Συναρμολόγηση και τοποθέτηση του θαλάμου ντους με τα χέρια σας. Εξοικονομήστε χρήματα

Συναρμολόγηση και τοποθέτηση του θαλάμου ντους με τα χέρια σας. Εξοικονομήστε χρήματα

Όλο και περισσότερο, οι καμπίνες ντους λειτουργούν ως πλήρης εναλλακτική λύση στο μπάνιο. Τα πλεονεκτήματα των καμπίνων ντους είναι προφανή - καταλαμβάνουν πολύ λιγότερο χώρο (που είναι ιδιαίτερα σημαντικό σήμερα, δεδομένου του κόστους της στέγασης), φθηνά και ανθεκτικά. Αγοράστε ένα ντους σήμερα μπορείτε σχεδόν σε οποιοδήποτε κατάστημα επίπλων, και πώς να το εγκαταστήσετε σωστά, θα μάθετε σε αυτό το άρθρο.

Τύποι και τύποι καμπίνων ντους

Ένα σύγχρονο ντους δεν είναι μόνο ένα από τα στοιχεία του μπάνιου, αλλά και ένα πραγματικό έργο τέχνης, επιστήμης και τεχνολογίας. Πολλοί κατασκευαστές προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα καμπίνων για κάθε γούστο και ευημερία και οι καμπίνες δεν είναι μόνο εξοπλισμένες με ντους και υδρομασάζ, αλλά και ατμογεννήτρια, συσκευή αναπαραγωγής μουσικής και ακόμη και τηλέφωνο.

σύγχρονη καμπίνα ντους

Υπάρχουν δύο κύριοι τύποι που ονομάζονται καμπίνες ντους - καμπίνες ντους και ντους. Οι καμπίνες ντους είναι διαφορετικές στο γεγονός ότι, από τη σχεδίασή τους, είναι οι καμπίνες, που περιβάλλονται από όλες τις πλευρές από τα τοιχώματα των πάνελ. Οι γωνίες ντους είναι εγκατεστημένες σε μια γωνία του δωματίου και έτσι χρησιμοποιούν τοίχους αντί για ένα ή δύο πλευρικά πλαίσια στην κατασκευή τους.

καμπίνα ντους

Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο μας σχετικά με τον τρόπο επιλογής ντους.

Βασική διάταξη

Όσον αφορά τη βασική διάταξη των μοντέρνων τύπων καμπίνων ντους, είναι συνηθισμένο να διακρίνουμε:

1. Προκατασκευασμένες καμπίνες ντους. Αυτός ο τύπος αυτοκινήτου συναρμολογείται από τον αγοραστή ή τον εγκαταστάτη χειροκίνητα στην περιοχή. Από τη μία πλευρά, δίνει στον πελάτη κάποια ελευθερία, αλλά από την άλλη πλευρά, η συναρμολόγησή τους απαιτεί προσπάθεια.

2. Καμπίνες ντους Monoblock. Κατασκευάζονται και συναρμολογούνται απευθείας από το εργοστάσιο και ο πελάτης χρειάζεται μόνο να τα τοποθετήσει και να τα συνδέσει με τις επικοινωνίες δικτύου.

προκατασκευασμένα και μονοκόμματα καμπίνες ντους

Ελέγξτε τον εξοπλισμό

Η συναρμολόγηση ακόμα και του πιο απλού περιβλήματος ντους δεν είναι η ευκολότερη κατοχή για ένα απλό άτομο, γι 'αυτό πρέπει πρώτα απ' όλα να είστε 100% σίγουροι ότι όλα τα απαραίτητα εργαλεία και εξαρτήματα για συναρμολόγηση είναι διαθέσιμα.

Όταν επιλέγετε ένα ντους στο κατάστημα, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην ποιότητα του προϊόντος και στα εξαρτήματα που είναι προσαρτημένα. Ζητήστε από τον πωλητή να ελέγξει αν έχουν εγκατασταθεί όλα τα απαραίτητα εξαρτήματα, και, σε περίπτωση ανάγκης, ζητήστε να αντικαταστήσετε την καμπίνα ντους ή να αγοράσετε μεμονωμένα αντικείμενα στο ίδιο κατάστημα.

αξεσουάρ καμπίνα ντους

Ιδιαίτερα προσεκτικά είναι απαραίτητο να ελέγξετε την ασφάλεια των παραθύρων και την παρουσία οδηγιών συναρμολόγησης, επειδή τα σύγχρονα μοντέλα συλλέγονται συχνά χωρίς οδηγίες είναι δύσκολο.

Απαραίτητα εργαλεία και υλικά

Για να δημιουργήσετε ένα ντους, δεν χρειάζεστε ένα ειδικό εργαλείο, αλλά προετοιμαστείτε για αυτό που χρειάζεστε θα χρειαστούν χειραγωγημένα χέρια, μέχρι 2 ώρες ελεύθερου χρόνου και:

  • Κλειδί σωλήνα και καραμπίνερ
  • Κατσαβίδι και τρυπάνι με μια σειρά από τρυπάνια
  • Πριόνι και κοφτερό μαχαίρι
  • Εξαρτήματα, σωλήνες, εύκαμπτοι σωλήνες και σιφόνι για αποχέτευση
  • Επίπεδο, ρουλέτα και δείκτης
  • Σφραγιστική και μονωτική ταινία

ένα σύνολο εργαλείων για την εγκατάσταση μιας καμπίνας ντους

Ανάλογα με το μοντέλο της καμπίνας, το σύνολο εργαλείων ενδέχεται να διαφέρει ελαφρά.

Βήμα-βήμα οδηγίες

Λαμβάνοντας υπόψη ότι ένας τεράστιος αριθμός μοντέλων καμπίνων ντους δημιουργεί ένα μεγάλο αριθμό αποχρώσεων κατά τη συναρμολόγηση, σε αυτό το άρθρο εμείς προσφέρουμε μια βήμα-βήμα οδηγίες βασισμένες στους βασικούς γενικούς κανόνες και αρχές, Χαρακτηριστικό των πιο σύγχρονων καμπίνων ντους.

καμπίνα ντους

Προπαρασκευαστικό στάδιο

Πρώτα απ 'όλα, είναι απαραίτητο να προετοιμάσετε το δάπεδο, καθώς η εγκατάσταση ενός θαλάμου ντους είναι δυνατή μόνο σε μια επίπεδη επιφάνεια. Αν υπάρχει η ευκαιρία να βελτιωθεί η στεγάνωση του δαπέδου - αυτό θα επιτρέψει την προστασία του διαμερίσματος ή του σπιτιού από τη διαρροή νερού στο μέλλον.

Πριν εγκαταστήσετε το ντους, πρέπει να αποσυσκευάσετε προσεκτικά τα εξαρτήματα, καθώς μερικά από αυτά είναι κατασκευασμένα από γυαλί και μπορεί να υποστούν ζημιά λόγω ανακριβούς χειρισμού. Τις περισσότερες φορές, μια ειδική οδηγία για τη χρήση του προϊόντος και τη συναρμολόγησή του επισυνάπτεται σε κάθε σετ, η οποία μπορεί να ποικίλει δραματικά ανάλογα με το μοντέλο.

μπάνιο με καμπίνα ντους

Παλέτα

Η παλέτα αποτελεί τη βάση οποιασδήποτε καμπίνας ντους και χρησιμεύει για τη συλλογή νερού. Ανάλογα με το μοντέλο της καμπίνας ντους, μπορεί να συναρμολογηθεί εντελώς ή μόνο εν μέρει. Κατά κανόνα, ένα εγκάρσιο τεμάχιο από μέταλλο προσαρτάται στον πυθμένα της παλέτας, στο οποίο θα προσαρτηθούν τα σκέλη.

Για να βεβαιωθείτε ότι η καμπίνα ντους είναι επίπεδη και δεν ταλαντεύεται, όλα τα πόδια της πρέπει να βιδώνονται στο ίδιο επίπεδο και να μετρούνται σε επίπεδο.

ντους

Μετά την εγκατάσταση όλων των σκελών στη δομή, το ταψί τοποθετείται σε μια γωνία, μετά το οποίο το σιφόνι συνδέεται με ένα κοινό σύστημα αποχέτευσης και η έξοδος αφήνεται πάνω από το δάπεδο. Μεταξύ της παλέτας και των τοίχων δεν πρέπει να υπάρχουν κενά και για μεγαλύτερη αντοχή ο σύνδεσμος μεταξύ του δίσκου καμπίνας και του τοίχου επεξεργάζεται με κόλλα σιλικόνης.

χαμηλή καμπίνα ντους

Τείχη

Αφού ολοκληρωθεί η εγκατάσταση της παλέτας, μπορείτε να προχωρήσετε στο επόμενο βήμα της διαδικασίας συναρμολόγησης, αλλά μην ξεχάσετε τον σημαντικό κανόνα - για να ξεκινήσετε με αυτό είναι απαραίτητο να συγκεντρώσει τοίχους και ένα ανώτατο όριο μιας καμπίνας ντους, και μόνο μετά από αυτές τις πόρτες.

Οι εργασίες εγκατάστασης για την τοποθέτηση των τοίχων του θαλάμου ντους ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με το μοντέλο που επιλέγετε. Αλλά, πιο συχνά, οι τοίχοι είναι στερεωμένοι με ειδικά μπουλόνια. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλοι τύποι αγκυρώσεων. Εάν τα μπουλόνια σύνδεσης δεν φαίνονται αξιόπιστα, είναι προτιμότερο να αγοράσετε πρόσθετα μπουλόνια.

Ο τύπος και η διαθεσιμότητα των συνδετήρων πρέπει να ελέγχονται στο κατάστημα πριν από την αγορά.

συναρμολόγηση τοίχου θάλαμου

Στέγη

Όταν αγοράζετε ντους, πρέπει να το έχετε υπόψη σας Το περιθώριο της απόστασης μεταξύ της οροφής και της οροφής του δωματίου πρέπει να είναι τουλάχιστον 25 εκατοστά.

Η οροφή του περιβλήματος ντους είναι στερεωμένη με βίδες και βίδες, συνιστάται να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στη στεγανότητα της τοποθέτησης της οροφής στους πίνακες της καμπίνας.

καμπίνα ντους

Πόρτες

Η εγκατάσταση θυρών για κάθε καμπίνα ντους πραγματοποιείται στο τελικό στάδιο, όταν έχουν ολοκληρωθεί όλα τα κύρια έργα. Πρώτον, πρέπει να εγκαταστήσετε κυλίνδρους στο πάνω και στο κάτω μέρος της δομής, όπου οι πόρτες θα στερεωθούν.

Εκτός από τους κυλίνδρους για την ορθή λειτουργία των θυρών, είναι απαραίτητο να εγκατασταθούν στεγανοποιήσεις και μια μαγνητική ταινία, η οποία είναι απαραίτητη για το σφιχτό κλείσιμο δύο πτερυγίων

εγκατάσταση ντουζιέρας

Αξεσουάρ

Αφού ολοκληρωθεί η τοποθέτηση των θυρών, μπορείτε να τοποθετήσετε τις λαβές, οι οποίες, ανάλογα με το μοντέλο του θαλάμου ντους, στερεώνονται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στις πόρτες.

Αφού εγκαταστήσετε τις λαβές, βεβαιωθείτε ότι η διάταξη είναι σωστή. Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε και κλείστε τις πόρτες αρκετές φορές.

καμπίνα ντους

Σύστημα αποστράγγισης

Τώρα πρέπει να φροντίσετε τους εύκαμπτους σωλήνες που έχουν σχεδιαστεί για να αποστραγγίζουν το νερό. Όπως δείχνει η εμπειρία, σε πλήρη σειρά με καμπίνα ντους δεν μπορούν να εφαρμοστούν πολύ ποιοτικοί σωλήνες, και αν δεν βρήκες ένα νήμα σε αυτά, είναι καλύτερα να αγοράσετε καινούργια προϊόντα που θα είναι πιο αξιόπιστα.

καμπίνα ντους

Παροχή νερού

Προκειμένου να εξασφαλιστεί η συνεχής παροχή ύδατος στο θάλαμο ντους, είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε ένα μπλουζάκι για ζεστό και κρύο νερό.

Η σύνδεση με το σύστημα ύδρευσης ενός σύγχρονου περιβλήματος ντους πρέπει να γίνει μόνο σύμφωνα με τις οδηγίες!

Τροφοδοσία ρεύματος

Ανάλογα με το επιλεγμένο μοντέλο του ντους, μπορεί να χρειαστεί ξεχωριστή έξοδος, οπότε αξίζει να σκεφτείτε την εγκατάστασή του εκ των προτέρων. Είναι καλύτερο αν πρόκειται για ειδική έξοδο που προορίζεται για χρήση σε χώρους με υγρασία πάνω από κανονικό.

Η πρίζα πρέπει να είναι τοποθετημένη κατά τέτοιο τρόπο ώστε να μην υπάρχει τάση στα ηλεκτρικά καλώδια.

Το καλύτερο μέρος για την υποδοχή θα είναι η τοποθέτηση στο πλάι ή το πίσω μέρος, εάν το περίβλημα του ντους έχει πίσω τοίχους, το οποίο θα προστατεύει από την είσοδο νερού.

ντους με φως

Το τελικό στάδιο

Όταν ολοκληρωθεί η συναρμολόγηση της καμπίνας ντους, όλες οι αρθρώσεις μεταξύ της καμπίνας και της παλέτας θα πρέπει να υποβάλλονται σε επεξεργασία με στεγανωτικό σιλικόνης, προκειμένου να αποφεύγεται η διαρροή νερού κατά τη λειτουργία. Αφού στεγνώσουν τα στεγανοποιητικά, γυρίστε το νερό για να ελέγξετε την αξιοπιστία τους. Εάν υπάρχει ακόμα διαρροή νερού, οι αρμοί πρέπει να υποστούν νέα επεξεργασία με μονωτικό υλικό.

καμπίνα ντους

Τι να κάνετε αν δεν υπάρχει σωστή γωνία

Συμβαίνει ότι η γεωμετρία του δωματίου δεν είναι ιδανική, δεν υπάρχει ορθή γωνία και η παλέτα δεν μπορεί να χωρέσει άνετα στους τοίχους. Το πρόβλημα αυτό μπορεί εύκολα να λυθεί με τη βοήθεια ενός μύλου - στο επίπεδο της παλέτας είναι απαραίτητο να κλαδευτεί το κεραμίδι. Αυτό θα βοηθήσει στην επίτευξη μιας πιο άνετης προσαρμογής.

Το κύριο πράγμα, Πριν ξεκινήσετε να κόβετε επιπλέον εκατοστά πλακιδίων, πρέπει να κάνετε ακριβείς μετρήσεις.

Στα σημεία όπου η παλέτα αγγίζει τον τοίχο, πρέπει να εφαρμοστεί στρώμα σιλικόνης.

καμπίνα ντους

Εγκατάσταση αυτοτελούς παλέτας

Σε ορισμένες περιπτώσεις, δεν είναι δυνατή η χρήση μιας κανονικής παλέτας (για παράδειγμα, ο σχεδιασμός του δωματίου δεν επιτρέπει). Αυτό δεν είναι ένα ανυπέρβλητο εμπόδιο, επειδή μια παλέτα κατάλληλης μορφής και σχεδιασμού μπορεί να γίνει ανεξάρτητα. Τα πιο δημοφιλή είναι οι παλέτες από πέτρα και σκυρόδεμα.

Η τοποθέτηση μιας αυτοτελούς παλέτας είναι σχεδόν πανομοιότυπη με την εγκατάσταση ενός τυπικού, ωστόσο σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην τοποθέτηση των τοίχων της καμπίνας, καθώς και στην πρόσθετη σφράγιση των σημείων σύνδεσης της καμπίνας και της παλέτας.

αυτοπαρασκευασμένη παλέτα

Εγκατάσταση χαμηλής παλέτας

Ανάλογα με τη διαμόρφωση του προϊόντος, η διαδικασία εγκατάστασης ενός θαλάμου ντους με χαμηλή παλέτα μπορεί να είναι διαφορετική, αλλά τα κύρια βήματα που αναφέρθηκαν σε αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσουν να συναρμολογήσετε το ντουλαπάκι γρήγορα και αξιόπιστα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

11 + = 20