Επιλέξτε το καλύτερο ντους γενικής χρήσης

Επιλέξτε το καλύτερο ντους γενικής χρήσης

Όταν ένα ντους που επισυνάπτεται στον τοίχο ή στην οροφή, η οποία ήταν πολύ δημοφιλής κατά τη διάρκεια των παππούδων μας, αλλά με την πάροδο του χρόνου αυτή η τεχνολογία έχει άδικα ξεχαστεί - έχει γίνει πιο δημοφιλής «κλασικό» ψυχές που θα διεξαχθεί στο χέρι. Αλλά πρόσφατα το ανώτερο ντους άρχισε και πάλι να κερδίζει δημοτικότητα, παύοντας να είναι το προνόμιο των ξενώνων και των κοινόχρηστων διαμερισμάτων. Γι 'αυτό είναι να πω ευχαριστώ όχι μόνο χρηστικότητα αλλά και την πλούσια ποικιλία των μοντέλων που μπορούν να ικανοποιήσουν τη γεύση και του πιο απαιτητικού πελάτη και να ταιριάζει στην πιο εκλεπτυσμένο εσωτερικό. Ένα από τα πιο βολικά είναι το ανώτερο ντους.

Τύποι

Συνήθως, το άνω ντους είναι δύο τύπων:

 • Ενσωματωμένο ντους είναι κάτω από το ανώτατο όριο. Όλες οι επικοινωνίες είναι κρυμμένες από τα μάτια, έξω υπάρχει μόνο ένα πότισμα. Ωστόσο, και μπορεί να τοποθετηθεί στην επιφάνεια οροφής - όλα εξαρτώνται από τη γεύση.
 • Κρεμαστό ντους στερεωμένο στον τοίχο ή την οροφή με ειδική δοκό. Η ευκολία αυτού του σχεδιασμού είναι ότι το ντους μπορεί να γίνει εάν αγοράσετε ένα τοίχο για το κλασικό ντους, καθώς και η δυνατότητα να προσαρμόσετε τη γωνία του άπαχου. Δυστυχώς, αυτή η λειτουργία παρέχεται συνήθως για ακριβότερα μοντέλα.

Ενσωματωμένο ντους γενικής χρήσης

αρθρωτό ντους

Ένα παράδειγμα κορυφαίας ντους

Επιλέξτε μια ποικιλία από ντους γενικά θα πρέπει πρώτα απ 'όλα, ανάλογα με το μέγεθος του μπάνιου σας - για μικρά δωμάτια κατάλληλα ενσωματωμένο ντους, καθώς και μια δέσμη για την προσάρτηση καταλαμβάνει επιπλέον χώρο.

Είναι επίσης απαραίτητο να ληφθούν υπόψη τα χαρακτηριστικά της δομής οροφής, δεδομένου ότι η εγκατάσταση ενός ενσωματωμένου ντους δεν είναι εφικτή παντού. Το καλύτερο από όλα εσείς σε αυτό το θέμα θα συμβουλευτείτε έναν υδραυλικό.

Άνω ντους

Υλικά

Υπάρχουν 3 κύριοι τύποι ντους, ανάλογα με το υλικό.

Πλαστικά

Εύκολο και φθηνό. Ωστόσο, το βασικό της μειονέκτημα είναι η έλλειψη δύναμης - η κατασκευή των πλαστικών συχνά σπασμένα, ραγισμένα, λόγω του ό, τι αρχίζει το ντους για να πλατσουρίζουν ή διαρροή. Αν είστε έτοιμοι να αγοράσετε ένα ντους σε χαμηλή τιμή και συχνά το αλλάξετε, τότε το πλαστικό θα είναι μια καλή επιλογή για εσάς.

Άνω ντους από πλαστικό

Μέταλλο

Μέταλλο από χάλυβα, ορείχαλκο και άλλα - δεν έχει πλαστικά ελαττώματα. Είναι πιο ανθεκτικό, δεν καταρρέει, δεν παραμορφώνεται, δηλαδή, η ποιότητα των μεταλλικών ντους είναι πολύ υψηλότερη από τα πλαστικά. Ωστόσο, η ποιότητα της τιμής του - οι μεταλλικές ψυχές είναι πολύ πιο ακριβές και, κατά κανόνα, βαρύτερες από τις πλαστικές τους αντίστοιχες.

Ντους από μέταλλο

Μεταλλικά πλαστικά

Αυτός είναι ένας καλός συμβιβασμός, επειδή συνδυάζει τις αρετές των πλαστικών και μεταλλικών ντους και δεν έχει ουσιαστικά κανένα μειονέκτημα. Όλες οι σημαντικές επικοινωνίες, που υπόκεινται σε καταστροφή, είναι κατασκευασμένες από μέταλλο, το ίδιο το ποτιστήρι είναι κατασκευασμένο από πλαστικό με μεταλλικό μίγμα. Το μεταλλικό πλαστικό ντους θα σας κοστίσει λιγότερο από το μέταλλο και θα διαρκέσει περισσότερο από το πλαστικό.

Από μεταλλικό πλαστικό ντους

Κατασκευή

Συνήθως, το άνω ντους είναι ένα σχέδιο από ένα δοχείο ποτίσματος και ένας σωλήνας ή ένας σωλήνας που τροφοδοτείται στο μίξερ. Το πότισμα μπορεί να τοποθετηθεί σε τοίχο ή οροφή, ενώ οι επικοινωνίες συνδέονται με ένα μίξερ.

Με την ενσωματωμένη ντουζιέρα, η επικοινωνία εμφυτεύεται στον τοίχο και την οροφή, ενώ οι αναμικτήρες και το ποτιστήρι εξάγονται. Αυτός ο τρόπος εγκατάστασης είναι καλός επειδή η εμφάνιση του μπάνιου σας δεν καταστρέφει τίποτα - χωρίς σωλήνες και δοκούς.

Όταν ο αρθρωτός δομής εύκαμπτου σωλήνα ή σωλήνα συνήθως παραμένουν εκτός και συνδεδεμένο από τη μία πλευρά προς τον ανάμικτη, και από την άλλη - με μία δοκό επί της οποίας είναι συναρμολογημένο ένα ντους. Αυτή η μέθοδος είναι κάπως λιγότερο αισθητική, επειδή όλες οι συνδέσεις είναι ορατές, αλλά πολύ πιο βολικές σε περίπτωση βλάβης - μην πάτε πολύ για να αποκαταστήσετε τη δυσλειτουργία.

Ενσωματωμένο ντους

Ντουζιέρα αρθρωτό

Άνω ντους όμορφη

Τα δοχεία ποτίσματος για το ανώτερο ντους διατίθενται σε διάφορα μεγέθη και σχήματα. Ίσως το πιο δημοφιλές είναι το γύρο ποτιστήρι - είναι στυλιστικά ουδέτερο και κατάλληλο για κάθε εσωτερικό χώρο. Αλλά ανάλογα με τις προτιμήσεις σας και το σχεδιασμό του μπάνιου σας, μπορείτε επίσης να επιλέξετε ένα τετράγωνο ή ορθογώνιο πότισμα και πρωτότυπα σχήματα με καμπύλες ακμές είναι κατάλληλα για τις πιο εκλεπτυσμένη εσωτερικούς χώρους.

ασυνήθιστο πότισμα

Πότισμα μπορεί

Αφαιρούμενος μίκτης

Η διάμετρος του στρογγυλού ποτίσματος μπορεί να κυμαίνεται από 20 έως 80 εκατοστά και ακόμη περισσότερο. Ωστόσο, η επιλογή εξαρτάται όχι μόνο από το γούστο σας, αλλά και την πίεση που μπορεί να χτίσει μίξερ σας. Το γεγονός ότι το πότισμα των μεγάλης διαμέτρου έχουν μεγαλύτερη χωρητικότητα από το μικρό, έτσι ώστε η πίεση πρέπει να είναι αρκετά ισχυρή - ή αντί ενός πλήθους λεπτό ρεύματα της ήττα νερού από το ντους, μπορείτε να πάρετε μερικά, δυστυχώς ρέει.

Στρογγυλό πότισμα μπορεί

Μοντέλα και λειτουργίες

Τα μοντέρνα μοντέλα της ψυχής διαφέρουν από τους προκατόχους τους σε μια ποικιλία λειτουργιών και καθεστώτων. Αν πριν από το ντους ήταν μια προσαρμογή, από την οποία το νερό χτυπούσε, σήμερα ουσιαστικά μετατράπηκε σε χαλαρωτικό υδρομασάζ. Στις σύγχρονες ψυχές είναι δυνατό να ρυθμιστεί η θερμοκρασία του νερού, η κεφαλή και η γωνία κλίσης του δοχείου ποτίσματος.

Άνω αξεσουάρ ντους

Για να ξεχάσετε ξαφνικές αλλαγές στη θερμοκρασία του νερού, χρειάζεστε ένα μίξερ με θερμοστάτη.

Με αυτόν δεν μπορείτε να φοβάστε να καείτε, ή να πάρετε κάτω από ένα ντους πάγου. Σχεδόν όλες οι σύγχρονες βρύσες έχουν ενσωματωμένο θερμοστάτη, ωστόσο αυτό το σημείο χρειάζεται να διαπραγματευτεί περαιτέρω με τον πωλητή.

Η βαλβίδα μείωσης - ο λεγόμενος "ρυθμιστής πίεσης" - θα σας βοηθήσει να αλλάξετε ομαλά την πίεση, επιλέγοντας εκείνη που είναι βέλτιστη για εσάς προσωπικά.

Τα μοντέρνα μοντέλα του άνω ντους συχνά έχουν αρκετούς τρόπους πίεσης νερού:

 • σκληρό μασάζ,
 • μαλακό χαλάρωση,
 • ντους με ντους ψιλής βροχής.

Το τελευταίο παρέχει ένα πολύ έντονο κεφάλι, που θυμίζει τις σταγόνες βροχής στη ζούγκλα. Είναι ιδιαίτερα ευχάριστο αν το πότισμα μπορεί να είναι μεγάλο - μπορείτε να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία του νερού, να ενεργοποιήσετε την αγαπημένη σας μουσική και να χαλαρώσετε μετά από μια δύσκολη μέρα.

Μεγάλο ντους

Ιδιαίτερα ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα μοντέλα με λοξά τζετ. Δεν φαίνονται μόνο όμορφα, συνθέτουν ολόκληρες συνθέσεις από το νερό, αλλά παράγουν και πολλές ευχάριστες αισθήσεις.

Ρυθμιζόμενη γωνία ντους, κατά κανόνα, προβλέπει πιο ακριβό μοντέλα. Αυτή η λειτουργία είναι δυνατή μόνο για αρθρωτά ντους - είναι σαφές ότι τα δοχεία ποτίσματος που είναι ενσωματωμένα στην οροφή δεν ρυθμίζονται. Ωστόσο, δεν πρέπει να πληρώνετε υπερβολικά για χάρη του κινητού ποτίσματος, αφού αυτή η λειτουργία δεν είναι τόσο σημαντική. Αλλά αν το χρειάζεστε για κάποιο λόγο, θα πρέπει να ζητήσετε από τον σύμβουλο πωλήσεων να σας βοηθήσει με την επιλογή.

Μοντέλο με λοξό πίδακα

Για μερικές σύγχρονες ψυχές, μπορείτε να βρείτε τη λειτουργία της επισήμανσης αεριωθουμένων. Πρέπει να σημειωθεί ότι η τιμή τέτοιων μοντέλων είναι αρκετά υψηλή, αλλά αυτή η επιλογή μπορεί να χρησιμεύσει ως ένα ευχάριστο επίδομα εάν είστε έτοιμοι να διαθέσετε ένα εντυπωσιακό ποσό για την αγορά ενός ντους.

Ο οπίσθιος φωτισμός μπορεί να είναι μονόχρωμος ή με ομαλή αλλαγή χρωμάτων, ανάλογα με τον τρόπο που επιλέγετε. Είναι ασφαλές να πούμε ότι δεν θα μετανιώσετε την αγορά αυτή - το βράδυ στέκεται κάτω από το «τροπικό ντους» με πολύχρωμα ρεύματα, θα ξεχάσουμε τα πάντα.

Ντους με φως

Φωτισμός των αεριωθουμένων

Ντους με χρωματοθεραπεία, χρωματοθεραπεία

Ίσως, πολλοί θυμήθηκαν τα παλιά μοντέλα του ανώτερου ντους - μη ελκυστικές μεταλλικές κατασκευές καφέ χρώματος, οι οποίες καταστρέφουν έντονα την εμφάνιση του μπάνιου. Ωστόσο, δεν είναι απαραίτητο γι 'αυτό να κάνει διακρίσεις εις βάρος σημερινά μοντέλα - πηγαίνετε στο πλησιέστερο κατάστημα υδραυλικών, ή να δείτε καταλόγους στο διαδίκτυο, και θα εκπλαγείτε ευχάριστα.

Οι σχεδιαστές δεν κάθονται ασταμάτητα, η μόδα δεν στέκεται ακίνητη και αγγίζει ακόμη και τέτοια φαινομενικά ασήμαντα πράγματα όπως ένα ντους. Το ανώτερο ντους σήμερα θα ταιριάζει σε οποιοδήποτε εσωτερικό - ως το πιο εκλεπτυσμένο και απλό. Κατά κανόνα, πρόκειται για ένα μεταλλικό σχέδιο με λεπτομέρειες χρωμίου, μερικές φορές με διαφανή ή ματ πλαστικά στοιχεία διαφόρων χρωμάτων. Ωστόσο, υπάρχουν ακριβή μοντέλα σχεδιασμού με στοιχεία από πέτρα, γυαλί και ακόμη και πολύτιμα μέταλλα. Αποφασίστε μόνοι σας τι είναι σωστό για εσάς.

Συμβουλές για την επιλογή

Κομψή ντουζιέρα

Όμορφο τοπικό ντους

Ανώτερη επιλογή ντους

Κομψή ντουζιέρα

Όμορφο ανώτερο ντους

Άνω ντους-πολυέλαιος

Μερικές συμβουλές για την επιλογή ενός κορυφαίου ντους:

 1. Πάντα να δίνετε προσοχή στη χώρα και στον κατασκευαστή - θα είναι ακόμα καλύτερο αν βρείτε πρώτα ποιοι κατασκευαστές έχουν καλή φήμη.
 2. Ζητήστε από τον υδραυλικό να επιθεωρήσει το μπάνιο σας για να σας δώσει κάποιες συμβουλές για την επιλογή ντους.
 3. Ακούστε τις συστάσεις του πωλητή-σύμβουλο, αλλά μην ξεχνάτε: το καθήκον του - να πουλήσει τα πιο ακριβά αγαθά, αλλά όχι το καλύτερο.
 4. Μην πληρώσετε υπερβολικά για πρόσθετες λειτουργίες, αν δεν το χρειάζεστε - είναι προτιμότερο να επιλέξετε ένα φθηνότερο και πιο πρακτικό ντους.
 5. Μην σκουπίζετε την ποιότητα - επιλέξτε το υλικό που σας ταιριάζει καλύτερα, το σχήμα και το μέγεθος.
 6. Μην επιχειρήσετε να εγκαταστήσετε το ίδιο το ανώτερο ντους, είναι καλύτερο να καλέσετε έναν εξειδικευμένο τεχνικό.
 7. Πριν αγοράσετε, σκεφτείτε προσεκτικά για το αν χρειάζεστε πραγματικά ένα ντους από πάνω - είναι ευκολότερο να μην το αγοράσετε καθόλου από το να το διαλύσετε αργότερα.

Όταν ληφθεί η απόφαση, πηγαίνετε με ασφάλεια στο κατάστημα και επιλέξτε τι είναι σωστό για εσάς!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

46 − 45 =