Ένας κήπος για τους τεμπέλης και έξυπνο: πώς να κάνει άνετα και γόνιμα κρεβάτια

Μια δacha και ένας κήπος αντί για ένα χώρο ανάπαυσης συχνά γίνονται ένας τόπος εξαντλητικής εργασίας. Ρίξτε, ζιζάνια, χαλαρώστε, πάλι νερό, ζιζάνιο, χαλαρώστε και ούτω καθεξής σε έναν κύκλο. Σε αυτή την περίπτωση, η συγκομιδή δεν είναι πάντα ευτυχισμένη. Η κατάσταση μπορεί να αλλάξει. Υπάρχει μια ειδική τεχνολογία - ένας έξυπνος κήπος. Η προς επεξεργασία περιοχή μειώνεται πολλές φορές, μειώνεται η ποσότητα νερού που απαιτείται για την άρδευση και η απόδοση αυξάνεται. Αυτό δεν είναι παραμύθι. Πολλοί έχουν ήδη μετακομίσει σε έξυπνα κρεβάτια και όλοι είναι ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα. 

Τι είναι ένας έξυπνος κήπος ή έξυπνα κρεβάτια;

Ο έξυπνος κήπος της κουζίνας σας επιτρέπει να έχετε τις μέγιστες αποδόσεις με το ελάχιστο κόστος εργασίας. Πώς; Υπάρχουν αρκετοί βασικοί κανόνες και τεχνικές: ο σωστός σχεδιασμός της φύτευσης, ο κύκλος εργασιών των φυτευμένων φυτών, οι ειδικές τεχνολογίες καλλιέργειας (σε ψηλά κρεβάτια, τάφροι), η άρδευση με στάγδην, η πολτοποίηση ή η εφαρμογή υλικού κάλυψης. Όλα αυτά είναι γνωστά εδώ και πολύ καιρό και, βεβαίως, πολλά ήδη χρησιμοποιούνται. Αλλά είναι σε ένα σύνολο από όλα αυτά τα μέτρα που δίνουν αυτό που ονομάζεται "έξυπνος κήπος". Επειδή στην ιστοσελίδα όλα γίνονται σύμφωνα με το μυαλό.

Έξυπνο κήπο - ένα διαμορφωμένο, συχνά ανυψωμένο ή υψηλό κρεβάτι, στο οποίο οι απαραίτητες συνθήκες για την ανάπτυξη των φυτών

Έξυπνο κήπο - ένα διαμορφωμένο, συχνά ανυψωμένο ή υψηλό κρεβάτι, στο οποίο οι απαραίτητες συνθήκες για την ανάπτυξη των φυτών

Το κύριο καθήκον αυτής της τεχνολογίας, να κάνει τα πάντα για να μην δουλέψει η δούχα. Αυτό, ίσως, αν προσεγγίζετε με σύνεση τη διαδικασία της οργάνωσης. Και μάταια αυτή η τεχνολογία ονομάζεται "κήπος για τους τεμπέλης". Στο στάδιο της ρύθμισης, θα πρέπει να εργαστεί σκληρά, αλλά στη συνέχεια όλα θα αυξηθούν σχεδόν από μόνο του, αλλά το πρώτο στάδιο απαιτεί σοκ προσπάθειες.

Αρχίζει με τον προγραμματισμό του χώρου. Είναι απαραίτητο να επιλέξετε τη θέση των κλινών, λαμβάνοντας υπόψη τον φωτισμό. Στη συνέχεια, να αναπτύξει ένα σχέδιο για την τοποθέτηση ενός τμήματος των σωλήνων νερού και να τους. Ταυτόχρονα, μπορείτε να εργαστείτε για την εγκατάσταση κλινών. Περίπου με αυτή τη σειρά. Όλα αυτά χρειάζονται χρόνο, σημαντική προσπάθεια και χρήματα. Το κόστος υλικού μπορεί να μην είναι πολύ μεγάλο.

Σχεδιάζοντας έναν κήπο της κουζίνας

Αν έχετε ήδη μια νάτσα ή ένα οικόπεδο κοντά στο σπίτι, πιθανότατα έχετε ήδη αντιμετωπίσει την κατάσταση της υπερβολικής κατανάλωσης φρούτων, λαχανικών και μούρων. Όταν η συγκομιδή πρέπει να δοθεί σε συγγενείς, γείτονες, συναδέλφους. Αλλά για να το αναπτύξω, έπρεπε να καταβάλλω πολλές προσπάθειες. Για να αποφύγετε μια τέτοια κατάσταση, είναι απαραίτητο να προγραμματίσετε τη συγκομιδή. Φυσικά, δεν θα πάρετε πολύ ακρίβεια, αλλά κοντά στα προγραμματισμένα αποτελέσματα είναι δυνατόν.

Έξυπνο κήπο - είναι επίσης η διακόσμηση του χώρου

Έξυπνο κήπο - είναι επίσης η διακόσμηση του χώρου

Θεωρούμε την περιοχή των κρεβατιών

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να καθίσετε και να σκεφτείτε τι και πόσο θέλετε να μεγαλώσετε. Ο αριθμός είναι συγκεκριμένος - σε χιλιόγραμμα. Πόσο πρέπει να "τρώτε" και να "κλείσετε". Γράψτε μια λίστα με τα φυτά (σε μια στήλη) και την επιθυμητή καλλιέργεια.

Έχοντας εντοπίσει με τον κατάλογο των φυτών που θέλετε να αναπτυχθούν, καθίστε και κοιτάξτε τη μέση απόδοση που μπορεί να επιτευχθεί όταν μεγαλώνετε σε έξυπνα κρεβάτια. Δίνεται στον πίνακα. Δεδομένου ότι είστε ακόμα ένας άπειρος "τεμπέλης κηπουρός", μειώστε το κατά το ήμισυ. Απέναντι σε κάθε ένα από τα φυτά βάζουμε τους αριθμούς. Είναι απαραίτητο να καταγράψετε σε χιλιόγραμμα ανά τετραγωνικό μέτρο περιοχής.

Κατά προσέγγιση απόδοση των λαχανικών και των χόρτων όταν καλλιεργούνται σε έξυπνα κρεβάτια

Κατά προσέγγιση απόδοση των λαχανικών και των χόρτων όταν καλλιεργούνται σε έξυπνα κρεβάτια

Τώρα είναι εύκολο να υπολογίσετε ποια περιοχή πρέπει να πάρετε κάτω από κάθε είδος φυτού: η επιθυμητή απόδοση σε χιλιόγραμμα διαιρείται με τη μέση απόδοση για καθένα από τα φυτικά είδη. Παίρνουμε την περιοχή της περιοχής για λαχανικά, μούρα, πράσινα, κλπ. Αν προσθέσουμε όλες αυτές τις περιοχές, θα μάθουμε πόσα κρεβάτια χρειάζεστε όλοι. Αυτά είναι τα κρεβάτια και πρέπει να βρίσκονται στον ιστότοπό σας.

Πιθανότατα, εκπλαγείτε από το πόσο λίγο χώρο χρειάζεστε κάτω από τα κρεβάτια. Και η αλήθεια δεν αρκεί. Μερικές φορές λιγότερο από ό, τι είμαστε συνηθισμένοι! Στην επεξεργασία θα έχετε αρκετό έδαφος. Ο ελευθερωμένος χώρος μπορεί να καταληφθεί από παρτέρια, βράχια, βρύσες και άλλες διακοσμήσεις.

Πού να τοποθετήσετε

Σχεδιάζοντας έξυπνα κρεβάτια, λάβετε υπόψη τον βαθμό φωτισμού. Σχεδόν όλα τα φυτά που χρειάζεστε προτιμούν ηλιόλουστες θέσεις. Στο penumbra μπορείτε να αναπτύξετε το ραβέντι, τη λάρνακα, τα κρεμμύδια (ανά στυλό). Ίσως, αυτό είναι όλο. Φυτοκομικά φυτά που θα αναπτυχθούν καλά σε σκιασμένες περιοχές, γενικά εκεί. Αντίθετα, θα αυξηθούν, αλλά η απόδοση θα μειωθεί κατά 3-4 φορές. Οι περιοχές σκιάς θα πρέπει να μεταφερθούν σε μια περιοχή αναψυχής ή να τοποθετήσουν εκεί ένα κρεβάτι με λουλούδια με σκιά που αγαπούν τα φυτά.

Διάταξη των κρεβατιών: μόνο στον ήλιο

Διάταξη των κρεβατιών: μόνο στον ήλιο

Μια άλλη αρχή της τοποθέτησης των κρεβατιών: η περισσότερη φροντίδα (διαβάστε πότισμα) απαιτεί μια κουλτούρα, όσο πιο κοντά στην είσοδο του σπιτιού θα πρέπει να βρίσκεται:

 • Ακριβώς δίπλα στην έξοδο πρέπει να υπάρχει ένα μικρό αγόρι με φυτά.
 • Σε κοντινή απόσταση - κήπο με ραπανάκι, σαλάτα.
 • Αμέσως ή λίγο πιο μακριά - ντομάτες, αγγούρια, χόρτα.
 • Ακόμη περισσότερο - πιπέρι, μελιτζάνες, λάχανο διαφορετικών ειδών, φασόλια, ρίζες.
 • Για τα καθήκοντα - πατάτες, κολοκύθα, κολοκυθάκια, καλαμπόκι, ηλίανθος και πολυετή φυτά.
 • Ο κήπος είναι επόμενος.

  Τα φυτά με ιδιότροπα φυτά βρίσκονται όσο το δυνατόν πιο κοντά στο σπίτι

  Τα φυτά με ιδιότροπα φυτά βρίσκονται όσο το δυνατόν πιο κοντά στο σπίτι

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  − 6 = 4