Τι είναι MDF, τι είναι διαφορετικό από το EAF, όπου χρησιμοποιείται

Με την ανάπτυξη τεχνολογιών, όλο και περισσότερα υλικά κατασκευής και φινιρίσματος εμφανίζονται στην αγορά. Στα τέλη του περασμένου αιώνα, είχαμε MDF. Υπάρχουν σανίδες MDF που χρησιμοποιούνται στις εργασίες κατασκευής, υπάρχουν φινιρίσματα με τα οποία μπορείτε να κόψετε τοίχους / οροφές ή να φτιάξετε έπιπλα. 

Τι είναι το MDF και η μέθοδος κατασκευής του

MDF στην αγορά μας εμφανίστηκε τα τελευταία χρόνια του περασμένου αιώνα, και εφευρέθηκε στις ΗΠΑ στα τέλη της δεκαετίας του 60 του 20ού αιώνα. Για να καταλάβετε τι MDF είναι, αν μεταφράσετε το όνομα της στην αγγλική γλώσσα - MDF - Ινοσανίδες μεσαίας πυκνότητας. Στη ρωσική μεταφράζεται ως "ινοσανίδα μέσης πυκνότητας". Δηλαδή, το ρωσικό όνομα σχηματίστηκε με τη βοήθεια της μεταγραφής - αντί των λατινικών επιστολών έβαλε παρόμοια ρωσικά. Το συνηθισμένο, για τη γλώσσα μας, φαινόμενο. 

MDF - ινοσανίδες μέσης πυκνότητας

MDF - ινοσανίδες μέσης πυκνότητας

Διαδικασία κατασκευής

MDF είναι κατασκευασμένο από ξύλο, έδαφος στην κατάσταση των πολύ λεπτών τσιπ, πρακτικά - με την κατάσταση των ινών. Χρησιμοποιούνται κυρίως απορρίμματα ξύλου, έτσι ώστε η απελευθέρωση αυτού του υλικού βλάπτει το δάσος δεν προκαλεί.

Το ξύλο εδάφους καθαρίζεται από άμμο και άλλες ξένες ακαθαρσίες, πλένονται, ξηραίνονται. Η προετοιμασμένη μάζα θερμαίνεται, σχηματίζεται από αυτήν μια ταινία του απαιτούμενου πλάτους και στη συνέχεια συμπιέζεται. Υπό πίεση από τις θερμαινόμενες ίνες ξύλου, απελευθερώνεται φυσικό συνδετικό υλικό, λιγνίνη. Αυτός είναι ο δεσμευτής σε αυτό το υλικό. Η τελική μορφή των προϊόντων προδίδεται στον τελικό Τύπο, ο οποίος συμπιέζει τον αέρα που παραμένει από τη μάζα, σχηματίζοντας μια ομοιογενή δομή από MDF.

Πριν από την τύχη από τη μάζα, σχηματίστε την πλάκα

Πριν από την τύχη από τη μάζα, σχηματίστε την πλάκα

Μετά την συμπύκνωση, το ψυχρό υλικό τροφοδοτείται στην άλεση, όπου τα ελαττώματα αφαιρούνται από το MDF στην επιφάνεια και το υλικό φέρεται στο απαιτούμενο πάχος.

Οχι όλα τα είδη ξύλου παράγουν αρκετό συνδετικό υλικό. Στη συνέχεια, προσθέστε μια παρόμοια, προηγουμένως απομονωμένη, λιγνίνη ή άλλο φυσικό συνδετικό υλικό. Από όλα τα υλικά πάνελ MDF με βάση το ξύλο θεωρείται το ασφαλέστερο, ως συνδετικό υλικό - φυσικό και φορμαλδεΰδης εκπομπών συγκρίσιμη με εκείνη του ξύλου (κατηγορία εκπομπής της F1, που έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει για την κατασκευή των επίπλων για τα παιδιά και τα νοσηλευτικά ιδρύματα).

Στην παραγωγή πλακών από ξύλινες ίνες μπορεί να προστεθούν ειδικές ιδιότητες. Γενικά, η αντοχή στην υγρασία του προσθέτου αυξάνει την αντοχή στην υγρασία και μειώνει την ευφλεκτότητα.

Εμφάνιση και μορφή απελευθέρωσης

Στην "καθαρή" μορφή το υλικό έχει ένα γκριζωπό καφέ χρώμα, μια ομοιογενή πυκνή μάζα στο πηνίο. Η ακριβής σκιά εξαρτάται από τον τύπο του ξύλου εδάφους και το ποσό του φλοιού. Σε αυτή τη μορφή, το υλικό χρησιμοποιείται ως κατασκευή φύλλων - για την κατασκευή ελαφρών φραγμών, ισοπέδωση των τοίχων.

Η επιφάνεια του MDF μπορεί να "εξευγενιστεί". Μπορεί να βαφτεί, να πλαστικοποιηθεί με ταινία PVC, επικολλημένο με καπλαμά ή πλαστικό. Αυτό δίνει έναν αρκετά μεγάλο αριθμό επιλογών σχεδιασμού, που χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία επίπλων, στην παραγωγή υλικών φινιρίσματος.

Όχι μόνο μπορεί να χυθεί από τη μάζα

Όχι μόνο μπορεί να χυθεί από τη μάζα

Η τεχνολογία παραγωγής σας επιτρέπει να διαμορφώνετε προϊόντα διαφόρων μορφών, πάχους, μεγέθους. Κατά τη συμπίεση τελειώματος είναι δυνατόν να σχηματιστεί μια συγκεκριμένη ανακούφιση που χρησιμοποιείται στην παραγωγή επίπλων, θυρών. Επίσης από MDF κάνει υλικά φινιρίσματος - πλάκες, πάνελ. Κάνετε από αυτό πλαστικά πλακίδια, πλατφόρμες, ένα άλλο καλούπι. Όλα αυτά τα υλικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για εσωτερική διακόσμηση χώρων.

Η δομή του MDF είναι λεπτόκοκκα, σχηματίζεται σκόνη κατά την άλεση, πράγμα που καθιστά δυνατή την παραγωγή σκαλισμένων αντικειμένων. Χρησιμοποιείται στην κατασκευή σκαλισμένων διακοσμητικών στοιχείων - πάνελ, οθόνες για θερμαντικά σώματα, διακοσμητικά πλέγματα, διακοσμητικές επιφάνειες επίπλων.

MDF ή μοριοσανίδες - ποιο είναι το καλύτερο;

Έχοντας εμφανιστεί στην αγορά, η MDF δημιούργησε έναν διαγωνισμό για ινοσανίδες. Αυτό διευκολύνεται από τις ιδιότητές του:

 • σε ίσο πάχος Το MDF είναι διπλάσιο από το μοριοσανίδα.
 • Η μάζα είναι πολύ πλαστική και επιτρέπει τη δημιουργία ανάγλυφων οποιωνδήποτε πολυπλοκότητας.
 • ευκολότερο χειρισμό.

  Ακόμα και στην εμφάνιση είναι σαφές ότι είναι καλύτερο - μοριοσανίδες ή MDF

  Ακόμα και στην εμφάνιση είναι σαφές ότι είναι καλύτερο - μοριοσανίδες ή MDF

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  − 3 = 1