Φούρνος για τα χρησιμοποιημένα λάδια

Με τη χρήση των σκουπιδιών υλικό είναι πάντα ωραίο. Και αν πρόκειται για καύσιμα και θέρμανση - είναι επίσης πολύ κερδοφόρα. Ένα εντυπωσιακό παράδειγμα είναι οι κλίβανοι θέρμανσης σε χρησιμοποιημένα ορυκτέλαια. Μπορούν να χρησιμοποιήσουν οποιοδήποτε λάδι μπορεί να καεί. Μεταφορά, ντίζελ, μηχανή, ζαχαροπλαστεία, λαχανικά ... Πραγματικά οποιεσδήποτε. Δεν υπάρχουν προβλήματα με το καύσιμο για τέτοιες μονάδες. Αυτό που βρήκαν, τότε πλημμύρισαν. Επιπλέον, ο κλίβανος κατασκευάζεται επίσης από απόβλητα υλικά: παλιό κύλινδρο αερίου ή οξυγόνου, κομμάτια σωλήνων διαφόρων διαμέτρων ή τεμαχίων μετάλλου. 

Η αρχή των σπιτικών καμίνων

Αν τυχόν χρησιμοποιημένα λάδια απλώς αναφλεγούν, θα είναι ανελέητο να ψαρεύουν και ακόμα περισσότερο να "μυρίζουν" πιο ενεργά. Επειδή δεν χρησιμοποιείται άμεση καύση. Πρώτα πτητικά εξατμίζονται, κατόπιν καίγονται. Αυτή είναι η βασική αρχή της ανάπτυξης του σχεδιασμού. Συνεπώς, σε μερικές ενσωματώσεις, ο κλίβανος έχει δύο θαλάμους καύσης συνδεδεμένους με ένα σωλήνα στο οποίο κατασκευάζονται οι οπές.

Στον κατώτερο θάλαμο, το καύσιμο θερμαίνεται και εξατμίζεται. Οι εύφλεκτοι ατμοί ανεβαίνουν. Περνώντας μέσα από τον σωλήνα με οπές, αναμιγνύονται με οξυγόνο διαλυμένο στον αέρα. Ήδη στην κορυφή αυτού του σωλήνα το μείγμα αναφλέγεται και καίει στο δεύτερο θάλαμο. Και η καύση ατμών συμβαίνει με την κατανομή πολύ περισσότερης θερμότητας και λιγότερο καπνού. Με τη σωστή τεχνολογία καπνού, πρακτικά δεν υπάρχει, όπως η αιθάλη.

Η δομή του κλιβάνου απόβλητου λαδιού με τον αγωγό παροχής αέρα

Η δομή του κλιβάνου απόβλητου λαδιού με τον αγωγό παροχής αέρα

Ο δεύτερος τρόπος για τον διαχωρισμό των «βαρέων» καυσίμων (πετρελαίου οποιασδήποτε προέλευσης) σε στοιχεία "ελαφρού βάρους" είναι πιο αποτελεσματικός, αλλά και πιο δύσκολος στην εφαρμογή. Για αποτελεσματική εξάτμιση, τοποθετείται μεταλλικό δοχείο στον κάτω θάλαμο. Είναι θερμαίνεται, οι σταγόνες των εργασιών που πέφτουν επάνω του αμέσως μετατρέπονται σε πτητικούς καύσιμους ατμούς. Σε αυτή την περίπτωση, η φωταύγεια λαμβάνεται (με τον σωστό τρόπο) σε μπλε και άσπρο, όπως στην περίπτωση της καύσης πλάσματος. Από εδώ πήγε ένα ακόμα όνομα αυτού του σχεδίου - με ένα φλιτζάνι πλάσματος.

Για να επιτευχθεί η μέγιστη αποτελεσματικότητα της καύσης του καυσίμου, το χρησιμοποιημένο λάδι πρέπει να τροφοδοτείται στον κατώτερο θάλαμο σε πολύ μικρές ποσότητες. Σε ορισμένες περιπτώσεις - σταγόνες, μερικές φορές - μια λεπτή στάλα. Αυτός είναι ο λόγος που ονομάζουν αυτή την τεχνολογία ως ζωοτροφή.

Η αρχή της λειτουργίας του κλιβάνου για τα χρησιμοποιημένα ορυκτέλαια με λεκάνη πλάσματος

Η αρχή της λειτουργίας του κλιβάνου για τα χρησιμοποιημένα ορυκτέλαια με λεκάνη πλάσματος

Αυτές είναι οι βασικές αρχές της "δράσης" των αυτόνομα κατασκευασμένων μονάδων θέρμανσης. Υπάρχει ένας πολύ μεγάλος αριθμός συνδυασμών και παραλλαγών τους. Πολλά από αυτά περιγράφονται παρακάτω.

Ένα παράδειγμα καύσης εργασίας σε ένα φλιτζάνι πλάσματος μπορεί να δει στο παρακάτω βίντεο. Είναι ένας κλίβανος "Geccon", έχει ενσωματωμένο θερμοσίφωνα και μπορεί να λειτουργήσει ως λέβητας θέρμανσης.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Το κυριότερο και κύριο πλεονέκτημα είναι ότι τα χρησιμοποιημένα απόβλητα καυσίμων και ελαίων, τα οποία διαφορετικά υποβλήθηκαν σε διάθεση. Με την τήρηση της τεχνολογίας, η καύση είναι τόσο πλήρης που πρακτικά δεν απελευθερώνονται επιβλαβείς εκπομπές στην ατμόσφαιρα. Τα άλλα πλεονεκτήματα δεν είναι λιγότερο σημαντικά:

 • απλή κατασκευή?
 • υψηλή αποδοτικότητα.
 • χαμηλό κόστος εξοπλισμού και καυσίμων.
 • εργάζεται πάνω σε ορυκτέλαια, οργανικά, συνθετικά, φυτικά.
 • επιτρέπονται έως και 10% των ρύπων.

Τα μειονεκτήματα είναι σοβαρά. Και το κύριο πράγμα είναι ότι αν η τεχνολογία δεν τηρηθεί, η καύση του καυσίμου δεν είναι πλήρης. Και το ζευγάρι πέφτει στο δωμάτιο, το οποίο είναι πολύ επικίνδυνο. Ως εκ τούτου, η κύρια και κύρια απαίτηση: οι κλίβανοι που λειτουργούν με απόβλητα πετρέλαιο εγκαθίστανται αποκλειστικά σε χώρους που διαθέτουν σύστημα εξαερισμού.

Για λόγους σύγκρισης: πρόκειται για λέβητα πετρελαίου με φουσκωτό καυστήρα. Η τεχνολογία είναι διαφορετική, όπως η σχεδίαση (περισσότερο στο βίντεο σχεδόν στο τέλος του άρθρου)

Για λόγους σύγκρισης: πρόκειται για λέβητα πετρελαίου με φουσκωτό καυστήρα. Η τεχνολογία είναι διαφορετική, όπως η σχεδίαση (περισσότερο στο βίντεο σχεδόν στο τέλος του άρθρου)

Υπάρχουν ακόμα τα μειονεκτήματα:

 • για να εξασφαλιστεί ότι μια καλή καπνοδόχος πρέπει να είναι ευθεία και υψηλή - τουλάχιστον 5 μέτρα.
 • απαιτείται κανονικός καθαρισμός του μπολ και της καμινάδας - καθημερινά.
 • πρόβλημα ανάφλεξης: πρέπει πρώτα να θερμάνετε το μπολ και στη συνέχεια να χρησιμεύσετε ως καύσιμο.
 • επιλογές θέρμανσης νερού είναι δυνατή, αλλά αυτο-κατασκευή τους ένα δύσκολο έργο - δεν μπορεί να μειώσει σημαντικά τη θερμοκρασία στη ζώνη καύσης, διαφορετικά η όλη διαδικασία καταρρέει (ως επιλογή - που το σακάκι του νερού στην καμινάδα, εδώ σίγουρα δεν θα αποτρέψει τη διάλυση του καυσίμου).

Λόγω των χαρακτηριστικών αυτών για τη θέρμανση των σπιτιών, οι μονάδες αυτές σπάνια χρησιμοποιούνται. Αν τα βάζουν, τότε σε χωριστά δωμάτια και σε τροποποιημένη μορφή.

Πεδίο εφαρμογής

Στη βασική έκδοση, η σπιτική σόμπα στο χρησιμοποιημένο λάδι θερμαίνει τον αέρα. Ονομάζονται επίσης πυροβόλα όπλα, γεννήτριες θερμότητας ή θερμαντήρες αέρα. Για τη θέρμανση των καθισμάτων σε αυτή τη μορφή χρησιμοποιείται σπάνια: ο αέρας είναι overdried, το οξυγόνο από τα θερμά μεταλλικά τοιχώματα καίγεται. Αλλά για να διατηρηθεί μια κανονική θερμοκρασία στην παραγωγή ή τεχνικά δωμάτια τέτοιες μονάδες είναι πολύ αποτελεσματικές: αυξήστε γρήγορα τη θερμοκρασία. Μπορούν να προβληθούν σε πρατήρια καυσίμων, πλυντήρια αυτοκινήτων, σε γκαράζ, καταστήματα παραγωγής όπου δεν υπάρχουν εύφλεκτα υλικά, σε αποθήκες, σε θερμοκήπια κλπ.

Φούρνος για αυτοεξυπηρέτηση - για ένα γκαράζ την καλύτερη επιλογή

Φούρνος για αυτοεξυπηρέτηση - για ένα γκαράζ την καλύτερη επιλογή

Πολλές επιλογές μπορούν να βελτιωθούν: μπορούν να εγκαταστήσουν ένα πηνίο για να ζεσταίνουν το νερό ή να φτιάξουν ένα μπουφάν νερού. Αυτός ο εξοπλισμός ανήκει ήδη στην κατηγορία της θέρμανσης νερού και μπορεί να εγκατασταθεί στο σύστημα θέρμανσης νερού. Χωρίς αυτοματοποίηση, μια σόμπα με κύκλωμα νερού απαιτεί συνεχή παρακολούθηση, αλλά για σπίτια, νοικοκυριά με ζώα κλπ. αυτή είναι μια εξαιρετική επιλογή.

Πώς να κάνετε μια σόμπα πετρελαίου

Σήμερα υπάρχουν περισσότερες από δώδεκα διαφορετικά σχέδια. Χρησιμοποιούν διαφορετικές μεθόδους εξόρυξης θερμικής ενέργειας, έχουν διαφορετικές δομές.

Φούρνοι για την αποτέφρωση των σωληνώσεων

Ο φούρνος μπορεί να διευκολυνθεί εάν το περίβλημα είναι ήδη έτοιμο. Ως εκ τούτου, μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει έναν κύλινδρο αερίου ή οξυγόνου, έναν βαρέλι με παχύ τοίχωμα ή έναν σωλήνα. Το παρακάτω διάγραμμα εξηγεί πώς να φτιάξετε μια σόμπα για τα χρησιμοποιημένα λάδια από ένα σωλήνα.

Η λειτουργία αυτής της μονάδας βασίζεται στην εξάτμιση σε ένα μπολ πλάσματος. Μπορεί να παράγει θερμότητα μέχρι 15 kW (μπορεί να θερμανθεί κατά μέσο όρο 150 τετραγωνικά τετράγωνα). Μεγαλύτερη μεταφορά θερμότητας λόγω οποιασδήποτε αλλαγής (αύξηση ή τις διαστάσεις του αέρα κλιβάνου) αδύνατο θερμική λειτουργία παραβιάζεται και αντ 'αυτού ένα μεγαλύτερο ποσό θερμότητας θα περισσότερο από απογόνους, και ότι - ανασφαλείς.

Ο φούρνος για την επεξεργασία από ένα σωλήνα μπορεί να γίνει με τα χέρια του με την παρουσία των δεξιοτήτων της συγκόλλησης

Ο φούρνος για την επεξεργασία από ένα σωλήνα μπορεί να γίνει με τα χέρια του με την παρουσία των δεξιοτήτων της συγκόλλησης

Η σειρά συναρμολόγησης είναι:

 1. Κάνουμε την υπόθεση.
  1. Παίρνουμε ένα σωλήνα παχύ τοίχωμα με διάμετρο 210 mm, πάχος τοιχώματος 10 mm. Το ύψος είναι 780 mm.
  2. Από φύλλο χάλυβα με πάχος τουλάχιστον 5 mm κόβουμε το κάτω μέρος με διάμετρο 219 mm και το συγκολώνουμε στη μία πλευρά. Αυτό είναι το κατώτατο σημείο.
  3. Τα πόδια είναι συγκολλημένα στο κάτω μέρος (μπορούν να κατασκευαστούν από μπουλόνια).
  4. Σε απόσταση 70 mm από το κάτω μέρος, κάντε ένα παράθυρο προβολής. Μέσα από αυτό, μπορείτε να παρακολουθήσετε την καύση και να ζεστάνετε το μπολ στην αρχή. Διαστάσεις, κατά συνέπεια το έκανε ότι ήταν βολικό για σας. Η ίδια η πόρτα είναι κατασκευασμένη από κομμένο κομμάτι σωλήνα, συγκολλώντας έναν λεπτό ώμο. Αλλά για να κλείσει τα πάντα θα πρέπει να είναι ερμητικά, γιατί κατά μήκος της περιμέτρου της πόρτας, ένα καλώδιο αμιάντου είναι που. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη χύτευση του φούρνου, τότε οι διαστάσεις της οπής κόβονται κάτω από αυτό. Μπορείτε να το στερεώσετε στα μπουλόνια απευθείας στο σώμα (απαιτείται εδώ καλώδιο αμιάντου).
  5. Στην αντίθετη πλευρά του σώματος, έχοντας υποχωρήσει από την κορυφή 7-10 cm, συγκολλάται ένας σωλήνας για την εκκένωση των καυσαερίων. Η διάμετρος του είναι 108 mm, το πάχος τοιχώματος είναι 4 mm.
 2. Κάνουμε το καπάκι.
  1. Ένα κύκλος διαμέτρου 228 mm κόβεται από ένα μέταλλο πάχους 5 mm.
  2. Στην άκρη του συγκολλημένου ώμου μιας ταινίας από μέταλλο με πλάτος 40 mm, το πάχος του μετάλλου - 3 mm.
  3. Στο κέντρο του καπακιού κόβεται μια οπή διαμέτρου 89 mm, η άλλη με διάμετρο 18 mm κόβεται από την πλευρά. Το μικρότερο άνοιγμα χρησιμεύει ως ένα άλλο παράθυρο προβολής, ένα κάλυμμα που γίνεται σε αυτό, το οποίο χρησιμοποιείται σε συνδυασμό ως βαλβίδα ασφαλείας.
 3. Κάνουμε ένα σωλήνα για την παροχή αέρα και καυσίμων.
  1. Πάρτε ένα κομμάτι σωλήνα με διάμετρο 89 mm, με πάχος τοιχώματος 3 mm, μήκος 760 mm.
  2. Αφήνοντας την άκρη των 50 mm γύρω από την περιφέρεια, τρυπάτε 9 τρύπες διαμέτρου 5 mm.
  3. Στα 50 mm πάνω από αυτές τις οπές δημιουργούνται δύο ακόμη σειρές οπών με διάμετρο 4,2 mm, 8 τεμάχια σε κάθε σειρά.
  4. Αυξάνοντας ακόμη περισσότερο κατά 50 mm, γίνεται η τέταρτη σειρά τρυπών διαμέτρου 3 mm. Πρέπει να υπάρχουν 9 από αυτούς.
  5. Στην ίδια πλευρά, στην άκρη των βουλγαρικών σχισμένων σχισμών πάχους 1,6 mm και ύψους 30 mm. Στην περιφέρεια του σωλήνα πρέπει να κατασκευαστούν 9 κομμάτια.
  6. Από το άλλο άκρο του σωλήνα, η απόσυρση 5-7 mm κόβει μια οπή διαμέτρου 10 mm.
  7. Στην οπή κοπής, τοποθετήστε τον αγωγό τροφοδοσίας καυσίμου. Η διάμετρος του είναι 10 mm, το πάχος τοιχώματος είναι 1 mm. Τερματίζει στο ίδιο επίπεδο με το σωλήνα παροχής αέρα. Το μήκος και η γωνία της κάμψης εξαρτάται από το πού θα τοποθετηθεί η δεξαμενή καυσίμου.

  Παράδειγμα ενός φούρνου που παράγεται από έναν σωλήνα

  Παράδειγμα ενός φούρνου που παράγεται από έναν σωλήνα

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  17 − = 10