Πώς να κάνετε ένα δωμάτιο για ένα νεογέννητο

Περιμένοντας ένα ευτυχισμένο γεγονός - τη γέννηση ενός παιδιού - οι γονείς προσπαθούν να προετοιμάσουν ό, τι είναι δυνατόν για να κάνουν το παιδί να αισθάνεται άνετα. Πάνω απ 'όλα φροντίζουν τι πρέπει να είναι το δωμάτιο για το νεογέννητο. Δεν υπάρχει τίποτα περίπλοκο στο σχεδιασμό, αλλά υπάρχουν ορισμένα χαρακτηριστικά.

Απαιτήσεις για χώρους

Στο δωμάτιο για ένα νεογέννητο, όλα τα τελικά υλικά πρέπει να είναι ασφαλή. Οι τοίχοι είναι βαμμένοι με ασφαλείς βαφές (γαλάκτωμα μεταλλικού νερού, για παράδειγμα) ή με επένδυση σε ταπετσαρία. Οροφές - λευκά ή βαμμένα με την ίδια βαφή με βάση το νερό, επενδεδυμένα με ξύλινη επένδυση. Το δάπεδο μπορεί να είναι ξύλινα - βαμμένο ή βερνικωμένο, είναι δυνατόν να τοποθετηθεί ένα laminate ή ασφαλές linoleum (υπάρχουν τέτοια).

Οι τοίχοι στο δωμάτιο ενός νεογέννητου πρέπει να είναι επικαλυμμένοι σε χαρτί ή βαμμένοι με βαφή με βάση το νερό

Οι τοίχοι στο δωμάτιο ενός νεογέννητου πρέπει να είναι επικαλυμμένοι σε χαρτί ή βαμμένοι με βαφή με βάση το νερό

Αυτό που δεν είναι ευπρόσδεκτο - αυτά είναι χαλιά. Μέχρι που το παιδί αρχίσει να ανιχνεύει, αυτό είναι μια αναμφισβήτητη απαίτηση και τότε θα είναι δυνατό να τοποθετηθεί το χαλί στο πάτωμα, αλλά μόνο πρέπει να το κενούμε κανονικά και να το πλένουμε. Αν φοβάστε ότι το παιδί θα είναι κρύο στο πάτωμα, μπορείτε να τοποθετήσετε ένα σύστημα θερμού δαπέδου. Κάτω από το έλασμα ταιριάζει γρήγορα. Μαζί με τον θερμοστάτη, αυτό το είδος θέρμανσης θα επιτρέψει τη διατήρηση της απαιτούμενης θερμοκρασίας για τη θερμοκρασία των παιδιών - περίπου 20 ° C.

Ο έλεγχος της θερμοκρασίας μπορεί να γίνει με ένα συμβατικό θερμόμετρο, αλλά είναι επίσης απαραίτητο να παρατηρηθεί η υγρασία του αέρα. Θα πρέπει να κυμαίνεται από 70-55%. Σε μια πολύ ξηρή ατμόσφαιρα, το μωρό έχει βλεννώδεις μεμβράνες, μπορεί να σχηματιστεί κρούστα στη μύτη. Αυτό τον εμποδίζει να αναπνέει και είναι ιδιότροπος. Ως εκ τούτου, για την περίοδο θέρμανσης, θα χρειαστεί είτε να πάρετε έναν υγραντήρα αέρα είτε να κρεμάτε τακτικά μια υγρή πετσέτα πετσέτα στο δωμάτιο.

Ένα από τα μοντέλα ενός υγραντήρα

Ένα από τα μοντέλα του υγραντήρα αέρα

Μια άλλη απαίτηση αφορά τον φωτισμό. Είναι επιθυμητό τα παράθυρα του δωματίου για το νεογέννητο να βγουν προς τα νότια ή προς τα ανατολικά. Το φως του ήλιου είναι απαραίτητο για την κανονική ανάπτυξη του μωρού, και είναι επίσης απαραίτητο για την καλή του διάθεση. Σε αυτή την περίπτωση, τα παράθυρα δεν πρέπει να έχουν τυχόν σχισμές, από κάτω δεν θα πρέπει να φυσούν. Δεν χρειάζονται όμως βαλβίδες κωφών: απαιτείται καθημερινός αερισμός.

Τι έπιπλα θα πρέπει να είναι στο δωμάτιο για το νεογέννητο

Για ένα μικρό παιδί, δεν απαιτούνται πολλά πράγματα. Εάν δεν υπάρχει καμία δυνατότητα ή επιθυμία να τα διευθετήσετε χωριστά, τα πάντα μπορούν να τοποθετηθούν στο δωμάτιο των γονέων. Αμέσως πρέπει να πούμε ότι ο χώρος για το νεογέννητο πρέπει να απελευθερωθεί από όλα τα περιττά αντικείμενα, όπως τα λουλούδια, τα χαλιά και τα πολυάριθμα κουρτίνες. Όλοι τους συλλέγουν μόνο σκόνη, η οποία είναι εξαιρετικά ανεπιθύμητη. Ο κατάλογος των απαραίτητων επίπλων είναι μικρός: