συγκρίνουμε τα χαρακτηριστικά τους. Και είναι καλύτερα να το κάνετε αντικειμενικά. 

Ποια είναι πιο οικονομικά

Το όνομα "εξοικονόμηση ενέργειας" έχει συνηθίσει σε εμάς σε σχέση με τους συμπαγείς λαμπτήρες φθορισμού (KKL). Την εποχή της ευρείας διανομής τους, ήταν οι πιο οικονομικοί. Ειδικά αν τα συγκρίνετε με τους συνήθεις λαμπτήρες πυρακτώσεως - οι οικιακοί καταναλώνουν 3-4 φορές λιγότερη ενέργεια. Αργότερα, οι πηγές φωτός LED "προωθήθηκαν". Καταναλώνουν ακόμη λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια, πράγμα που σημαίνει ότι είναι το πιο οικονομικό.

Για να επιλύσετε καλύτερα τους λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας ή τους λαμπτήρες LED, πρέπει να συγκρίνετε τις παραμέτρους τους

Για να επιλύσετε καλύτερα τους λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας ή τους λαμπτήρες LED, πρέπει να συγκρίνετε τις παραμέτρους τους

Για να δείτε τη διαφορά, δείτε το τραπέζι. Δείχνει την κατανάλωση ισχύος LED, λαμπτήρων φθορισμού και εκείνων που είναι γνωστά σε εμάς με νήμα βολφραμίου. Όλοι έχουν την ίδια (ή σχεδόν) φωτεινή ροή, αλλά όπως μπορείτε να δείτε, η κατανάλωση ενέργειας είναι πολύ διαφορετική. Η λυχνία LED 3 W είναι ίση με την ελαφριά ισχύ εξοικονόμησης ενέργειας κατά 7 W ή την πυρακτώση έως 20 W. Η λυχνία δίοδος 5 W θα αντικαταστήσει την οικιακή θυρίδα 12-13 watt ή το νήμα 40 watt. Πρόκειται για στοιχεία κατά μέσον όρο, δεδομένου ότι οι δείκτες ποικίλλουν ελαφρά για διαφορετικούς κατασκευαστές, αλλά, γενικά, οι αναλογίες παραμένουν.

Λαμπτήρες πυρακτώσεως Φθορισμού και εξοικονόμησης ενέργειας LED Light Φωτεινή ροή
20 W 5-7 W 2-3 W 250 lm
40 W 10-13 W 4-5 W 400 lm
60 W 15-16 W 6-10 W 700 Lm
75 W 18-20 W 10-12 W 900 lm
100 W 25-30 W 12-15 W 1200 Lm
150 W 40-50 W 18-20 W 1800 lm
200W 60-80 W 25-30W 2500 lm

Είναι εύκολο να πούμε ότι η εξοικονόμηση ενέργειας ή οι λάμπες LED είναι οι πιο οικονομικές. Αλλά αυτό δεν είναι όλα τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας LED. Σχετικά με αυτά θα μιλήσουμε περαιτέρω (καθώς και σχετικά με τα μειονεκτήματα, ωστόσο).

Διάρκεια ζωής

Αν μιλάμε για τη διάρκεια ζωής, τότε ο μέσος όρος για την εξοικονόμηση ενέργειας, κατά μέσο όρο - 10 000 ώρες. Οι λυχνίες LED έχουν αυτόν τον δείκτη υψηλότερο: κατά μέσο όρο 30.000 ώρες, αλλά υπάρχουν αιτήματα κατασκευαστών για 50-60.000 ώρες λειτουργίας.

Όπως και εδώ στους ηγέτες των λαμπτήρων LED, αλλά υπάρχει μια αποχρώσεις. Και οι δύο τεχνολογίες έχουν ένα αρκετά σημαντικό μειονέκτημα: με την πάροδο του χρόνου, μειώνουν σταδιακά την ένταση της λάμψης. Υπάρχει μια λεγόμενη "καύση". Από την άποψη αυτή, είναι απαραίτητο να εστιάσουμε όχι στη δηλωμένη ώρα εργασίας, αλλά στην περίοδο εγγύησης. Εμφανίζει με μεγαλύτερη ακρίβεια την πραγματική θέση. Σε τελική ανάλυση, εάν συμβαίνει κάτι με τη λάμπα αυτή τη στιγμή, ο κατασκευαστής θα πρέπει να αντικαταστήσει τη συσκευή με μια νέα. Όσο πιο συχνά συμβαίνουν τέτοιες περιπτώσεις, τόσο το καλύτερο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι κατασκευαστές έχουν την τάση να υποτιμούν την περίοδο εγγύησης, καθώς φέρουν οικονομική ευθύνη.

Η σύγκριση δεν είναι ένας πόρος εργασίας, αλλά μια περίοδος εγγύησης

Η σύγκριση δεν είναι ένας πόρος εργασίας, αλλά μια περίοδος εγγύησης

Και αν συγκρίνουμε εξοικονόμηση ενέργειας και λαμπτήρες LED για την περίοδο εγγύησης, υπάρχει και μια διαφορά. Οι λυχνίες LED έχουν μέσο δείκτη 3 ετών και ένας οικονομολόγος έχει 1 έτος. Υπάρχει περισσότερο / λιγότερο, αλλά αυτό είναι ιδιαίτερο. Έτσι, εδώ, συγκρίνοντας, εξοικονόμηση ενέργειας ή λαμπτήρες LED είναι καλύτερο, το καλύτερο επιτυγχάνεται με την τεχνολογία LED.

Διαστάσεις και εμφάνιση

Όλοι γνωρίζουν τον τύπο και το μέγεθος των λαμπτήρων εξοικονόμησης ενέργειας. Αυτός ο σωλήνας στρέφεται σε μια πολύπλοκη σπείρα με φωσφόρο. Το πιο συμπαγές μπορεί να χωρέσει στην πλαφονιέρα μεσαίου μεγέθους, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις αποκολλούνται από συνηθισμένους λαμπτήρες και με ενσωματωμένη εμφάνιση γενικά "όχι τόσο ζεστό".

Η κατά προσέγγιση διαφορά μεγέθους μεταξύ του LED και της λάμπας KKL εξοικονόμησης ενέργειας της ίδιας εξόδου φωτός

Η κατά προσέγγιση διαφορά μεγέθους μεταξύ του LED και της λάμπας KKL εξοικονόμησης ενέργειας της ίδιας εξόδου φωτός

Οι λαμπτήρες LED μπορεί να είναι πολύ μικρόι. Κρύσταλλο τρεις βάτα μπορεί να γίνει με τη μορφή ενός κύκλου με διάμετρο 1,5-2 cm Α είναι -. Energosberegayki ισοδύναμο με 7 W, η οποία έχει ένα ελάχιστο μέγεθος των 32 * 79 χιλιοστά. Αυτά τα μικροσκοπικά μεγέθη διόδων εκπομπής φωτός επιτρέπουν την κατασκευή εσοχών με πολύ μικρό πάχος - 2 και λιγότερο. Και αυτό είναι με την ψύκτρα για την αφαίρεση της θερμότητας που εκπέμπουν τα LED κατά την εργασία. Αυτά τα μικρά μεγέθη τους επιτρέπουν να είναι ενσωματωμένα σε έπιπλα ή σε χαμηλότερες ανυψωμένες και τεντωμένες οροφές σε πολύ μικρό ύψος.

Έτσι κοιτάξτε τα φώτα με LED

Έτσι κοιτάξτε τα φώτα με LED

Αν μιλάμε για ένα πιο οικείο σχήμα - με έναν λαμπτήρα, το σχήμα και οι διαστάσεις του λαμπτήρα μπορεί να είναι τελείως διαφορετικές. Αυτό το μέρος δεν είναι απαραίτητο - το LED δεν απαιτεί κενό ή κάποιο περιβάλλον αερίου. Είναι λοιπόν ένα αφιέρωμα στην παράδοση. Υπάρχουν λάμπες bezkolbovye, που ονομάζονται "καλαμπόκι" για μια χαρακτηριστική εμφάνιση. Η διάρκεια ζωής τους καθορίζεται από την ποιότητα των LED, και όχι από την ακεραιότητα του κελύφους, το οποίο στην πραγματικότητα δεν είναι. Μπορείτε ακόμα να συναρμολογήσετε φωτισμό γενικά από μεμονωμένες λυχνίες LED σε μεταλλική πλάκα-ψυγείο ή ακόμα και χωρίς αυτό. Γενικά, το μέγεθος και η εμφάνιση των λαμπτήρων LED μπορεί να διαφέρουν. Στη συνέχεια, αποφασίσει ότι η καλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας και λαμπτήρες LED θα έρθει σίγουρα στο συμπέρασμα ότι η LED φωτισμός είναι καλύτερα - είναι σχεδόν αόρατη, μπορεί να είναι οποιουδήποτε σχήματος και μεγέθους.

Ευκολία και ασφάλεια χρήσης

Όλοι γνωρίζουν ότι σε σωλήνες φθορισμού οι σωλήνες είναι γεμάτοι με φωσφόρο, ο οποίος αρχίζει να ανάβει υπό ορισμένες συνθήκες. Χρειάζεται κάποιο χρονικό διάστημα για να δημιουργηθούν αυτές οι συνθήκες. Μερικές φορές δεν είναι σχεδόν αισθητή, και μερικές φορές η καθυστέρηση μετά την ενεργοποίηση μπορεί να είναι ένα δεύτερο ή ακόμα λίγο περισσότερο. Αυτό δεν είναι το πιο ευχάριστο φαινόμενο που πρέπει κανείς να ανεχθεί. Οι λυχνίες LED ανάβουν αμέσως μετά την εφαρμογή τάσης. Σε αυτό είναι σίγουρα καλύτερα.

Σήμερα, όλο και πιο συχνά προσπαθούν να κάνουν το φωτισμό με τη δυνατότητα αλλαγής της έντασης του φωτός. Αυτό επιτυγχάνεται είτε με περίπλοκο κύκλωμα με μεγάλο αριθμό διακοπτών είτε με ρύθμιση ενός ρυθμιστή - μια μικρή συσκευή που σας επιτρέπει να αλλάξετε ομαλά το επίπεδο της λάμψης. Αλλά το γεγονός είναι ότι όλοι οι λαμπτήρες δεν μπορούν να λειτουργήσουν μαζί με ένα dimmer. Η εξοικονόμηση ενέργειας δεν μπορεί. Χρειάζονται ένα ορισμένο επίπεδο τάσης και το σχήμα του, και το dimmer απλά σχηματίζει και παραμορφώνει. Ωστόσο, ορισμένα φώτα LED μπορούν να λειτουργήσουν με αυτήν τη συσκευή. Απλά όταν επιλέγετε τις λυχνίες LED, αναζητήστε dimmable. Η ικανότητα αυτή αναφέρεται στις τεχνικές προδιαγραφές. Μείον - αυτές οι πηγές φωτός με τα ίδια χαρακτηριστικά είναι ακριβότερες.

Πίνακας για τη σύγκριση λαμπτήρων LED και εξοικονόμησης ενέργειας

Πίνακας για τη σύγκριση λαμπτήρων LED και εξοικονόμησης ενέργειας

Ένα άλλο σημείο υπέρ των λαμπτήρων LED. Ο βολβός τους (εάν υπάρχει) είναι κατασκευασμένος από πλαστικό ανθεκτικό στην κρούση. Φωτισμός εξοικονόμησης ενέργειας - από γυαλί. Και η ζημιά στον σωλήνα είναι θανατηφόρα - η πηγή φωτός σταματά να λειτουργεί. Επιπλέον, ορισμένοι (φτηνές) νοικοκυρές περιέχουν ατμούς υδραργύρου, έτσι ώστε ένας κατεστραμμένος γυάλινος σωλήνας με φωσφόρο να μπορεί να βλάψει σοβαρά την υγεία. Από εδώ επίσης υπάρχουν δυσκολίες ανακύκλωσης - οι ειδικές επιχειρήσεις για την επεξεργασία παρόμοιων συσκευών φωτισμού είναι απαραίτητες.

Και η τελευταία στιγμή σχετικά με την ευκολία λειτουργίας - ούτε ο λαμπτήρας πυρακτώσεως ούτε ο φωτισμός μπορούν να αποκατασταθούν μετά την αποτυχία είναι αδύνατο. Σε περίπτωση βλάβης, χάνουν εντελώς την αποτελεσματικότητά τους. Οι λαμπτήρες LED αποτελούνται συνήθως από έναν αριθμό κρυστάλλων που βρίσκονται στο σώμα. Εάν αποτύχουν ένας ή περισσότεροι κρύσταλλοι, η ροή φωτός μειώνεται, αλλά το φως ακτινοβολείται ακόμα, αν και σε μικρότερη ποσότητα. Επιπλέον, αν θέλετε και τη δυνατότητα χειρισμού του συγκολλητικού σιδήρου, μπορείτε να αντικαταστήσετε τα καμένα στοιχεία, αποκαθιστώντας την προηγούμενη φωτεινότητα.

Έτσι, όταν αποφασίζουμε για εξοικονόμηση ενέργειας ή λαμπτήρες LED είναι καλύτερο για ευκολία χρήσης, βλέπουμε ότι τα φώτα LED είναι πιο πρακτικά και ασφαλή.

Τιμές και τι είναι καλύτερο ...

Όλοι γνωρίζουν ότι οι λαμπτήρες LED είναι ακριβότεροι. Αυτό είναι ίσως το μόνο σημείο στο οποίο είναι μπροστά οι λαμπτήρες φθορισμού. Αλλά σήμερα η διαφορά στην τιμή δεν είναι τόσο μεγάλη όσο πριν. Είναι σχεδόν ίσοι. Αν λάβουμε για παράδειγμα φωτεινές πηγές του ίδιου κατασκευαστή με το ίδιο ισοδύναμο (ή σχεδόν πανομοιότυπο) σε σχέση με τους λαμπτήρες πυρακτώσεως, τότε οι τιμές είναι σχεδόν ίδιες.

Εδώ, έτσι και η τιμή είναι χαμηλότερη

Εδώ, έτσι και η τιμή LED είναι χαμηλότερη. Είναι αλήθεια ότι η θερμοκρασία χρώματος είναι διαφορετική ...

Για παράδειγμα, η εταιρία λαμπτήρων Camelion (Hamelion). Η εξοικονόμηση ενέργειας λαμπτήρα - LH15-FS-T2-M / 864 / Ε14 είναι το ισοδύναμο ενός λαμπτήρα πυράκτωσης των 75 βατ που αξίζει 160-225 ρούβλια.  Λυχνία LED - Camelion LED8-C35 / 830 / E27 (που ισοδυναμεί επίσης με 75 W πυρακτώσεως) - 170-230 ρούβλια. Και οι δύο σειρές είναι βασικό, χωρίς «καμπάνες και σφυρίχτρες», και με δεδομένο τις εξοικονόμηση σε ηλεκτρική ενέργεια (8 watts έναντι 15 watts) και τη διάρκεια ζωής (10.000 ώρες 30.000 ώρες) και όλα τα άλλα «ψωμάκια», ακόμα περισσότερο και το ερώτημα «Τι είναι καλύτερο εξοικονόμηση ενέργειας ή LED λαμπτήρες "δεν προκύπτουν. Η λύση είναι πιθανώς αναμφισβήτητη - πιο οικονομική, εύκολη στη χρήση και ανθεκτική LED. Είναι καλύτερο να τα εγκαταστήσετε στη θέση των λαμπτήρων πυρακτώσεως.

Αλλά στον Τύπο και στο Διαδίκτυο έχουν εμφανιστεί πρόσφατα πολλά σχετικά με το γεγονός ότι τα LED είναι επιβλαβή - εκπέμπουν ένα επιβλαβές φάσμα και τρεμοπαίζουν. Όσον αφορά το φάσμα των επιβεβαιωμένων δεδομένων, δεν υπάρχει, αλλά τρεμοπαίζει, τρεμοπαίζει και φωταύγειας. Αλλά τρεμοπαίζουν πάντα, και τα LED δεν είναι παλμοί, κοστίζουν πολύ περισσότερο. Γενικά, η απόφαση είναι δική σας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

59 − = 55