Ελαφρύ σκυρόδεμα σε ιδιωτική κατασκευή

Η εξοικονόμηση ενέργειας γίνεται μια αναγκαιότητα και ένα από τα κύρια στοιχεία των δαπανών στο κλίμα μας είναι η θέρμανση. Από την άποψη αυτή, αναπτύσσονται νέα υλικά που επιτρέπουν την οικοδόμηση θερμών κατοικιών και τη θέρμανση υπαρχόντων. Τα ελαφριά σκυροδέματα γίνονται όλο και πιο δημοφιλή. Πρόκειται για μια ολόκληρη ομάδα υλικών με ένα αρκετά ευρύ φάσμα ιδιοτήτων και χαρακτηριστικών. 

Είδη ελαφρού σκυροδέματος

Η μείωση της μάζας του σκυροδέματος συμβαίνει λόγω του σχηματισμού πόρων και της χρήσης αντί του παραδοσιακού χαλικιού, και μερικές φορές με άμμο, ελαφρά συσσωματώματα. Μερικές φορές οι πόροι σχηματίζονται χρησιμοποιώντας διαφορετικές διαδικασίες. Ανάλογα με τη μέθοδο παραγωγής, το ελαφρύ σκυρόδεμα χωρίζεται σε τρεις ομάδες:

 • Κυψελοειδές ή πορώδες σκυρόδεμα. Λαμβάνεται από ένα μείγμα συνδετικού υλικού, νερού, άμμου (σε μερικές ποιότητες άμμου) και προσθέτων που σχηματίζουν αφρό ή προωθούν την παραγωγή αερίου. Όταν χρησιμοποιείται αφρός, λαμβάνεται αφρώδες σκυρόδεμα, με πρόσθετα που σχηματίζουν αέρια - πορώδες σκυρόδεμα. Εάν το αεριωμένο σκυρόδεμα το μεγαλύτερο μέρος του συνδετικού υλικού είναι ασβέστη, πάρτε πυριτικό αέριο. Η κύρια διαφορά κυτταρικών υλικών είναι η απουσία ενός μεγάλου αδρανούς υλικού.

  Το κυψελοειδές σκυρόδεμα διακρίνεται από λεπτούς πόρους και ομοιογενή δομή

  Το κυψελοειδές σκυρόδεμα διακρίνεται από λεπτούς πόρους και ομοιογενή δομή

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  91 − = 87