Διαστάσεις και βάρος των τούβλων – μονό, ενάμισι, διπλό

Όταν παραγγέλνετε υλικά, πρέπει να γνωρίζετε τις παραμέτρους τους. Ακόμη και ένα τόσο γνωστό υλικό, όπως το τούβλο, έχει μεγάλο αριθμό ειδών και ποικιλιών. Τα καλά νέα είναι ότι οι παράμετροί του είναι τυποποιημένες. Το τυποποιημένο μέγεθος του τούβλου, τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά, έχει καθοριστεί. 

Είδη τούβλων οικοδόμησης

Σύμφωνα με το υλικό, το τούβλο είναι κεραμικό (πηλό, κόκκινο) και πυριτικό (λευκό). Με ραντεβού - ιδιωτική (κατασκευή) και φινίρισμα (πρόσοψη). Το ιδιωτικό χρησιμοποιείται για τοποθέτηση τοίχων, υποδηλώνει μεταγενέστερο φινίρισμα, επομένως στις πλευρικές επιφάνειες (ένα κουτάλι) μπορεί να τεμαχιστεί - για να διατηρηθεί ο γύψος καλύτερα.

Είδη τούβλων - συνηθισμένα και ειδικά

Είδη τούβλων - συνηθισμένα και ειδικά

Με τη μέθοδο του σχηματισμού, το τούβλο είναι στερεό και κοίλο (κοίλο). Πλήρης μορφή από ομοιόμορφη σύνθεση. Χρησιμοποιείται όπου η μηχανική αντοχή είναι σημαντική - θεμέλια που φέρουν τοίχους.

Το μέγεθος του τούβλου και τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά καθορίζονται από το GOST 530-2007

Το μέγεθος του τούβλου και τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά καθορίζονται από το GOST 530-2007

Το κοίλωμα έχει ένα ορισμένο ποσοστό κενών, το οποίο μειώνει το βάρος της δομής, βελτιώνει τα χαρακτηριστικά θερμικής αγωγιμότητας. Αλλά η παρουσία κενών μειώνει σημαντικά την απόδοση της ηχομόνωσης - τα κενά λειτουργούν ως αντηχεία. Πρέπει λοιπόν να χρησιμοποιηθούν με σύνεση.

Το μέγεθος των κεραμικών τούβλων

Κεραμικά τούβλα - καμένα παραλληλεπίπεδα διαμορφωμένα από πηλό. Η ποιότητα προσδιορίζεται σε μεγάλο βαθμό από κατάλληλα ηλικιωμένες παραμέτρους πυροδότησης, καθώς και από τη σύνθεση του διαλύματος αργίλου. Το ποιοτικό κεραμικό τούβλο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για οποιαδήποτε εργασία κατασκευής: για το θεμέλιο (στερεό), την ανέγερση εξωτερικών τοίχων και εσωτερικών χωρισμάτων.

Τα τούβλα οικοδόμησης έχουν ορισμένες διαστάσεις, που καθορίζονται από τα πρότυπα. Το πιο συχνά χρησιμοποιούμενο ενιαίο μέγεθος τούβλου είναι 250 * 120 * 65 mm

Τα τούβλα οικοδόμησης έχουν ορισμένες διαστάσεις, που καθορίζονται από τα πρότυπα. Το πιο συχνά χρησιμοποιούμενο ενιαίο μέγεθος τούβλου είναι 250 * 120 * 65 mm

Το κύριο μειονέκτημα αυτού του οικοδομικού υλικού είναι κάποια παραλλαγή στη γεωμετρία. Εξηγείται από τις ιδιαιτερότητες του πηλού - μπορεί να είναι διαφορετικής περιεκτικότητας σε λιπαρές ουσίες, λόγω της οποίας είναι δύσκολο να προβλεφθεί με ακρίβεια πόσο οι διαστάσεις θα μειωθούν κατά την ξήρανση / φρύξη.

Τι να ψάξετε κατά την επιλογή

Όταν επιλέγετε ένα κόκκινο τούβλο, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στο χρώμα του. Εμφανίζει την ποιότητα του πάρτι που φορώ με μια παράμετρο όπως το μέγεθος του τούβλου. Δεν μπορεί να καεί ή να καεί. Η δεύτερη επιλογή σε λειτουργία δεν είναι κακή (φαίνεται πιο σκούρα από το συνηθισμένο) και το ασταθές τούβλο (πιο ελαφρύ και εύθρυπτο) είναι καλύτερο να μην χρησιμοποιείται καθόλου - καταρρέει πολύ γρήγορα.

Ένα άσπρο τούβλο καταστρέφεται γρήγορα

Ένα άσπρο τούβλο καταστρέφεται γρήγορα

Το δεύτερο σημείο που πρέπει να προσέξουμε είναι η απουσία εξωγενών εμποτισμών. Τις περισσότερες φορές υπάρχουν φωτεινά σημεία και διογκωμένος πηλός. Τόσο αυτό όσο και το άλλο οδηγεί σε γρήγορη καταστροφή ενός τούβλου. Έτσι επιλέγουμε μόνο παρτίδες με ομοιόμορφο χρώμα χωρίς πρόσθετα.

Περισσότερα κριτήρια ποιότητας

 • Για τούβλα κτιρίων με πλήρη δομή:
  • Πτυχωμένες και αμβλείς πλευρές και γωνίες σε ποσότητα όχι μεγαλύτερη από 2 τεμάχια, μήκους όχι μεγαλύτερου από 1,5 cm.
  • Η καμπυλότητα των επιφανειών δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερη από 3 mm.
  • Στο κουτάλι, η παρουσία ρωγμής κατά μήκος του πλάτους του τούβλου δεν έχει μήκος μεγαλύτερο από 3 cm.
 • Για κοίλο ιδιωτικό:
  • Δεν υπάρχουν περισσότερες από δύο μάρκες σε γωνίες βάθους 1-1,5 cm, αν δεν φτάσουν στα κενά.
  • Επιτρέπεται να έχει ρωγμή σε όλο το πάχος του κρεβατιού. Και μπορούν να φτάσουν στο πρώτο κενό.
  • Μπορεί να υπάρχει μια ρωγμή στην πλευρά των άκρων και του κουταλιού (στις πλευρικές επιφάνειες).

   Το τούβλο μπορεί να είναι συνηθισμένο ή φινίρισμα

   Το τούβλο μπορεί να είναι συνηθισμένο ή φινίρισμα

   Leave a Reply

   Your email address will not be published. Required fields are marked *

   + 46 = 47