Πλαστικές πόρτες για μπάνιο και τουαλέτα

Πλαστικές πόρτες για μπάνιο και τουαλέτα

Κατά την επιλογή των θυρών στο μπάνιο, πρέπει να θυμάστε το υγρό περιβάλλον αυτού του δωματίου. Το συμβατικό μοντέλο δεν είναι μια πολύ κατάλληλη επιλογή και απαιτεί αντικατάσταση σε λίγα χρόνια. Σε μια τέτοια πόρτα, και η θερμοκρασία του νερού επηρεάζει δυσμενώς - υλικό απορρόφησης υγρασίας καταστρέφεται, και η αυλαία λαβή αρχίσει καλύπτεται με σκουριά, και μούχλα στον ιστό εμφανίζεται.

Μια σύγχρονη και οικονομική επιλογή είναι ένα πλαστικό μοντέλο για το μπάνιο και την τουαλέτα. Ως εκ τούτου, αντικαθιστώντας την πόρτα κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης ανακαίνισης του μπάνιου και του μπάνιου, αντί να παραμορφώσουν σύντομα ξύλινο καμβά για να αγοράσει ένα μοντέλο PVC.

Πόρτες από PVC στο εσωτερικό του μπάνιου

Πλεονεκτήματα

Είναι ιδανικό για συνθήκες συχνών αλλαγών στη θερμοκρασία και αυξημένη υγρασία, χαρακτηριστικές του μπάνιου. Τα κύρια πλεονεκτήματα του πλαστικού ως το κύριο υλικό για την πόρτα στο μπάνιο:

  • Ελαφρότητα. Έχει μια κοίλη δομή, μέσα στην οποία οι ενισχυτικές πλάκες, που μειώνει το βάρος του υλικού. Μειώνει λιγότερο το πλαίσιο της πόρτας και τους συνδετήρες, γεγονός που επιμηκύνει τη διάρκεια ζωής. Επιπλέον, λόγω του μικρού βάρους του, είναι λιγότερο τραυματική, η οποία είναι πολύτιμη για οικογένειες με παιδιά.
  • Αντοχή. Για τις πόρτες των λουτρών εφαρμόστε πλαστικό, το οποίο έχει αυξήσει το πάχος των πλευρικών πλαισίων. Επίσης στον καμβά υπάρχουν ενισχυτικές νευρώσεις, που ενισχύουν τη δομή και βελτιώνουν την ικανότητά του να αντέχει τις επιπτώσεις. Παρόλο που διαπιστώνουμε ότι η συνολική αντοχή στο χτύπημα του πλαστικού είναι χαμηλή - μια τέτοια πόρτα είναι εύκολο να καταστραφεί με ισχυρή κρούση, ειδικά εάν είναι φθηνή και χωρίς ενισχυτικό σκελετό.
  • Μη εύφλεκτο. Τα σύγχρονα μοντέλα πλαστικού αναφλέγονται μόνο σε θερμοκρασίες άνω των + 100 °. Σε περίπτωση πυρκαγιάς, το υλικό θα λιώσει μόνο, γεγονός που θα αποτελέσει εμπόδιο στην εξάπλωση της φωτιάς.
  • Αντοχή στην υγρασία. Το πλαστικό δεν επηρεάζεται από τη συμπύκνωση και τον ζεστό ατμό. Το ύφασμα δεν απορροφά νερό, επομένως ο όγκος και το σχήμα του παραμένουν αμετάβλητοι καθ 'όλη τη διάρκεια της λειτουργίας.
  • Ευκολία φροντίδας. Το πλαστικό είναι αρκετά ανεπιτήδευτο στη φροντίδα και είναι εύκολο να καθαριστεί. Συσσωρεύεται λιγότερη ακαθαρσία και μπορεί να καθαριστεί με κάποιο είδος απορρυπαντικού σε υγρή μορφή, το οποίο έχει βάση σαπουνιού.
  • Απομόνωση από ήχους. Λόγω της ύπαρξης μίας σφράγισης κατά μήκος του περιγράμματος, δεν θα ακούγεται να πέφτει νερό στα σαλόνια πίσω από την κλειστή πόρτα του μπάνιου.
  • Ένας διαφορετικός σχεδιασμός. Οι πόρτες PVC παράγονται σε διαφορετικά χρώματα και με μεγάλη ποικιλία διακόσμησης, ώστε το προϊόν να μπορεί εύκολα να επιλεγεί για το συνολικό σχεδιασμό του δωματίου.

Πλαστικές πόρτες μπάνιου με μεγάλο γυαλί

Πλαστική πόρτα με γυάλινα ένθετα

Πλαστικές πόρτες ποιότητας

PVC πόρτα στο μπάνιο

Σας προτείνουμε να διαβάσετε το άλλο μας άρθρο σχετικά με τις πόρτες του μπάνιου και της τουαλέτας. Θα μάθετε τα μοντέλα με τα οποία τα χαρακτηριστικά ταιριάζουν στο μπάνιο και πώς να επιλέξετε την καλύτερη πόρτα.

Σχεδιασμός

Είναι γενικά αποδεκτό ότι οι πλαστικές πόρτες πρέπει απαραιτήτως να είναι λευκές. Αυτό απέχει πολύ από την περίπτωση. Μπορούν να είναι μεγάλα και μικρά ένθετα από γυαλί (διαφανή, ματ, κυματοειδή και ακόμη και βιτρό).

Πλαστικές πόρτες για μπάνιο και τουαλέτα στο εσωτερικό του διαδρόμου

Το ίδιο το πλαστικό μπορεί να είναι ελασματοποιημένο - καλυμμένο με έγχρωμη μεμβράνη ή ξύλο.

PVC πλαστική πόρτα για ξύλο

Ποικιλίες των δομών και τα χαρακτηριστικά τους

Οι διαφορές μεταξύ των θυρών PVC που προσφέρονται στα καταστήματα συνίστανται στον τρόπο ανοίγματος.

Στη σειρά μοντέλων πορτών από πλαστικό είναι:

  • συρόμενη,
  • ταλάντευση,
  • αναδίπλωση.

Πλαστικές πόρτες

Συρόμενες πλαστικές πόρτες

Ακορντεόν πόρτας για το μπάνιο

Το κλασσικό μοντέλο είναι οι πόρτες ταλάντευσης, επειδή βρίσκονται σε σπίτια πιο συχνά από άλλους. Τέτοιες κατασκευές είναι σε ζήτηση τόσο για τους κατασκευαστές όσο και για τους ιδιοκτήτες κατοικιών. Δεν χρειάζεται να ξοδεύουν πολλά χρήματα και χρόνο για την εγκατάσταση.

Η ολισθαίνουσα έκδοση της πόρτας PVC είναι παρόμοια με την πόρτα στην ντουλάπα. Οι πόρτες του ανοίγουν το άνοιγμα για την έξοδο, όταν κινούνται στην άκρη. Στο συρόμενο μοντέλο, μπορεί να υπάρχει ένα φύλλο που μετακινείται στο πλάι (μια τέτοια πόρτα καλείται ολίσθηση) ή αρκετές. Αυτή η πόρτα προσελκύει ένα ελάχιστο χώρο στο ύπαιθρο, καθώς και μια κομψή και μοντέρνα εμφάνιση. Συνιστάται για μικρά μπάνια, επειδή εξοικονομεί χώρο.

Αναδιπλούμενη κατασκευή είναι επίσης γεμάτο με τέτοια πλεονεκτήματα όπως ελκυστικό σχεδιασμό και αυξημένη λειτουργικότητα. Ο καμβάς μιας τέτοιας πόρτας συναρμολογείται στο "ακορντεόν", ανοίγοντας το πέρασμα στο μπάνιο. Μια τέτοια πόρτα μπορεί να είναι μονοφωνική ή με αντίθεση ένθετα.

Ταυτόχρονα με μια μεγάλη ποικιλία από πόρτες κατασκευασμένες από PVC, οι κατασκευαστές προσφέρουν επίσης συνδυασμένα και πάνελ μοντέλα. Το μονωμένο μοντέλο αντικαθιστά το ξύλινο αναλογικό και μπορεί να ταιριάζει σε οποιοδήποτε στυλ.

Πολύ εντυπωσιακές είναι οι προσφορές που συνδυάζουν πλαστικό και γυαλί ή μέταλλο. Τέτοιες πόρτες έχουν μια εμφανή και συμπαγή εμφάνιση.

Όταν επιλέγετε μια πλαστική πόρτα με γυάλινα ένθετα, θυμηθείτε το μεγάλο βάρος των ενθέτων αυτών και τη μικρή φέρουσα ικανότητα του πλαστικού. Προσέξτε ιδιαίτερα με τη στερέωση του υαλοπίνακα (αξιοπιστία εγκατάστασης). Αν θέλετε συνδυασμένο μοντέλο PVC με πρόσθετα ξύλου, ελέγξτε τις αρθρώσεις για διαρροές. Επιλέξτε ένα μοντέλο στο οποίο τα ένθετα ξύλου υποβάλλονται σε επεξεργασία με υδατοαπωθητικό εμποτισμό.





Εισαγωγές από γυαλί σε πλαστικές πόρτες για μπάνιο και τουαλέτα





Πλαστική πόρτα με γυαλί για μπάνιο

Χρήσιμες συμβουλές κατά την επιλογή ενός προϊόντος

Μετρήστε σωστά το άνοιγμα για να επιλέξετε το μέγεθος όσο το δυνατόν ακριβέστερα. Στη συνέχεια, κατά την εγκατάσταση μεταξύ του ανοίγματος και του κιβωτίου, δεν θα υπάρχουν σημαντικά κενά και ρωγμές.

Συχνά, οι πόρτες του μπάνιου αντιπροσωπεύονται από τυποποιημένα μοντέλα, κατάλληλα για τις πιο δημοφιλείς διατάξεις. Όταν επιλέγετε ένα μοντέλο ταλάντευσης, στρέψτε τις μετρήσεις σας σε χιλιοστά σε μικρότερη πλευρά (για παράδειγμα, το πλάτος του ανοίγματος είναι 670 mm, κατόπιν επιλέξτε πλάτος 600 mm πλάτος). Αλλά για την συρόμενη πόρτα θα πρέπει να στρογγυλάει στην μεγάλη πλευρά (και το παράδειγμά μας - μέχρι 700 mm). Κατά τη μέτρηση, φροντίστε να λάβετε υπόψη το ύψος του ορίου, το οποίο παρέχεται σε όλα τα μπάνια για να συγκρατεί το νερό σε περίπτωση πλημμύρας.





Κατώφλι στην πόρτα του μπάνιου

Ελέγξτε την ποιότητα του υλικού. Για να μειωθεί το τελικό κόστος, οι αδίστακτοι κατασκευαστές συχνά σώζουν σε αυτό, εγκαθιστώντας υποβαθμισμένους βρόχους, κλειδαριές και άλλες λεπτομέρειες. Όταν επιλέγετε μια πόρτα, εξετάστε την ποιότητα των εξαρτημάτων. Θυμηθείτε ότι τα μεταλλικά μέρη πρέπει να αντιπροσωπεύονται είτε από ανοξείδωτο χάλυβα είτε από άλλο μέταλλο με ειδική επεξεργασία έναντι της επίδρασης της υγρασίας.





Πόρτα-βιβλίο από ποιοτικό πλαστικό για το μπάνιο

Αποφασίστε για την υφή της επιφάνειας. Είναι καλύτερο να επιλέξετε ένα μοντέλο με ομαλή επιφάνεια. Αλλά η καθαριότητα των θυρών με λεπτή υφή θα είναι πιο δύσκολο να διατηρηθεί. Λόγω της αυξημένης θερμοκρασίας και υγρασίας στις ρηχές κοιλότητες, μπορούν να συσσωρευτούν ρύποι και βακτήρια.





Ομαλός πλαστικός καμβάς για πόρτες στο μπάνιο

Ελέγξτε τη στεγανότητα της πόρτας στο άνοιγμα, η οποία εξασφαλίζει την ύπαρξη ελαστικού στεγανοποίησης. Όμως, καθώς αυτό προκαλεί υποβάθμιση της ανταλλαγής αέρα, είναι προτιμότερα τα μοντέλα με ειδική μάσκα ή οπές για εξαερισμό στο κάτω μέρος.

Ρίξτε μια πιο προσεκτική ματιά στο πάχος του πλαστικού στην προτεινόμενη πόρτα. Αν το υλικό είναι καλό, το πάχος του θα είναι μεγαλύτερο από 1 cm. Όταν πιέσετε το δάχτυλό σας, το ποιοτικό πλαστικό δεν θα λυγίσει. Εάν είναι δυνατόν, ελέγξτε το τμήμα της πόρτας εξετάζοντας τη θέση και τον αριθμό των ενισχυτικών στοιχείων. Μελετήστε επίσης το πάχος των πλευρικών φύλλων PVC.





Ψυγείο αερισμού για πλαστικές πόρτες

Καθορίζοντας το σχέδιο, λαμβάνουν υπόψη όχι μόνο το εσωτερικό του μπάνιου, αλλά και την εμφάνιση άλλων θυρών στην κατοικία. Σας συμβουλεύουμε να αγοράσετε ένα μοντέλο λίγο πιο σκούρο από τον γενικό σχεδιασμό του δωματίου για να δημιουργήσετε μια μικρή αντίθεση.





Μεταλλική πλαστική πόρτα για το μπάνιο

Εγκατάσταση συρόμενων θυρών

Εγκατάσταση οποιαδήποτε δομή πόρτα στο πλαστικό μπάνιο περιλαμβάνει το άνοιγμα παρασκευή (καθαρισμός, επεξεργασία αντιμυκητικός παράγοντας), τη στερέωση του κουτιού και στη συνέχεια συναρμολόγηση της πόρτας και τα εξαρτήματά του, οπότε παραμένει ρυθμίζεται.

Ο σχεδιασμός του συρόμενου μοντέλου περιλαμβάνει δύο οδηγούς, στηρίγματα τοίχων, κυλίνδρους, φύλλα πόρτας, λαβές. Για να εγκαταστήσετε, θα χρειαστείτε έναν βοηθό.

Πρώτον, η εγκατάσταση των στάσεων και των οδηγών, οι οποίοι είναι σταθεροί πείροι ή βίδες. Στη συνέχεια, ο καμβάς ενισχύεται με κυλίνδρους και εισάγεται στους οδηγούς. Τέλος, μετά τον έλεγχο του θορύβου και της ευκολίας κίνησης, η πόρτα είναι εφοδιασμένη με λαβές, καθώς και μάνδαλα.

Εγκατάσταση δομών αιώρησης

Εγκαταστήστε τους το πιο εύκολο χάρη στην παράδοση σε συναρμολογημένη μορφή. Μετά την αποσυναρμολόγηση της παλιάς πόρτας και τον καθαρισμό του ανοίγματος, τοποθετείται μια νέα πλαστική πόρτα με κουτί. Εάν είναι απαραίτητο, το άνοιγμα επεκτείνεται χρησιμοποιώντας σφυρί και σμίλη.

Για να σταθεροποιήσετε το κιβώτιο που χρησιμοποιείται σφήνες και τοποθέτηση αφρού, ανθεκτικό στην υγρασία. Οι αυλακώσεις μπορούν επίσης να καλυφθούν με τσιμεντοκονίαμα. Περαιτέρω, ελέγχεται η ευκολία κλεισίματος και ανοίγματος. Εάν η χειραγώγηση πραγματοποιείται χωρίς δυσκολία, η πόρτα ταλάντωσης εγκαθίσταται με λαβές, καθώς και μάνδαλα.





Εγκατάσταση θυρών στο μπάνιο

Εγκατάσταση θυρών-ακορντεόν

Δεδομένου ότι η εγκατάσταση μιας πόρτας από PVC αυτού του σχεδίου είναι δύσκολη για τον μέσο χρήστη, θα πρέπει να ανατεθεί στον ειδικό. Για την εγκατάσταση θα πρέπει να παρέχει την πόρτα η ίδια και τα συστατικά του, καθώς και εργαλεία (σφυρί, κατσαβίδι, μετροταινία, κλπ), βίδες, τσιμέντο και πυρήνα αφρού.

Η πληρωμή για την εργασία ενός ειδικού που σας προσέφερε μια ποιοτική εγκατάσταση θα δικαιολογηθεί από το χρόνο υπηρεσίας ενός τέτοιου μοντέλου.





Εγκατεστημένο ακορντεόν πόρτας για το μπάνιο

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + 8 =