Υψηλά κρεβάτια: πώς και τι να κάνουν

Πολλοί κάτοικοι του καλοκαιριού υποφέρουν από το γεγονός ότι στην περιοχή τα ύδατα του υπεδάφους είναι πολύ υψηλά. Η υπερβολική υγρασία του εδάφους δεν ταιριάζει σε όλα τα φυτά, πολλά αναπτύσσονται άσχημα ή και πεθαίνουν. Λύστε το πρόβλημα κάνοντας ψηλά κρεβάτια. Με αυτή τη διάταξη εκφορτώσεων, είναι δυνατό να ελέγχεται ο βαθμός υγρασίας. Ένα ευχάριστο επίδομα αυτής της απόφασης θα είναι μια προγενέστερη περίοδο ωρίμανσης και μια πολύ μεγαλύτερη συγκομιδή.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Εκτός από την επίλυση των προβλημάτων με την υπεράρδευση, υψηλή κρεβάτια στον κήπο επιτρέπουν έσπειρε ή να φυτευτούν τα φυτά 2-3 εβδομάδες πριν από: αυξημένα πάνω από το έδαφος, που θερμαίνεται ενεργά από το γεγονός ότι ο ήλιος θερμαίνει τον τοίχο. Αυτό εξακολουθεί να συμβάλλουν σε διαδικασίες αποσύνθεσης συμβαίνουν σε φυτικά απόβλητα, τα οποία αποτελούν ένα σημαντικό μέρος της γέμισης. Επομένως, τέτοια κρεβάτια ονομάζονται ακόμα ζεστά. Αν βάλετε σε ένα κήπο του τόξου και του καλύμματος spanbonodom ή άλλο παρόμοιο υλικό, η συγκομιδή μπορεί να συγκεντρωθεί ακόμη νωρίτερα.

Η συσκευή είναι πιο προβληματική σε περιοχές με ζεστό κλίμα. Το έργο σε αυτή την περίπτωση δεν είναι καλύτερο να θερμαίνει τη γη, αλλά να το κρατήσει από υπερθέρμανση. Αλλά είναι δυνατόν να αποφασίσουν να χρησιμοποιήσουν τα υλικά με χαμηλή θερμική αγωγιμότητα, για παράδειγμα, ξύλο για τα κρεβάτια υψηλό φράχτες. Για καλύτερα αποτελέσματα, μπορείτε να κάνετε διπλά τοιχώματα, μεταξύ των οποίων είναι γεμάτη, για παράδειγμα, πριονίδι, βάλτε τον αφρό, και μπορεί να αφήσει το κενό αέρα - η καλύτερη θερμομόνωση. Ο εξωτερικός τοίχος σε ένα ζεστό κλίμα είναι καλύτερο βαμμένο με λευκό χρώμα ή ασβεστωμένο. Είναι γνωστό ότι οι ελαφρές επιφάνειες είναι λιγότερο θερμαινόμενες. Σε αυτή την περίπτωση, να είναι σε θέση να κρατήσει το ριζικό σύστημα από υπερθέρμανση: στο νότιο τμήμα της γης πολλές φορές θερμαίνει πολύ έντονα και το φυτό είναι υψηλότερο, το ψυγείο θα είναι. Και πάνω από τα κρεβάτια μπορείτε να τραβήξετε το ίδιο υλικό κάλυψης. Δεν διατηρεί μόνο τη θερμότητα, αλλά προστατεύει επίσης από την υπερθέρμανση.

Συγκομιδή τεύτλων σε ψηλό κρεβάτι

Συγκομιδή τεύτλων σε ψηλό κρεβάτι

Υψηλά κρεβάτια μπορεί να είναι μια καλή διέξοδος σε άγονες χώρες. Το εισαγόμενο έδαφος είναι πιο βολικό να τοποθετηθεί σε κρεβάτια, αντί να διανέμεται σε όλους τους χώρους. Το στρώμα κομποστοποίησης, το οποίο βρίσκεται κάτω από το στρώμα της γης, υποστηρίζει τη γονιμότητα.

Το πρόβλημα των άγονων περιοχών αντιμετωπίζεται επίσης. Σε αυτή την περίπτωση, φύλακας κρεβάτια για την υψηλή εσωτερική daubed άσφαλτος μαστίχα ή obbivat ταινία που στο κάτω μέρος (στο διαδίκτυο) έλασης στεγανοποίηση υλικό (στέγες σήψη γρήγορα, έτσι ώστε ένα καλύτερο σύγχρονο τύπο στεγάνωσης). Η πλήρης στεγανοποίηση δεν μπορεί να επιτευχθεί, αλλά κρατήστε την υγρασία μέσα σε επαρκή ποσότητα - ναι.

Καρότα - ένα σε ένα. Το καλύτερο στο ψηλό κρεβάτι, αν και στο συνηθισμένο φυτεύονται την ίδια ποικιλία

Καρότα - ένα σε ένα. Το καλύτερο στο ψηλό κρεβάτι, αν και στο συνηθισμένο φυτεύονται την ίδια ποικιλία

Όπως μπορείτε να δείτε, με μια ισορροπημένη προσέγγιση, μπορείτε να λύσετε σχεδόν οποιοδήποτε πρόβλημα. Τα μειονεκτήματα των ψηλών κλινών λίγο, αλλά χωρίς αυτά δεν έγινε:

 • Στις περισσότερες περιπτώσεις, πρέπει να κάνετε περίφραξη, και αυτό είναι το κόστος.
 • Εργασιακή ένταση της διαδικασίας. Και πάλι, χρειάζεται χρόνος για να φτιάξετε περιφράξεις και εξακολουθούν να μετακινούνται αξιοπρεπείς ποσότητες υπολειμμάτων γης και φυτών, και αυτό είναι σκληρή δουλειά.
 • Στα αποσπασματικά φύλλα, τα κλαδιά, ο φλοιός, η αρκούδα και άλλα παρόμοια ζωντανά πλάσματα αισθάνονται υπέροχα. Πρέπει να τους πολεμήσουμε.
 • Η γονιμότητα πρέπει να διατηρείται με την ενημέρωση ή την πλήρη αντικατάσταση της "γέμισης".

Αυτά είναι όλα τα μειονεκτήματα. Εάν αποφασίσετε να χτίσετε ένα ψηλό κρεβάτι, να είστε προετοιμασμένοι για μια σημαντική εργασία. Αλλά η συγκομιδή θα είναι πολλές φορές μεγαλύτερη. Για μια δοκιμή, μπορείτε να φτιάξετε ένα ή δύο κρεβάτια. Και μετά αποφασίστε εάν τα χρειάζεστε ή όχι.

Διαστάσεις

Αυστηρές συστάσεις για το θέμα αυτό εκεί, και δεν μπορεί να είναι: πολύ διαφορετικές συνθήκες στη χώρα, και οι άνθρωποι επίσης. Υπάρχουν διαστάσεις που πολλοί θεωρούν βέλτιστες.

Σε μια τοποθεσία πολύ ψηλά κρεβάτια και όχι πολύ ...

Σε μια τοποθεσία πολύ ψηλά κρεβάτια και όχι πολύ ...

Έτσι, τα μεγέθη των ψηλών κλινών:

 • Ύψος - από 20 έως 50-60 εκ. Τότε δείτε τι γίνεται δύσκολο έργο. Όσο υψηλότερο είναι το κρεβάτι, τόσο πιο εύκολο είναι να το επεξεργαστείτε - για να κλίνει λιγότερο. Αλλά η γη και το υπόλοιπο της "πλήρωσης" θα χρειαστούν περισσότερα. Ένα άλλο σημείο: αν ένα μικρό κρεβάτι ύψος μπορεί να καλυφθεί με χιόνι και καλύπτεται από βαριά παγετού, η υψηλή διατηρημένα με απλή ψύξη μέσω και μέσω: οι πλευρές είναι ακόμη ανοικτές. Για εκείνες τις κορυφογραμμές, όπου σπέρνεται μονοετή δεν nikokogo σημαντικό, αλλά για πολλά χρόνια φράουλες, για παράδειγμα, είναι ένα πρόβλημα. Επειδή επιλέγουν το υψόμετρο βάσει αυτών των εκτιμήσεων. Σύμφωνα με την εμπειρία πολλών φορτηγατζήδες για τις φράουλες βέλτιστο ύψος - 20 εκ. Στη συνέχεια, μπορούμε να ελπίζουμε ότι δεν θα vymerznet.
 • Πλάτος - από 60 cm έως 1,2 m. Επιλέξτε την απόσταση έτσι ώστε να είναι βολικό για σας να επεξεργαστείτε το κρεβάτι. Απόσταση 60-70 cm επιλέγεται εάν η προσέγγιση στο κρεβάτι είναι μόνο στη μία πλευρά. Εάν μπορείτε να φτάσετε σε αυτό και από τις δύο πλευρές, μπορείτε να κάνετε ένα μετρητή και πολλά άλλα. Είναι σημαντικό να γίνεται η επεξεργασία της μέσης χωρίς υπερβολικό άγχος.
 • Το μήκος. Εδώ, όλοι επιλέγουν με βάση τη διαμόρφωση του site ή την επιθυμία τους. Δεν υπάρχουν καθόλου συστάσεις.

Για να εξασφαλιστεί ότι το κρεβάτι δεν είναι πολύ υψηλό, μέρος του μπορεί να αποσβεστεί: σκάβουν 20-30 cm, και στην κορυφή ήδη τοποθέτησαν τους τοίχους. Το απομακρυσμένο χώμα θα φτάσει στη γέμιση (η γη συχνά δεν είναι αρκετή) και το υπόστρωμα από τα χαμηλότερα χονδροειδή στρώματα μπορεί να γίνει παχύτερο. Και για να ελαχιστοποιήσετε το κόστος διατήρησης αυτού του κρεβατιού, μπορείτε να κάνετε στάγδην άρδευση.

Από εκεί μπορείτε να φράξετε ψηλά κρεβάτια

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οτιδήποτε μπορεί να κρατήσει το έδαφος. Τα πιο ανθεκτικά κράσπεδα είναι κατασκευασμένα από τούβλο, πέτρα και σκυρόδεμα.

Σπόροι από σκυρόδεμα και πέτρα μπορούν να γίνουν και έτσι

Σπόροι από σκυρόδεμα και πέτρα μπορούν να γίνουν και έτσι

Αλλά ένα τούβλο κοστίζει πολύ, με το συγκεκριμένο παίρνει πολύ χρόνο. Οι φράχτες από σκυρόδεμα κατασκευάζονται σύμφωνα με όλους τους κανόνες: πρώτα ο ξυλότυπος στον οποίο τοποθετείται ο οπλισμός, στη συνέχεια χύνεται με σκυρόδεμα και περιμένετε μέχρι να στεγανοποιηθεί. Αλλά η διάρκεια ζωής είναι εντυπωσιακή - δεκάδες χρόνια.

Οι περιφράξεις για κρεβάτια από σκυρόδεμα είναι οι πιο ανθεκτικές και ποτέ

Οι περιφράξεις για κρεβάτια σκυροδέματος είναι οι πιο ανθεκτικές και δεν θα "επιπλέουν"

Ο φράχτης από τούβλα και πέτρα επίσης αναπτύσσεται σύμφωνα με όλους τους κανόνες: σε μια λύση με ένα ντύσιμο. Για να μειωθεί η κατανάλωση τούβλων, οι τοίχοι τοποθετούνται σε μισό τούβλο. Και ότι η γη δεν το μετακινεί, οι σειρές ενισχύουν το δίχτυ.

Η τοιχοποιία τούβλου σε μισό τούβλο από μόνη της δεν μπορεί να συγκρατήσει το έδαφος. Απαιτούμενοι πυλώνες

Η τοιχοποιία τούβλου σε μισό τούβλο από μόνη της δεν μπορεί να συγκρατήσει το έδαφος. Απαιτούμενοι πυλώνες

Αλλά ακόμη και σε αυτή την έκδοση, θα πρέπει να εγκαταστήσετε πόλους στήριξης μέσω του μετρητή. Εάν το έδαφος που έχετε σε ένα παχύρευστο, βαρύ, συχνά υγρά, τέτοιοι τοίχοι μπορούν να αποσπαστούν. Επομένως, βάλτε ξύλινα ή μεταλλικά στηρίγματα που θα στερεώνουν μεγάλους τοίχους ή θα κάνουν μικρά κρεβάτια, όπως για τον διακοσμητικό κήπο.

Τούβλα ψηλά κρεβάτια για διακοσμητικό κήπο

Τούβλα ψηλά κρεβάτια για διακοσμητικό κήπο

Καλά αποδεδειγμένη περίφραξη των τεταμένων μπλοκ αργίλου. Ακόμη και τα κενά σε αυτά μπορούν να καλυφθούν με χώμα και εκεί, επίσης, να φυτέψουν φυτά με ένα μικρό ριζικό σύστημα: για παράδειγμα, κάποια είδη χόρτων και σαλάτες.

Φράγμα για κρεβάτια από σκυρόδεμα με υψηλή απόδοση

Φράχτη για ψηλά κρεβάτια από ενισχυμένα πλινθώματα

Ακόμα κάνετε περιφράξεις για ψηλά κρεβάτια από γαλβανισμένο μέταλλο και σχιστόλιθο. Σχιστόλιθος μπορεί να χρησιμοποιηθεί από δεύτερο χέρι, μπορείτε να αγοράσετε ένα νέο, κύμα ή ομαλή - καμία διαφορά. Κόψτε τα φύλλα σε λωρίδες με το απαιτούμενο πλάτος. Να φοβάσαι ότι δεν είναι επιβλαβής. Στον αμίαντο, ο αμίαντος περιέχεται σε δεσμευμένη κατάσταση και δεν διαλύεται στο νερό. Είναι βλαβερό όταν πριονίζεται: η σκόνη ανεβαίνει και μέσω της αναπνευστικής οδού εισέρχεται στο σώμα. Για να μειώσετε τη βλαβερότητα, να εργαστείτε σε έναν αναπνευστήρα και να στεγνώσετε τις περικοπές.

Υψηλά κρεβάτια από σχιστόλιθο

Υψηλά κρεβάτια από σχιστόλιθο

Έχουν περιφράξεις για κρεβάτια από πλαστικό. Έχετε αλλάξει την παρακαταθήκη; Χρησιμοποιήστε το. Υπάρχουν παλιά πλαστικά πάνελ - αυτά στην περίπτωση. Αλλά το πλαστικό απαιτεί μια άκαμπτη βάση. Κάντε το από ένα συρμάτινο πλέγμα από συμπαγές σύρμα.

Υψηλά κρεβάτια σε κιβώτια καλωδίων

Υψηλά κρεβάτια σε κιβώτια καλωδίων

Τα πλέγματα μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για βότσαλα ή σφαιρίδια. Μόνο στην περίπτωση αυτή θα είναι απαραίτητο να υπάρχει ένα διπλό πλαίσιο μέσα στο οποίο πέφτουν πέτρες ή κάποιο άλλο υλικό. Αυτή η τεχνική ονομάζεται "γκαμπόν" και από αυτό δεν υπάρχουν μόνο φράχτες για κρεβάτια και παρτέρια, αλλά και φράκτες. Αλλά από τα κρεβάτια του γκαζόν το νερό δεν διαρρέει μέσα από τους τοίχους, το εσωτερικό του κιβωτίου είναι επενδεδυμένο με ένα παχύ φιλμ.

Zasypnaya πέτρινο φράχτη για τα μεγάλα κρεβάτια

Zasypnaya πέτρινο φράχτη για τα μεγάλα κρεβάτια

Η πιο δημοφιλής περίφραξη είναι από ξύλο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σανίδες, δοκάρια, κούτσουρα. Ξύλο είναι όλα καλά, εκτός από το ότι σαπίζει.

Πραγματικά ψηλά κρεβάτια

Πραγματικά ψηλά κρεβάτια

Και δεδομένου ότι σε υψηλά κρεβάτια δημιουργούνται όλες οι προϋποθέσεις ενεργοποίησης αυτής της διαδικασίας, η καταστροφή γίνεται αρκετά γρήγορα. Κάποια επιβράδυνση της διαδικασίας μπορεί να είναι βαμμένα σανίδες ή εμποτισμένα με βιοασφάλεια. Αλλά δεν υπάρχει ακόμα εγγύηση καταστροφής.

Οι πλάκες κοπής μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για φλάντζες με ψηλή κορυφογραμμή

Οι πλάκες κοπής μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για φλάντζες με ψηλή κορυφογραμμή

Αλλά το υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί φθηνά, και μερικές φορές, τόσο γενικά σκουπίδια: τα υπολείμματα μετά την κατασκευή, croaker, παλιά κούτσουρα, παλέτες, κλπ. Εάν θέλετε, μπορείτε να φτιάξετε έναν φράκτη, ακόμη και από τα κλαδιά. Μόνο ο φλοιός είναι επιθυμητό να αφαιρεθεί: είναι κάτω από αυτό είναι πολλές προνύμφες και woodworms. Αν και ... θα επεξεργαστούν επίσης υπολείμματα ξύλου, τα οποία βάζετε στο κάτω μέρος της απορροής. Αλλά πάρα πολλά από αυτά δεν είναι επίσης απαραίτητα, έτσι είναι καλύτερα να αφαιρέσετε το φλοιό.

Ακόμη και από τα υποκαταστήματα μπορείτε να φράξετε

Ακόμη και από τα υποκαταστήματα μπορείτε να φράξετε

Από τους ίδιους κλάδους, μόνο φρέσκα κομμένα, μπορείτε να κάνετε ένα ψάθινο φράχτη. Και θα πρέπει επίσης να είναι επενδεδυμένη με φιλμ από το εσωτερικό: να κρατήσει το νερό και τη γη μέσα.

Σχετικά με το πώς να φτιάξετε καραμέλες, διαβάστε εδώ.

Τα πλαίσια για τα κρεβάτια μπορούν να υφαίνουν από φρέσκα κλαδιά ή από πέτρες

Τα πλαίσια για τα κρεβάτια μπορούν να υφαίνουν από φρέσκα κλαδιά ή από πέτρες

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ακόμη και άχυρο. Είναι δεμένο σε μικρές δέσμες, οι οποίες συνδέονται μεταξύ τους με σύρμα. Φθηνότερο απλά δεν μπορεί να είναι, και το νερό και η θερμοκρασία κρατά καλά. Το μόνο μειονέκτημα αυτής της επιλογής - θα χρησιμεύσει ένα τέτοιο φράχτη για το πολύ δύο εποχές, αλλά μάλλον - ένα. Αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένα από τα στρώματα.

Προστασία περιβλήματος από άχυρο

Προστασία περιβλήματος από άχυρο

Μαζική κρεβάτια

Υπάρχουν μεγάλα κρεβάτια χωρίς φράχτη: το λεγόμενο χύμα. Το έδαφος σε αυτά γεμίζει με τη μορφή λόφων.

Μαζική κρεβάτια

Μαζική κρεβάτια

Για να βελτιωθεί η αποστράγγιση σε αυτή την αλυσίδα, τοποθετούνται κλαδιά. Για να μειωθεί το ύψος του κρεβατιού (για παράδειγμα, για τις ντομάτες), είναι ελαφρώς βαθύτερη, ανατρέποντας το χώμα. Μετά την τοποθέτηση των υποκαταστημάτων, είναι γεμάτη από πάνω, συχνά υπάρχει ανάγκη για ένα πρόσθετο εισαγόμενο χώμα. Αν δεν επιλέξετε βαθιά κωπηλασία.

Εσωτερική διάταξη μαζικών κλινών

Εσωτερική διάταξη μαζικών κλινών

Το μειονέκτημα αυτού του είδους του κήπου: κατά την άρδευση και κατά τη διάρκεια των βροχών το ανώτερο στρώμα του εδάφους ξεπλένεται. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο άρχισαν να κάνουν κουτιά - για να αποφύγετε το ξέπλυμα του εδάφους.

Επίπεδα υψηλών κλινών

Η δημιουργία πλαισίου είναι μόνο ένα μικρό κομμάτι της εργασίας. Είναι απαραίτητο να συμπληρώσετε το ληφθέν πλαίσιο. Αμέσως είναι απαραίτητο να πούμε ότι το πάχος των στρωμάτων εξαρτάται από το ύψος του κρεβατιού, το οποίο έχετε επιλέξει, οπότε αν δίνονται οποιεσδήποτε τιμές, είναι μόνο κατά προσέγγιση. Εκτός από το μέγεθος των κλινών για το πάχος του στρώματος, για παράδειγμα, γόνιμη, η επιλογή των φυτών επηρεάζει: κάποιος θα έχει 5 εκατοστά, και κάποιος χρειάζεται πολύ περισσότερο.

Υποδειγματικά στρώματα για ψηλά κρεβάτια

Υποδειγματικά στρώματα για ψηλά κρεβάτια

Λοιπόν, τι να χύσετε στο ψηλό κρεβάτι - τα κάτω στρώματα:

 1. Ένα μεταλλικό πλέγμα με ένα ρηχό κελί ή ένα στρώμα γεωυφάσματος τοποθετείται στο κάτω μέρος. Μπορείτε να βάλετε χαρτόνι. Πλέγμα και γεωυφάσματα - προστασία από τρωκτικά και κρεατοελιές. Το χαρτόνι παίζει για τον ίδιο ρόλο, αλλά είναι λιγότερο αποτελεσματικό.
 2. Μεγάλα ξύλινα υπολείμματα: παχιά κλαδιά, κλαδιά, ακόμη και τσαμπιά και μπαρ. Αυτό το στρώμα εξυπηρετεί πρώτα, για αποστράγγιση, και δεύτερον, συσσωρεύεται υγρασία στο ξύλο. Όσο πιο άγονο είναι το κλίμα στην περιοχή σας, τόσο περισσότερο ξύλο θα πρέπει να είναι. Επιπλέον, τα ακόλουθα ξύλινα στρώματα πάρα πολύ.
 3. Ψιλοκομμένα μικρά κλαδιά, φλοιός. Κατάλληλα άλλα ακατέργαστα υπολείμματα φυτών: μίσχοι καλαμποκιού, άχυρο. Το καθήκον τους είναι επίσης διπλό. Αποθηκεύουν νερό και επίσης αποσυνθέτουν θερμότητα και θρεπτικά συστατικά. Αλλά χρησιμοποιώντας το καλαμπόκι μίσχους και άχυρο σημειώνει ότι το κρεβάτι αμέσως μόλις πέσει: τα ερείπια αυτών γρήγορη φθορά, αλλά η απόδοση είναι υψηλή, και μπορείτε να ρίχνετε στην κορυφή της εύφορης γης.
 4. Χαρτί, λεπτό χαρτόνι. Συνήθως είναι επενδεδυμένο με λεπτό στρώμα. Το χαρτί συσκευασίας χρησιμοποιείται συχνότερα, επειδή το γυαλιστερό χαρτί δεν είναι κατάλληλο, καθώς και οι εφημερίδες: η βάση του χρώματος δεν είναι αυτό που τα φυτά χρειάζονται για να γονιμοποιήσουν. Εάν υπάρχει ένα παλιό περιττό λινάτσα (φυσικό), μπορείτε να το αφήσετε κάτω.
 5. Στρώμα φυτικών υπολειμμάτων: φύλλωμα, γρασίδι, ημι-αποσυντεθέν πριονίδι. Με πριονίδι, προσέξτε: οξύνουν έντονα το χώμα. Έτσι ρίξτε τους κάτω από τα φυτά που αγαπούν το όξινο χώμα, ή εξουδετερώστε την οξύτητα, πασπαλίζοντάς τα με ένα καλό στρώμα τέφρας.
 6. Γόνιμη γη.

Στα δύο τελευταία στρώματα, μπορείτε να προσθέσετε ένα καλό μέρος του ώριμου κομποστ, καθώς και να τα ξυπνήσετε βαθύτερα στρώματα. Αυτό θα επιταχύνει την "ετοιμότητα" ενός ψηλού κρεβατιού για φύτευση.

Σχετικά με το πώς να κάνετε μια λιμνούλα στην εξοχική κατοικία με τα χέρια σας να διαβάσετε εδώ, και σε αυτό το άρθρο είναι γραμμένο πώς να το μετατρέψει σε ένα σιντριβάνι.

Πότε πρέπει να κάνετε και τι να φυτέψετε

Γεμίστε το ψηλό κρεβάτι είναι καλύτερα από το φθινόπωρο. Σε αυτή την περίοδο, το "υλικό" θα είναι αρκετό και κατά τη διάρκεια του χειμώνα οι διεργασίες μέσα θα αποκτήσουν ορμή. Σε αυτή την περίπτωση, την άνοιξη μπορείτε να φυτέψετε φυτά και να ελπίζετε για υψηλή απόδοση. Μπορεί να γίνει την άνοιξη, αλλά είναι απίθανο να υπάρξουν σημαντικές διαφορές στις αποδόσεις: οι διαδικασίες θα αρχίσουν μόνο και δεν θα έχουν αξιοσημείωτη επίδραση στη γονιμότητα της απορροής. Παρόλο που η διαφορά στην ποσότητα νερού για άρδευση μπορεί να γίνει αισθητή με ακρίβεια: απαιτείται πολύ νερό.

Μια από τις παραλλαγές ενός ψηλού κρεβατιού

Μία από τις επιλογές για ένα ψηλό κρεβάτι: μεταλλικό πλέγμα και ενισχυμένη μεμβράνη πολυαιθυλενίου

Περιστροφή φυτών

Κατά το έτος της συσκευής υψηλές κορυφογραμμές για να μπορούν να φυτευτούν φυτά απαιτούν υψηλή γονιμότητα: αγγούρια, κολοκύθια, κολοκυθάκια, κολοκύθες, κάθε είδους λάχανο, μελιτζάνες, ντομάτες, πιπεριές. Στο επόμενο έτος μπορούν να φυτευτούν βότανα - πικάντικο, αρωματικό και φύλλο. Οι ρίζες είναι καλές για το δεύτερο έτος.

Μετά τη συγκομιδή της δεύτερης καλλιέργειας, πρέπει να αποκατασταθεί η γονιμότητα. Αν τα περιεχόμενα του κρεβατιού πέσουν, το φθινόπωρο, πασπαλίζουμε με καλό χώμα, αναμιγνύεται με ώριμο κομπόστ. Αν δεν υπάρχει πουθενά να γεμίσετε, αφαιρέστε μερικές από τις κορυφαίες στρώσεις (στο σωρό κομποστοποίησης ή σε άλλο κουτί ως τμήμα της απορροής) και αντικαταστήστε το με φρέσκο ​​χώμα με λιπάσματα.

Υψηλά κρεβάτια για φράουλες

Διαφέρει μόνο κατά το ότι ένα υλικό επικάλυψης απλώνεται πάνω από την τελική "πίτα". Σε αυτό, φτιάχνουν τρύπες στις οποίες φυτεύονται τα φυτά. Αυτή η επιλογή οδηγεί στο γεγονός ότι η υγρασία εξατμίζεται σε ελάχιστες ποσότητες, και ακόμη και στην αλληλουχία δεν αναπτύσσονται ζιζάνια. Η δεύτερη επιλογή - η σκλήρυνση του εδάφους λειτουργεί επίσης καλά, αλλά η εξάτμιση είναι πιο έντονη.

Φράουλα αισθάνεται καλά

Φράουλα αισθάνεται καλά

Χαρακτηριστικά των φραουλών είναι ότι οι ρίζες της βρίσκονται κυρίως στην επιφάνεια. Επομένως, το εύφορο στρώμα μπορεί να είναι μικρό. Αλλά αυτή η ίδια η λειτουργία οδηγεί στο γεγονός ότι θα μπορούσε να πεθάνει σε ισχυρή παγετούς. Παρά το γεγονός ότι σε υψηλές κορυφογραμμές και είναι η διαδικασία της αποσύνθεσης, ένα θερμαινόμενο στάδιο, αν το κρεβάτι δεν θα είναι το χιόνι και καμία καταφύγιο για το χειμώνα, μπορεί να είναι το ριζικό σύστημα μπορεί να παγώσει.

Υψηλά κρεβάτια για αγγούρια και ντομάτα

Με το σχεδιασμό του, δεν είναι διαφορετικό. Είναι μόνο επειδή χρειάζεστε γύρω από τις άκρες των πόλων και των ράβδων ή τεντωμένο σύρμα για να μπορείτε να δέσετε θάμνους από ντομάτες ή μια σειρά από αγγούρια.

Για αγγούρια και ντομάτα πρέπει να φροντίσετε την καλτσοδέτα

Για αγγούρια και ντομάτα πρέπει να φροντίσετε την καλτσοδέτα

Σχετικά με την οργάνωση ποτίσματος κήπου ή οικόπεδο μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Υψηλά κρεβάτια με δικά τους χέρια

Τις περισσότερες φορές δεν τίθενται ερωτήσεις όταν τοποθετούνται στρώματα σε ψηλά κρεβάτια, αλλά στην κατασκευή κουτιού. Δεδομένου ότι ο κήπος είναι συχνά πυκνοκατοικημένη από τις γυναίκες, μέχρι την κατασκευή περιφράξεων για κρεβάτια, πολλές στιγμές μπορεί να είναι ακατανόητες γι 'αυτούς. Για να διευκρινιστεί το πιο δύσκολο, δίνουμε τις αναφορές φωτογραφιών για την κατασκευή κουτιού σανίδων και σχιστόλιθου - οι πιο συνηθισμένοι φράκτες.

Από τα διοικητικά συμβούλια

Αρκετές επιλογές για το πώς να φτιάξετε ψηλά κρεβάτια με σανίδες ήταν στην παραπάνω φωτογραφία. Το κύριο snag είναι συνήθως στην άρθρωση στις γωνίες. Ο ευκολότερος τρόπος είναι να τα επικαλύψετε: βάλτε το ένα στο άλλο κατά 90 ° και σφυρί μέσα από τα νύχια. Υπάρχουν όμως αισθητικοί που όλοι προσπαθούν να κάνουν σωστά. Και είναι σωστό - να δείτε δύο σανίδες υπό γωνία 45 ° και έτσι να τις συνδέσετε. Αυτή είναι η επιλογή που θα αποδειχθεί στη φωτογραφία.

Σανίδες πλάκα, επεξεργασμένες με εμποτισμό για αργή αποσύνθεση

Σανίδες πλάκα, επεξεργασμένες με εμποτισμό για αργή αποσύνθεση

Θα ήταν βολικό να καθορίσει τη σιδηροτροχιά στο έδαφος, σε βήματα των 1,2-1,5 m είναι χτυπημένο κάθετες μπάρες ή τμήματα σανίδων με μήκος περίπου 20 εκατοστά πάνω από το ύψος των επιλεγμένων κρεβάτια.

Κτύπαμε κάθετες ράβδους έτσι ώστε το κιβώτιο να είναι δυνατό και να μπορεί να σκάψει

Κτύπαμε κάθετες ράβδους έτσι ώστε το κιβώτιο να είναι δυνατό και να μπορεί να σκάψει

Το κάτω άκρο της ράβδου ή του σκάφους πρέπει να ακονισθεί - θα είναι ευκολότερο να μπλοκάρει το φράκτη στο έδαφος. Στη συνέχεια, πάρτε μια καρέκλα ή ένα δισκοπρίονο και κόψτε τις άκρες υπό γωνία 45 °. Η προσθήκη των δύο πλακών μαζί μας δίνει μια ιδανική γωνία 90 °.

Γωνία που έχει γίνει σωστά

Γωνία που έχει γίνει σωστά

Για μια ισχυρή σύνδεση από το εσωτερικό της γωνίας, θα εγκαταστήσετε ένα μπαρ, στο οποίο εμείς νύχια σανίδες.

Αυτό συνέβη. Μόνο ψέματα

Αυτό συνέβη. Μόνο αυτός βρίσκεται «ανάποδα». Σφαγιάζονται στο έδαφος

Ξιφασκία για τα ψηλά κρεβάτια του ξύλου δεν διαρκεί πολύ, αλλά είναι ακόμη πιο απλό, να ενταχθούν στις σανίδες άκρο μέχρι το τέλος, και για τη δύναμη, καρφί στις μεταλλικές γωνίες (στην φωτογραφία παρακάτω).

Η ευκολότερη επιλογή

Η ευκολότερη επιλογή

Από τα αρχεία καταγραφής

Δεν είναι πιο δύσκολο να φτιάξετε ένα παρόμοιο κουτί κούτσουρων. Για παράδειγμα, αυτή η επιλογή: δύο μεγάλες πλευρές των κορμών και κοντές - από κομμάτια σανίδων.

Το πλεονέκτημα των κορμών είναι ότι είναι βαρύ και λόγω του βάρους τους θα κρατήσουν καλά το έδαφος

Το πλεονέκτημα των κορμών είναι ότι είναι βαρύ και λόγω του βάρους τους θα κρατήσουν καλά το έδαφος

Ένας έτοιμος άσπρος φράχτης: τόσο προστασία από τα παράσιτα όσο και μια άποψη πιο ελκυστική.

Ας έρθουμε έτοιμοι

Ας έρθουμε έτοιμοι

Από σχιστόλιθο

Όταν κάνετε κρεβάτια από επίπεδη ή κυματοειδή σχιστόλιθο, υπάρχουν και ερωτήσεις για το πώς να το διορθώσετε. Ο ευκολότερος τρόπος είναι να ξεχωρίσετε. Αλλά αυτό είναι ασύμφορο: τουλάχιστον 10 εκατοστά θα πρέπει να κάνουν την ταινία ευρύτερη και ακόμα δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι την άνοιξη ο σχιστόλιθος δεν θα "κολυμπήσει". Στη χλιαρή γη θα απλώσει απλά μια μάζα. Μπορείτε να το διορθώσετε, αλλά είναι πάρα πολύς χρόνος και προσπάθεια.

Ως εκ τούτου, πιο συχνά σε μία ή και στις δύο πλευρές της κίνησης των φύλλων στις γωνίες ή τους σωλήνες, που σφίγγουν τη σχιστόλιθο και δεν επιτρέπουν σε αυτή να αποκλίνει πολύ. Στη φωτογραφία, οι γωνίες οδηγούνται μόνο από το εξωτερικό: από μέσα, το βάρος των στρωμάτων του ψηλού κρεβατιού θα πιεστεί, έτσι ώστε ο φράκτης δεν θα καταρρεύσει μέσα.

Περίβλημα κλινών με σχιστόλιθο

Περίβλημα κλινών με σχιστόλιθο

Οι αρμοί των δύο φύλλων ασφαλίζονται με ειδική συγκολλημένη πλάκα. Για αξιοπιστία, μπορούν να βιδωθούν στη ξύλινη ράβδο που εφαρμόζεται από εκείνη την πλευρά.

Ένα κομμάτι ενίσχυσης με μια συγκολλημένη πλάκα - για τη στερέωση της σύνδεσης των δύο φύλλων επίπεδης σχιστόλιθος

Ένα κομμάτι ενίσχυσης με μια συγκολλημένη πλάκα - για τη στερέωση της σύνδεσης των δύο φύλλων επίπεδης σχιστόλιθος

Μια άλλη επιλογή είναι να δημιουργήσετε ένα πλαίσιο. Για να συνδέσετε παρόμοια ράφια με συγκολλημένες πλάκες για να στερεώσετε μια ράβδο ή γωνία - για τους οποίους αυτό είναι φθηνότερο. Και σε αυτόν τον σκελετό για να στερεώσετε το σχιστόλιθο κομμένα σε λωρίδες (καρφιά σε καλά κρατά, αλλά είναι πιο εύκολο με βίδες).

Πλαίσιο από τη μπάρα

Πλαίσιο από μπαρ σε φράχτη για ψηλό κρεβάτι

Με την ίδια αρχή - με οδηγούς - κάνουν κρεβάτια από πλαστικά πάνελ και άλλα παρόμοια υλικά. Όπως γνωρίζετε, δεν υπάρχει λόγος να μάθετε εδώ την δεξιοτεχνία του βιρτουόζου. Το κύριο πράγμα είναι να κρατήσουμε καλά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 5 = 2