Μέσα καθαρισμού κεραμιδιών από πλάκες, ακαθαρσίες

Κατά τη λειτουργία ή μετά την επισκευή, είναι απαραίτητο να καθαρίσετε το κεραμίδι στο μπάνιο. Ποια είναι τα μέσα, πώς να τα χρησιμοποιήσετε - θα συζητήσουμε στο άρθρο. 

Πώς να αφαιρέσετε πλάκα στο πλακάκι

Από την επαφή με νερό με μεγάλο αριθμό αλάτων στην επιφάνεια του κεραμιδιού και των ειδών υγιεινής, υπάρχουν ασαφείς διαδρομές. Εάν δεν αφαιρεθούν, σχηματίζουν μια χαλαρή επίστρωση, η οποία υποβαθμίζει σημαντικά την εμφάνιση. Το χρώμα της πλάκας μπορεί να είναι διαφορετικό - λευκό, κιτρινωπό, καστανοκίτρινο, κλπ. Εξαρτάται από τον τύπο των αλάτων που περιέχονται στο νερό. Δεδομένου ότι η πλάκα έχει διαφορετική σύνθεση, σε διαφορετικές περιπτώσεις, πρέπει να επιλέγεται πειραματικά ένας αποτελεσματικός παράγοντας.

Τι και πώς να καθαρίσετε το κεραμίδι στο μπάνιο εξαρτάται από τον τύπο ρύπανσης

Τι και πώς να καθαρίσετε το κεραμίδι στο μπάνιο εξαρτάται από τον τύπο ρύπανσης

Εγκαταστάσεις καταστημάτων

Στα καταστήματα υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία μέσων με τα οποία μπορείτε να καθαρίσετε τα κεραμίδια στο μπάνιο. Ορισμένα από αυτά εισάγονται, μερικά παράγονται στην εγχώρια αγορά. Υπάρχουν ειδικές ενώσεις για καθαρισμό από ασβέστη κλίμακα, υπάρχουν εκείνες που ονομάζονται "για λουτρά και ντους".

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι ενώσεις για τον καθαρισμό των λεκάνων τουαλέτας και άλλων ειδών υγιεινής μπορούν να αντεπεξέλθουν στην πλάκα. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα αραιωμένο συμβατικό "Belize", "Domestos", "Duck Toilet" και άλλα τέτοια μέσα. Μόνο μια προειδοποίηση: αν οι ραφές μεταξύ των πλακιδίων είναι γεμάτες με μια ελαφριά σπάτουλα, επιλέξτε ένα απορρυπαντικό χωρίς βαφή. Σε πορσελάνη ή πήλινα σκεύη, δεν αφήνει ίχνη, αλλά μπορεί να βάψει το ενέματα. Στη συνέχεια, πρέπει να λεύκανση των ραφών, η οποία δεν είναι επίσης εύκολη.

Αρχικά, μπορείτε να δοκιμάσετε προϊόντα που περιέχουν χλώριο

Αρχικά, μπορείτε να δοκιμάσετε προϊόντα που περιέχουν χλώριο

Αυτοί οι παράγοντες περιέχουν χλώριο ή παράγωγά του και ταυτόχρονα απολυμαίνουν το δωμάτιο. Είναι εκτραφέντα με νερό, εφαρμόζεται στους τοίχους με ένα σφουγγάρι. Για να επιταχύνετε τη διαδικασία, μπορείτε να ρίξετε τη λύση στο πιστόλι ψεκασμού, αλλά θα είναι δύσκολο να αναπνεύσετε και είναι καλύτερο να φοράτε μάσκα ή αναπνευστήρα και γάντια στα χέρια σας. Στη συνέχεια, είναι απαραίτητο να περιμένετε λίγα λεπτά, ξεπλύνετε με ένα υγρό σφουγγάρι, αφού στεγνώσετε. Σε ορισμένα σημεία όπου οι καταθέσεις είναι πιο έντονες, ενδέχεται να απαιτείται επανεπεξεργασία. Μπορείτε να τρίψετε μια πολύ λερωμένη περιοχή με την πίσω (σκληρή) πλευρά του σφουγγαριού. Η χρήση μεταλλικών ξύστρων δεν είναι πάντα ασφαλής - μπορούν να προκαλέσουν βλάβη στο σμάλτο.

Επίσης θα χρειαστεί να καθαρίσετε το κεραμίδι με ειδικά εργαλεία. Στην ετικέτα τους περιγράφεται η μέθοδος εφαρμογής, αλλά συνήθως διαφέρει μόνο ο χρόνος που πρέπει να παραμείνει η σύνθεση πάνω στους τοίχους.

Τίτλος Διορισμός Πεδίο εφαρμογής Τιμή: Χώρα προέλευσης
HG Για να αφαιρέσετε το αλάτι 500 ml 424 τρίψτε Κάτω Χώρες
CillitBang (νεφελοποιητής) Γενική θεραπεία για πλάκα και σκουριά 750 ml 299 τρίψτε Ρωσική Ομοσπονδία
Frosch (προϊόν φιλικό προς το περιβάλλον) Καθαριστικό μπάνιου και ντους 500 ml 279 τρίψτε Γερμανία
Cif Κρέμα καθαρισμού για πλάκα και ακαθαρσίες 500 ml 235 τρίψτε Ουγγαρία
Flat Γέλη για την αφαίρεση της σκουριάς και της ασβεστολιθικής πέτρας 500 ml 90 τρίψτε Ρωσική Ομοσπονδία
Οικολογικό ψεκασμό Ecover Αφαιρεί τις εναποθέσεις ιζήματος, υπολείμματα σαπουνιού, λεκέδες σκουριάς, προσθέτει λάμψη και γυαλάδα 500 ml 434 τρίψτε Βέλγιο
Nordland Αφαιρεί τις ασβεστολιθικές αποθέσεις, πέτρα νερού, ίχνη σαπουνιού, σκουριά 500 ml 353 руб Γερμανία

Συχνά, υπάρχουν θετικές και αρνητικές αναθεωρήσεις για το ίδιο φάρμακο. Αυτό οφείλεται κυρίως στη διαφορετική προέλευση των λεκέδων και των λεκέδων. Με μερικούς, η διευκόλυνση διαχειρίζεται, άλλοι όχι. Προσδιορίστε ότι αυτό μπορεί μόνο να βιωθεί ή να διαβαστεί προσεκτικά την περιγραφή.

Λαϊκές θεραπείες

Εάν διαβάσετε προσεκτικά τη σύνθεση των χρημάτων του καταστήματος, ουσιαστικά περιέχουν τις ουσίες που υπάρχουν σε κάθε νοικοκυριό και αν δεν είναι, τότε μπορείτε να τις αγοράσετε για πολύ λίγα χρήματα. Συχνότερα, η σύνθεση περιέχει κιτρικό οξύ. Εδώ είναι ο ηγέτης στις λαϊκές θεραπείες για την αφαίρεση ασβεστούχου πλάκας. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε ξίδι ή χυμό λεμονιού. Δεν μπορεί να αραιωθεί το ξύδι τράπεζας με συγκέντρωση 6% ή 9%. Το κιτρικό οξύ πρέπει να αραιωθεί. Εάν πρόκειται για σκόνη, ένα κουταλάκι του γλυκού νερό θα πάει ένα κουταλάκι του γλυκού, εάν το κιτρικό οξύ είναι σε αραιή κατάσταση - πρέπει να δούμε τη συγκέντρωση. Η τελική λύση πρέπει να έχει 6-10% οξύ. Στο διάλυμα που προκύπτει, υγράνετε το σφουγγάρι ή το πανί και σκουπίζετε την επιφάνεια, ενυδατώνετε καλά εκείνα τα μέρη όπου τα ρεύματα είναι πιο έντονα. Στη συνέχεια, η διαδικασία είναι ήδη γνωστή.

Το κιτρικό οξύ, το ξίδι και η σόδα αντιμετωπίζουν επίσης τη ρύπανση

Το κιτρικό οξύ, το ξίδι και η σόδα αντιμετωπίζουν επίσης τη ρύπανση

Με μια σαπουνιστική επίστρωση, η συνηθισμένη σόδα ψησίματος είναι καλή. Το παίρνουμε σε ένα υγρό σφουγγάρι / κουρέλι, σκουπίζουμε τους τοίχους και στη συνέχεια ξεπλύνουμε.

Μερικές φορές βοηθά πρώτα να τρίβετε το κεραμίδι με σόδα και στη συνέχεια σκουπίστε με ξύδι. Αρχίζει μια χημική αντίδραση, κατά την οποία η πλάκα καταστρέφεται. Σε γενικές γραμμές, και εδώ είναι απαραίτητο να προσπαθήσουμε, εδώ σημαίνει μόνο φτηνό.

Πολλές δυσάρεστες στιγμές προκύπτουν εάν πρέπει να καθαρίσετε το κεραμίδι σε ένα σκούρο μπάνιο με γυαλιστερή επιφάνεια. Δείχνει όχι μόνο την πλάκα, αλλά και τις πέτρες από το ύφασμα. Από τα σπίτια μπορούν να εξαλειφθούν χρησιμοποιώντας κουρέλια μικροϊνών, και να προσθέσετε λάμψη μπορεί αλκοόλ. Χρησιμοποιήστε ιατρική ή τροφή είναι πολύ σπάταλη, μπορείτε να προσθέσετε αμμωνία στο νερό και να ψεκάσετε από το πιστόλι ψεκασμού πάνω στους τοίχους καθαρισμένους από πλάκα, και στη συνέχεια σκουπίστε με μικροΐνες. Το Glitter είναι εγγυημένο.

Καθαρισμός ραφών πλακιδίων δαπέδου

Είναι ευκολότερο να φροντίσετε τα πλακάκια δαπέδου - συχνά σκουπίζεται, οπότε η πλάκα απλά δεν σχηματίζεται. Συνήθως υπάρχουν προβλήματα με τα ράμματα. Εάν σκουπιστούν με ελαφριά σύνθεση, μετά από λίγο σκοτεινιάζει και ακόμη και το καθαρό δάπεδο φαίνεται ακατάστατο. Για να διορθώσετε την κατάσταση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ίδια μέσα όπως για τον καθαρισμό κεραμιδιών από πλάκα και από αυτοσχέδια μέσα θα προσεγγίσετε σόδα.

Πώς να καθαρίσετε τις ραφές interliter

Πώς να καθαρίσετε τις ραφές interliter

Για να εργαστείτε θα χρειαστείτε ένα στενό πινέλο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια οδοντόβουρτσα με μια σκληρή τρίχα. Η βούρτσα είναι βρεγμένη, μπορεί να βυθιστεί σε απορρυπαντικό ή σε αραιωμένη σκόνη, στη συνέχεια σε σόδα. Αφού καθαρίσετε τις ραφές, τρίψτε συνεχώς τον αφρό και τη βρωμιά.

Από το να ξεπλένεις έναν μύκητα

Η παρουσία του μύκητα στο μπάνιο - συνέπεια του κακού εξαερισμού. Αν αυτό δεν είναι σταθερό, δεν μπορεί να απορριφθεί. Μπορείτε να σκοτώνετε περιοδικά μόνο τις ορατές εκδηλώσεις του. Σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης του μύκητα στο μπάνιο διαβάστε εδώ, και σε αυτό το τμήμα θα σας πούμε τι είναι καλό για να καθαρίσετε το μαύρισμα που αφήνει.

Βοηθήστε όλα τα μέσα που περιέχουν χλώριο ή χλωρινόλη: Domestos, Παπάγια, Λευκότητα, κλπ. Για τη θεραπεία, το προϊόν αραιώνεται και στη συνέχεια επεξεργάζεται με μαυρισμένες επιφάνειες. Οι ραφές μεταξύ κεραμιδιών συχνά πρέπει να αντιμετωπίζονται με οδοντόβουρτσα, διαφορετικά η πλάκα δεν εξαφανίζεται. Όπως η έκθεση, η πλάκα εξαφανίζεται (αποχρωματισμένη), μετά την οποία μπορεί να σκουπιστεί με ένα κουρέλι με νερό, στη συνέχεια - να στεγνώσει.

Αλκοόλ και ξίδι βοηθούν επίσης. Σε αυτή την περίπτωση, είναι προτιμότερο να μην τις αναπαραχθούν, επειδή επεξεργάζονται μικρές περιοχές, συνήθως - αρμούς μεταξύ κεραμιδιών. Το βόρακα διάλυμα βοηθά: να πάρει 200 ​​g σκόνης για 2,5 λίτρα νερού, εφαρμόζεται στις πληγείσες επιφάνειες μέχρι να στεγνώσει. Δεν μπορείτε να ξεπλύνετε, αλλά αν χαλάσει την εμφάνιση - καθαρό ως συνήθως: με νερό, στη συνέχεια, με ένα στεγνό πανί.

Ένα έτοιμο φάρμακο κατά του καλουπιού είναι ένας γρήγορος τρόπος για να καθαρίσετε το κεραμίδι στο μπάνιο από τον μύκητα

Ένα έτοιμο φάρμακο κατά του καλουπιού είναι ένας γρήγορος τρόπος για να καθαρίσετε το κεραμίδι στο μπάνιο από τον μύκητα

Η θεραπεία με διάλυμα υπεροξειδίου του υδρογόνου μπορεί να βοηθήσει. Μπορείτε να πάρετε μια έτοιμη φαρμακευτική λύση και μπορείτε να διαλύσετε τα δισκία Hydropyret στο νερό, κάνοντας μια πιο συγκεντρωμένη λύση. Απλά θυμηθείτε ότι πρέπει να εργαστείτε σε γάντια: αυτό είναι επίσης μια δηλητηριώδη ουσία.

Μπορείτε επίσης να βρείτε τα εργαλεία αποθήκευσης ενάντια στο μούχλα στο μπάνιο. Συνήθως καλούνται. Υπάρχουν οι ακόλουθες μάρκες: Unicum, Bagi "Anti-Mold", Magiclean, Bon "Antifungus", DR.BECKMANN, Mellerud και πολλοί άλλοι. Περιλαμβάνουν: χλώριο, κιτρικό οξύ, ενεργό οξυγόνο (υπεροξείδιο του υδρογόνου) και ορισμένες άλλες ουσίες. Είναι καλοί στην αντιμετώπιση των εξωτερικών εκδηλώσεων του μούχλας, αλλά δεν το καταστρέφουν.

Από τον καθαρισμό ενός κεραμιδιού σε ένα μπάνιο μετά την επισκευή

Συχνά μετά από επισκευές στις επιφάνειες παραμένουν ίχνη τσιμέντου, κόλλα για πλακάκια και άλλες οικοδομικές ενώσεις και μείγματα. Καθαρίστε τα κεραμίδια στο μπάνιο μετά το στέγνωμα του μείγματος - ένα πολύ δύσκολο έργο. Υπάρχει τήξη στα καταστήματα τσιμέντου. Για παράδειγμα, Atlas, Olympus, Docker Zement, Docker Epoxy (G), Keranet Mapeib και άλλοι. Εφαρμόζονται, περιμένετε λίγο, στη συνέχεια αφαιρείται ένας χυτός πολτός τσιμέντου με σκληρή βούρτσα.

Το ξηρό τσιμέντο και το σκούπισμα κόλλας στη βάση του απομακρύνονται με τη βοήθεια όξινων διαλυμάτων. Οποιοδήποτε οξύ - από το αραιό υδροχλωρικό οξύ μέχρι το λεμόνι και το συνηθισμένο ξύδι - είναι κατάλληλο. Είναι απαραίτητο να δουλέψετε με οξέα προσεκτικά: σε γάντια και αναπνευστήρα με καλό εξαερισμό. Καθώς το οξύ διαβρώνει το τσιμέντο, μπορεί να αφαιρεθεί, αφού καθαριστεί - εκπλυθεί με νερό.

Η κόλλα πλακιδίων λόγω της παρουσίας ειδικών προσθέτων δεν μπορεί πάντα να αφαιρεθεί ως κανονικό κονίαμα. Στα καταστήματα κτιρίων μπορείτε να βρείτε ειδικούς καθαριστικούς παράγοντες. Για παράδειγμα, Tiprom-OC, Keranet, AtlasSzop και άλλοι. Εφαρμόζονται στην επιφάνεια, διατηρούνται για κάποιο χρονικό διάστημα (υποδεικνύονται στις οδηγίες), τότε η μαλακωμένη σύνθεση αφαιρείται με λίγη προσπάθεια. Αυτός ο τρόπος για να καθαρίσετε το κεραμίδι στο μπάνιο από την κόλλα πλακιδίων είναι κατάλληλος για μόλυνση της μπροστινής επιφάνειας.

Μερικές φορές υπάρχει μια κατάσταση όταν το κεραμίδι έπεσε μαζί με την κόλλα. Μετά τον καθαρισμό, πρέπει να αντικατασταθεί. Για να μαλακώσετε την κόλλα με τα χημικά είναι πολύ σπάταλη - δεν είναι φθηνά. Παραμένει μηχανική αφαίρεση. Εάν το στρώμα είναι μεγάλο, περισσότερο από 0,5 cm, κόβεται με ένα δίσκο διαμαντιού σε τετράγωνα. Αφού τοποθετήσετε το επεξεργασμένο πλακίδιο σε μια άκρη, κόβετε κομμάτια κόλλας. Το γεγονός ότι δεν μπορείτε να το αφήσετε μπορεί να αφεθεί ή να αφαιρεθεί με τη βοήθεια ενός τροχού λείανσης. Με αυτό το είδος εργασίας, θα υπάρχει πολλή σκόνη, οπότε είναι καλύτερα να το κάνετε στο δρόμο. Μειώστε την ποσότητα σκόνης και ελαφρώς διευκολύνετε την εργασία, διαβρέγοντας το κεραμίδι στο νερό. Μερικά από την ποσότητα της κόλλας θα απορροφήσει, αν και είναι τοποθετημένη ως ανθεκτική στην υγρασία.

Εάν το στρώμα της κόλλας είναι λεπτό - μπορείτε να προσπαθήσετε να το σπάσετε με στρώματα, αν δεν "πάει" - άλεση. Για να επεξεργαστείτε με αυτόν τον τρόπο ένας μεγάλος αριθμός πλακιδίων είναι μη ρεαλιστικός, αλλά μπορούν να προετοιμαστούν αρκετά κομμάτια.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

54 − 47 =