Φωτισμός κουζίνας: πώς να το κάνετε σωστό

Παραδοσιακά στη χώρα μας, η κουζίνα δεν είναι μόνο ένας χώρος όπου προετοιμάζεται το φαγητό, αλλά και ένα μέρος για φαγητό και ιδιωτικές συγκεντρώσεις. Επομένως, ο φωτισμός στην κουζίνα δεν πρέπει μόνο να είναι πρακτικός, αλλά και όμορφος και άνετος. 

Αρχές και απαιτήσεις

Κουζίνα - ένα δωμάτιο στο οποίο υπάρχουν τουλάχιστον δύο ζώνες με διαφορετικούς σκοπούς - ένα χώρο εργασίας για το μαγείρεμα και την τραπεζαρία. Οι διαφορετικές απαιτήσεις ακολουθούνται από διαφορετικές απαιτήσεις φωτισμού της κουζίνας: στον χώρο εργασίας θα πρέπει να υπάρχει φωτεινό φωτισμό, επιτρέποντας τα πάντα να φαίνονται ξεκάθαρα, και στην τραπεζαρία - μαλακότερο.

Φωτισμός στην κουζίνα είναι καλύτερα να γίνει με ζώνες

Φωτισμός στην κουζίνα είναι καλύτερα να γίνει με ζώνες

Αλλά ο φωτισμός της κουζίνας δεν αποκλείει την παρουσία πολυέλαιου. Η λειτουργική του αξία είναι μικρή, αφού το ελαφρύ σημείο επιτυγχάνεται στο κέντρο του δωματίου, το οποίο παραμένει κενό. Αλλά από την άποψη της εξίσωσης του ανομοιόμορφου φωτισμού, αυτή η μέθοδος είναι πολύ καλή. Προαιρετικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αρκετούς σκελετούς, όπως στην παραπάνω φωτογραφία, ή να εγκαταστήσετε τα ενσωματωμένα φωτάκια οροφής, εάν η οροφή είναι τεντωμένη ή κρέμεται από την γυψοσανίδα.

Για να σκεφτεί κανείς ότι ο φωτισμός της κουζίνας βρίσκεται ακόμα στο στάδιο επισκευής, όταν το ηλεκτρικό πτερύγιο είναι συναρμολογημένο, η καλωδίωση είναι τεντωμένη, οι θέσεις εγκατάστασης των υποδοχών και των διακοπτών σημειώνονται. Αργότερα, μετά την ολοκλήρωση της επισκευής, είναι πολύ προβληματικό να το κάνετε αυτό - πρέπει να τοποθετήσετε την καλωδίωση στην κορυφή ή τα καλωδιακά κανάλια.

Πρότυπα φωτισμού

Όταν προγραμματίζετε μόνο φωτισμό στην κουζίνα, τίθεται το ερώτημα, πόσα φωτιστικά χρειάζονται και ποια δύναμη. Τα πάντα είναι απλά: υπάρχουν πρότυπα φωτισμού για κάθε δωμάτιο για την κουζίνα είναι 150 Lux ανά τετραγωνικό μέτρο της περιοχής. Η εξέταση του φωτισμού σε Watt είναι ήδη άσχετη, καθώς μια λυχνία LED 7 W μπορεί να παράγει ένα φως όπως μια λυχνία πυρακτώσεως 50 W ή 650 lumens.

Για παράδειγμα, υπολογίστε πόσο φως απαιτείται για μια κουζίνα 12 τετραγωνικών μέτρων. Για να το πετύχουμε, πολλαπλασιάζουμε την έκτασή του με τον κανόνα: 12 m2 * 150 Λκ = 1800 Λτ. Και δεδομένου ότι 1 σουίτα ισούται με 1 Lumen, είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε λαμπτήρες, οι οποίοι μαζί δίνουν τουλάχιστον 1800 lm.

Με ζώνη φωτισμού, η ποσότητα του απαιτούμενου φωτός υπολογίζεται ξεχωριστά για κάθε ζώνη

Με ζώνη φωτισμού, η ποσότητα του απαιτούμενου φωτός υπολογίζεται ξεχωριστά για κάθε ζώνη

Εάν αποφασίσετε να κάνετε φωτοδίοδο φωτισμού, δηλαδή η επιφάνεια εργασίας θα φωτιστεί ξεχωριστά, θα υπάρχει μια φωτεινή πηγή πάνω από το τραπέζι, είναι λογικό να διαβάσετε τα πάντα χωριστά. Για να γίνει αυτό, το σχέδιο κουζίνας πρέπει να χωριστεί σε ζώνες, να υπολογίσει την περιοχή και να προχωρήσει από αυτά τα στοιχεία για να επιλέξετε τον αριθμό των λαμπτήρων και των λαμπτήρων για αυτούς. Απλά θυμηθείτε ότι δύο λυχνίες 50 W συνολικά δεν θα δώσουν το ίδιο φως με ένα ανά 100 W και περίπου 1/3 λιγότερο.

Τύπος, χρώμα και φωτισμός λαμπτήρα

Ένα άλλο σημαντικό σημείο. Κατά την επιλογή του φωτισμού είναι καλύτερο να επιλέξετε τον ίδιο τύπο λαμπτήρα: αλογόνου, LED, φως ημέρας. Σε μια ακραία περίπτωση, μπορείτε να συνδυάσετε δύο τύπους, αλλά και οι τρεις είναι καλύτερο να μην χρησιμοποιήσετε. Δίνουν διαφορετικό φωτισμό και να πάρει ένα λογικό αποτέλεσμα είναι σχεδόν αδύνατο. Σχετικά με τους λαμπτήρες πυρακτώσεως δεν μιλάνε, επειδή χρησιμοποιούνται πολύ σπάνια: απαιτείται πάρα πολύς ηλεκτρικός ρεύματος, δίνοντας μια μικρή ποσότητα φωτός.

Κατά την επιλογή των λαμπτήρων πρέπει να λαμβάνεται υπόψη η θερμοκρασία χρώματος

Κατά την επιλογή των λαμπτήρων πρέπει να λαμβάνεται υπόψη η θερμοκρασία χρώματος

Εκτός από το είδος των λαμπτήρων, είναι απαραίτητο να επιλέξετε τους λαμπτήρες που δίνουν το φως του ίδιου χρώματος, το οποίο ονομάζεται επίσης και η θερμοκρασία χρώματος των λαμπτήρων. Μπορούν να δώσουν φως με ένα μπλε, κίτρινο, λευκό απόχρωση. Κατ 'αρχήν, επιλέγετε, αλλά η βέλτιστη επιλογή = φυσική ή ουδέτερη. Είναι καλύτερα για τα μάτια και για την αντίληψη των χρωμάτων.

Γενικός φωτισμός στην κουζίνα

Τώρα ας καταλάβουμε πώς να φτιάξετε γενικό φωτισμό στην κουζίνα. Η παραδοσιακή επιλογή είναι ένας πολυέλαιος. Αλλά δεν ταιριάζει σε κάθε μοντέρνο εσωτερικό, ωστόσο, υπάρχει ένα μέρος για να είναι.

Παραδοσιακός γενικός φωτισμός - ένας πολυέλαιος στη μέση της οροφής

Παραδοσιακός γενικός φωτισμός - ένας πολυέλαιος στη μέση της οροφής

Συχνά οι κουζίνες δεν είναι τετράγωνες αλλά ορθογώνιες. Στην περίπτωση αυτή, μπορείτε να βρείτε έναν πολυετή πολυετή σε μήκος. Για ένα μακρύ και στενό δωμάτιο είναι η καλύτερη επιλογή, η οποία θα διασφαλίσει τη βέλτιστη κατανομή του φωτός.

Στη στενή κουζίνα βάλτε μια μεγάλη λάμπα

Στη στενή κουζίνα βάλτε μια μεγάλη λάμπα

Σε χαμηλά ταβάνια, ο πολυέλαιος δεν μπορεί να κρεμαστεί - θα παρεμβαίνει. Η λύση είναι να βρούμε τη λάμπα σχεδόν επίπεδη. Μπορεί να είναι τετράγωνο ή στρογγυλό - το οποίο είναι πιο κατάλληλο για το επιλεγμένο στυλ διακόσμησης της κουζίνας.

Ενσωματωμένη τετράγωνη λάμπα

Ενσωματωμένη τετράγωνη λάμπα

Αν πρόκειται να κάνετε μια ανάρτηση ή ψευδοροφή, στην επιφάνεια, μπορείτε να «διαλύσει» προβολείς ή να δημιουργήσετε από αυτά ένα συγκεκριμένο μοτίβο (για το πώς να φιλοξενήσουν προβολείς και όχι μόνο να διαβάσετε εδώ). Επίσης, μπορείτε να επισημάνετε την περίμετρο της "κεντρικής" ζώνης. Αυτός ο φωτισμός στην κουζίνα βοηθά οπτικά στην ανύψωση της οροφής, κάνοντας το δωμάτιο λίγο πιο ευρύχωρο.

Ο οπίσθιος φωτισμός μπορεί να κατασκευαστεί σε οροφή από γυψοσανίδα ή με οροφή τεντώματος

Ο οπίσθιος φωτισμός μπορεί να κατασκευαστεί σε οροφή από γυψοσανίδα ή με οροφή τεντώματος

Όλες αυτές οι μέθοδοι μπορούν να συνδυαστούν, οπότε ο αριθμός των επιλογών είναι πολύ μεγάλος. Αλλά είναι σημαντικό να μην ξεχνάμε ότι εξακολουθεί να υπάρχει κάλυψη των άλλων δύο ζωνών και να ψάχνουμε για φωτιστικά αμέσως και γι 'αυτό, γιατί πρέπει να συμπίπτουν με την στιλιστική.

Φωτισμός της τραπεζαρίας

Το φως κοντά στο τραπέζι μπορεί να φτιαχτεί μόνο σε δύο παραλλαγές: μια ιστορία με λυχνίες, έναν ή περισσότερους λαμπτήρες σε ένα μακρύ καλώδιο από την οροφή.

Είναι σημαντικό να αντισταθείτε στο στυλ

Είναι σημαντικό να αντισταθείτε στο στυλ

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μπιμπερό εάν ο πίνακας βρίσκεται κοντά στον τοίχο. Κατά την επιλογή της θέσης του λαμπτήρα τοίχου καθοδηγούνται από δύο λόγους: ο βαθμός φωτισμού και η ευκολία. Το φωτιστικό δεν πρέπει να παρεμβαίνει, για το οποίο τοποθετείται σε ύψος 60-80 cm πάνω από τον πάγκο. Για να φωτίσετε ολόκληρο το τραπέζι, είναι επιθυμητό να βρείτε ένα μοντέλο που σας επιτρέπει να απομακρύνετε την πλαφονίδα από τον τοίχο.

Παράδειγμα μίας βούρτσας πάνω από το τραπέζι της κουζίνας

Παράδειγμα μίας βούρτσας πάνω από το τραπέζι της κουζίνας

Για να φωτίζουν την κουζίνα όχι μόνο φωτεινή αλλά και όμορφη, όλες οι λάμπες-πολυέλαιοι-απλίκες επιλέγονται σε ένα στυλ, το οποίο επίσης θα πρέπει να είναι σε αρμονία με το γενικό στυλ διακόσμησης.

Φωτισμός επιφάνειας εργασίας

Στο φωτισμό του χώρου εργασίας στην κουζίνα υπάρχουν περισσότερες αποχρώσεις. Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να αποφασίσουμε πού να τοποθετήσουμε τα φωτιστικά, στη συνέχεια επιλέξτε τον τύπο, τον τύπο και το σχήμα των λαμπτήρων.

Οργάνωση του φωτισμού της κουζίνας μπορεί να είναι διαφορετική

Οργάνωση του φωτισμού της κουζίνας μπορεί να είναι διαφορετική

Επιλέξτε τοποθεσία

Όταν φωτίζετε την επιφάνεια εργασίας στην κουζίνα, οι λαμπτήρες είναι συνήθως τοποθετημένοι στην κάτω πλευρά των κρεμάστρων. Και αυτή είναι η καλύτερη δυνατή επιλογή. Επειδή όλοι οι άλλοι είναι πολύ χειρότεροι. Για παράδειγμα, αν η φωτεινή πηγή βρίσκεται στην οροφή (θέση 1 στη φωτογραφία), στέκεται με την πλάτη σας σε αυτό, κλείνετε το φως. Ακόμη και αν οι φανοί διατάσσονται κατά μήκος μιας γραμμής των μονάδων κουζίνας, αλλά υψηλή - επί της οροφής ή λίγο πάνω από το επίπεδο των άνω ντουλάπια (θέση 2) ​​- φωτίζεται λαμβάνεται μόνο ένα στενό τμήμα της επιφάνειας ακμής κατεργασίας, το υπόλοιπο μέρος είναι στις σκιές. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο φωτισμός του χώρου εργασίας στην κουζίνα γίνεται με τοποθέτηση των φωτιστικών στο κάτω μέρος των ντουλαπιών. Στη συνέχεια, ο φωτισμός στην κουζίνα έχει έναν προφανή ζωνικό χαρακτήρα, αλλά είναι πολύ πιο βολικό να εργαστείς.

Πώς καλύτερα να φτιάξετε την κορυφή του χώρου εργασίας στην κουζίνα

Πώς καλύτερα να φτιάξετε την κορυφή του χώρου εργασίας στην κουζίνα

Εδώ και πάλι υπάρχουν επιλογές: η λάμπα μπορεί να τοποθετηθεί πιο κοντά στον τοίχο, στη μέση, πιο κοντά στο εξωτερικό άκρο των ντουλαπιών. Η βέλτιστη επιλογή είναι πιο κοντά στην εξωτερική άκρη (θέση 4). Ο φωτισμός είναι πιο αποτελεσματικός με λιγότερες σκιές στην περιοχή εργασίας. Η τρίτη επιλογή δεν είναι επίσης κακή. Είναι κάπως χειρότερο από πλευράς φωτισμού, αλλά πιο πρακτικό στην εφαρμογή.

Για το φωτισμό στην κουζίνα δεν παρεμβαίνει

Εάν ο φωτισμός της επιφάνειας εργασίας στην κουζίνα γίνεται στο κάτω μέρος των ντουλαπιών, προκύπτουν άλλα προβλήματα:

  1. Όλοι δεν είναι ικανοποιημένοι με την εμφάνιση των εξαρτημάτων που επισυνάπτονται σε αυτό το μέρος.
  2. Οι άνθρωποι που κάθονται στο τραπέζι φως στο μάτι.

Και τα δύο αυτά προβλήματα έχουν μια λύση: πρέπει να βάλουμε μια διακοσμητική ράβδο που θα κλείσει τη λάμπα και θα περιορίσει τη διάδοση του φωτός. Αποδεικνύεται και ο φωτισμός στην κουζίνα είναι πιο μαλακός και οι ίδιες οι συσκευές φωτισμού δεν είναι ορατές.

Πώς να σιγουρευτείτε ότι ο φωτισμός στην κουζίνα δεν παρεμβαίνει

Πώς να σιγουρευτείτε ότι ο φωτισμός στην κουζίνα δεν παρεμβαίνει

Η θέση της ράβδου, το ύψος της, η θέση του λαμπτήρα πρέπει να επιλεγεί στη θέση του: οι πηγές φωτός έχουν διαφορετικά ύψη, διαφορετική φωτεινότητα, η ροή φωτός μπορεί επίσης να είναι διαφορετική. Επομένως, οι παράμετροι του ιμάντα επιλέγονται πειραματικά. Στην ιδανική περίπτωση, αν το φως δεν πέσει ακόμα και στο πάτωμα, αλλά θα φωτίσει μόνο τον πάγκο.

Προαιρετικά, η μπάρα μπορεί να σχεδιαστεί ως ένα μικρό ράφι για διαφορετικές μικρές κουζίνες. Συνήθως υπάρχουν διακοσμητικά ή βάζα με μπαχαρικά. Αν δεν σας αρέσει αυτή η ιδέα, απλά κάντε ένα μπαρ. Αν νομίζετε ότι ακόμα και το μπαρ χαλάει το βλέμμα ή απλά δεν ταιριάζει στο ύφος, κάντε ένα διπλό κάτω στο ντουλάπι, κρύβοντας μέσα στις πηγές φωτός. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα παγωμένο γυαλί που θα μαλακώσει το φως.

Κάνετε στα ντουλάπια ένα διπλό πυθμένα, μέσα για να εγκαταστήσετε ένα λαμπτήρα φθορισμού, και το γυαλί για να στερεωθεί σε γωνίες αλουμινίου

Κάνετε στα ντουλάπια ένα διπλό πυθμένα, μέσα για να εγκαταστήσετε ένα λαμπτήρα φθορισμού, και το γυαλί για να στερεωθεί σε γωνίες αλουμινίου

Η πόρτα σε αυτή την περίπτωση γίνεται σε όλο το μήκος, αν και αυτό δεν είναι απαραίτητο. Για την αποφυγή προβλημάτων με το γυαλί τοποθετημένο στην περίμετρο του πυθμένα μπορεί να εγκατασταθεί γωνία αλουμινίου, η οποία στοίχημα ακριβώς κοπεί στο μέγεθος ενός κομματιού του παγωμένος γυαλί ή ημιδιαφανές polikrbonata.

Spotlight

Όταν οργανώνετε φωτισμό στην κουζίνα στην περιοχή εργασίας, απλά πρέπει να αποφασίσετε ποιο είδος φωτός θα χρησιμοποιήσετε. Υπάρχουν δύο επιλογές - σημείο και σωληνοειδή. Σε περίπτωση χρήσης σημείων, αποκτάται "ζέβρα", η αντίθεση του οποίου μπορεί να μειωθεί στο μηδέν με συχνότερη εγκατάσταση των λαμπτήρων.

Όταν χρησιμοποιείτε προβολείς, υπάρχουν όλο και λιγότερα φωτεινά σημεία

Όταν χρησιμοποιείτε προβολείς, υπάρχουν όλο και λιγότερα φωτεινά σημεία

Πλέον αυτή η λύση - οι λάμπες είναι αρκετά διακοσμητικές και φαίνεται όμορφη. Το λιγότερο δεν είναι πάντα βολικό κατά το μαγείρεμα. Ένα άλλο μειονέκτημα: οι προβολείς έχουν αρκετά μεγάλο ύψος και τα βάζουν μόνο με έναν δεύτερο πυθμένα στα ντουλάπια.

Φωτισμός της κουζίνας με προβολείς

Φωτισμός της κουζίνας με προβολείς

Εάν επιλέγετε αυτόν τον τρόπο για να φτιάξετε φωτισμό στην κουζίνα, πάρτε τους λαμπτήρες LED. Τώρα είναι η πιο οικονομική - με χαμηλή κατανάλωση ενέργειας επιτρέπει πολύ φως, αντέξει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Σε αυτή την περίπτωση, το αναμφισβήτητο πλεονέκτημά τους - δεν είναι σχεδόν θερμαίνονται, έτσι ώστε τα έπιπλα δεν απειλούνται. Η επιλογή είναι ελαφρώς χειρότερα - λάμπες αλογόνου (θερμαινόμενη, «pull» λίγο περισσότερη δύναμη), ακόμη λιγότερο οικονομικό - λαμπτήρες φθορισμού με συμβατικά φυσίγγιο και τις χειρότερες - λαμπτήρες πυρακτώσεως.

Γραμμικές πηγές φωτός

Όταν χρησιμοποιείτε γραμμικά φωτιστικά, ο φωτισμός είναι σχεδόν ομοιόμορφος, καθώς οι συσκευές φωτισμού μπορούν να τοποθετηθούν σε απόσταση δύο εκατοστών μεταξύ τους.

Φωτισμός του χώρου εργασίας στην κουζίνα με γραμμικούς λαμπτήρες

Φωτισμός του χώρου εργασίας στην κουζίνα με γραμμικούς λαμπτήρες

Όταν επιλέγετε πηγές φωτός για επιλογές γραμμικής φωτισμού ακόμη περισσότερο και το εύρος συνεχώς επεκτείνεται. Ίσως υπάρχουν ήδη νέα εργαλεία για τα οποία μέχρι στιγμής λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν. Εν τω μεταξύ, υπάρχουν τρεις ταινίες LED, LED και φθορισμού φωτιστικά. Υπάρχει φωτισμός νέον, αλλά είναι αρκετά δύσκολο να εγκατασταθεί, και κοστίζει περισσότερο. Επειδή ο φωτισμός στην κουζίνα με σωλήνες νέον ή εύκαμπτους σωλήνες σχεδόν δεν το κάνουν.

LED λωρίδα φως

Η ταινία και τα LED μπορούν να τοποθετηθούν απλά πάνω στα έπιπλα, καθώς έχουν κολλώδη στρώση. Αλλά αυτό το στρώμα είναι αναξιόπιστη, επειδή προτίμησε με κάποιο τρόπο να καθορίσει - μια διπλή κολλητική ταινία, συνδετήρες της συρραπτικό. Αν σκοπεύετε να ταινία απευθείας ταινία επί των επίπλων, επιλέξτε τα μοντέλα με υψηλό επίπεδο προστασίας - IP44 και άνω. Αλλά είναι καλύτερα να μην πάρετε αυτούς που σφραγίζονται σε σωλήνα - σε ένα σπίτι που να υπερθερμανθούν (ειδικά στην κουζίνα), ξεθωριάζουν γρήγορα, και σύντομα καεί. Για την περίπτωση αυτή, είναι προτιμότερο να πάρετε το βερνίκι ή άλλη προστατευτική σύνθεση γεμάτη με ποικιλίες.

Βιδώστε την ταινία σε ένα μικρό προφίλ

Βιδώστε την ταινία σε ένα μικρό προφίλ

Όταν επιλέγετε μια ταινία LED για να επισημάνετε την επιφάνεια εργασίας στην κουζίνα, πρέπει να δώσετε προσοχή στη φωτεινότητα και το μέγεθος των κρυστάλλων. Επιλέξτε το μεγαλύτερο 50 * 50 ή 50 * 75, και είναι καλύτερα αν είναι διατεταγμένα σε δύο σειρές. Η συνολική ισχύς τους δεν πρέπει να παρέχει λιγότερο φωτισμό απ 'ό, τι προσδιορίζεται στους υπολογισμούς. Σχετικά με τους τύπους λωρίδων LED και τους κανόνες εγκατάστασης τους, διαβάστε εδώ.

Μπορείτε να εγκαταστήσετε την ταινία LED σε ειδικά προφίλ (καλούνται επίσης καλωδιακά κανάλια ή δίσκοι). Είναι συνήθως κατασκευασμένα από αλουμίνιο, έχουν διαφανή ή ημιδιαφανή αφαιρούμενη πρόσοψη. Εντός του χώρου μπορεί να υπάρχει ένα ράφι πάνω στο οποίο στερεώνεται η ταινία. Αυτά είναι τα πιο βολικά είδη, ενώ σε άλλα είναι απαραίτητο να κάνουμε κάτι λεπτό.

Ορισμένα είδη δίσκων για ταινίες LED

Ορισμένα είδη δίσκων για ταινίες LED

Τα πλεονεκτήματα της εγκατάστασης οπίσθιου φωτισμού LED σε έναν τέτοιο δίσκο - δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε για τον βαθμό προστασίας της ταινίας, μια αξιοπρεπή εμφάνιση. Το μειονέκτημα είναι λιγότερο φωτεινό φως, οπότε η ισχύς των κρυστάλλων πρέπει να είναι μεγαλύτερη από την υπολογιζόμενη. Σε κάθε περίπτωση, ο φωτισμός στην κουζίνα με τις λωρίδες LED γίνεται όλο και πιο δημοφιλής. Ο λόγος για αυτό είναι η ευκολία εγκατάστασης και η χαμηλή κατανάλωση ενέργειας.

LED φωτιστικά για κουζίνα

Οι λαμπτήρες LED δεν μπορούν να είναι μόνο σημειακοί ή συμβατικοί - με τη μορφή αχλαδιού με πρότυπο πλίνθο. Έχουν επίσης τη μορφή σωλήνων.

Φωτισμός LED για φωτισμό κουζίνας

Φωτισμός LED για φωτισμό κουζίνας

Εγκαθίστανται σε κλιπ - πλάκες που είναι προσαρτημένες σε έπιπλα, στα οποία έχουν τοποθετηθεί σωλήνες. Μερικοί μπορούν να τοποθετηθούν σε μαγνήτες. μεταλλικές πλάκες απόκριση επισυνάπτεται στην επίπλων (είναι δυνατόν να ταινία διπλής όψης), και λοιπός εξοπλισμός απλά προσελκύονται στα εργαλεία αυτά λόγω της ενσωματωμένης μαγνήτη περίβλημα (μοντέλο αισθητήρα).

Λαμπτήρες φθορισμού

Οι σωληνωτοί λαμπτήρες φθορισμού είναι μια παραδοσιακή μέθοδος φωτισμού. Είναι καλά επειδή μεταδίδονται απευθείας στα 220 V, ενώ τα LED χρειάζονται έναν ειδικό προσαρμογέα, ο οποίος θα δώσει την απαιτούμενη τάση.

Τα μειονεκτήματα είναι γνωστά για μεγάλο χρονικό διάστημα - παλμός φωτός, ο οποίος επηρεάζει αρνητικά τα μάτια. Υπάρχει μια ακόμη όχι η πιο ευχάριστη στιγμή: οι λυχνίες LED είναι πιο οικονομικές. Καταναλώνουν πολύ λίγη ηλεκτρική ενέργεια και διαρκούν περισσότερο. Η διάρκεια ζωής τους είναι χιλιάδες ώρες. Οι λαμπτήρες φθορισμού πρέπει να αλλάζουν πολύ πιο συχνά (κάθε πέντε), αλλά κοστίζουν λιγότερο. Σε γενικές γραμμές, αποφασίζετε ποιο είδος λαμπτήρα θέλετε να χρησιμοποιήσετε όταν φωτίζετε την κουζίνα.

Οι λαμπτήρες φθορισμού μπορούν να είναι κομψοί

Οι λαμπτήρες φθορισμού για φωτισμό κουζίνας μπορούν να είναι κομψοί

Εάν αποφασίσετε να κάνετε το φωτισμό στην κουζίνα με λαμπτήρες φθορισμού, το βέλτιστο μέγεθος είναι η βάση G13 (διάμετρος 26 mm). Με το μήκος τους μπορεί να είναι 60 εκ., 90 εκ., 120 εκ., 150 εκ. Τα μοντέλα σήμερα είναι διαφορετικά - από τα οικεία έως τα αρκετά όμορφα (όπως στην φωτογραφία παραπάνω).

Είναι δυνατόν, όπως περιγράφηκε παραπάνω, να αποκρύψετε τέτοιους λαμπτήρες σε διπλό πυθμένα, εγκαθιστώντας ένα γυαλί διαχύσεως φωτός. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να αγοράσετε τα πιο φθηνά εξαρτήματα. Αλλά είναι απίθανο να εξοικονομήσει - το κόστος του προφίλ για την εγκατάσταση του γυαλιού και το ίδιο το γυαλί, ή ισοδύναμο, ή μπορεί να είναι ακόμη περισσότερο.

Μπορεί να κρυφτεί πίσω από το γυαλί

Μπορεί να κρυφτεί πίσω από το γυαλί

Όπως μπορείτε να δείτε, το φωτισμό στην κουζίνα είναι καλύτερο να κάνετε multi-ζώνη, και να χρησιμοποιούν προς το παρόν καλύτερα LEDs. Οι λάμπες είναι αρκετά ακριβά, αλλά είναι οικονομικές, λάμπουν λαμπρά, λειτουργούν μακρά και δεν θερμαίνονται.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 6