Πώς να εγκαταστήσετε το πλυντήριο πιάτων μόνοι σας

Τα πλυντήρια πιάτων εγκαθίστανται στην κουζίνα, κοντά στο νεροχύτη. Αυτό δεν είναι τυχαίο. Σε αυτή την περίπτωση, η σύνδεση του πλυντηρίου πιάτων είναι η απλούστερη - η αποχέτευση και η παροχή νερού βρίσκονται κοντά και η έξοδος για σταθερή σύνδεση πρέπει να εγκατασταθεί χωριστά.

Ένα παράδειγμα για το πώς να συνδέσετε ένα πλυντήριο πιάτων

Ένα παράδειγμα για το πώς να συνδέσετε ένα πλυντήριο πιάτων

Η ιδιαιτερότητα της εγκατάστασης του πλυντηρίου πιάτων είναι ότι πρέπει να ρυθμιστεί ακριβώς ακριβώς. Η μέγιστη επιτρεπτή απόκλιση από την οριζόντια είναι 2 °. Εάν αυτή η απαίτηση δεν τηρηθεί, τα πιάτα δεν μπορούν να πλυθούν αρκετά καλά. Επομένως, το πρώτο βήμα μετά την αποσυσκευασία είναι να το τοποθετήσετε στη θέση του και να το ρυθμίσετε σύμφωνα με το επίπεδο. Για το σκοπό αυτό, η δομή παρέχει ένα ρυθμιζόμενο ύψος πόδια. Παίρνουμε το επίπεδο του κτιρίου, το βάζουμε στο μηχάνημα, θέλουμε να σταθεί ακριβώς σε σχέση με την οριζόντια. Στη συνέχεια, ελέγξουμε τις κάθετες, αν όλα γίνονται σωστά και τότε δεν πρέπει να υπάρχουν αποκλίσεις.

Απαιτήσεις ισχύος

Τα πλυντήρια πιάτων, ακόμη και οικονομικά, καταναλώνουν σημαντική ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας. Για παράδειγμα:

 • για BOSCH SPS 40E12 (κλάση A), η μέγιστη κατανάλωση ισχύος είναι 2,4 kW.
 • CANDY CDCF 6 07 (κατηγορία Α) κατανάλωση - 1.3 kW.
 • Το SIEMENS SR24E205 (κλάση Α) απαιτεί μέγιστο 2,4 kW.
 • ELECTROLUX ESF 9420 LOW - μπορεί να καταναλώσει 2,1 kW.
 • WHIRLPOOL ADP 7570 IX - κατανάλωση ισχύος 2,1 kW.

Σε υψηλή κατανάλωση ενέργειας, μία από τις προϋποθέσεις για κανονική λειτουργία είναι μια ξεχωριστή γραμμή τροφοδοσίας με αυτόματη συσκευή προστασίας και ένα RCD. Μια ξεχωριστή γραμμή θα μειώσει επίσης την επίδραση των υπερτάσεων ισχύος στις ηλεκτρονικές συσκευές, η οποία ελέγχει τη λειτουργία της μονάδας. Αισθάνονται όταν το ψυγείο, ο καταψύκτης ή το φούρνο μικροκυμάτων ενεργοποιούνται / απενεργοποιούνται. Ο πίνακας ελέγχου αντιδρά πολύ άσχημα σε όλα τα άλματα και η αντικατάστασή του (σχεδόν κανείς δεν το επισκευάζει, μόνο αλλαγές) κοστίζει πολλά χρήματα. Αν θέλετε να λειτουργήσει ο εξοπλισμός για μεγάλο χρονικό διάστημα και χωρίς προβλήματα - τραβήξτε μια ξεχωριστή γραμμή από την ασπίδα.

Το καλώδιο επέκτασης δεν επιτρέπεται.

Το καλώδιο επέκτασης δεν επιτρέπεται.

Όπως καταλαβαίνετε, η μέση χωρητικότητα του πλυντηρίου πιάτων είναι 2.1-2.4 kW. Αρχικά επιλέγουμε την αυτόματη συσκευή προστασίας. Πρέπει να επιλέγεται ανάλογα με το ρεύμα, αλλά στα χαρακτηριστικά είναι σπάνια αυτή η τιμή, επομένως είναι απαραίτητο να υπολογίσετε το ρεύμα από την άποψη της ισχύος. Για παράδειγμα, η ισχύς του πλυντηρίου πιάτων είναι 2,4 kW. Βρήκαμε τη μέγιστη ισχύ ρεύματος: 2400 W / 220 V = 10,9 A.

Οι συσκευές αυτόματης προστασίας είναι οι εξής ονομασίες: 6 Α, 10 Α, 16 Α, 20 Α (υπάρχουν πιο ισχυρά, αλλά δεν είναι απαραίτητα για αυτόν τον εξοπλισμό). Για αυτό το παράδειγμα, απαιτείται μια μηχανή 16Α. Στα 10Α είναι προτιμότερο να μην το παίρνετε - όταν ενεργοποιείται με πλήρη ισχύ, θα χτυπηθεί. Επομένως, παίρνουμε την πλησιέστερη μεγαλύτερη τιμή, και αυτό είναι 16 Α.

Πώς να φέρετε ηλεκτρική ενέργεια στο πλυντήριο πιάτων

Πώς να φέρετε ηλεκτρική ενέργεια στο πλυντήριο πιάτων

Από την είσοδο του διακόπτη, η φάση τροφοδοτείται στο RCD. Προστατεύει από τη διαρροή κατά τη διάσπαση της μόνωσης, λειτουργεί επίσης και αν κάποιος αγγίζει τα μέρη που ζουν. Επίσης, επιλέγεται σύμφωνα με το ρεύμα, αλλά πρέπει να είναι ένα βήμα υψηλότερο από αυτό της αυτόματης μηχανής. Για αυτό το παράδειγμα, αυτό είναι 25 Α (τα RCD είναι 10 Α, 16 Α, 25 Α, 32 Α). Η δεύτερη παράμετρος με την οποία επιλέγεται αυτός ο τύπος προστασίας είναι το ρεύμα διαρροής. Για τις γραμμές που συνδέονται σε μία μόνο συσκευή, το ρεύμα διαρροής είναι 10 mA. Και οι δύο συσκευές εγκαθίστανται σε ηλεκτρικό πίνακα διανομής κατοικιών ή διαμερισμάτων.

Η επόμενη παράμετρος με την οποία πρέπει να οριστεί - με μια διατομή των φλεβών ενός καλωδίου. Πρόσφατα, τα σύρματα χαλκού έχουν χρησιμοποιηθεί για την καλωδίωση, δεδομένου ότι είναι ευκολότερο να συνεργαστούμε μαζί τους. Για συσκευές ισχύος μέχρι 4,1 kW, αρκεί μια διατομή 1,5 τετραγωνικών μέτρων. mm (μπορείτε περισσότερο, λιγότερο - όχι).

Τώρα σχετικά με το είδος του περιβλήματος θα πρέπει να είναι το καλώδιο. Αυτό εξαρτάται από το υλικό των τοίχων στις οποίες θα τοποθετηθεί η ηλεκτρική γραμμή:

 • για τη μόνωση ξύλου και πλαισίου πρέπει να είναι διπλή (BBG) ή τριπλή (NYM).
 • σε όλες τις άλλες, χωρίς ρωγμές, βιασμούς και άλλες ορατές ζημιές θα πλησιάσουν.

  Παράδειγμα σύνδεσης του πλυντηρίου πιάτων σε μια πρίζα

  Παράδειγμα σύνδεσης του πλυντηρίου πιάτων σε μια πρίζα

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  7 + 3 =