Αποτελεσματικές μέθοδοι για τον έλεγχο των εντόμων στο μπάνιο

Αποτελεσματικές μέθοδοι για τον έλεγχο των εντόμων στο μπάνιο

Το μπάνιο θα πρέπει να είναι το στυλοβάτη της υγιεινής και της καθαριότητας στο σπίτι. Εδώ τα μέλη της οικογένειας λαμβάνουν διάφορες διαδικασίες νερού και εδώ, κατά κανόνα, τα περισσότερα από τα απορρυπαντικά και τα μέσα καθαρισμού αποθηκεύονται. Ωστόσο, ο υγρός αέρας και ο ανεπαρκής αερισμός του δωματίου μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση διαφόρων εντόμων στο μπάνιο, γεγονός που είναι ένα από τα πιο εμφανή σημάδια της εξέλιξης των ανθυγιεινών συνθηκών στο δωμάτιο. Σε αντίθεση με την κοινή γνώμη, το πρόβλημα αυτό μπορεί να αντιμετωπίσει όχι μόνο οι κάτοικοι των ζεστών νότιων χωρών αλλά και οι κάτοικοι της ευρωπαϊκής περιοχής. Εάν συναντήσατε ξαφνικά το ίδιο πρόβλημα, το άρθρο μας θα βοηθήσει στην καταπολέμηση των εντόμων.

Έντομα στο μπάνιο

Τύποι

Πριν τρέξετε για τον έλεγχο των εντόμων, πρέπει να προσδιορίσετε τι είδους έντομα αντιμετωπίζετε. Όπως λένε, ο εχθρός θα πρέπει να το γνωρίζει. Επομένως, παρακάτω είναι μια λίστα με εκείνα τα έντομα που μπορούν να εγκατασταθούν στο σπίτι σας.

Μυρμήγκια

Γιατί φαίνονται τα μυρμήγκια, πιστεύω ότι δεν χρειάζεται να το πούμε. Σε αντίθεση με τα συνηθισμένα μυρμήγκια που ζουν στη φύση, τα οικιακά μυρμήγκια έχουν ένα κόκκινο χρώμα και είναι περίπου μια τάξη μεγέθους μικρότερη από τους άγριους ομολόγους τους. Αν βρείτε ένα μοναχικό μυρμήγκι στο μπάνιο - αυτό δεν είναι αιτία για συναγερμό. Ίσως τον άφησα τυχαία από το δρόμο με ρούχα ή παπούτσια, ή μπήκε στο σπίτι με φαγητό. Ωστόσο, αν τα μυρμήγκια συναντούν αρκετά συχνά σε σας, πιθανότατα θα έχετε έναν μακρύ και σοβαρό αγώνα μαζί τους.

Τι μπορεί να προσελκύσει τα μυρμήγκια στο μπάνιο; Ίσως ξεχάσατε λίγο φαγητό ή το υπόλοιπο φαγητό στο μπάνιο ή πλύσατε εδώ μερικά φρούτα ή μούρα και κάποια από αυτά έπεσαν κάπου και τώρα προσελκύει έντομα με το άρωμά του. Υπάρχουν πολλές επιλογές.

Άγρια μυρμήγκια

Αν βρείτε ένα μυρμήγκια στο μπάνιο, πρέπει πρώτα να προσδιορίσετε από πού προέρχονται τα μυρμήγκια. Για να γίνει αυτό, σφραγίστε όλες τις ρωγμές μέσω των οποίων τα μυρμήγκια μπορούν να σέρνουν στη μπανιέρα από το δρόμο. Εάν ζείτε σε ένα συγκρότημα διαμερισμάτων, ζητήστε από τους γείτονες αν έχουν το ίδιο πρόβλημα. Εάν λάβετε μια καταφατική απάντηση, τότε ξέρετε ότι μόνο εσείς δεν μπορείτε να αντιμετωπίσετε αυτή την ατυχία.

Τα μυρμήγκια είναι σε θέση να χτίσουν ολόκληρα δίκτυα αρκετών θόλων που σχετίζονται μεταξύ τους. Είναι σε θέση να επαναφέρουν τους αριθμούς τους πολύ γρήγορα, ακόμη και αν ένας από τους ανθήλλους καταστρέφεται εντελώς. Επομένως, ο αγώνας εναντίον των μυρμηγκιών σε ένα κτίριο διαμερισμάτων πρέπει να διεξάγεται κεντρικά, προκειμένου να καθαριστούν όλα τα κέντρα της διανομής τους.

Αρχική μυρμήγκια

Moss

Τα βρύα είναι ένα από τα πιο εκπληκτικά έντομα. Αυτά τα μικρά ιπτάμενα παράσιτα φαίνονται σαν από το πουθενά και επίσης εξαφανίζονται στο πουθενά, είναι μόνο απαραίτητο να απαλλαγούμε από την πηγή της εξάπλωσής τους.

Από πού προέρχονται τα μάγια από το μπάνιο; Όλοι γνωρίζουν ότι αν φύγετε κάπου στην κουζίνα ή σε ένα δωμάτιο με ένα δαγκωμένο μήλο, μέσα σε λίγες ώρες ένα μικρό κοπάδι από μαστίγια θα επιπλέει πάνω από αυτό. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα στους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες, όταν τα τρόφιμα χωρίς ψυγείο καταστρέφουν μια τάξη μεγέθους γρηγορότερα. Εντούτοις, από πού έρχεται το καλαμάρι στο μπάνιο;

Φρούτα τέρατα - Drosophila

Θυμηθείτε, έπρεπε να πλύνετε πρόσφατα τα προϊόντα στο μπάνιο; Ίσως να πλένετε τα μήλα που έφεραν από τη ντάκα ή να πλένονται και να κόβουν το καρπούζι που έφεραν οι καλεσμένοι. Εάν τα κομμάτια των τροφίμων έμειναν στο μπάνιο και δεν καθαρίστηκαν, σύντομα περιμένετε τους καλεσμένους, γιατί ο ζεστός και υγρός αέρας στο μπάνιο επιταχύνει τις διαδικασίες της σήψης και αποτελεί ένα εξαιρετικό έδαφος αναπαραγωγής για τα Simuliidae.

Αποχετευτικό σύστημα

Κατσαρίδες

Τώρα οι κατσαρίδες στο σπίτι είναι σπάνια όπου συναντάς. Η μακρόχρονη πάλη του ανθρώπου με αυτά τα έντομα κατέστρεψε σχεδόν πλήρως τον πληθυσμό τους σε μεγάλες πόλεις. Η παρουσία πολλών χημικών μέσων για την καταπολέμησή τους σας επιτρέπει να νικήσετε από κατσαρίδες σε σύντομο χρονικό διάστημα και χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες.

Κόκκινη κατσαρίδα

Γιατί οι κατσαρίδες εμφανίζονται στο μπάνιο; Οι κατσαρίδες οι ίδιοι στο διαμέρισμα, όπου παρακολουθούν στενά την καθαριότητα, δεν θα εμφανιστούν. Μπορούν μόνο να σέρνονται προς σας από τους γείτονες που είναι λιγότερο σχολαστικοί σε θέματα υγιεινής. Δεδομένου ότι το σύστημα αερισμού στα μπάνια ενός σπιτιού, κατά κανόνα, είναι κοινό, είναι γι 'αυτήν να ταξιδεύει παράσιτα μπαλέτων. Επομένως, όταν χρησιμοποιείτε τα μέσα για την καταπολέμηση των εντόμων, πρέπει να θυμάστε να τα επεξεργαστείτε και τις γρίλιες αερισμού στο μπάνιο.

Μαύρη κατσαρίδα

Κουνουπιέρες

Το καλοκαίρι, τα κουνούπια δεν μπορούν να κρύψουν οπουδήποτε. Κατά κανόνα μπαίνουν στο μπάνιο μέσω ανοιχτού παραθύρου ή μέσω σωλήνων εξαερισμού. Ωστόσο, αν ζείτε στο ισόγειο και υπάρχει ένα υπόγειο κάτω από σας, τα κουνούπια μπορούν πολύ καλά να φτάσουν σε σας στο διαμέρισμα μέσω των ρωγμών στο πάτωμα. Το γεγονός είναι ότι τα κουνούπια προτιμούν τα βρεγμένα και σκοτεινά δωμάτια, πράγμα που σημαίνει ότι το μπάνιο είναι ιδανικό μέρος για αυτούς. Η απαλλαγή από τα κουνούπια είναι αρκετά εύκολη.

Κουνουπιέρα

Lycra

Mokrits μπορείτε να συναντήσετε κυρίως μόνο στο μπάνιο, σε αντίθεση με άλλα δωμάτια του σπιτιού. Όπως υποδηλώνει και το όνομά τους, οι ψείρες βρίσκονται εκεί που είναι υγρές. Αν δεν έχετε δει ποτέ πριν, η πρώτη συνάντηση με έναν τόσο απρόσκλητο επισκέπτη στο μπάνιο μπορεί να είναι ένα πραγματικό σοκ για εσάς. Μικρά, δυσάρεστα, γκρίζα γκρίζα παράσιτα με κυρτή πλάτη κινούνται πολύ γρήγορα. Μπορείτε να τα παρατηρήσετε μόνο τα πρώτα δευτερόλεπτα μετά την είσοδό σας στο λουτρό και να ανάψετε το φως. Μετά από αυτό, εξαφανίζονται χωρίς ίχνος κάτω από το λουτρό ή το νεροχύτη, σε αχρηστευμένες ραφές μεταξύ πλακιδίων στο πάτωμα και στους τοίχους κλπ. Είναι αρκετά δύσκολο να εξαχθούν τέτοια έντομα, αλλά είναι δυνατόν. Πώς; Αυτό θα συζητήσουμε παρακάτω.

Mokritsa

Κλίμακες

Ακόμα πιο δυσάρεστα έντομα που αναζητούν είναι οι ζυγοί. Σε αντίθεση με τις ακρίδες, έχουν επιμήκη κορμό και μικρά πόδια. Μπροστά και πίσω έχουν κεραίες. Είναι λίγο περισσότερη ξυλεία, αλλά κινούνται εξίσου γρήγορα, οπότε η αλίευση και η δολοφονία ενός τόσο αποτρόπαιου πλάσματος δεν είναι εύκολη. Για ένα άτομο είναι απολύτως αβλαβείς. Δεδομένου ότι οι ζυγαριές τρέφονται με προϊόντα που περιέχουν άμυλο και πολυσακχαρίτες, το μέγιστο που μπορούν να χαλάσουν είναι το υγρό χαρτί ή ταπετσαρία στο μπάνιο σας. Αλλά δεν θα θέλετε να ζήσετε δίπλα σε τέτοιου είδους πλάσματα.

Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο μας σχετικά με το πώς να απαλλαγείτε από μια λωρίδα.

Ζυγαριές

Σεντόνια

Ολοκληρώστε τη λίστα με τα πιο αηδιαστικά έντομα που μπορείτε να συναντήσετε στο μπάνιο, τις σαρανταποδαρούσες. Η συνάντηση μαζί τους δεν είναι σαφώς για τους αμυδρά. Αν και πιστεύεται ότι οι σαρανταποδαρούσες μπορούν να βλάψουν την ανθρώπινη υγεία, προκαλώντας ερεθισμό στο δέρμα, τα περισσότερα από αυτά τα πλάσματα δεν κρύβουν απειλή για την ανθρώπινη υγεία. Αλλά η εμφάνισή τους δεν εμπνέει εμπιστοσύνη σ 'αυτούς. Κατά κανόνα, δεν εμφανίζονται μόνοι τους.

Το γεγονός είναι ότι τα σαρανταποδαρούσες τρέφονται με άλλα μικρά έντομα, οπότε πρέπει πρώτα να έχετε ψείρες ή οστά που θα τους χρησιμεύσουν ως τρόφιμα και στη συνέχεια θα εμφανιστούν οι βεντουζίνες.

Μιλλιέπε

Οι λόγοι για την εμφάνισή τους

Οι λόγοι για την εμφάνιση των εντόμων στο μπάνιο μπορούν να χωριστούν σε δύο ομάδες:

 • Η πρώτη ομάδα είναι εξωτερικές περιστάσεις. Τα έντομα θα μπορούσαν να εμφανιστούν σε άλλα δωμάτια του διαμερίσματος και απλά να μετακινηθούν με το χρόνο στο μπάνιο. Θα μπορούσαν να σέρνονται ή να πετάνε σε σας μέσα από σωλήνες εξαερισμού και ρωγμές από το υπόγειο ή από τους γείτονες ή ακριβώς από το δρόμο.
 • Επίσης, οι λόγοι μπορεί να είναι εσωτερικοί. Αυτό είναι όταν το επίκεντρο της εξάπλωσης των εντόμων είναι απευθείας στο μπάνιο σας και σχηματίστηκε εκεί λόγω ενός ακατάλληλου μικροκλίματος. Εδώ οι κύριοι λόγοι είναι δύο: οι υγιεινές συνθήκες και η υγρασία. Έχοντας διαπιστώσει την αιτία της εμφάνισης των εντόμων, θα είναι ευκολότερο για σας να τους πολεμήσετε.
Έντομα από τον εξαερισμό στο μπάνιο

Μέθοδοι αγώνα

Εξετάστε τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους για να απαλλαγείτε από αυτά τα έντομα.

Μυρμήγκια

Οι μέθοδοι καταπολέμησης των μυρμηγκιών εξαρτώνται από το πόσο λυπηρή είναι η κατάσταση αυτή τη στιγμή. Εάν εσείς και οι γείτονές σας έχετε μυρμήγκια μέσα στο σπίτι, αυτό σημαίνει ότι αυτά τα έντομα έχουν ήδη δημιουργήσει ένα ολόκληρο δίκτυο μυρμηγκιών σε όλο το σπίτι. Σε αυτή την περίπτωση, είναι καλύτερο να επικοινωνήσετε αμέσως με τους ειδικούς στον έλεγχο παρασίτων. Μια ταξιαρχία ελέγχου των παρασίτων θα έρθει σε σας, η οποία θα σας εξοικονομήσει από μια τέτοια ατυχία.

Δηλητήριο για τα μυρμήγκια

Εάν η κατάσταση δεν είναι τόσο αξιοθρήνητη και εξακολουθείτε να ελπίζετε να αντιμετωπίσετε τα μυρμήγκια μόνοι σας, εντομοκτόνα αερολύματα, ειδικά πηκτώματα, σκόνες και μολύβια θα σας βοηθήσουν να καταπολεμήσετε αυτά τα έντομα. Μεταξύ των λαϊκών θεραπειών ενάντια στα μυρμήγκια, τα πιο δημοφιλή είναι η μαγιά, το βορικό οξύ και το αραβοσιτέλαιο. Ωστόσο, οι εγκαταστάσεις αυτές είναι αναποτελεσματικές και πιο κατάλληλες για ακατοίκητες ή σπάνια επισκέψεις.

Moss

Για να απαλλαγείτε από τα μαστίγια, πρώτα απ 'όλα πρέπει να βρείτε και να εξαλείψετε την αιτία της εμφάνισής τους. Πραγματοποιήστε προσεκτικό καθαρισμό του μπάνιου με λευκαντικό. Προσδιορίστε από πού θα μπορούσε να προέλθει το τμήμα. Μετά τη συγκομιδή, μπορείτε να απαλλαγείτε από εκείνα τα άτομα που έχουν ήδη εμφανιστεί στο μπάνιο, με τη βοήθεια ισχυρών χημικών, όπως το dichlorvos.

Ωστόσο, αν φοβάστε να καταστρέψετε την υγεία των αγαπημένων σας ατόμων ή των παιδιών σας, χρησιμοποιήστε λιγότερα καρδινάλια - οικοδομήστε μια παγίδα:

 • Στο κάτω μέρος της κατσαρόλας, βάλτε ένα κομμάτι φρούτων ή λαχανικών.
 • Συμπληρώστε τη χοάνη με ένα στενό λαιμό. Εντός των σκακιών μπορούν να πετάξουν, αλλά δεν μπορούν να ξαναβγούν.
 • Την επόμενη μέρα ρίξτε ακριβώς την παγίδα στα σκουπίδια.

Κατσαρίδες

Για να αποτραπεί η είσοδος κατσαρίδων στο διαμέρισμα μέσω σωλήνων εξαερισμού, οι εύκαμπτοι σωλήνες εξαερισμού πρέπει να σφίγγονται σφιχτά με ένα προστατευτικό δίχτυ επεξεργασμένο με χημικές ουσίες για την καταπολέμηση των κατσαρίδων.

Διαφορετικά, τα μέσα καταπολέμησης των κατσαρίδων είναι τα ίδια παντού - αυτά είναι διάφορα μολύβια, τζελ και άλλα δηλητήρια για έντομα.

Μέσα για την καταπολέμηση της κατσαρίδας

Κουνουπιέρες

Μέθοδοι για να απαλλαγούμε από τα κουνούπια στο μπάνιο δεν διαφέρουν από την καταπολέμηση αυτών των εντόμων σε άλλα δωμάτια. Χρησιμοποιήστε ειδικά υποκαπνιστικά, καθώς και τσιμεντένιες πλάκες από τα κουνούπια, ή αγοράστε μια ειδική παγίδα για τα κουνούπια.

Lycra

Ο κύριος τρόπος καταπολέμησης της mocrica είναι η πρόληψη. Παρακολουθήστε για την καθαριότητα του μπάνιου, αφαιρέστε τη βρωμιά και το καλούπι εγκαίρως, αποφύγετε τη διαρροή σωλήνων και εξασφαλίστε τον κανονικό αερισμό του δωματίου.

Εάν εξακολουθείτε να διαταράσσετε αυτά τα έντομα, πρώτα καθαρίστε προσεκτικά το δωμάτιο προσεκτικά. Στη συνέχεια αερίστε το μπάνιο και επεξεργαστείτε τους τοίχους με έναν χημικό παράγοντα για την καταπολέμηση της mochrica, την οποία μπορείτε να αγοράσετε σε ένα εξειδικευμένο κατάστημα.

Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο μας για το πώς να απαλλαγείτε από το ξύλο.

Φούρνος για τον έλεγχο των εντόμων

Κλίμακες

Κατά κανόνα, αυτά τα έντομα είναι λίγα. Αν σκοτώνατε ένα λωρίδες, τότε πιθανότατα αυτό θα σταματήσει την επικοινωνία σας με αυτόν τον τύπο εντόμων.

Αν ξαφνικά βρείτε αρκετούς εκπροσώπους ζυγαριών στο μπάνιο, τότε χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε διαθέσιμο αεροζόλ ενάντια στα έντομα.

Σεντόνια

Αυτά τα έντομα είναι πολύ λάτρης της απόκρυψης στις ρωγμές του ξύλινου δαπέδου, έτσι ένας από τους πιθανούς τρόπους για την καταπολέμησή τους είναι η χρήση συνήθους μαστίχας για παρκέ στο πάτωμα.

Σε εξειδικευμένα καταστήματα πωλούνται ειδικά μέσα για την καταπολέμηση των βεντουζών. Ωστόσο, όπως δείχνει η πρακτική, τα μέσα για την καταπολέμηση των κατσαρίδων ενάντια στις μιλιπάδες είναι επίσης πολύ αποτελεσματικές.

Επαγγελματική απολύμανση

Προληπτικές μέθοδοι

Για να προστατευθείτε από την εμφάνιση εντόμων στο μέλλον, χρησιμοποιήστε τις απλές συμβουλές μας:

 • Σφραγίστε προσεκτικά όλες τις ρωγμές και τις τρύπες στο μπάνιο, όπου οι απροσδόκητοι επισκέπτες μπορούν να έρθουν σε σας.
 • Τοποθετήστε επιπλέον αερισμό στο δωμάτιο, εάν αισθάνεστε ότι το τυπικό σύστημα εξαερισμού δεν κάνει τη δουλειά του σωστά.
 • Τακτοποιήστε τακτικά το μπάνιο με προϊόντα που περιέχουν χλώριο.
 • Επισκευάστε όλες τις σωληνώσεις στο μπάνιο και ασφαλίστε τις σφραγισμένες.
 • Κρατήστε την υγιεινή σας - να αντιμετωπίζουν τακτικά αντιμικροβιακούς παράγοντες απορρυπαντικών όχι μόνο τους τοίχους και το πάτωμα του μπάνιου, αλλά και τα υδραυλικά και εσωτερικά αντικείμενα σε αυτό.
 • Σκουπίστε όλα τα βάζα με σαμπουάν, πηκτές ντους, κρέμες κτλ. μετά τη χρήση τους.
 • Ξεπλύνετε καλά τις πετσέτες μετά τη χρήση.
 • Βεβαιωθείτε ότι η συμπύκνωση συσσωρεύεται όσο το δυνατόν λιγότερο στο δωμάτιο.
 • Εάν το μπάνιο έχει παράθυρο, όσο πιο συχνά γίνεται, αερίστε το δωμάτιο και προσπαθήστε να εισέλθετε όσο το δυνατόν περισσότερο στο φυσικό ηλιακό φως.
Τακτικός καθαρισμός στο μπάνιο

Αναγκαστικός εξαερισμός στο μπάνιο

Θερμαινόμενη πετσέτα στο μπάνιο

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 75 = 84