Πώς να επιλέξετε και να εγκαταστήσετε σωστά μια γωνιά στο μπάνιο;

Πώς να επιλέξετε και να εγκαταστήσετε σωστά μια γωνιά στο μπάνιο;

Τι είναι αυτό;

Το χάσμα ανάμεσα στο μπάνιο και τον τοίχο αναδύεται αναπόφευκτα - δεν έχει σημασία πόσο λεία και ομαλή είναι οι επιφάνειες στο μπάνιο. Εάν παρέχετε αυτήν την απόχρωση ακόμη και στο στάδιο του φινιρίσματος των τοίχων με κεραμικά πλακάκια, τότε ένα όμορφο πλακόστρωτο κατά μήκος του λουτρού θα λύσει το πρόβλημα. Ωστόσο, οι περισσότερες φορές σχετικά με το σχηματισμένο κενό να δώσουν προσοχή μετά την ολοκλήρωση των εργασιών κατασκευής. Ειδικά για τέτοιες περιπτώσεις, εφευρέθηκαν αρκετές παραλλαγές κλεισίματος της σχισμής, οι οποίες δεν απαιτούν αποσυναρμολόγηση πλακιδίων.

Η πιο δημοφιλής λύση είναι η χρήση μιας γωνίας, η οποία ονομάζεται επίσης πλίνθο ή κράσπεδο για μπάνιο. Πρόκειται για ένα μακρύ, στενό πάνελ από πλαστικό ή κεραμικό. Το προεξέχον τμήμα του πλίνθου εισάγεται κατευθείαν στο διάκενο και από τις άλλες δύο πλευρές στερεώνεται στην πλευρά του λουτρού και στο πλακίδιο.

Τι είναι ένα πλίνθο ή μια γωνιά για μπάνιο;

Γιατί χρειάζονται και προστατεύουν από διαρροή;

Το γωνιακό μπάνιο έχει δύο κύριες λειτουργίες:

 • Πρώτον, εμποδίζει τη διείσδυση νερού στο πάτωμα κάτω από το λουτρό, όπου συχνά δεν υπάρχει στεγανοποίηση, με αποτέλεσμα το νερό να μπορεί να διαρρεύσει στον κάτω όροφο. Ακόμα κι αν αυτό δεν συμβεί, τότε κάτω από το μπάνιο θα αποθηκεύεται συνεχώς η υγρασία, η οποία αναπόφευκτα θα οδηγήσει σε μούχλα και μύκητες.
 • Δεύτερον, εκτελεί ένα ορισμένο διακοσμητικό έργο - καλύπτει ένα άσχημο κενό, που σχηματίστηκε μεταξύ του τοίχου και των κεραμικών πλακιδίων.

Πλαστική γωνία - αυτό δεν είναι ο πιο αξιόπιστος τρόπος για να προστατεύσετε το πάτωμα στο μπάνιο από το να βρέχεται. Με την πάροδο του χρόνου, αυτό το στοιχείο γίνεται άχρηστο, οπότε κάθε λίγα χρόνια πρέπει να αλλάξει. Αυτό δεν θα συνεπάγεται μεγάλο οικονομικό κόστος, επειδή υπάρχει μια γωνιά για ένα λουτρό πενών. Αλλά για μερικούς, είναι προτιμότερο να εξαλείψουμε το χάσμα μία φορά από το κεφάλαιο παρά να πραγματοποιούμε κανονικά μικρές επισκευές.

Πλαστική γωνία για μπάνιο

Τύποι

Γωνίες από πλαστικό

Το πλαστικό είναι ένα από τα πιο κατάλληλα υλικά για το φινίρισμα του μπάνιου, καθώς είναι ανθεκτικό στις αλλαγές υγρασίας και θερμοκρασίας. Ένα μεγάλο συν των πλαστικών γωνιών είναι μια πολύ χαμηλή τιμή, επομένως, ακόμα κι αν αλλάζετε το πέλμα στην μπανιέρα κάθε χρόνο, για το πορτοφόλι σας θα είναι εντελώς αόρατο. Επιπλέον, αυτές οι γωνίες χαρακτηρίζονται από καλή πλαστικότητα, ώστε να σας επιτρέπουν να σφραγίζετε το κενό ακόμα και με πολύ τραχιά τοιχώματα.

Πλεονεκτήματα των πλαστικών γωνιών για μπάνιο

Πλεονεκτήματα των πλαστικών γωνιών

Γωνίες από κεραμικά

Κεραμικά - το υλικό είναι πιο ανθεκτικό και επομένως ακριβότερο από το πλαστικό. Αν σηκώσετε μια κεραμική γωνία κοντά στο κεραμίδι, θα είναι σχεδόν αόρατη. Επίσης, όπως το πλαστικό, τα κεραμικά απορροφούν τέλεια τις συνθήκες υψηλής υγρασίας και θερμοκρασίας. Αλλά αυτό είναι ένα εντελώς φυσικό υλικό, τόσοι πολλοί το προτιμούν. Το μειονέκτημα των κεραμικών γωνιών είναι ότι είναι εύκολο να καταστραφούν, επειδή είναι κατασκευασμένα από εύθραυστο υλικό.

Κεραμική γωνιά για μπάνιο

Ποια γωνία πρέπει να επιλέξετε;

Όταν επιλέγετε ένα πλίνθο για μπάνιο, μελετήστε προσεκτικά όλες τις επιλογές που σας προσφέρονται. Είναι απαραίτητο το προϊόν να ανταποκρίνεται σε αρκετές βασικές απαιτήσεις - τότε θα διαρκέσει πολύ και θα προστατεύσει αξιόπιστα το μπάνιο σας από την υπερβολική υγρασία και τις σχετικές δυσάρεστες συνέπειες.

 • Η γωνία πρέπει να είναι κατασκευασμένη από αδιάβροχο, μη σαπίζοντας υλικό.
 • Το προϊόν πρέπει να είναι τόσο ανθεκτικό όσο και ανθεκτικό στις παραμορφώσεις.
 • Η τοποθέτηση της γωνίας πρέπει να γίνεται εύκολα, γρήγορα και αβίαστα.
 • Το πέλμα για το λουτρό πρέπει να είναι καλά ανεκτό από τις επιδράσεις των καθαριστικών για είδη υγιεινής και κεραμικά πλακίδια.
 • Το χρώμα και το στυλ της γωνίας πρέπει να συνδυαστούν με το μπάνιο και με τους τοίχους.

Κανόνες για την επιλογή γωνίας για μπάνιο

Πώς να εγκαταστήσετε σωστά τη γωνία στο λουτρό;

Η τοποθέτηση κεραμοσκεπής από πλαστικό γίνεται με διαφορετικούς τρόπους, καθώς κάθε υλικό έχει τα δικά του χαρακτηριστικά. Παρ 'όλα αυτά, εξακολουθούν να ισχύουν οι γενικοί κανόνες:

 • Αν έχουμε να κάνουμε με ένα παλιό μπάνιο, πρώτα πρέπει να αποσυναρμολογήσουμε την προηγούμενη γωνία και να καθαρίσουμε την επιφάνεια του λουτρού και των πλακιδίων από τα υπολείμματα της κόλλας (ή άλλο κονίαμα πάνω στο οποίο προσαρτήθηκε η πλίνθο).
 • Το διάκενο μεταξύ του τοίχου και του μπάνιου θα πρέπει να σφραγίζεται προκαταρκτικά με αφρώδες υλικό - έτσι θα είναι πιο χρήσιμο από τη νέα γωνία.
 • Η συγκολλητική σύνθεση πρέπει να εφαρμόζεται όχι μόνο στο κέντρο αλλά και κατά μήκος των άκρων της γωνίας.

Εγκατάσταση γωνίας για μπάνιο

Εναλλακτικές λύσεις για τη στεγανοποίηση ραφής ανάμεσα σε τοίχο και μπάνιο

Υπάρχουν και άλλοι τρόποι για την εξάλειψη του χάσματος μεταξύ της άκρης του λουτρού και του τοίχου. Εδώ είναι τα πιο δημοφιλή από αυτά:

 • σύνορα κεραμικών πλακιδίων ·
 • συγκόλληση ταινία σε βάση κόλλας?
 • στεγανωτικό με βάση τη σιλικόνη για το μπάνιο.
 • αφρός τοποθέτησης?
 • Stakril - υγρή ουσία, η οποία χρησιμοποιείται για την αποκατάσταση ακρυλικών λουτρών.
 • ένας συνδυασμός διαφορετικών υλικών (για παράδειγμα, ένας συνδυασμός αφρού τοποθέτησης + σφραγιστικό + ταινία συγκράτησης είναι αρκετά συνηθισμένο).

Έτσι, μπορεί να υπάρχουν απείρως πολλές επιλογές για τη στεγανοποίηση ενός διακένου μεταξύ ενός τοίχου και ενός μπάνιου, αλλά μια πλαστική ή κεραμική γωνία είναι η απλούστερη και πιο προσιτή από αυτές.

Ο τρόπος για την εξάλειψη του χάσματος μεταξύ της άκρης του λουτρού και του τοίχου

Εναλλακτική λύση για τη στεγανοποίηση ραφών ανάμεσα σε τοίχο και μπάνιο

Στεγανοποίηση αρθρώσεων μεταξύ του τοίχου και του μπάνιου

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

17 + = 24