Πώς να κάνω μια βεράντα στο σπίτι σας

Η πιο σωστή παραλλαγή της βεράντας είναι όταν το θεμέλιό της διαμορφώνεται μαζί με το σπίτι. Στην περίπτωση αυτή, δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου προβλήματα. Μερικές φορές, όταν προγραμματίζετε ένα κτίριο, ξεχνούν. Στη συνέχεια, μια βεράντα είναι συνδεδεμένη με το σπίτι. Κάνουν επέκταση κυρίως από τρία υλικά: ξύλο, μέταλλο και σκυρόδεμα. Αν το σπίτι είναι τούβλο, μπορεί να το διπλώσει από τούβλο. Μια άλλη επιλογή είναι να δημιουργηθούν δομικά στοιχεία με επακόλουθο φινίρισμα. Σε κάθε περίπτωση, όταν σχεδιάζετε να φτιάξετε μια βεράντα με τα χέρια σας, πρέπει απλώς να αποφασίσετε ποια θεμέλια πρέπει να κάνετε και αν θα τα συνδέσετε ή όχι στη βάση του κτιρίου.

Πώς να υπολογίσετε τις παραμέτρους

Πρώτα πρέπει να αποφασίσουμε ποια πλευρά θα πάει στα βήματα. Μπορούν να είναι από μία, δύο ή τρεις πλευρές. Το προσδιορίζετε αυτό με βάση τις προσωπικές προτιμήσεις και τα οικονομικά, τα οποία μπορείτε / θέλετε να διαθέσετε για την κατασκευή. Το ύψος της βεράντας εξαρτάται από το ύψος της βάσης και πρέπει να είναι 50-70 mm κάτω από την άκρη του φύλλου πόρτας. Αυτό το μικρό βήμα εμποδίζει την είσοδο βροχοπτώσεων στο σπίτι. Ίσως το πιο σημαντικό, δεν σας επιτρέπει να κλειδώσετε τις πόρτες αν η βεράντα από την ανύψωση παγετού ανεβαίνει (αν οι πόρτες ανοίγουν προς τα έξω).

Προσδιορίστε το μέγεθος της άνω πλατφόρμας

Ο σχεδιασμός της βεράντας αρχίζει με τον καθορισμό του μεγέθους της άνω πλατφόρμας. Εάν οι πόρτες ανοίγουν προς τα έξω, θα πρέπει να είστε σε θέση να στέκεστε στην πλατφόρμα για να ανοίξετε τις πόρτες. Δηλαδή, το βάθος του πρέπει να είναι 30-40 εκατοστά περισσότερο από το πλάτος του φύλλου πόρτας. Σύμφωνα με τις συστάσεις της GOST, οι διαστάσεις του χώρου θα πρέπει να είναι 1,5 φορές το πλάτος της πόρτας. Περισσότερο μπορεί να είναι - λιγότερο, ανεπιθύμητο - δυσάρεστο.

Βεράντα με μικρή βεράντα

Βεράντα με μικρή βεράντα

Εάν οι πόρτες σας έχουν πλάτος 80 εκατοστών, τότε το βάθος της άνω πλατφόρμας στο ελάχιστο είναι 120 εκ. Το πλάτος του καθορίζεται με βάση τα γούστα και τις αναλογίες του σπιτιού, αλλά σίγουρα θα είναι μεγαλύτερο από το πλάτος της πόρτας.

Μετράμε τον αριθμό και το μέγεθος των βημάτων

Ξέρετε το ύψος της βεράντας: 50-60 mm κάτω από το φύλλο της πόρτας. Το συνιστώμενο ύψος του βήματος (βήμα) είναι 15-20 cm. Διαχωρίστε το ύψος της βεράντας από το ύψος των βαθμών, πάρτε ένα κατά προσέγγιση αριθμό βημάτων. Ο αριθμός σπάνια λαμβάνεται με ακέραιο αριθμό. Τα υπόλοιπα εκατοστόμετρα μπορούν να χωριστούν μεταξύ όλων των βημάτων ή να γίνουν μεγαλύτερα. Μια άλλη επιλογή είναι να κάνετε ένα μικρό βήμα προς τα κάτω, αν και μπορεί να είναι ενοχλητικό.

Βέλτιστα μεγέθη βημάτων

Βέλτιστα μεγέθη βημάτων

Το βέλτιστο πλάτος του βήματος (πέλμα) είναι 25-30 cm. Γνωρίζοντας τον αριθμό των βημάτων, το βάθος της άνω πλατφόρμας, το βάθος των βημάτων, μπορείτε να υπολογίσετε εντελώς το μέγεθος της βεράντας. Σε αυτά είναι ήδη δυνατή η ανάπτυξη θεμελίωσης κάτω από τη βεράντα.

Όταν επιλέγετε τις παραμέτρους των βημάτων, είναι απαραίτητο να ακολουθήσετε τις συστάσεις του SNiPa: το άθροισμα της υπέρβασης και του διπλασιασμού πρέπει να είναι μεταξύ 600-640 mm. Για παράδειγμα, υπολογίσατε ότι το ύψος του βήματος (βήμα) έχετε 17 cm, το πέλμα (βάθος βαθμού) είναι 280 mm. Εκτελώντας τους υπολογισμούς, λαμβάνουμε: 170 mm * 2 + 280 mm = 620 mm. Στις συνιστώμενες ρυθμίσεις, ταιριάζει, οπότε τίποτα δεν χρειάζεται να αλλάξει.

Τι είδους ιδρύματα χρειάζονται;

Εάν η βεράντα σχεδιάζεται να είναι ελαφριά - ξύλινη ή μέταλλο - η θεμελίωση, συνήθως, κάνει ένα σωρό ή στήλη. Ειδικά επιλέγεται με βάση τις γεωλογικές συνθήκες. Τα καλά αποστραγγιζόμενα εδάφη με χαμηλό επίπεδο υπογείων υδάτων έχουν μια στήλη με θεμέλια, με μια τάση για ρουφηξιά χρειάζεστε ένα σωρό, ενδεχομένως TISE.

Για μια βαριά βεράντα - κατασκευασμένη από τούβλα ή συμπαγές σκυρόδεμα - κάντε μια βάση λωρίδας ή μια μονολιθική πλάκα. Ο τύπος του ιδρύματος είναι συνήθως παρόμοιος με αυτόν στον οποίο είναι χτισμένο το σπίτι.

Τύποι θεμελίων κάτω από τη βεράντα

Τύποι θεμελίων κάτω από τη βεράντα

Τότε πρέπει να αποφασίσετε αν θα συνδέσετε το θεμέλιο της βεράντας με το θεμέλιο του σπιτιού ή όχι. Οι αποφάσεις λαμβάνονται με βάση το προβλεπόμενο βάρος της επέκτασης και το είδος του εδάφους. Και η μία και η άλλη επιλογή έχουν μειονεκτήματα. Εάν δεν υπάρχει σύνδεση, στη διασταύρωση της βεράντας και των σπιτιών ρωγμές συχνά σχηματίζουν, λόγω του παγετού που ανεβαίνει η βεράντα μπορεί να στρεβλωθεί. Με αυτό το πρόβλημα, συχνά οι ιδιοκτήτες των εξοχικών σπιτιών αντιμετωπίζουν - κυρίως η βεράντα με τα dachas γίνεται ξύλινη και ασυνάρτητη. Αφού η γη υποχωρήσει, μπορεί να «καθίσει» στη θέση της ή μπορεί να χρειαστεί κάποια πρόσθετα μέτρα.

Όταν η σύνδεση είναι επίσης δυνατή, ο σχηματισμός ρωγμών, αλλά όχι μόνο στη διασταύρωση, αλλά και στο "σώμα" της επέκτασης. Αυτό συμβαίνει εάν οι ενισχυμένες επικοινωνίες δεν είναι σε θέση να αντισταθμίσουν το ανομοιογενές φορτίο που δημιουργείται από το σπίτι και την προέκταση. Ως εκ τούτου, τα σχετικά θεμέλια για τη βεράντα γίνονται αν είναι προσαρτημένα σε ένα βαρύ σπίτι και το ίδιο - βαρύ και μαζικό, από οπλισμένο σκυρόδεμα. Η δεύτερη δυσκολία με αυτή την απόφαση είναι να γίνει η σύνδεση ποιοτική. Γι 'αυτό, χρησιμοποιείται ένας ενισχυμένος με ράβδους οπλισμός με διάμετρο 12-16 mm, κάτω από τον οποίο τρυπιούνται οπές στο θεμέλιο με δεδομένη διάμετρο. Σε αυτά, η ενίσχυση είναι φραγμένη και στη βάση της ένα πλαίσιο για τη βεράντα είναι δεμένη.

Σκάλες Δομές

Υπάρχουν δύο βασικά σχέδια σκαλοπατιών: σε χορδές και σε kosuroh. Μπορούν να κατασκευαστούν από ξύλο, μέταλλο. Υπάρχουν επίσης συνδυασμένες επιλογές - μεταλλικά + ξύλινα σκαλοπάτια ή βήματα από μέταλλο + σκυρόδεμα.

Σκάλες Δομές

Σχέδια σκαλοπατιών - σε χορδές και σε kosuroh

Στις χορδές

Οι σκάλες στις χορδές είναι οι πιο απλές. Για τη βεράντα - μια καλή επιλογή, ειδικά αν το σπίτι είναι ένα ξύλινο ή ένα μικρό εξοχικό σπίτι. Στο εσωτερικό της μπούκλας υπάρχουν προσαρτημένες ράβδοι στήριξης. Εάν εργάζεστε με μεταλλικές ράβδους συγκολλημένες οριζοντίως (δυνατό με ελάχιστη προκατάληψη 1-2 ° να στάζει από τα στάδια). Στην περίπτωση της ξυλείας καρφωμένα ή μπορεί να στηρίζει ράβδους, στην οποία στη συνέχεια θα καθοριστεί το στάδιο ή σε εσοχές κοπεί από τη συμβολοσειρά (όχι περισσότερο από το 1/2 του πάχους του σκάφους), τα οποία εισάγονται στα στάδια της σανίδας.

Στο Kosaur

Η σκάλα στις χορδές μπορεί επίσης να είναι απλής κατασκευής - με ανοιχτά στηρίγματα. Σε αυτή την περίπτωση, τρίγωνα κόβονται στην κορυφή του πίνακα με την απαιτούμενη γωνία. Το κάτω τμήμα τους χρησιμεύει ως υποστήριξη για τα βήματα.

Σκάλες στο χωριό Κοσούρα

Σκάλες στο χωριό Κοσούρα

Κατά το κόψιμο του Kosoura, τοποθετήστε το ύψος του βήματος και το πλάτος του πέλματος. Συνδέονται υπό ορθή γωνία. Στην εφαρμοζόμενη σήμανση, γίνεται ένα πρότυπο, με το οποίο επισημαίνονται όλα τα βήματα.

Αρχή κοπής κοσούρας

Αρχή κοπής κοσούρας

Ο αριθμός των στηρίξεων στη σκάλα εξαρτάται από το πλάτος και το πάχος των σανίδων που χρησιμοποιούνται για τα βήματα. Όσο πιο λεπτό είναι το διοικητικό συμβούλιο για τα βήματα, τόσο πιο συχνά είναι απαραίτητο να τοποθετηθεί το Kosoura. Εάν χρησιμοποιείτε σανίδες 25 mm, τότε μεταξύ των δύο στηρίξεων θα πρέπει να απέχεις όχι περισσότερο από 50-60 cm. Αν χρειάζεστε ένα μεγάλο πλάτος της σκάλας και δεν θέλετε να βάλετε τρεις Κοσοβάρους, χρησιμοποιήστε παχύτερες σανίδες. Είναι σημαντικό να μην κάμπτονται κάτω από τα πόδια τους.

Η σειρά της συναρμολόγησης των κλιμακοστασίων στην Kosaur

Η σειρά της συναρμολόγησης των κλιμακοστασίων στην Kosaur

Εάν έχετε αποφασίσει να συγκολλήσετε μια σκάλα από τους μεταλλικούς, θα πρέπει να είστε υπομονετικοί: θα πρέπει να συγκολλήσετε πολλά μικρά κομμάτια, αλλά η αρχή του σχηματισμού είναι η ίδια.

Μεταλλική σκάλα στο kosuroh

Μεταλλική σκάλα στο kosuroh

Μέθοδοι στερέωσης εξαρτημάτων

Το κάτω άκρο της σκάλας μπορεί μερικές φορές να στηρίζεται απευθείας στο έδαφος. Αυτή η επιλογή είναι απλή, αλλά αναξιόπιστη. Πρώτον, το έδαφος μπορεί να εγκατασταθεί, η σκάλα θα καταρρεύσει. Δεύτερον, σε επαφή με το έδαφος, το ξύλο και το μέταλλο καταστρέφονται γρήγορα. Για το ξύλο υπάρχουν ειδικοί εμποτισμοί (Senezh και Senezh Ultra, για παράδειγμα), και το μέταλλο είναι καλά διαμορφωμένο με αστάρι και χρώμα σε διάφορα στρώματα. Ωστόσο, είναι καλύτερο να δημιουργήσετε ένα θεμέλιο - να γεμίσετε μια ρηχή ζώνη, στην οποία θα στηρίζονται οι χορδές ή οι χορδές.

Πώς να στηρίξετε τις σκάλες της βεράντας

Πώς να στηρίξετε τις σκάλες της βεράντας

Μπορείτε να στερεώσετε τη σκάλα για τη βεράντα στη βάση του οπλισμένου σκυροδέματος με δύο τρόπους - στο πόδι - με τομή όχι μικρότερη από 75 * 75 mm ή σε μικρότερη ακτίνα (στη φωτογραφία στα αριστερά).

Μπορεί να υπάρχουν δυσκολίες στην εγκατάσταση κεραιών. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι. Υπάρχει ένα πολύ απλό και αποτελεσματικό, το οποίο λειτουργεί άψογα ακόμα και στους σβώλους (πηλός και αργίλου). Κάτω από τους πόλους σκάβουν τρύπες με βάθος 50-60 εκατοστά σε αυτά στο κάτω μέρος χύστε σε ένα κουβά και μισό άμμο, και είναι τυρμένο. Πάνω από την άμμο χύνεται με πολτούρα και επίσης μπλοκάρει. Βάζουν ένα πόλο, το επίπεδο σε ένα επίπεδο, βάζοντας αποστάτες, που θα κρατήσει στη δεδομένη θέση. Ο χώρος μεταξύ του τείχους της τρύπας και της στήλης καλύπτεται βαθμιαία με τα ερείπια, γεμίζοντας προσεκτικά. Η τρύπα γεμίζει με το έδαφος, η κορυφή μπορεί να σκυροδετηθεί (έτσι ώστε η βροχόπτωση να μην αποστραγγίζεται), αλλά μην πετάξετε μέχρι τον πυθμένα. Οι σταθεροποιημένες στήλες δεν οδηγούν ακόμη και με ισχυρή διάτρηση. Ένα σημαντικό μέρος του νερού ρέει στην άμμο, και οι υπόλοιπες δυνάμεις των παγετώνων που ανακάμπτουν ανακάμπτουν, εξουδετερώνοντάς τα.

Μέθοδοι στερέωσης κολώνων στη βάση σκυροδέματος

Μέθοδοι στερέωσης κολώνων στη βάση σκυροδέματος

Αν κάτω από τους πυλώνες βεράντα που καλύπτεται με πασσάλους, θεμέλιο της Γάζας ή μονολιθική πλάκα συσσωρεύονται στήλες βάσης, τα ξύλινα ράφια για την τοποθέτηση στο σκυρόδεμα τοιχώματα φουρκέτα ή ειδικά γυαλιά. Μετά την ωρίμανση του σκυροδέματος, ξύλινα τεμάχια ή μπουλόνια είναι προσαρτημένα σε αυτά με ξύλινες βίδες ή μπουλόνια.

Εάν τα ράφια είναι κατασκευασμένα από μέταλλο, μια γωνία με πάχος τοιχώματος τουλάχιστον 3-4 mm πρέπει να τοποθετηθεί στο σκυρόδεμα έτσι ώστε να μπορεί στη συνέχεια να μαγειρευτεί εύκολα.

Κατά την οικοδόμηση μιας ξύλινης βεράντας με τα χέρια σας, μπορεί να έχετε ερωτήσεις σχετικά με τη στερέωση των κιγκλιδωμάτων και των κιγκλιδωμάτων. Μπορούν να συλλεχθούν για τα συνηθισμένα νύχια, αλλά εάν είναι επιθυμητό, ​​μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μπουλόνια ή ξύλα. Σε αυτή την περίπτωση, προ-τρυπημένα τρύπες, στη συνέχεια, εγκαταστήστε τους συνδέσμους και σφίξτε με ένα γωνιακό κλειδί. Αυτή η σύνδεση είναι σίγουρα πιο αξιόπιστη από ό, τι στα νύχια.

Πώς να στερεώσετε τις ράγες ή τους μπαλούς

Πώς να στερεώσετε τις ράγες ή τους μπαλούς

Αν η βεράντα είναι συνδεδεμένο με ένα φρεσκοκομμένο ξύλινο σπίτι, το οποίο δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί η συρρίκνωση και το σχεδιασμό βεράντα παρέχει ένα πέρασμα, είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε το ράφι σε ένα ειδικό ρυθμιζόμενο πιάτο.

Εγκατάσταση κεραιών με δυνατότητα αντιστάθμισης για συρρίκνωση ξύλινου σπιτιού

Εγκατάσταση κεραιών με δυνατότητα αντιστάθμισης για συρρίκνωση ξύλινου σπιτιού

Όλα τα ράφια που στηρίζουν το θόλο πάνω από τη βεράντα του ξύλινου σπιτιού τοποθετούνται σε ειδικά ρυθμιζόμενα ανελκυστήρες

Όλα τα ράφια που στηρίζουν το θόλο πάνω από τη βεράντα του ξύλινου σπιτιού τοποθετούνται σε ειδικά ρυθμιζόμενα ανελκυστήρες

Εφιστούμε την προσοχή σας στο γεγονός ότι τόσο το μέταλλο όσο και το ξύλο, το οποίο θα χρησιμοποιήσετε για την κατασκευή της βεράντας, απαιτούν προσεκτική επεξεργασία. Η βεράντα είναι εκτεθειμένη σε όλες τις κλιματικές επιδράσεις και τα υλικά απαιτούν καλή προστασία.

Μονολιθικές σκάλες σκυροδέματος

Οι πιο ανθεκτικές σκάλες είναι κατασκευασμένες από μονολιθικό σκυρόδεμα. Χρειάζεται περισσότερος χρόνος για την κατασκευή τους παρά για μέταλλο ή ξύλο, αλλά η διάρκεια ζωής τους εκτιμάται εδώ και δεκαετίες. Σχετικά με τους τύπους σκαλών από σκυρόδεμα αναλύονται λεπτομερώς στο βίντεο. Οι βάσεις υπολογισμού δίδονται επίσης.

Πώς να φτιάξετε τα δικά σας χέρια, η σκάλα από σκυρόδεμα στις ταινίες φαίνεται στο επόμενο βίντεο.

Ξύλινη βεράντα

Βεράντα από ξύλο είναι μια από τις πιο συνηθισμένες παραλλαγές στη χώρα μας. Το ξύλο είναι πλαστικό, εύκολο στη χρήση, σχετικά μικρή αξία (στη χώρα μας), συγχωρεί πολλά λάθη. Γι 'αυτό είναι ένα αγαπημένο οικοδομικό υλικό.

Έχει μειονεκτήματα: απαιτεί καλή προστασία πριν (επιβραδυντικά αντι-βακτηριακή εμποτισμού, και φλόγας) κατασκευή, καθώς και τακτική συντήρηση - ανακαίνιση της προστατευτικής επικάλυψης βαφής. Στη συνέχεια, για μεγάλο χρονικό διάστημα φαίνεται ελκυστική, διαφορετικά γρήγορα χάνει αποχρωματικότητα.

Μια από τις επιλογές για την οικοδόμηση μιας βεράντα από ξύλο με μια σκάλα στις χορδές μπορεί να δει στο βίντεο. Εφιστούμε την προσοχή σας στο γεγονός ότι μια βεράντα είναι χτισμένη σε αμμώδη εδάφη, έτσι ώστε η μέθοδος που χρησιμοποιείται για την εγκατάσταση των πυλώνων δεν ταιριάζει σε όλους. Στα υπόλοιπα τα πάντα είναι ξεκάθαρα.

Brick Βεράντα

Δεδομένου ότι το τούβλο - το υλικό είναι πυκνό και βαρύ, ένα στερεό θεμέλιο απαιτείται για την βεράντα τούβλο. Συνήθως είναι μια μονολιθική πλάκα και με διπλή ενίσχυση και είναι καλύτερα αν σε μέγεθος είναι μεγαλύτερη από τη σχεδιαζόμενη βεράντα.

Κατά τον υπολογισμό των παραμέτρων των βημάτων πρέπει να ληφθούν υπόψη οι διαστάσεις του τούβλου και το πάχος της ραφής μεταξύ τους. Στη συνέχεια, βάζοντας το έργο θα είναι ευκολότερο - μην κόψετε το τούβλο. Εάν δεν σκοπεύετε να καλύψετε τη βεράντα, χρησιμοποιήστε ποιοτικό υλικό για τις εξωτερικές σειρές. Εσωτερικές σειρές - zabutovku - μπορούν να γίνουν από μια μάχη ή δομικά στοιχεία και τα απομεινάρια τους.

Βεράντα από τούβλα με ξύλινα κουτάλια

Βεράντα από τούβλα με ξύλινα σκαλοπάτια

Εάν το σπίτι είναι σε υψηλή βάση, κάνοντας μια μονολιθική βεράντα από τούβλα είναι πολύ ακριβή. Στη συνέχεια, οι στήλες ή οι τοίχοι είναι διπλωμένοι, αφήνοντας ένα κενό χώρο μέσα. Στη συνέχεια μπορεί να χρησιμοποιηθεί για οικονομικούς σκοπούς ή να καλύπτεται με διακοσμητικές ασπίδες. Αν θέλετε μια κορυφαία πλατφόρμα, στην κορυφή της στήλης / τοίχο επικαλύπτει την πλάκα σκυροδέματος - ένας αυτοδημιούργητος ή έτοιμα - είναι από επιλογή. Στη συνέχεια, μια σκάλα προσαρτάται στη βάση. Δεν είναι απαραίτητα τούβλο. Μπορεί να είναι μέταλλο, σκυρόδεμα ή συνδυασμός.

Αναφορά φωτογραφίας: μια ξύλινη βεράντα σε μεταλλικό σκελετό

Η θεωρία είναι μόνο μια θεωρία στην κατασκευή επίσης. Πάντα κατανοείτε καλύτερα την ουσία του θέματος, εάν παρακολουθείτε τη διαδικασία μόνοι σας, επειδή μπορείτε να δείτε πώς οι άλλοι κάνουν και μαθαίνουν κάτι για σας.

Μετά από αίτημα των γονέων, έγινε ακριβές αντίγραφο της παλιάς βεράντας. Η μόνη διαφορά είναι ότι για ένα νέο συγκολλημένο μεταλλικό πλαίσιο.

Πρόκειται για μια παλιά βεράντα

Πρόκειται για μια παλιά βεράντα

Στη θέση του κατεδαφίστηκε βεράντα σκαμμένο λάκκο βάθος των 25 cm στους τα στρώματα κάτω συμπληρώθηκε και συμπιέζεται άμμο σε αυτό -. Macadam - 10 cm από κορυφή του στοιβάζονται μεταλλικό πλέγμα με ένα κύτταρο από 10 cm και όλα γεμίζουν με σκυρόδεμα ..

Η σόμπα κάτω από τη βεράντα

Η σόμπα κάτω από τη βεράντα

Οι πρώτες διαστάσεις της βεράντας είναι συγκολλημένες σε μεταλλικό πλαίσιο (από μια γωνία 70 * 5 mm). Τα πλευρικά τοιχώματα εκτείνονται κατακόρυφα και στερεώνονται στις προεξοχές. Στη συνέχεια, η βάση κάτω από τους πάγκους συγκολλάται σε αυτά. Όλα τα μέταλλα επεξεργάζονται με μετατροπέα σκουριάς, καλυμμένα με χώμα και δύο φορές βαμμένα.

Συγκολλούμε, λείανουμε και βάψουμε τη βάση για τα παγκάκια

Συγκολλούμε, λείανουμε και βάψουμε τη βάση για τα παγκάκια

Το ξύλο χρησιμοποιήθηκε για να στεγνώσει. Οι πλάκες κόπηκαν σε μέγεθος (το πλάτος της βεράντας) και επεξεργάστηκαν με εμποτισμό για άμεση επαφή με το χώμα.

Το ξύλο στεγνώνει μετά τον εμποτισμό

Το ξύλο στεγνώνει μετά τον εμποτισμό

Βάζουμε τις ξηρές σανίδες στο πλαίσιο. Κάτω από κάθε στερέωση είναι απαραίτητο να τρυπήσετε μια τρύπα - μια γωνία απλά έτσι δεν θα πάρετε.

Η βεράντα είναι σανίδα με σανίδες

Η βεράντα είναι σανίδα με σανίδες

Σε αυτό το στάδιο, έγιναν ταυτόχρονα δύο σφάλματα. Πρώτον - το δέρμα δεν ξεκινά από το πλάι. Αμέσως άρχισε να καλύπτει τα βήματα. Ως αποτέλεσμα, στις αρθρώσεις των πλευρικών επιμετάλλωσης και των βημάτων, το νερό ρέει συνεχώς και το ξύλο σάπια. Θα πρέπει να αρχίσετε να ευθυγραμμίζουν τις πλευρές και τα βήματα για να κάνει λίγο περισσότερο, έτσι ώστε να ήταν υπέρ της πλευρικής επένδυσης τουλάχιστον για μερικά εκατοστά. Το δεύτερο λάθος είναι ότι οι σανίδες στη βεράντα τοποθετούνται κοντά ο ένας στον άλλο. Με μεγάλη υγρασία, διογκώνονται και η επιφάνεια γίνεται ανομοιογενής. Κατά την τοποθέτηση της βεράντας της βεράντας, δημιουργήστε κενά τουλάχιστον 5-8 mm.

Διαδικασία απολέπισης

Διαδικασία απολέπισης

Αφού στερεωθούν όλες οι σανίδες, γυαλίζονται. Πρώτον, ένας λειαντήρας με ένα χονδρόκοκκο, και στη συνέχεια ένας δίσκος με ένα λεπτό. Η διαδικασία είναι μεγάλη. Ταυτόχρονα, το καθήκον είναι να αφαιρέσετε το πράσινο χρώμα του εμποτισμού. Δεν επικαλύπτεται ακόμη και με τρία στρώματα τόνωσης.

Λείανση της επιφάνειας των σανίδων για αποδεκτή ομαλότητα

Λείανση της επιφάνειας των σανίδων για αποδεκτή ομαλότητα

Μετά την άλεση, αρχίζουμε τη ζωγραφική. Το βάζουμε τρεις φορές. Κάθε στρώμα μετά το προηγούμενο στεγνώνει εντελώς. Ως αποτέλεσμα, το χρώμα είναι ένα σκούρο μαόνι.

Τα ξύλινα μέρη καλύπτονται με προστατευτική ένωση

Τα ξύλινα μέρη καλύπτονται με προστατευτική ένωση

Είναι ήδη τρία στρώματα χρώματος

Είναι ήδη τρία στρώματα χρώματος

Ενώ η βαφή στεγνώνει τελείως, προχωρούμε στην κατασκευή παγκάδων. Κόβουμε τις σανίδες κάτω από αυτές, συμπιέζουμε την κεκλιμένη όψη (για την ομορφιά), καλύπτουμε με εμποτισμό.

Διοικητικό Συμβούλιο για πάγκους

Διοικητικό Συμβούλιο για πάγκους

Κάνουμε πλάτες με μια μικρή διακόσμηση - στρογγυλευμένη γύρω από τις άκρες.

Στο πρότυπο σημειώστε την ομορφιά

Στο πρότυπο σημειώστε την ομορφιά

Κόβουμε τα πριόνια χρησιμοποιώντας το παζλ και στη συνέχεια το αλέθουμε σε μια ομαλή άκρη.

Εδώ είναι ένας πάγκος στη βεράντα

Εδώ είναι ένας πάγκος στη βεράντα

Τα πλευρικά τοιχώματα είναι ραμμένα με κόντρα πλακέ, το οποίο ήταν βαμμένο στο ίδιο χρώμα. Η βεράντα είναι έτοιμη.

Τελειωμένη ξύλινη βεράντα με τη δική σας πλευρά

Τελειωμένη ξύλινη βεράντα με τη δική σας πλευρά

Θωρακισμένη βεράντα με τα χέρια: φωτογραφία

Προηγουμένως, από το τούβλο, χτίστηκαν οι τοίχοι της σκάλας, πάνω στους οποίους χύθηκε μονολιθική πλάκα σκυροδέματος. Στην άκρη του, ένα σκαλιστό πλαίσιο από τις γωνίες, έτσι ώστε να μπορεί να συγκολληθεί μια σκάλα και ένα κιγκλίδωμα.

Πώς πρέπει να μοιάζουν τα πάντα

Το σχέδιο βεράντας: πώς πρέπει να μοιάζουν τα πάντα

Έτοιμη βάση τούβλο με πλάκα από σκυρόδεμα

Έτοιμη βάση τούβλο με πλάκα από σκυρόδεμα

Από τη γωνία 70 * 70 * 5 mm κόψτε τα κενά του επιθυμητού μήκους. Στη συνέχεια τα επεξεργαζόμαστε με μετατροπέα σκουριάς. Αρχίζουμε το μαγείρεμα μετά τη διακοπή της αντίδρασης και το μέταλλο έχει στεγνώσει.

Το μέταλλο κόπηκε στο απαιτούμενο μήκος

Το μέταλλο κόπηκε στο απαιτούμενο μήκος

Επεξεργασμένο με μετατροπέα σκουριάς

Επεξεργασμένο με μετατροπέα σκουριάς

Συγκολλήθηκε η πρώτη χορδή από μέταλλο.

Η πρώτη σειρά είναι συγκολλημένη

Η πρώτη σειρά είναι συγκολλημένη

Το τελειωμένο πλευρικό τοίχωμα στερεώθηκε στη βάση του σκυροδέματος με δύο ακίδες.

Στερέωση στο στήριγμα

Στερέωση σε συγκεκριμένη στήριξη στήριξης

Παρομοίως, κάνουμε το δεύτερο string και το διορθώσουμε. Κατά την εργασία, βεβαιωθείτε ότι οι δύο χορδές βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο.

Δύο χορδές και ένα επίπεδο του οποίου η γιορτή της βοήθειας ελεγχόταν από το αεροπλάνο

Δύο χορδές και ένα επίπεδο του οποίου η γιορτή της βοήθειας ελεγχόταν από το αεροπλάνο

Αρχίζουμε να συγκολλούμε τις ράβδους υποστήριξης. Εδώ είναι σημαντικό να παρακολουθεί συνεχώς την οριζόντια, έτσι ώστε τα βήματα να μην είναι λοξά.

Το πρώτο πλαίσιο κάτω από το βήμα κορυφής είναι έτοιμο

Το πρώτο πλαίσιο κάτω από το βήμα κορυφής είναι έτοιμο

Συγκολλήστε όλα τα κομμάτια στήριξης στο πλαίσιο

Συγκολλήστε όλα τα κομμάτια στήριξης στο πλαίσιο

Στις ράβδους στήριξης συγκολλώνται τα εγκάρσια κομμάτια της γωνίας έτσι ώστε το ράφι να βγαίνει.

Οι εγκάρσιες ράβδοι είναι σχεδόν συγκολλημένες

Οι εγκάρσιες ράβδοι είναι σχεδόν συγκολλημένες

Οι γωνίες συγκολλούνται έτσι ώστε να σχηματίζουν ένα πλαίσιο. Σε αυτό βάζουμε ένα κομμάτι σχιστόλιθου. Στον σχιστόλιθο απλώσαμε το ενισχυτικό μεταλλικό πλέγμα. Οι άκρες του πλέγματος συγκολλούνται στο πλαίσιο.

Τα βήματα είναι έτοιμα να χύσουν σκυρόδεμα

Τα βήματα είναι έτοιμα να χύσουν σκυρόδεμα

Στα προετοιμασμένα βήματα χύστε σκυρόδεμα. Το κάνουμε υψηλής ποιότητας - έτσι ώστε τα βήματα να μην διαρκούν περισσότερο.

Τα βήματα γεμίζουν με σκυρόδεμα

Τα βήματα γεμίζουν με σκυρόδεμα

Ενώ το σκυρόδεμα θα αποκτήσει δύναμη, θα πάρουμε τα ράφια που θα στηρίξουν το θόλο πάνω από τη βεράντα. Για αυτούς παίρνουμε ένα προφίλ σωλήνα 70 * 40 * 3 mm. Από αυτό κόβουμε τέσσερις στήλες. Δύο λίγο περισσότερο - θα είναι κοντά στα τοιχώματα του σπιτιού, δύο 15 cm βραχύτερο - στέκονται στην εξωτερική άκρη της βεράντας, δημιουργώντας την επιθυμητή προκατάληψη - ότι το νερό-χιόνι πήγαν καλά. Για κιγκλιδώματα και εγκάρσιες ράβδους χρησιμοποιούμε σωλήνα διατομής 40 * 40 mm.

Ανταλλακτικά για μια βεράντα και ένα κιγκλίδωμα στη βεράντα

Ανταλλακτικά για μια βεράντα και ένα κιγκλίδωμα στη βεράντα

Όλο το μέταλλο επεξεργάζεται επίσης με μετατροπέα σκουριάς.

Αρχικά εκθέτουμε ράφια, παίρνουμε, δημιουργούμε χρονικές κλίσεις

Πρώτα εκθέτουμε ράφια, παίρνουμε, θέτουμε χρονικές στάσεις

Για να αποφύγετε πλευρικές καταπονήσεις, είναι σημαντικό να ρυθμίζετε τα ράφια αυστηρά κάθετα. Τους εκθέτουμε, τους αδράξουμε σε διάφορα σημεία με σύντομες ραφές, και πάλι ελέγξουμε αν είναι σωστά. Συγκολλούμε τις προσωρινές στάσεις και μόνο μετά την επόμενη δοκιμή συγκολλούμε με όλους τους κανόνες.

Οι σφιγκτήρες διευκολύνουν την εργασία

Οι σφιγκτήρες διευκολύνουν την εργασία

Αφού εκτεθούν όλα τα περίπτερα και συγκολληθούν, μπορείτε να συλλέξετε κιγκλιδώματα. Στο σωστό ύψος, είναι σταθερά οριζόντια.

Το κάγκελο συγκολλάται οριζόντια

Το κάγκελο συγκολλάται οριζόντια

Έτσι φαίνεται από την πλευρά

Έτσι φαίνεται από την πλευρά

Στη συνέχεια προχωρήστε στην εγκατάσταση της οροφής. Επίσης μαγειρεύουμε από το σωλήνα προφίλ 40 * 40 mm. Πρώτα ταινία γύρω από την περίμετρο - ανάλογα με το επίπεδο των κοντύτερων ράφια, τότε - το υπόλοιπο της δομής. Δεν είναι περίπλοκο, αλλά χρειάζεται πολύς χρόνος - πολλές διασταυρώσεις.

Ανυψωμένο σύστημα θόλων πάνω από τη βεράντα

Ανυψωμένο σύστημα θόλων πάνω από τη βεράντα

Τότε ήταν η στροφή να κάνεις κιγκλίδωμα και διακόσμηση. Και πάλι, δεν υπάρχουν δυσκολίες, θα είναι εύκολο αν θέλετε.

Εφαρμόζουμε το κιγκλίδωμα

Εφαρμόζουμε το κιγκλίδωμα

Όλα, η βεράντα είναι έτοιμη για τα τελειώματα. Στα σκαλοπάτια και τα κλιμακοστάσια έχουν αγοραστεί ακατέργαστα πλακάκια για εξωτερική χρήση. Τελείωσε επίσης με το πλευρικό τοίχωμα της μονολιθικής πλάκας.

Το κεραμίδι στα σκαλοπάτια επιλέγεται κόκκινο-καφέ στο χρώμα του τούβλου

Το κεραμίδι στα σκαλοπάτια επιλέγεται κόκκινο-καφέ στο χρώμα του τούβλου

Το μέταλλο είναι βαμμένο σε μια βαφή χρώματος, στην οροφή υπάρχει ένα κυματοειδές χαρτόνι, το οποίο παρέμεινε μετά την τοποθέτηση της οροφής. Η βεράντα με τα χέρια σας αποδείχθηκε αρκετά καλή.

Τέλος

Τέλος

Οι ιδέες φωτογραφικής σχεδίασης της βεράντας

Μια από τις παραλλαγές μιας βεράντας σκυροδέματος με ξύλινα χειρολισθήρα

Μια από τις παραλλαγές μιας βεράντας σκυροδέματος με ξύλινα χειρολισθήρα

Άποψη από την άλλη πλευρά

Άποψη από την άλλη πλευρά

Φωτεινή βεράντα στο εξοχικό σπίτι σε μεταλλικούς στύλους

Φωτεινή βεράντα στο εξοχικό σπίτι σε μεταλλικούς στύλους

Βεράντα στο ξύλινο μπάνιο - μια σκάλα με κορμούς

Βεράντα στο ξύλινο μπάνιο ή στη ντάκα - η σκάλα από τα κούτσουρα

Βεράντα καλυμμένο με WPC - σύνθετο ξύλο-πολυμερές

Βεράντα καλυμμένο με WPC - σύνθετο ξύλο-πολυμερές

Μεταλλική βεράντα με τέντα από πολυανθρακικό

Μεταλλική βεράντα με τέντα από πολυανθρακικό

Στρογγυλή βεράντα από τούβλα

Στρογγυλή βεράντα από τούβλα

Βεράντα από τα κούτσουρα στο ψιλοκομμένο σπίτι

Βεράντα από τα κούτσουρα στο ψιλοκομμένο σπίτι

Βεράντα βεράντα με θόλο από πολυανθρακικό

Βεράντα βεράντα με θόλο από πολυανθρακικό

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

51 + = 53