Μείγμα για ραφές Ceresit κεραμίδια

Μείγμα για ραφές Ceresit κεραμίδια

Τα προϊόντα Ceresit έχουν μεγάλη ζήτηση στη χώρα μας και επομένως είναι διαθέσιμα σε όλα τα καταστήματα κατασκευών και υλικού. Η Ceresit είναι ένας κατασκευαστής με πάνω από εκατό χρόνια ιστορίας, από τα τέλη του περασμένου αιώνα, μέρος της εταιρείας Henkel. Η εταιρεία έγινε παγκοσμίως διάσημη χάρη στην υψηλότερη ποιότητα των προϊόντων της και στην μεγάλη κάλυψη της αγοράς. Μεταξύ άλλων, η Ceresit παράγει οικοδομικά μείγματα για την τοποθέτηση διαστελλόμενων ραφών.

Μέχρι σήμερα, έχουν αναπτυχθεί έξι τύποι ενέματα σχεδιασμένα για διαφορετικά υλικά επένδυσης και συνθήκες χρήσης. Κατανόηση της ποικιλομορφίας των επιλογών, μάθετε για τις μεθόδους εργασίας με σπάτουλες Ceresit, καθώς και να πάρετε μια αντικειμενική γνώμη σχετικά με τα προϊόντα της εταιρείας θα σας βοηθήσει αυτό το άρθρο.

Grout Ceresit

Οφέλη

 • Η δυνατότητα επιλογής του σωστού τύπου ρευστοκονιάματος από αρκετές, που προτείνεται από τον κατασκευαστή. Για την πώληση υπάρχουν ενέματα για κεραμικά πλακίδια, μωσαϊκά, τεχνητές πέτρες και άλλα υλικά επίστρωσης.
 • Η ποικιλία της επένδυσης μπορεί να επιλεγεί όχι μόνο με βάση το υλικό επένδυσης, αλλά και λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες λειτουργίας. Για παράδειγμα, η Ceresit παράγει σπάτουλες για δωμάτια με υψηλό βαθμό υγρασίας, εξωτερικούς τοίχους, πισίνες, βιομηχανικές εγκαταστάσεις κ.λπ.
 • Μια άλλη σημαντική παράμετρος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά την επιλογή ενός ενέματος από το Ceresit είναι το πλάτος της ραφής. Ο κατασκευαστής παράγει σπάτουλες για αρμούς με πλάτος> 5 έως 30 mm.
 • Επίσης στο φάσμα του κατασκευαστή υπάρχουν ενέματα σχεδιασμένα για άμεση χρήση σε πολύ υψηλές ή πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.
 • Μια άλλη αναμφισβήτητη αξία των κονιαμάτων Ceresit είναι η πλούσια παλέτα χρωμάτων. Επιλέξτε το σωστό χρώμα για κάθε τύπο πλακιδίων: μονόχρωμο, πολύχρωμο ή διακοσμημένο με μοτίβο.
 • Οι κύριοι-τελειωτές σημειώνουν την καλή αντίσταση φθοράς των κονιαμάτων Ceresit.

Μειονεκτήματα

 • Πολλοί από αυτούς που χρησιμοποίησαν σφουγγαρίστρες Ceresit σημείωσαν ένα χαρακτηριστικό: μετά το στέγνωμα, το χρώμα του υλικού αλλάζει και μερικές φορές διαφέρει σημαντικά από αυτό που αναγράφεται στη συσκευασία. Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να αγοράσετε ενέματα στο κατάστημα, όπου μπορείτε να δοκιμάσετε ένα δοκιμαστικό δείγμα.
 • Ο κατασκευαστής συσκευάζει ορισμένους τύπους κονιαμάτων Ceresit σε χάρτινες σακούλες. Εάν πληρούνται όλες οι συνθήκες αποθήκευσης και μεταφοράς, η συσκευασία δεν έχει σημασία, αλλά οι πωλητές δεν τηρούν πάντα αυτές τις συνθήκες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι πελάτες συχνά παραπονιούνται ότι το πακέτο Ceresit παρουσιάζει διαρροή υγρασίας, το οποίο επηρεάζει δυσμενώς την ποιότητα του προϊόντος.

Πλακάκια από σκυρόδεμα

Τύποι

 • Ceresit CE 33 Super. Είναι σχεδιασμένο για τη στερέωση αρμών με πλάτος μικρότερο από 0,5 εκ. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εξωτερικούς τοίχους. Είναι ιδανικό για το τελείωμα της τουαλέτας και η κουζίνα είναι ανθεκτική στις χαμηλές θερμοκρασίες. Έχει αντιβακτηριακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες.
 • Ceresit CE 35 Super. Προορίζεται για να σφραγίσει τις αρθρώσεις πλακιδίων, από 0,4 mm έως 1,5 εκ. Έχει ένα απωθητικό νερού, ανέχεται το φως του ήλιου και καθίζηση. Κατάλληλο για χρήση σε πισίνες. Αυτός ο τύπος Ceresit πρέπει να επιλεγεί αν εργάζεστε με επένδυση από διακοσμητική πέτρα, μάρμαρο και άλλα παρόμοια υλικά.
 • Το Ceresit CE 43 Super Strong. Ενέματα υψηλής αντοχής σχεδιασμένο για τη σφράγιση ραφών πάχη πλακάκι από 0,4 έως 2 cm. Είναι κατάλληλο για χρήση σε οποιοδήποτε περιβάλλον, επειδή έχει ένα ανθεκτικό στο νερό και υδρόφοβα και ανθεκτικά στο ηλιακό φως, καθίζηση και τη θερμοκρασία αλλαγές. Αυτό το ενέσιμο διάλυμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τα περισσότερα υλικά που καλύπτονται, εκτός από τα μάρμαρα και τα τζάμια.
 • Ceresit CE 40 Aquastatic. Προορίζεται για να σφραγίσει τις αρθρώσεις πλακιδίων σε 1 cm πάχος. Ανέχεται έκθεση σε υψηλές και χαμηλές θερμοκρασίες, και τη διαφορά θερμοκρασίας, όμως συνιστάται για χρήση σε χώρους με θερμαινόμενα δάπεδα ή εξωτερικούς χώρους. Έχει ακαθαρσίες και υδατοαπωθητικές ιδιότητες.
 • Ceresit CS 25. Grout με βάση τη σιλικόνη πλακιδίων που προορίζονται για τη σφράγιση αρμών από 0,5 έως 3 εκατοστά. Ιδανικό για χρήση στο μπάνιο, συμπεριλαμβανομένων ντους για το φινίρισμα. Έχει καλές αντιμυκητιακές ιδιότητες. Αυτή η κονίαμα δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για την επένδυση της κουζίνας.
 • Ceresit CE 79 UltraPox. Εποξειδική ενέματα, που προορίζονται για τη στεγανοποίηση αρθρώσεων οποιουδήποτε πλάτους. Όπως και όλες οι δύο συνιστώσες εκσκαφείς, χαρακτηρίζεται από υψηλή αντοχή στην τριβή. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εξωτερικούς και εσωτερικούς τοίχους. Ανακουφίζει καλά τις επιπτώσεις των χημικών ουσιών που περιέχονται στα προϊόντα καθαρισμού.

Ceresit CE 40

Πάρτε μαζί σας δείγμα του κεραμιδιού για να κάνετε τη σκιά του κονιάματος ευκολότερη.

Χρώματα των κονιαμάτων Ceresite

Ο χρόνος για την πλήρη ξήρανση της τοποθέτησης, κατά κανόνα, είναι περίπου 24 ώρες.

Κατανάλωση

Η κατανάλωση ενέματος, ανεξάρτητα από τον κατασκευαστή, υπολογίζεται με έναν απλό τύπο:

Τύπος για τον υπολογισμό της ποσότητας ενέματος

όπου, A, B, C - μήκος, πλάτος και πάχος του κεραμιδιού, αντίστοιχα, D - πλάτος της ραφής.

Η κατανάλωση κονιάματος του Ceresit εξαρτάται επίσης από την ποικιλία του μίγματος ολίσθησης. Έτσι, για τα κεραμικά πλακίδια τυποποιημένων μεγεθών, η κατανάλωση διαφορετικών τύπων σκυροδέματος Ceresit ανά τετραγωνικό μέτρο θα έχει ως εξής:

Μέγεθος πλακιδίων, cm

5x5

10x10

20x20

50χ50

Είδος τοποθέτησης

CE 33 (kg)

0,5

0.4

-

-

CE 35 (kg)

-

-

0.4

1.2

CE 40 (kg)

0,5

0.4

0,5

0,2

CE 43 (kg)

-

-

-

-

CE 79 (kg)

1.3

1.0

1.3

-

CS25 (ml)

25

100

-

-

Οδηγίες χρήσης

Εκτός από το κονίαμα τσιμέντου για πλακάκια, η Ceresit παράγει επίσης ενέματα βασισμένα σε εποξειδικές ρητίνες και σιλικόνη. Αν οι κανόνες για το χειρισμό συνήθους ενέματος είναι γνωστοί ακόμη και για τους αρχάριους αρχάριους, τότε με τη χρήση νέων τύπων κοντίσιονερ γνωστών δεν είναι όλα.

Ογκώδες ορείχαλκο

Εποξειδικό

Το εποξειδικές ενέματα είναι πολύ σημαντικό να αναμιχθούν σωστά. Στη συσκευασία με την εποξειδική σπάτουλα από το Ceresit, υπάρχουν δύο ενεργά συστατικά, τα οποία θα πρέπει να συνδυαστούν, προσεκτικά παρατηρώντας τις αναλογίες. Αναμίξτε το ενέματα με ένα μίξερ, σε υψηλή ταχύτητα.

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι μετά από 1,5 ώρες μετά την ανάμειξη, το μείγμα αρχίζει να σκληραίνει, επομένως η εποξειδική ενέματα πρέπει να παρασκευάζεται σε μικρές ποσότητες.

Οι ραφές πρέπει να είναι γεμάτες με μια κανονική σπάτουλα από καουτσούκ. Η σειρά λειτουργίας είναι η ίδια με εκείνη του τσιμεντοκονιάματος, αλλά είναι απαραίτητο να απομακρυνθεί η υπερβολική σπάτουλα από το πλακίδιο. Το εποξυ ενέματα μπορεί να καθαριστεί μόνο με το ειδικό σφουγγάρι εμποτισμένο με νερό (εάν είναι απαραίτητο για να εξασφαλιστεί ότι το νερό δεν διαρρέει προς τις κενές αρθρώσεις έχουν εργαστεί με την εποξειδική ενέματα επιτρέπεται μόνο σε μια στεγνή επιφάνεια). Αφού ολοκληρωθεί η εργασία, πρέπει να καθαρίσετε την "πλαστική" επίστρωση που παραμένει από το πλακίδιο από το πλακάκι. Για το σκοπό αυτό παράγονται ειδικά προϊόντα καθαρισμού. Να είστε βέβαιος να αγοράσετε ένα από αυτά, επειδή ένας άλλος τρόπος για να απαλλαγούμε από ίχνη εποξειδικών ενέματα δεν είναι.

Εποξική ενέματα Ceresite

Εποξική ενέματα Ceresite

Σιλικόνη

Το κονίαμα σιλικόνης Ceresit πωλείται σε φυσίγγια, έτσι ώστε να μπορεί να εφαρμοστεί χρησιμοποιώντας ένα πιστόλι τοποθέτησης, το οποίο απλοποιεί σημαντικά την εργασία.

 • Πριν ξεκινήσετε την εργασία, καλύψτε τις άκρες του κεραμιδιού με ταινία βαφής για να προστατεύσετε την επικάλυψη.
 • Εάν οι διατρητικές ραφές είναι πολύ βαθιές, συνιστάται η προ-εισαγωγή μιας δέσμης πολυμερών σε αυτά.
 • Τώρα πρέπει να προετοιμάσετε την κασέτα: κόψτε την άκρη της στο σπείρωμα και στερεώστε την άκρη πάνω της. Στη συνέχεια κόψτε την άκρη έτσι ώστε η διάμετρος της να ταιριάζει με το πλάτος της ραφής.
 • Γεμίστε τον κύλινδρο με το ενέματα στο πιστόλι στερέωσης.
 • Γεμίστε τις ραφές, μην ξεχνάτε να τις εξομαλύνετε από καιρό σε καιρό (αυτό μπορεί να γίνει με ένα δάκτυλο εμποτισμένο σε σαπουνόνερο). Είναι σημαντικό να έχετε χρόνο για να διορθώσετε τη ραφή όχι αργότερα από 15 λεπτά μετά την εφαρμογή του ενέματος.
 • Αφαιρέστε τα υπολείμματα της νέας κονίας με αλκοόλη ή διαλύτη. Ένα παγωμένο κονίαμα μπορεί να αποξεσθεί απαλά, προσπαθώντας να μην βλάψει το πλακάκι.

Στεγανωτικό στεγανωτικό σιλικόνης Ceresite

Κριτικές

Δεδομένου ότι τα προϊόντα της εταιρείας Ceresit ενεργά χρησιμοποιείται όχι μόνο από τον κύριο οδοποιίας, αλλά και μόνο οι απλοί άνθρωποι, να κάνει τις επισκευές στα διαμερίσματά τους, σε εξειδικευμένα φόρουμ αφιερωμένο στην κατασκευή και επισκευή του κρατώντας συνεχώς συζητήσεις προϊόντα του κατασκευαστή.

Τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που ανακύπτουν κατά τη χρήση των κονιαμάτων από το Ceresit:

 • Το κονίαμα δεν αναμιγνύεται με νερό, αλλά συλλέγεται σε σβώλους. Τις περισσότερες φορές αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο πλοίαρχος επέλεξε να αναμίξει χειροκίνητα το ενέματα. Ακόμα και με παρατεταμένη ανάδευση, δεν θα μπορείτε να επιτύχετε το ίδιο αποτέλεσμα όπως όταν χρησιμοποιείτε μίξερ. Το Grout Ceresit πρέπει να αναμιχθεί μόνο μηχανικά.
 • Το έγχρωμο ενέματα πλύνεται με νερό ακόμη και λίγες ημέρες μετά την εφαρμογή. Στην οδηγία για την έγχυση χρώματος από το Ceresit, λέγεται ότι η πρώτη επαφή του συνδέσμου με το νερό είναι δυνατή όχι νωρίτερα από 7 ημέρες μετά την εφαρμογή του ενέματος. Επομένως, τα υπολείμματα ενέματα από τα κεραμίδια πρέπει να αφαιρεθούν πολύ προσεκτικά, προσέχοντας να μην απορροφούν τη ραφή.
 • Το χρώμα του ενέματος από διαφορετικές συσκευασίες μπορεί να διαφέρει από αρκετούς τόνους. Η σκιά του μίγματος εκσκαφής εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Ο κατασκευαστής γνωρίζει αυτό το χαρακτηριστικό των προϊόντων του, επομένως, εάν σχεδιάζεται μεγάλος όγκος εργασιών, συνιστάται η αγορά ολόκληρου του ενέματος από μία παρτίδα (ο αριθμός παρτίδας αναγράφεται στη συσκευασία).

Ψηφιδωτό - Χρώματα χρωμάτων Zherezit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

41 − 37 =