Stretch οροφή στο μπάνιο – συμβουλές εμπειρογνώμονα

Stretch οροφή στο μπάνιο - συμβουλές εμπειρογνώμονα

Η χρήση της οροφής στο μπάνιο είναι μια πολύ καλή λύση. Η χρωματική κλίμακα και ένα ευρύ φάσμα υφής φιλμ σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε ένα πραγματικό έργο τέχνης στο μπάνιο σας.

Χαρακτηριστικά επιλογής

Ανάλογα με τις οικονομικές σας δυνατότητες στην αγορά κατασκευών, υπάρχουν διάφοροι κατασκευαστές τεντωμένων οροφών. Αυτές περιλαμβάνουν τις εταιρείες της Κίνας, της Γερμανίας, της Γαλλίας, του Βελγίου και ακόμη και της Ρωσίας. Τα πιο ποιοτικά είναι οι γερμανικές και γαλλικές οροφές. Επιπλέον, η ποιότητα των βελγικών ταινιών. Και τα φθηνότερα είναι τα ανώτατα όρια της κινεζικής παραγωγής.

Stretch οροφή στο μπάνιο

Πριν επιλέξετε έναν κατασκευαστή τεντωμένων οροφών, θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι Η ταινία της γαλλικής και γερμανικής παραγωγής έχει πλάτος που δεν υπερβαίνει τα δύο μέτρα. Επομένως, εάν το μπάνιο σας είναι μεγάλο, τότε η ταινία πρέπει να ραμμένο. Stretch οροφές άλλων κατασκευαστών έχουν πλάτος φιλμ μέχρι 4 μέτρα. Πιστεύουμε ότι αυτός είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για την επιλογή ενός ανώτατου ορίου.

Συγκολλημένη ραφή στην οροφή τεντώματος

Το επόμενο κριτήριο είναι η παλέτα χρωμάτων των ταινιών. Είναι πολύ σημαντικό ο τόνος της οροφής να εναρμονίζεται με ολόκληρο το δωμάτιο, συμπληρώνοντας το σχέδιο του μπάνιου.

Τα βασικά κριτήρια επιλογής χρωμάτων:

 • Η επιλογή της σκιάς στον τόνο του κεραμικού πλακιδίου. Πολλοί αγοραστές τηρούν αυτό το κριτήριο. Αυτή η λύση είναι στάνταρ και φαίνεται ωραία, αλλά το δωμάτιο γίνεται συνηθισμένο. Και θέλετε το μπάνιο να φαίνεται πρωτότυπο.
 • Η επιλογή του χρώματος κάτω από τον τόνο της ζωφόρου. Εάν η ζωφόρος έχει την ίδια σκιά με το κεραμίδι, αλλά και το ανώτατο όριο επιλέγεται με το ίδιο χρώμα, τότε όλα θα συγχωνευθούν σε μία μάζα. Μια επιτυχημένη λύση θα είναι ο συνδυασμός μιας οροφής με μια ζωφόρο και ενός κεραμιδιού από ένα κεραμίδι, τότε θα πρέπει να εμφανίζεται με διαφορετικό χρώμα.
 • Επιλογή χρωμάτων για το χρώμα των ειδών υγιεινής και των επίπλων. Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι ουσιαστικά ο εξοπλισμός υγιεινής έχει λευκό χρώμα, οπότε δεν συνιστάται η χρήση λευκού φιλμ. Σύμφωνα με αυτόν τον κανόνα, μπορείτε να επιλέξετε το φιλμ οροφής εάν τα κεραμικά κεραμίδια και τα προϊόντα υγιεινής ή επίπλων παρουσιάζονται σε διαφορετικές χρωματικές αποχρώσεις.
 • Η επιλογή των χρωμάτων, ανάλογα με τον τόνο των διακοσμητικών στοιχείων. Εάν στη διακόσμηση του μπάνιου χρησιμοποιήσατε μια οριζόντια ή κάθετη λωρίδα με αντίθεση χρώματος, τότε η οροφή μπορεί να επιλεγεί σε τόνο με αυτήν την ταινία. Αυτό το δωμάτιο θα είναι μοντέρνο και πρωτότυπο.
 • Η επιλογή του χρώματος εξαρτάται από το χρώμα του δαπέδου. Για να επεκτείνετε οπτικά το δωμάτιο του μπάνιου, η οροφή και το πάτωμα πρέπει να παρουσιάζονται σε αντίθετα χρώματα. Αυτή η τεχνική χρησιμοποιείται συχνά από επαγγελματίες σχεδιαστές, για να αυξήσετε το μικρό ή το μικρό μπάνιο.

Οροφή στον τόνο των κεραμικών πλακιδίων

Τεντωμένη οροφή στον τόνο της ζωφόρου

Οροφή στο χρώμα των επίπλων στο μπάνιο

Οροφή στο χρώμα του ντεκόρ

Οροφή στο χρώμα του δαπέδου

Απαιτήσεις και οφέλη ποιότητας

Η χρήση μιας τεντωμένης οροφής στο μπάνιο κερδίζει δημοτικότητα, επειδή είναι ιδανική για αυτό το δωμάτιο και δεν έχει καθόλου ατέλειες. Είναι ότι μπορείτε να σημειώσετε μόνο ένα μείον, το οποίο είναι ότι τα αιχμηρά και τα τεμαχισμένα αντικείμενα μπορούν να τα βλάψουν.

Stretch οροφή έχει πολλά πλεονεκτήματα που σας επιτρέπουν να το χρησιμοποιήσετε στο μπάνιο.

Αυτά περιλαμβάνουν:

 • δεν φοβάται το νερό και την υψηλή υγρασία. Αυτό το συν είναι το κύριο πράγμα στην επιλογή αυτού του τύπου οροφής. Η ταινία ενός τεντωμένου οροφή όχι μόνο δεν αλλάζει τις ιδιότητες στην αυξημένη υγρασία, αλλά μπορεί επίσης να σώσει μια προϋπόθεση από τις πλημμύρες από πάνω. Stretch οροφή είναι σε θέση να αντέξει έναν πολύ μεγάλο όγκο νερού με βάση το γεγονός ότι ένα τετραγωνικό μέτρο μπορεί να χωρέσει μέχρι εκατό λίτρα νερού. Αν ξαφνικά θα υπάρξει πλημμύρα του μπάνιου από πάνω, τότε όλο το νερό θα κρατήσει την ταινία και θα μετατραπεί σε μια φούσκα. Στη συνέχεια, πρέπει να το τρυπήσετε για να αποστραγγίσετε το νερό και η ταινία θα είναι στη θέση του.
 • μεγάλη διάρκεια ζωής. Εάν η τοποθέτηση της οροφής είναι σωστή, τότε ακόμη και μια κινεζική οροφή μπορεί να διαρκέσει 15 χρόνια. Με τα χρόνια, η οροφή σας θα φαίνεται τέλεια, θα ξεχάσετε τη δυνατότητα να ρίξετε γύψο ή ότι το χρώμα μπορεί να σπάσει?
 • μεγάλες ευκαιρίες από αισθητική άποψη. Μια ποικιλία ταινιών σας επιτρέπει να διακοσμήσετε οποιοδήποτε σχέδιο του μπάνιου. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια γυαλιστερή ή ματ οροφή, μονόχρωμη ή να χρησιμοποιήσετε διάφορα χρώματα. Επίσης πολύ δημοφιλές είναι το ανώτατο όριο με ένα μοτίβο, το οποίο εφαρμόζεται με την εκτύπωση φωτογραφιών. Αυτό το μοτίβο θα είναι το επίκεντρο του μπάνιου και θα ταιριάζει απόλυτα σε οποιοδήποτε στυλ. Εάν ο χώρος του μπάνιου είναι αρκετά μεγάλος, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια οροφή σε διάφορα επίπεδα.
 • δεν απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή. Για τις τεντωμένες οροφές χαρακτηριστικό είναι η παρουσία αντιστατικών ιδιοτήτων, έτσι ώστε να μην αφήνουν σκόνη ή βρωμιά. Και για να κάνετε καθαρισμό, είναι αρκετό συνηθισμένο υγρό σφουγγάρι ή μαλακό κουρέλι.
 • Η εγκατάσταση της οροφής είναι αρκετά απλή. Εάν διαθέτετε όλα τα απαραίτητα εργαλεία για την εγκατάστασή του, τότε μπορείτε να το εγκαταστήσετε χωρίς να εμπλέξετε επαγγελματίες.
 • Πριν εγκαταστήσετε το τέντωμα οροφής, δεν χρειάζεται να ισιώσετε την επιφάνεια. Το μόνο που χρειάζεται πριν την εγκατάσταση της ταινίας είναι η κατασκευή του πλαισίου.

Stretch οροφή σε ροζ χρώμα

Πολύχρωμη οροφή στο μπάνιο

Φροντίδα της οροφής τέντωμα

Πλαίσιο πολλαπλών επιπέδων κάτω από την ψευδοροφή

Υλικά κατασκευής

Για την παραγωγή τεντωμένων οροφών, χρησιμοποιείται πολύ ισχυρή μεμβράνη PVC, η οποία τεντώνεται πάνω από το πλαίσιο στερέωσης. Η μεμβράνη PVC έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα κατά τη χρήση.

Τα κύρια πλεονεκτήματα του υλικού PVC:

 • Η ικανότητα να αντέχει τα βαριά φορτία, χωρίς να αλλάζει τις ιδιότητές του. Η διαρροή νερού από τους γείτονες από την κορυφή δεν θα χαλάσει την επισκευή σας. Μπορείτε να καθαρίσετε μόνοι σας το νερό, μετά από το οποίο η οροφή θα επιστρέψει στην αρχική του εμφάνιση. Και μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα που ανέθεσε την οροφή σας και οι εργαζόμενοι θα εξαλείψουν γρήγορα όλες τις συνέπειες της πλημμύρας.
 • Το PVC έχει μια τεράστια ποικιλία χρωμάτων υφής και χρωμάτων. Έτσι, η οροφή τεντώματος αποδίδει τέλεια και ομορφύνει κάθε εσωτερικό σχεδιασμό του μπάνιου. Όλα εξαρτώνται από το γούστο και την επιλογή σας. Το ανώτατο όριο μπορεί να είναι ματ ή γυαλιστερό, διάτρητο, καθρέφτη, ανάγλυφο, μετάξι, δέρμα, μάρμαρο, μιμούνται ξύλο ή γύψο και πολλά άλλα υλικά.
Νερό από πάνω στην οροφή τεντώματος

Αναστολή της οροφής

Μείον του υλικού από PVC:

 • Το ανώτατο όριο του PVC δεν είναι εγκατεστημένο σε μη θερμαινόμενους χώρους, επειδή σε θερμοκρασία μικρότερη από πέντε βαθμούς χάνει τις ιδιότητες και τις ρωγμές του.
 • Το μικρό πλάτος του καμβά συμβάλλει στο γεγονός ότι για τα μεγάλα λουτρά το υλικό είναι κολλημένο μαζί, ως αποτέλεσμα, οι ραφές μπορούν να είναι ορατές. Είναι σχεδόν αόρατα. Εάν χρησιμοποιείτε μια ταινία σατέν, τότε οι ραφές, γενικά, δεν είναι ορατές.
Σατέν τέντωμα οροφή στο μπάνιο

Μεγάλη δημοτικότητα των οροφών χωρίς ραφή. Είναι κατασκευασμένα από πολυεστέρα, ο οποίος είναι επιπροσθέτως εμποτισμένος με πολυουρεθάνη. Το υλικό τραβιέται επίσης στο πλαίσιο. Ομοιόμορφη οροφή τέντωμα είναι πολύ παρόμοια με βαμμένα.

Οροφή χωρίς ραφή

Πλεονεκτήματα των οροφών χωρίς ραφή:

 • Η οροφή χωρίς ραφές χρησιμοποιείται σε μη θερμαινόμενα δωμάτια, δεδομένου ότι μπορεί να αντέξει θερμοκρασίες μέχρι και μείον σαράντα βαθμούς. Το ανώτατο όριο είναι πολύ δημοφιλές σε λότζες και μπαλκόνια, ή σε εξοχικές κατοικίες, όπου κανείς δεν ζει το χειμώνα, και επομένως το δωμάτιο δεν θερμαίνεται.
 • Το πλάτος του καμβά είναι μέχρι τρία μέτρα, και αυτό το μήκος είναι σχεδόν πάντα αρκετό για το ανώτατο όριο του μπάνιου, έτσι ώστε να μπορείτε να ξεχάσετε τις ραφές.
 • Κατά την εγκατάσταση μιας ομαλής οροφής, δεν χρησιμοποιείται ένα πιστόλι θερμότητας. Τοποθετείται με κρύο τρόπο σε μια προεγκατεστημένη μπαγκέτα οροφής.
Εγκατάσταση οριζόντιας οροφής

Μειονεκτήματα των οριζόντιων τεντωμένων οροφών:

 • Μια μικρή ποικιλία από παλέτα χρωμάτων και υφές. Βασικά αυτά τα ανώτατα όρια μπορούν να είναι σε λευκό, μπεζ, μαύρο, ανοιχτό πράσινο ή γκρι.
 • Μετά την πλημμύρα, η οροφή χωρίς ραφή απαιτεί πλήρη αντικατάσταση. Εάν η διαρροή είναι μικρή και ο χρόνος της εξαλείφεται, τότε υπάρχει μια πιθανότητα ότι αυτό δεν θα επηρεάσει τις ιδιότητες της ταινίας. Αλλά δεν θα επιζήσει μια μεγάλη πλημμύρα σε μια τεράστια περιοχή.

 • Μόνο ο στεγνός καθαρισμός είναι αποδεκτός. Θα πρέπει να λησμονούμε τη χρήση υγρών κουρευτών.

Εγκατάσταση - ακολουθία συναρμολόγησης

Είναι αρκετά δύσκολο να κατασκευάσετε τον εαυτό σας μια οροφή τάσης, είναι σχεδόν αδύνατο, μόνο λόγω της χρήσης ειδικού εξοπλισμού κατά την εγκατάσταση. Η τεχνική επεξεργασίας είναι αρκετά απλή, αλλά αξίζει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στα εργαλεία για την εκτέλεση αυτών των έργων. Όλοι δεν μπορούν να καυχηθούν για τη διαθεσιμότητα εργαλείων όπως ένα πιστόλι αερίου ή ένα puncher. Χρειάζεται ακόμα ένα κατσαβίδι, ένα βουλγάρικο, ένα τρυπάνι και ειδικές σπάτουλες. Έτσι είναι καλύτερο να παραχωρήσετε την τοποθέτηση τάσεων εντάσεως στους επαγγελματίες.

Η σειρά τοποθέτησης μιας οροφής τάσης έχει διάφορα στάδια:

Πρώτα πρέπει να εγκαταστήσετε το προφίλ. Η τοποθέτησή του γίνεται μόνο στο επίπεδο του ορίζοντα. Αξίζει να λάβουμε μερικά σημαντικά σημεία:

 • Η στερέωση του προφίλ στον τοίχο πρέπει να πραγματοποιείται κάθε 10-15 cm.
 • στις γωνίες, το προφίλ μπορεί μόνο να κοπεί και να λυγίσει, δεν χρειάζεται να γίνει πλήρης κοπή.
 • Για τη στερέωση των αρμών των προφίλ χρησιμοποιείται μια ειδική μεταλλική ταινία.
 • Όλες οι αρθρώσεις του προφίλ που έχουν αποκοπεί, θα πρέπει να καθαρίζονται καλά, καθώς και να αφαιρούνται τα γουργούρια.
Τοποθέτηση του προφίλ

Αν θέλετε να δημιουργήσετε φωτισμό στην οροφή του μπάνιου, τότε θα πρέπει να τοποθετήσετε σελιδοδείκτη για τα απαραίτητα εξαρτήματα και την προ-διεξαγωγή ηλεκτρικής καλωδίωσης.

 • Για την τοποθέτηση προβολέων, χρησιμοποιείται ένας ειδικός πλαστικός δακτύλιος, ο οποίος είναι στερεωμένος στην οροφή με πλάκες. Τα φωτιστικά πρέπει να βρίσκονται στο χώρο της οροφής.
 • Τώρα μπορείτε να τεντώσετε το ανώτατο όριο. Κατ 'αρχάς, αναρτάται από τις γωνίες, και στη συνέχεια ακολουθεί το πιστόλι αερίου για να θερμάνει τον αέρα στο δωμάτιο.
 • Αφού μαλακώσει το φιλμ, θα πρέπει να προσαρτηθεί γύρω από την περίμετρο του προφίλ. Για να γεμίσετε όλες τις γωνίες και τη μέση όλων των πλευρών, χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα. Εάν υπάρχει μη κατευθυντική ταινία, τότε πρέπει να χωριστεί στο μισό και να ξαναγεμιστεί στο προφίλ. Με τον τρόπο αυτό πιέζεται η οροφή τεντώματος στο προφίλ.
Ηλεκτρική εγκατάσταση κάτω από την οροφή τάσης

Θέρμανση της οροφής με όπλο

Εγκατάσταση της οροφής κατά μήκος της περιμέτρου

Το τελευταίο στάδιο εγκατάστασης ενός τεντωμένου οροφής είναι η εγκατάσταση μπαγκέτας κατά μήκος της περιμέτρου του προφίλ. Όλα συμβαίνουν απλά και γρήγορα. Πατώντας την μπαγκέτα στο προφίλ, επικαλύπτεται η οροφή με όλους τους τοίχους.

Πώς να αποφύγετε σφάλματα κατά την εγκατάσταση;

Υπάρχουν πολλά σημεία που θα πρέπει να δοθεί προσοχή για να αποφευχθούν λάθη κατά την εγκατάσταση της οροφής τέντωμα. Πρώτα απ 'όλα, θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με την καλωδίωση, επειδή το μπάνιο έχει πολλές ηλεκτρικές συσκευές. Η καλωδίωση βρίσκεται πάντα πίσω από τα κεραμικά πλακίδια. Επομένως, κατά την εγκατάσταση του προφίλ, πρέπει να είστε προσεκτικοί ώστε να μην αγγίζετε την καλωδίωση.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στον φωτισμό. Οι λαμπτήρες θα πρέπει να τοποθετούνται ομοιόμορφα, στη συνέχεια δεν θα υπάρχουν γκρίζες κηλίδες στην οροφή.

Λαμπτήρες στο σχεδιασμό της οροφής

Φροντίδα

Stretch οροφή δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Η ταινία του δεν συλλέγει σκόνη, δεν έχει παραμείνει συμπύκνωση πάνω του. Εάν υπάρχει κάπου βρώμικο σημείο, τότε είναι εύκολο να το αφαιρέσετε με ένα συνηθισμένο μαλακό πανί. Μπορεί να είναι ξηρό ή ελαφρώς ενυδατωμένο με νερό.

Κατά τον καθαρισμό της οροφής, δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε λειαντικά καθαριστικά και απαγορεύεται η χρήση μάλλινων ή κοπτικών αντικειμένων. Μπορούν όλοι να βλάψουν το κάλυμμα της οροφής τεντώματος, να δημιουργήσουν γρατζουνιές.

Συμβουλές σχεδιαστή - λύσεις χρώματος, τάσεις μόδας

Χρησιμοποιώντας ένα τέντωμα οροφής στο μπάνιο θα σας επιτρέψει να ενσωματώσετε οποιαδήποτε φαντασία. Μια πολύ πρωτότυπη λύση είναι η χρήση δομής εντάσεως πολλαπλών επιπέδων, σε κάθε επίπεδο της οποίας είναι δυνατόν να εγκατασταθεί ένας αριθμός εξαρτημάτων. Ένα τέτοιο ανώτατο όριο θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε φωτεινό φωτισμό στο μπάνιο.

Πολυστρωματική οροφή

Υπάρχουν πολλές σχεδιαστικές λύσεις για τη διακόσμηση της οροφής στο μπάνιο. Για παράδειγμα, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα αστρικό ουρανό, για την οποία χρησιμοποιείται ένας ειδικός συνδυασμός εξαρτημάτων.

Οροφή

Επίσης, για το σχεδιασμό τεντωμένων οροφών, μπορείτε να εφαρμόσετε εκτύπωση φωτογραφιών. Οποιαδήποτε σχεδίαση θα αποτελέσει το επίκεντρο του μπάνιου.

Εκτύπωση φωτογραφιών σε τεντωμένες οροφές στο μπάνιο

Για να επιλέξετε σωστά το χρώμα για μια οροφή τέντωμα, θα πρέπει να λάβετε υπόψη το γεγονός ότι Για μικρά μπάνια δεν συνιστάται η χρήση θερμών τόνων όπως κόκκινο, κίτρινο ή πορτοκαλί. Αυτά τα χρώματα μειώνουν οπτικά το ύψος του δωματίου. Αλλά κρύες αποχρώσεις, όπως μπλε, μοβ ή μπλε, θα βοηθήσουν στην επέκταση του δωματίου, και το ανώτατο όριο του δωματίου θα φανεί υψηλότερο από ό, τι είναι πραγματικά.

Για να δημιουργήσετε την αρμονία στο μπάνιο, πρέπει να επαναλάβετε τα φωτεινά χρώματα της οροφής σε διάφορα στοιχεία του δωματίου. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν τόνο για την οροφή και το πάτωμα ή να τονίσετε τη σκιά του τεντωμένου οροφής με την επιλογή κουρτίνων σε τόνο.

Η τελευταία τάση της μόδας είναι η εγκατάσταση αντανακλαστικών οροφών. Αυτή η επιλογή είναι ιδανική για μικρούς χώρους, καθώς η γυαλιστερή επιφάνεια μεγεθύνει οπτικά το δωμάτιο, καθιστώντας την ελαφρύτερη.

Για ένα κλασσικό στυλ, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε μια οροφή με ματ τέντωμα. Σε αυτό το είδος, πολλοί λαμπτήρες είναι τέλειοι, ώστε να μπορείτε να βασίζεστε εξ ολοκλήρου στη γεύση σας.

Ματ οροφή τέντωμα

Καθρέφτες τεντωμάτων για το μπάνιο

Μωβ οροφή τέντωμα στο μπάνιο

Επιλογές φωτισμού

Εάν οι τρύπες στην ψευδοροφή έχουν τοποθετηθεί σωστά, η εγκατάσταση των εξαρτημάτων δεν θα απαιτήσει πολύ χρόνο και προσπάθεια. Για να αποφευχθεί η απόκλιση της λεπίδας κατά την κοπή των οπών για φωτισμό, είναι απαραίτητο να κολλήσετε ένα πλαστικό δακτύλιο κάτω από το ένθετο. Κατόπιν κόβεται η μέση του δακτυλίου και τοποθετείται ένας προβολέας στην τρύπα.

Τοποθετήστε τα φωτιστικά μέσα στην ψευδοροφή

Για το μπάνιο από την άποψη της ποιότητας και της αισθητικής, η καλύτερη επιλογή για το φινίρισμα της οροφής θα είναι η χρήση ενός σχεδίου οροφής τέντωμα. Θα σας εξυπηρετήσει πολύ και θα δημιουργήσει μια ζεστή ατμόσφαιρα του μπάνιου.

Φωτισμός στο μπάνιο

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + 6 =