Πώς να επιλέξετε ένα φίλτρο για το νερό κάτω από το νεροχύτη

Το νερό της βρύσης στις βρύσες δεν είναι κατάλληλο. Για να μην αγοράσετε το εμφιαλωμένο, μπορείτε να το φέρετε στην επιθυμητή κατάσταση. Ένας τρόπος είναι να τοποθετήσετε φίλτρα νερού κάτω από τον νεροχύτη. Είναι συνήθως εξοπλισμένα με ένα μικρό γερανό, τοποθετούνται απλά. Το μείον τους είναι η αξιοπρεπής τιμή και η ανάγκη αντικατάστασης των κασετών. Υπάρχει μια προϋπόθεση για την επιτυχή και συνεχή εργασία τους - συνήθως καθαρίζουν το νερό, το οποίο αντιστοιχεί στο GOST. Εάν οι δείκτες υπερβαίνουν σε μεγάλο βαθμό ορισμένα κριτήρια, πρέπει να εγκαταστήσετε συσκευές που απομακρύνουν την πλεονάζουσα μόλυνση πριν από την εγκατάσταση. 

Φίλτρα για το νερό κάτω από το νεροχύτη φέρνουν νερό της βρύσης στην κατάσταση του πόσιμου νερού

Φίλτρα για το νερό κάτω από το νεροχύτη φέρνουν νερό της βρύσης στην κατάσταση του πόσιμου νερού

Ποια είναι τα φίλτρα για το πλύσιμο

Για να διδάξουμε πόσιμο νερό στο σπίτι, υπάρχουν φίλτρα νερού για πλύσιμο δύο τύπων - φυσίγγιο και με χρήση τεχνολογίας αντίστροφης όσμωσης. Αυτά τα σταθερά μοντέλα έχουν πολύ παρόμοια εμφάνιση. Αποτελούνται από πολλές πλαστικές φιάλες, στις οποίες βρίσκονται τα φίλτρα. Ο τύπος αυτών των στοιχείων είναι η διαφορά.

Καθαρισμένο από νερό αντίστροφης ώσμωσης μπορεί να πιει χωρίς να βράσει

Καθαρισμένο από νερό αντίστροφης ώσμωσης μπορεί να πιει χωρίς να βράσει

Φυσίγγιο και αντίστροφη όσμωση: ποια είναι η διαφορά

Η κύρια διαφορά μεταξύ του συστήματος αντίστροφης όσμωσης και της χρήσης ειδικής ημιδιαπερατής μεμβράνης. Το όλο ζήτημα αυτού του καθαρισμού είναι ότι μόνο μικρά μόρια νερού περνούν μέσα από πολύ μικρούς πόρους αυτού του υλικού. Οι διαλυμένες οργανικές και ανόργανες ουσίες απλά δεν περνούν μέσα από αυτό. Τα πάντα καθυστερούν, μέχρι βακτήρια και μικρόβια.

Ο βαθμός καθαρισμού του νερού με συστήματα αντίστροφης όσμωσης είναι 98-99%. Δηλαδή, στην έξοδο παίρνουμε πρακτικά αποσταγμένο νερό, το οποίο δεν έχει ούτε γεύση ούτε μυρωδιά. Και αυτό είναι ένα μειονέκτημα - η παρατεταμένη χρήση του οδηγεί στο ξέπλυμα των αλάτων από το σώμα. Επειδή η έξοδος του συστήματος αντίστροφης όσμωσης τοποθετεί τον ανοργανοποιητή (σε ορισμένα μοντέλα είναι άμεσα στη συσκευασία). Πρόκειται για μια επιπλέον φιάλη, η οποία είναι γεμάτη με μέταλλα. Εμπλουτίζει τη σύνθεση του νερού, το φέρνει στο φυσιολογικό.

Το Geyser 3IVS Lux - ένα από τα φίλτρα που βρίσκονται κάτω από τον νεροχύτη, είναι κατάλληλο για νερό με υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο

Το Geyser 3IVS Lux - ένα από τα φίλτρα που βρίσκονται κάτω από τον νεροχύτη, είναι κατάλληλο για νερό με υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο

Όταν χρησιμοποιείτε σταθερά φίλτρα κασέτας κάτω από τον νεροχύτη, δεν θα έχετε αρκετό καθαρό νερό. Η αντίστροφη όσμωση αφαιρεί τα άλατα και τα φίλτρα ροής (και οι κανάτες, επίσης) τους αφαιρούν εν μέρει, αντικαθιστώντας τα με ουδέτερα ή χρήσιμα. Η διαφορά, όπως, είναι σαφής και καλό γούστο. Επιπλέον, μετά από το φίλτρο ροής κάτω από τον νεροχύτη, η κοπριά παραμένει στον βραστήρα, αλλά έχει διαφορετικό χαρακτήρα - χαλαρώνει και αφαιρείται εύκολα.

Κατά τη χρήση το φίλτρο μεμβράνης κάτω από το νεροχύτη δεν μπορεί να ειπωθεί ότι ο καθαρισμός φτωχή (περίπου 70-80% έναντι 95-98% για αντίστροφη όσμωση), αλλά χωρίς την παρουσία του σταδίου βακτηριακής επεξεργασίας (υπάρχουν στοιχεία φίλτρου με προσθετικά ασήμι) πίνουν χωρίς βράσιμο μπορεί να είναι επικίνδυνη , αν και πολλά ποτό και δεν διαμαρτύρονται για τα προβλήματα.

Χαρακτηριστικά της λειτουργίας

Στην ουσία, τόσο τα συστήματα κασέτας όσο και τα συστήματα αντίστροφης όσμωσης είναι φίλτρα πολλαπλών βαθμίδων, τα οποία συνεπάγονται τακτική αντικατάσταση στοιχείων φίλτρου. Εδώ είναι απαραίτητο να είστε προσεκτικοί. Κάθε τέτοιο στοιχείο έχει έναν συγκεκριμένο πόρο, ο οποίος συνήθως αναφέρεται σε λίτρα (αυτό είναι το πόσο νερό μπορεί να επεξεργαστεί χωρίς απώλεια ποιότητας), συχνά καθορίζουν ένα χρονικό διάστημα - έξι μήνες, ένα χρόνο κ.λπ. Δηλαδή, ακόμη και αν το φίλτρο δεν έχει εκπληρώσει τον πόρο του, πρέπει να αλλάξει. Απλώς συσσωρεύουν μικροοργανισμούς, οι οποίοι, εάν παραβιαστούν χρονικά όρια, μπορούν να εισέλθουν στο νερό χύδην. Επομένως, ακόμα και αν το φίλτρο έχει αφήσει πολύ λιγότερο νερό από όσο μπορεί, πρέπει να αντικατασταθεί.

Aquafor Crystal Eco N - για καθαρισμό και απολύμανση νερού με αυξημένη ακαμψία

Aquafor Crystal Eco N - για καθαρισμό και απολύμανση νερού με αυξημένη ακαμψία

Υπάρχει μια άλλη κατάσταση - το νερό επιδεινώνεται ακόμη και πριν από το καθορισμένο χρονικό διάστημα και πόρο. Αυτό συμβαίνει σε ένα αυξημένο επίπεδο ρύπανσης, το οποίο παράγει αυτόν τον πόρο πολύ πιο γρήγορα. Επομένως, το στοιχείο φίλτρου σταματά - πλήρως ή μερικώς - να εκτελέσει τις λειτουργίες του. Υπάρχουν δύο τρόποι: να αλλάξετε τα στοιχεία του φίλτρου καθώς μολύνονται ή να τοποθετήσετε έναν πρόσθετο βαθμό καθαρισμού πριν από την εγκατάσταση, που θα λύσει αυτό το πρόβλημα.

Χαρακτηριστικά επιλογής

Το σύστημα κασέτας είναι καλό επειδή είναι δυνατό να επιλέξετε τα στοιχεία φίλτρου ανάλογα με τη σύνθεση του νερού (μιλάμε για τα δύο συστήματα). Ως εκ τούτου, πριν από την αγορά έχει νόημα να κάνετε μια ανάλυση νερού, και στη συνέχεια επιλέξτε τη σύνθεση των φίλτρων για να αφαιρέσετε σκόπιμα το υπάρχον πρόβλημα. Για παράδειγμα, τα συστήματα αντίστροφης όσμωσης δεν λειτουργούν καλά σε νερό με υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο. Εάν αντιμετωπίζετε τέτοιο πρόβλημα, πριν από την εγκατάσταση πρέπει να τοποθετήσετε εξοπλισμό για την αφαίρεση σιδήρου (εγκαταστάσεις αερισμού ή καταλυτικά φίλτρα) και μόνο μετά από αυτά είναι ήδη δυνατή η σύνδεση φίλτρων νερού κάτω από τη ροδέλα με αντίστροφη όσμωση.

Το δεύτερο σημείο: για την κανονική λειτουργία της αντίστροφης όσμωσης απαιτεί μια αξιοπρεπή πίεση. Ανάλογα με τον τύπο της μεμβράνης, απαιτούνται 1,5 atm (50G) ή τουλάχιστον 3 Atm (100G). Αν δεν υπάρχει τέτοια πίεση στο σύστημα ύδρευσης, πρέπει είτε να πάρετε τη μονάδα με μια αντλία (ακριβή και λίγα) είτε να βάλτε μια αντλία στο σύστημα που αυξάνει την πίεση.

Τι άλλο πρέπει να θυμόμαστε; Ότι η αντίστροφη όσμωση συνδέεται με το αποχετευτικό δίκτυο. Εκεί αποστραγγίζει το συμπύκνωμα των αλάτων, τα οποία απομακρύνονται από το νερό. Αν σχεδιάζετε να εγκαταστήσετε σε ιδιωτικό σπίτι και έχετε αποχέτευση ή αποθηκευτικό χώρο, πρέπει να το έχετε υπόψη σας. Μία αξιοπρεπής ποσότητα νερού ρέει στο σύστημα αποχέτευσης - 2 - 4 λίτρα πυκνού διαλύματος αποστραγγίζονται για κάθε λίτρο καθαρού νερού (εξαρτάται από την σκληρότητα). Το φίλτρο κασέτας πολλαπλών σταδίων συνδέεται μόνο με την παροχή νερού και όλα τα άλατα που έχουν απομείνει παραμένουν στα φίλτρα.

Aquafor Morion - αντίστροφη όσμωση με ανοργανοποιητή

Aquafor Morion - αντίστροφη όσμωση με ανοργανοποιητή

Υπάρχει μια άλλη άποψη ότι, επειδή η αντίστροφη όσμωση αφαιρεί σχεδόν όλα τα άλατα, με παρατεταμένη χρήση τέτοιου νερού, τα άλατα εκκρίνονται από το σώμα. Για την επίλυση αυτού του προβλήματος, στην έξοδο του φίλτρου τοποθετείται ένας ανοργανοποιητής - ένας βολβός γεμάτος με ανόργανα άλατα. Μπορεί να πάει στη συναρμολόγηση, αλλά μπορείτε να το βάλετε μετά το φίλτρο. Μόνο πρέπει να πω ότι είναι πιο ευχάριστο να πίνετε νερό χωρίς μεταλλοποίηση από το «αλατισμένο» νερό, είναι προτιμότερο να δοκιμάσετε τα πιάτα σε ένα τέτοιο νερό. Επειδή πολλοί κατασκευαστές παρέχουν δύο τρόπους λειτουργίας - με ανοργανοποιητικό ή χωρίς (αλλάζει τη βρύση).

Αυτό είναι το είδος όλων των πληροφοριών που μπορεί να επηρεάσουν κάπως την επιλογή σας ανάμεσα σε ένα πολυβάθμιο φίλτρο και την αντίστροφη όσμωση. Για να πούμε συγκεκριμένα ότι αυτά τα φίλτρα για το νερό κάτω από το νεροχύτη είναι καλά, αλλά αυτά - όχι, κανένας από τους εμπειρογνώμονες δεν θα πουν. Ο καθένας έχει τη δική του άποψη, και για κάθε "καλύτερο" - τη δική του επιλογή. Στη συνέχεια, θα ασχοληθούμε με κάθε σύστημα χωριστά.

Φίλτρα πολλαπλών σταδίων με φυσίγγια

Το ίδιο το φυσίγγιο αποτελείται από ένα περίβλημα και ένα στοιχείο φίλτρου. Από τη ρύπανση που γίνεται ο καθαρισμός εξαρτάται από το στοιχείο του φίλτρου. Το νερό κινείται ως εξής:

Πώς λειτουργεί η κασέτα

Πώς λειτουργεί η κασέτα

 • εισέρχεται στον αγωγό εισαγωγής.
 • Ροές μεταξύ του τοιχώματος του λαμπτήρα και της κασέτας.
 • περνώντας μέσα από το υλικό του φυσιγγίου που καθαρίζεται.
 • στην κοιλότητα του στοιχείου φίλτρου ανεβαίνει προς τα πάνω.
 • βγαίνει από τον δεύτερο σωλήνα διακλάδωσης.

Σε φίλτρα πολλαπλών σταδίων για πόσιμο νερό, μια τέτοια μετατροπή γίνεται διαδοχικά σε κάθε μια από τις φιάλες. Για να γίνει αυτό, όλα αυτά είναι ενωμένα με ένα κοινό στοιχείο που βρίσκεται στην κορυφή και συνδέει τα μεμονωμένα σώματα σε ένα ενιαίο σύστημα.

Υπάρχουν φίλτρα πολλαπλών σταδίων για το νερό κάτω από το νεροχύτη με κάθε πίεση που μπορεί να εξασφαλίσει την κίνηση του νερού. Τα δοχεία είναι συνήθως κατασκευασμένα από πλαστικό, μπορεί να είναι διαφανή ή όχι. Μερικές φορές υπάρχουν περιπτώσεις από ανοξείδωτο χάλυβα, αλλά είναι ακριβό και όχι πολύ.

Παράμετροι και χαρακτηριστικά

Οι κύριοι δείκτες είναι η παραγωγικότητα, η απώλεια πίεσης, η μέγιστη θερμοκρασία λειτουργίας. Τις περισσότερες φορές, όταν επιλέγετε ένα φίλτρο κάτω από το νεροχύτη, εφιστούμε την προσοχή στην απόδοση - την ποσότητα νερού που μπορεί να καθαριστεί από τη μονάδα για ορισμένο χρονικό διάστημα. Συνήθως υποδεικνύεται σε λίτρα ανά λεπτό (l / min), αλλά μπορεί να είναι σε μία ώρα ή σε χτύπημα. Εάν είναι απαραίτητο, όλες αυτές οι τιμές υπολογίζονται εκ νέου.

Στη συνέχεια, πρέπει να προσέξετε το μέγεθος του φίλτρου. Υπάρχουν δύο τυπικά μεγέθη:

 • Big Blue (BB) (στη ρωσική BigBlu) - διάμετρος 185 mm.
 • Slim Line (SL) (SlimLine σε ρωσικό ήχο) - διαμέτρου 120-130 mm.

Τα πιο συνηθισμένα φίλτρα είναι μεγαλύτερης μορφής και είναι επιθυμητό να τα πάρετε - δεν θα υπάρξουν προβλήματα με την αντικατάσταση των κασετών. Υπάρχουν περιπτώσεις ατομικού μεγέθους, αλλά η δυσκολία εδώ είναι ότι σε αυτή την περίπτωση θα συνδεθείτε με τα τμήματα μίας μόνο εταιρείας, ενώ τυποποιημένα στοιχεία φίλτρου μπορούν να ληφθούν από άλλους κατασκευαστές. Είναι αλήθεια ότι το "κεφάλι" δεν ταιριάζει πάντα με το καπάκι, αλλά για αυτές τις περιπτώσεις υπάρχουν προσαρμοστές.

Υπάρχουν διάφορες περιπτώσεις ύψους. Τα πιο συνηθισμένα μεγέθη είναι 10 και 20 ίντσες. Εάν το χώρο το επιτρέπει, είναι προτιμότερο να ληφθούν μεγαλύτερα - ο πόρος είναι περισσότερο, είναι απαραίτητο να αλλάζετε κασέτες λιγότερο συχνά. Αλλά γενικά, όταν επιλέγετε μεγέθη, πρέπει να πλοηγηθείτε ανάλογα με τις ανάγκες - για ένα ή δύο άτομα αρκεί για ένα μικρό φίλτρο κάτω από τον νεροχύτη. Μετά από όλα, ακόμα και αν η κασέτα δεν λειτουργεί έξω τον πόρο της, μετά από μια ορισμένη χρονική περίοδο πρέπει να αλλάξει.

Ποια είναι τα στοιχεία φίλτρου;

Πολλές οργανικές και ανόργανες ουσίες διαλύονται στο νερό, επιπλέον, υπάρχουν μηχανικές ακαθαρσίες υπό μορφή αιωρήματος - άμμος, σκουριά, κομμάτια τυλίγματος κ.λπ. Για να αποκτήσουν κανονικό πόσιμο νερό, πρέπει να αφαιρεθούν ή να τεθούν σε κανονική κατάσταση. Για αυτό, χρησιμοποιούνται διαφορετικά στοιχεία φίλτρου, όπως φυσίγγια. Έρχονται σε διάφορους τύπους:

 • Πολυπροπυλένιο. Στα συστήματα καθαρισμού πολλαπλών σταδίων που τίθενται πρώτα. Το καθήκον τους είναι να απομακρύνουν τις μηχανικές ακαθαρσίες. Η ρύπανση συσσωρεύεται στην επιφάνεια και στο πάχος του υλικού.
 • Άνθρακας. Περιέχουν ενεργό άνθρακα. Απορροφήστε το χλώριο και τις ενώσεις του, εκπληρώστε καλά τις οργανικές ενώσεις, αφαιρέστε τις ξένες μυρωδιές. Αυτά τα φυσίγγια μπορούν να είναι συνήθης ενεργοποιημένος άνθρακας κατασκευασμένος από κέλυφος καρύδας (κοκκώδες ή συμπιεσμένο). Ανάλογα με τον τύπο άνθρακα, αλλάζει η απόδοση καθαρισμού (το καλύτερο είναι το έλαιο καρύδας).
 • Ανταλλαγή ιόντων. Αυτά τα φυσίγγια περιέχουν ρητίνες ανταλλαγής ιόντων. Είναι εξαιρετικά στο μαλακτικό νερό - τα άλατα μαγνησίου και ασβεστίου (άλατα σκληρότητας) αντικαθίστανται από νάτριο. Η έλλειψή τους - η ανάγκη για περιοδική αναγέννηση (αποκατάσταση της αποδοτικότητας). Ο χρόνος μπορεί να παρακολουθηθεί από την εμφάνιση κλίμακας στον βραστήρα.
 • Συνδυασμένη. Σε συστήματα πολλαπλών σταδίων χρησιμοποιούνται σπάνια, κυρίως σε εκδόσεις μονής-κυκλώματος. Συνδυάστε πολλούς τύπους στοιχείων φίλτρου. Η ποιότητα του καθαρισμού είναι χειρότερη, αλλά εάν είναι απαραίτητο, βελτιώστε ελαφρώς αρκετές παραμέτρους ταυτόχρονα (λίγο δεν ταιριάζει με τον κανόνα), μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις επιλογές.

  Οι κασέτες διαφέρουν όχι μόνο σε ιδιότητες που δεν έχουν ακόμη διαστάσεις και μήκος

  Οι κασέτες διαφέρουν όχι μόνο σε ιδιότητες που δεν έχουν ακόμη διαστάσεις και μήκος

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  − 3 = 4