Αυτοκόλλητη ταινία-ταινία για μπάνιο

Αυτοκόλλητη ταινία-ταινία για μπάνιο

Κάθε χρόνο στον τομέα επισκευών εμφανίζονται δεκάδες προϊόντα που μπορούν να διευκολύνουν τη ζωή μας: σύγχρονα οικοδομικά υλικά, βολικά εργαλεία, νέα μοντέλα εξοπλισμού κλπ. Αλλά, παρά την εξέλιξη της τεχνολογίας, υπάρχουν προβλήματα με τα οποία σήμερα, όπως και τον περασμένο αιώνα, όλοι όσοι επισκευάζουν σε ένα διαμέρισμα αντιμετωπίζουν.

Ένα από αυτά τα "αιώνια" προβλήματα είναι μια σχισμή που σχηματίζεται μεταξύ του μπάνιου και ενός ή περισσοτέρων τοίχων. Μέχρι σήμερα, υπάρχουν διάφοροι τρόποι επίλυσης αυτού του προβλήματος. Το πιο απλό από αυτά είναι η χρήση ενός αυτοκόλλητου περιγράμματος, που ονομάζεται επίσης κασέτα. Είναι κολλημένο στην άρθρωση του λουτρού και του τοίχου και χρησιμεύει ως αξιόπιστη προστασία από το νερό. Επιπλέον, η ταινία συγκράτησης σας επιτρέπει να συγκαλύψετε μια άσχημη ραφή ανάμεσα στην άκρη της γραμματοσειράς και του κεραμιδιού.

Αυτοκόλλητο περίγραμμα για μπάνιο στο μπάνιο

Πλεονεκτήματα

 • Από όλες τις επιλογές για σφράγιση ραφές αυτοκόλλητο - τα σύνορα είναι το πιο δημοσιονομικό. Αγοράζοντας μια ταινία θα σας κοστίσει αρκετές εκατοντάδες ρούβλια. Η τυπική κούπα είναι αρκετή για 7-8 χρήσεις.
 • Είναι πολύ εύκολο να σφραγίσετε το κενό με την ταινία συγκράτησης. Ένα άτομο μπορεί εύκολα να αντιμετωπίσει αυτό το λιγότερο από μία ώρα.
 • Η ταινία είναι κατασκευασμένη από αδιάβροχο υλικό, επομένως αποτελεί αξιόπιστη προστασία από την υγρασία.
 • Το κολλώδες στρώμα που εφαρμόζεται στο στάδιο της παραγωγής επιτρέπει την ισχυρή κράσπεδα στην άκρη της μπανιέρας και του κεραμιδιού.
 • Μια ταινία είναι σχεδόν αδύνατη να καταστραφεί, επειδή είναι μαλακή και ελαστική.
 • Τα αυτοκόλλητα περιγράμματα είναι πολύ πλαστικά, έτσι ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να δουλέψουν σε ανώμαλες επιφάνειες (αυτό συμβαίνει, για παράδειγμα, εάν η γραμματοσειρά έχει ακανόνιστο σχήμα).

Πλεονεκτήματα των αυτοκόλλητων πορτών για μπάνιο

Μειονεκτήματα

 • Αυτοκόλλητο περίγραμμα για το λουτρό - ένα βραχύβιο προϊόν. Ανάλογα με το πόσο ενεργά η οικογένεια χρησιμοποιεί το μπάνιο, τα αυτοκόλλητα σύνορα θα διαρκέσουν από έτος σε 3 χρόνια.
 • Δεδομένου ότι η ταινία συγκράτησης γίνεται γρήγορα ακατάλληλη, θα πρέπει να αντικαθίσταται περιοδικά. Και αυτό θα πρέπει να περάσετε λίγο, επειδή πρέπει να αφαιρέσετε το παλιό περίπτερο και να προετοιμάσετε μια επιφάνεια για να κολλήσετε μια νέα.
 • Για να αποφευχθεί η είσοδος νερού κάτω από το λουτρό, οι οικοδόμοι συχνά χειρίζονται την ραφή με στεγανωτικό σιλικόνης για υδραυλικές εγκαταστάσεις. Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η ταινία συγκράτησης χάνει τις ιδιότητές της αν έρχεται σε επαφή με όξινες σιλικόνες, οι οποίες είναι συχνά παρούσες στα στεγανοποιητικά του λουτρού.

Μειονεκτήματα της συνοριακής κορδέλας για το λουτρό

Σύνθεση

Το κύριο καθήκον του πεζοδρομίου για το λουτρό είναι η προστασία των μη προστατευμένων επιφανειών από την είσοδο νερού, καθώς η υψηλή υγρασία συμβάλλει στην εμφάνιση μούχλας, μυκήτων και εντόμων. Ως εκ τούτου, χρησιμοποιούνται μόνο αδιάβροχα και υδατοαπωθητικά υλικά για την παραγωγή ταινιών συγκράτησης.

Η συντριπτική πλειονότητα των τύπων αυτοκόλλητων συνόρων είναι κατασκευασμένα από συνθετικά πολυμερή, συνήθως - πολυαιθυλένιο. Επιπλέον, η σύνθεση της ταινίας συγκράτησης περιλαμβάνει ειδική κόλλα, ανθεκτική στις αλλαγές υγρασίας και θερμοκρασίας.

Πολλοί κατασκευαστές πορτών για το λουτρό χειρίζονται το προϊόν με μια ειδική σύνθεση που περιλαμβάνει συστατικά φυτοντίδια. Εξαφανίζουν τα έντομα, τα οποία βρίσκονται συχνά στο μπάνιο.

Σύνθεση αυτοκόλλητων ορίων για μπάνιο

Ποικιλία και χαρακτηριστικά επιλογής

Στη μάζα, οι διάφοροι τύποι οριζόντιων κορδονιών, που πωλούνται σε καταστήματα κατασκευών και υλικού, δεν διαφέρουν σχεδόν μεταξύ τους. Η διαφορά στην τιμή οφείλεται στην παρουσία ή στην απουσία προσθέτων φυτονεκτοξέων, των οποίων μιλήσαμε παραπάνω, καθώς και στις επιχειρήσεις παραγωγής.

Ωστόσο, υπάρχουν δύο βασικά σημεία που πρέπει να προσέξετε όταν αγοράζετε μια κασέτα:

 • Διαστάσεις της ταινίας. Το μήκος του ποδιού είναι συνήθως στάνταρ - πωλείται σε κυλίνδρους 30 μέτρων. Αλλά το πλάτος μπορεί να είναι διαφορετικό: για την πώληση, υπάρχουν επιλογές για 3, 4 και 6 cm Λιγότερο κοινά είναι στενότερα ή ευρύτερα μοτίβα. Το πλάτος της ταινίας θα πρέπει να επιλέγεται με βάση το μέγεθος του χάσματος: έτσι ώστε να υπάρχει περιθώριο και στις δύο πλευρές, αλλά δεν ήταν πολύ μεγάλο - διαφορετικά θα φαινόταν ακατάστατο.
 • Χρώμα κορδέλα. Τα αυτοκόλλητα σύνορα για το μπάνιο δεν είναι μόνο λευκά. Στα καταστήματα με μεγάλη γκάμα προϊόντων, μπορείτε να βρείτε μια κορδέλα που συγκλίνει με το χρώμα των υδραυλικών σας - μπεζ, κρέμα, μπλε και άλλα ανοιχτά χρώματα.

Ποικιλία πεζοδρομίων και στοιχείων της επιλογής του

Εγκατάσταση

Η τοποθέτηση μιας ταινίας συγκράτησης είναι ένα πολύ απλό έργο, αλλά για να καταστήσει το αποτέλεσμα ανθεκτικό και αισθητικό, θα χρειαστούν ορισμένες προπαρασκευαστικές εργασίες:

 • Εάν είναι απαραίτητο, αφαιρέστε το παλιό περίπτερο ή τα υπολείμματα του.
 • Καθαρίστε την άρθρωση του μπάνιου και τα κεραμικά πλακίδια από τη βρωμιά - αυτά μπορεί να είναι τα υπολείμματα της παλιάς κόλλας ή σφραγιστικού υλικού, ακαθαρσίες, σαπούνι, μούχλα κ.λπ.
 • Αντιμετωπίστε την επιφάνεια με απολιπαντικό και στεγνώστε καλά.
 • Προστατέψτε το λουτρό σμάλτου και τα κεραμικά πλακάκια από τη λήψη της κόλλας και του στεγανωτικού υλικού, κολλώντας τη λωρίδα βαφής και στις δύο πλευρές του διακένου.

Τοποθέτηση της ταινίας συγκράτησης στο λουτρό

Η προετοιμασία για την εργασία έχει ολοκληρωθεί και τώρα μπορείτε να προχωρήσετε απευθείας στην εγκατάσταση αυτοκόλλητων ορίων:

 • Γεμίστε το κενό με μια ένωση στεγανοποίησης. Οι ειδικοί συστήνουν τη χρήση σφραγιστικού με βάση σιλικόνη, γεμισμένου με πιστόλι τοποθέτησης.
 • Ευθυγραμμίστε το στρώμα στεγανοποίησης με μια λαστιχένια σπάτουλα ή απλά ένα δάκτυλο εμποτισμένο σε σαπουνόνερο.
 • Μετρήστε το μήκος του λουτρού και κόψτε το κατάλληλο κομμάτι της ταινίας συγκράτησης, αφήνοντας ένα περιθώριο μερικών εκατοστών. Αυτό είναι απαραίτητο για την ακριβή προσάρτηση της ταινίας στις γωνίες.
 • Για την ταινία έγινε ακόμη πιο ελαστική, για αρκετά λεπτά, θερμαίνεται με ένα πιστολάκι για τα μαλλιά σε όλο το μήκος.
 • Μετακινώντας από τη γωνία, κόψτε το κράσπεδο, διαχωρίζοντας σταδιακά την προστατευτική λωρίδα. Μην τεντώνετε την ταινία, αλλά πιέστε σταθερά την επιφάνεια.
 • Στις γωνίες του λουτρού, τμήματα της ταινίας περικλείονται και κόβονται υπό γωνία 45 μοιρών.

Προετοιμασία επιφάνειας μπανιέρας για αυτοκόλλητο κράσπεδο

Το κύριο μέρος της εργασίας γίνεται, μένει μόνο να περιμένουμε να στεγνώσει η κόλλα και να ελέγξει την ποιότητα του έργου:

 • Αν επικολλήσετε ένα κράσπεδο, μην χρησιμοποιήσετε το μπάνιο για μια ημέρα. Αυτό είναι απαραίτητο προκειμένου η κόλλα να καταλάβει καλύτερα.
 • Μετά την πάροδο του χρόνου, προσπαθήστε να ανακινήσετε την ταινία συγκράτησης. Αν δεν δώσει, τότε η δουλειά γίνεται καλά. Αν σε μερικά σημεία η άκρη της ταινίας καθυστερεί πίσω από την επιφάνεια, τοποθετήστε την προσεκτικά σε οποιαδήποτε κόλλα ανθεκτική στο νερό που χρησιμοποιείται για επισκευή.
 • Το τελικό στάδιο είναι η αφαίρεση της ταινίας ζωγραφικής. Τώρα μπορείτε να κάνετε μπάνιο!

Τοποθέτηση της ταινίας συγκράτησης στο λουτρό

Φροντίδα

Τα αυτοκόλλητα σύνορα για το μπάνιο είναι τελείως ανεπιτήδευτα στη φροντίδα. Θα πρέπει να καθαριστεί όπως είναι απαραίτητο με τα ίδια απορρυπαντικά που χρησιμοποιείτε για την πλύση των υδραυλικών εγκαταστάσεων. Το μόνο που πρέπει να αποκλειστεί είναι η επίδραση των λειαντικών και η επαφή με σκληρές, μεταλλικές βούρτσες. Συρραφή ταινία - το υλικό είναι ανθεκτικό, αλλά μαλακό, έτσι "επιθετική" καθαρισμού μπορεί να το βλάψει.

Φροντίδα της αυτοκόλλητης ζώνης για το λουτρό

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

42 + = 47