Πώς να χτίσετε ένα σπίτι από ένα μπαρ: τεχνολογία + έκθεση φωτογραφίας + βίντεο

Η απόφαση να κατασκευαστεί ένα σπίτι από ένα μπαρ δεν γίνεται δεκτή αμέσως και όχι ξαφνικά. Απλά, αυτή η τεχνολογία με μια απλούστερη συναρμολόγηση τοίχων σας επιτρέπει να αποκτήσετε εξαιρετικά χαρακτηριστικά για τη στέγαση: για την περιοχή της Μόσχας αρκεί μια ράβδος πάχους 195 mm. Με αυτό το πάχος των εξωτερικών τοίχων θα είναι ζεστό, αλλά για να εξοικονομήσετε θερμότητα είναι καλύτερο να το ζεστάνετε (έξω από 10 mm ορυκτοβάμβακα) και να κάνετε την πρόσοψη να ανακτηθεί. Στη συνέχεια, θα υπάρξει εξοικονόμηση για θέρμανση.

Η πλαστικότητα στην επεξεργασία είναι ένα από τα πλεονεκτήματα του ξύλου

Η πλαστικότητα στην επεξεργασία είναι ένα από τα πλεονεκτήματα του ξύλου

Ποιο ξύλο θα επιλέξει

Για την κατασκευή σπιτιών χρησιμοποιείται συνήθως ξύλο κωνοφόρων ειδών. Υπάρχουν πολλοί λόγοι. Πρώτον, η αυξημένη περιεκτικότητα σε ρητίνες, τα οποία είναι φυσικά συντηρητικά και αντισηπτικά. Λόγω της παρουσίας τους, το ξύλο για μεγάλο χρονικό διάστημα καταρρέει. Δεύτερον, μια προσιτή τιμή. Μπορείτε, βεβαίως, να χτίσετε ένα σπίτι από οξιές οξιάς ή βελανιδιάς, αλλά η τιμή θα είναι απλώς ουρανοξύστη. Τρίτον, το ξύλο είναι μαλακό, εύκολο στη διαδικασία.

Από όλα τα κωνοφόρα είδη, συνήθως ένα σπίτι από ξύλο πεύκου. Με καλά χαρακτηριστικά, είναι σχετικά φθηνή. Σπίτια από λυγαράκι και κέδρο σπάνια τίθενται: πολύ ακριβό. Από ερυθρελάτης είναι ακόμη πιο σπάνιο, αλλά για έναν άλλο λόγο: είναι ο ταχύτερος από όλα καταστράφηκε, και ακόμη και δύσκολο να επεξεργαστεί. Έτσι, όσον αφορά τα είδη ξύλου, στην πραγματικότητα δεν υπάρχει επιλογή. Το 95% είναι πεύκο. Αλλά με το είδος της ξυλείας που πρέπει να καταλάβετε.

Με τη μέθοδο επεξεργασίας, η δοκός μπορεί να είναι:

 • Κοινή ή συμπαγής, μη ξυλωμένη ξυλεία. Κόβεται από ένα στερεό κούτσουρο, η διατομή είναι τετράπλευρο (τετράγωνο ή ορθογώνιο).
 • Προφίλ μπαρ. Ο ίδιος, επίσης, πριονίζεται από ολόκληρους κορμούς, αλλά μετά την επεξεργασία: κόπτες σχήματος καρφιά και αυλακώσεις - προφίλ μέσω των οποίων ένα πλαίσιο ενώνεται με το άλλο. Επίσης επεξεργασμένες και πλευρικές επιφάνειες. Από το μηχάνημα βγαίνουν ήδη αλαζονικά. Τμήμα - πολύπλοκο σχήμα. Τα πλευρικά πρόσωπα μπορεί να είναι ομοιόμορφα, στρογγυλεμένα, σγουράκια - με αγκάθια, το σχήμα του "κλειδώματος" - πολυάριθμες γενειάδες και εγκοπές.
 • Κολλημένες δοκοί. Εξωτερικά παρόμοια με προφίλ, αλλά συναρμολογημένη (κολλημένη) από διάφορες σανίδες.

Θα αναλύσουμε τα χαρακτηριστικά κάθε είδους ξύλου, σε σχέση με την κατασκευή του σπιτιού.

Σπίτι κατασκευασμένο από συνηθισμένες δοκούς

Αν πριν είχαν πει ότι αποφάσισαν να χτίσουν ένα σπίτι από ένα μπαρ, κατάλαβαν καθαρά το συνηθισμένο ορθογώνιο μπαρ. Ο άλλος απλά δεν υπήρχε ή ήταν υπερβολικά ακριβός: ήρθε από το εξωτερικό. Το συνηθισμένο μπαρ - το πιο προσιτό για την τιμή, εάν παίρνετε το κόστος ανά κυβικό μέτρο. Όμως, ως αποτέλεσμα όλων των απαιτούμενων μέτρων, το κόστος κατασκευής μπορεί να είναι υψηλότερο από αυτό του προφίλ. Είναι όλα σχετικά με τα χαρακτηριστικά του υλικού. Αυτά οδηγούν σε σημαντικό πρόσθετο κόστος ακόμη και στο στάδιο της κατασκευής: κατά την κατασκευή ενός σπιτιού από παγωμένες δοκούς που απαραιτήτως χρησιμοποιούν έναν θερμαντήρα περιπέτειας. Η γεωμετρία του δεν είναι ιδανική, και αν δεν το κάνετε, η διόγκωση μέσα από τις ρωγμές μεταξύ των στεφανών θα είναι τόσο ισχυρή. Το δεύτερο χαρακτηριστικό - η επιφάνεια των τοίχων είναι άνιση και χωρίς φινίρισμα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό δεν μπορεί να κάνει.

Αυτό μοιάζει με ένα συνηθισμένο μπαρ

Αυτό μοιάζει με ένα συνηθισμένο μπαρ

Εκτός από την τοποθέτηση του στρώματος μεταξύ των στρώσεων, το πλαίσιο καταγραφής είναι συσφιγμένο, με περαιτέρω σφράγιση των ραφών. Konopatka δεν χρειάζεται ένα, αλλά τουλάχιστον - δύο, μερικές φορές - περισσότερο. Και όλα επειδή είναι κατασκευασμένα από ξύλο φυσικής υγρασίας. Στην πράξη αυτό έχει τις ακόλουθες συνέπειες:

 • Ένα διπλωμένο σπίτι πρέπει να υπερασπιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να τελειώσει. Ο επιθυμητός χρόνος παραμονής είναι περίπου δύο χρόνια. Και το πρώτο έτος η στέγη δεν είναι τοποθετημένη ή όρθια σύστημα δοκών, καλύπτεται με μεμβράνη και αφήνεται σε αυτή τη μορφή. Κατά το δεύτερο έτος, το υλικό στέγης εξαπλώνεται. Κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου, το ξύλο θα στεγνώσει, οι τοίχοι θα "καθίσουν" και μπορείτε να ξεκινήσετε την τελική εργασία.
 • Κατά την ξήρανση, η ράβδος φυσικής υγρασίας ρωγμάει έντονα. Μερικές φορές σχηματίζονται πολύ βαθιές και μεγάλες ρωγμές, οι οποίες στη συνέχεια πρέπει να συσσωρευτούν. Στη χειρότερη περίπτωση, μπορεί να εμφανιστεί εγκάρσια τομή. Υπάρχει επίσης ένα άλλο πρόβλημα: η μπάρα μπορεί να "οδηγήσει": ξεβιδώστε προς κάποια κατεύθυνση. Όλες αυτές οι διαδικασίες είναι φυσικές για το ξύλο, αλλά πρέπει να τηρούνται υπόψη.

  Οι ρωγμές μπορεί να είναι βαθιά

  Οι ρωγμές μπορεί να είναι βαθιά

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  2 + 4 =