Πώς να φτιάξετε μια σέλα

Εάν θέλετε να χτίσετε ένα εξαιρετικό, αντίθετο από το σπίτι ενός γείτονα, ρίξτε μια ματιά στα σπίτια κάτω από μια κεκλιμένη στέγη. Δίνει στο κτίριο την πρωτοτυπία του. Επιπλέον, η απλή οροφή είναι η πιο απλή στη συσκευή. Τόσο απλό ώστε να μπορεί να γίνει με τα χέρια σας. 

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Οι μονόχωρες στέγες θεωρούνται ανέξοδες και απλές στη συσκευή. Και είναι πραγματικά, ειδικά με ένα μικρό πλάτος του κτιρίου. Παρ 'όλα αυτά, στη χώρα μας, τα σπίτια με στέγες σέλας είναι πολύ σπάνιες. Ως επί το πλείστον αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δύο ή τέσσερις τέντες είναι πιο οικείες σε εμάς - φαίνονται πιο οικεία. Το δεύτερο πρόβλημα είναι να βρούμε ένα έργο προσαρμοσμένο στις καιρικές συνθήκες. Υπάρχουν πολλά έργα για τους δυτικούς πόρους, αλλά έχουν σχεδιαστεί για ένα ηπιότερο κλίμα, κατά κανόνα έχουν μεγάλη επιφάνεια υαλοπινάκων. Βρείτε έναν αρχιτέκτονα που αλλάζει σωστά το έργο που σας αρέσει είναι πολύ δύσκολο. Αλλά αν όλα αυτά ήταν δυνατό, και έτσι η αρμονία του κτιρίου δεν ήταν σπασμένα, το σπίτι αποδεικνύεται πολύ πρωτότυπο.

Ένα από τα έργα των σπιτιών με κεκλιμένη στέγη

Ένα από τα έργα των σπιτιών με κεκλιμένη στέγη

Πολλοί άνθρωποι φοβούνται από ανώμαλες οροφές σε κάποιο μέρος του κτιρίου. Φυσικά, είναι πιο δύσκολο να τα κατακτήσει κανείς από τα κανονικά, αλλά το αποτέλεσμα αποδεικνύεται ότι είναι τελείως διαφορετικό - το πρωτότυπο είναι 100%. Ωστόσο, αυτή τη φορά για να βρεθεί ένας σχεδιαστής που μπορεί να αναπτύξει ένα παρόμοιο εσωτερικό στην απεραντοσύνη της χώρας μας είναι πολύ δύσκολο, παρ 'όλα αυτά, είναι δυνατόν.

Υπάρχει μια άλλη διέξοδος - για να οριοθετήσετε τις οροφές που οφείλονται στην επικάλυψη και ο ελεύθερος χώρος κάτω από τη στέγη θα πρέπει να χρησιμοποιείται ως τεχνικός χώρος. Οι εφαρμογές και οι επιλογές και οι οικοδεσπότες είναι πολύ ικανοποιημένοι. Ναι, τεχνικά δωμάτια στο ισόγειο, αλλά στον επάνω όροφο, αλλά δεν υπάρχουν προβλήματα με τα υπόγεια ύδατα.

Αυτό, ίσως, όλα τα μειονεκτήματα ή τις παγίδες που μπορεί να φέρει μια μονοκόμματη οροφή. Υπάρχει, ωστόσο, ένα άλλο σημείο που δύσκολα μπορεί να ονομαστεί ένα μειονέκτημα, Λόγω της ιδιαίτερης δομής του υλικού στέγης σε τέτοια σπίτια από το έδαφος δεν είναι ορατό. Αν το έδαφος είναι επίπεδο, χωρίς μεγάλες διαφορές στο υψόμετρο, ενοχλούμε με την εμφάνιση της οροφής, δεν υπάρχει κανένα σημείο. Είναι καλύτερο να επιλέγετε υλικά απλής εμφάνισης, αλλά υψηλής ποιότητας, ήσυχα (το αεροπλάνο είναι μεγάλο, όταν η βροχή κουδώνει έντονα) και αξιόπιστα. Μία από τις δημοφιλείς παραλλαγές είναι η φεγγαρισμένη οροφή. Παρέχει τον κατάλληλο βαθμό στεγανότητας, δεν προκαλεί πολύ θόρυβο. Μια άλλη επιλογή - μια μαλακή θολωτή οροφή κατασκευασμένη από μοντέρνα υλικά. Τέτοιες στέγες είναι ακόμα πιο ήσυχες και τα σύγχρονα υλικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για 20-30 χρόνια χωρίς επισκευή.

Μονόκλιτη εγκατάσταση στέγης

Οργανώστε την απαιτούμενη κλίση της οροφής της σέλας λόγω της διαφοράς στα ύψη των αντίθετων τοίχων. Ένα τοίχωμα του κτιρίου είναι πολύ υψηλότερο από το άλλο. Αυτό οδηγεί σε αυξημένη κατανάλωση υλικών για τοίχους, αλλά το σύστημα δοκών είναι πολύ απλό, ειδικά για κτίρια μικρού πλάτους.

Σκεπαστή στέγη για υπόστεγο

Σκεπαστή στέγη για υπόστεγο

Με επαρκή φέρουσα ικανότητα των τοιχωμάτων του σύστημα δένω οροφή βασίζεται σε πεντ mauerlat συνδέονται με τον τοίχο. (Από τσιμεντόλιθους για πλινθοδομή) ή πάνω της τελευταίας σειράς γεμίζεται δίχτυα Όρνιθες (για τους τοίχους του ελαφρύ σκυρόδεμα, ασβεστόλιθος, κέλυφος) προς την κατανομή φορτίου ήταν περισσότερο ομοιόμορφη, η πάνω σειρά του τοιχώματος τοιχοποιίας ενισχυμένης με διαμήκη οπλισμό. Στην περίπτωση των ξύλινων κατασκευών πλαισίου ή ρόλο mauerlat συνήθως εκτελεί τελική κορώνα ή την κορυφή ράγα.

Με ανεπαρκή αντοχή του οικοδομικού υλικού των τοίχων, το μεγαλύτερο μέρος του φορτίου μπορεί να μεταφερθεί στο πάτωμα. Για να το κάνετε αυτό, εγκαταστήστε τα ράφια (βήμα - περίπου 1 μέτρο), τα οποία ταιριάζουν στις ράγες που εκτείνονται κατά μήκος του κτιρίου. Στη συνέχεια, τα πόδια του υφαδιού στηρίζονται πάνω τους.

Πώς να μεταφέρετε το φορτίο από τους τοίχους στο πάτωμα

Πώς να μεταφέρετε το φορτίο από τους τοίχους στο πάτωμα

Κατά την πλήρωση Τοποθέτηση δίχτυα ή τον στην τελευταία σειρά, σ 'αυτόν, σε βήματα των 80-100 cm καθορίζονται καρφίτσες με την οποία mauerlat στη συνέχεια συνδέονται με τους τοίχους του κτιρίου. Σε ξύλινα σπίτια, αν δεν κάνετε οπλοπώλες, είναι αδύνατο να τοποθετήσετε τα καρφιά. Σε αυτή την περίπτωση, επιτρέπεται η τοποθέτηση σε εξαγωνικές ακίδες κεφαλής. Ο πείρος μέσω mauerlat διάτρημα, ένα ζευγάρι των χιλιοστά μικρότερη από τη διάμετρο του πείρου. Είναι βουλωμένη με μεταλλική ράβδο, η οποία τραβάει μια ξύλινη ακτίνα στον τοίχο. Η σύνδεση σφίγγεται με το εξαγωνικό κλειδί του απαιτούμενου μεγέθους.

Ράφια στέγης

Τέτοιες στέγες είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στην κατασκευή κτιρίων αυλή - υπόστεγα, γκαράζ. Απλά τα μεγέθη των κτιρίων επιτρέπουν τη χρήση όχι τόσο ισχυρών δοκών και οι δοκοί απαιτούνται σε μικρή ποσότητα. Με ένα πλάτος κτιρίου έως 6 μέτρα, το σύστημα δοκών μιας μονοκόμματης οροφής σχεδόν δεν περιέχει πρόσθετα στοιχεία ενίσχυσης (υποστηρίγματα και τρεξίματα), κάτι που είναι επωφελές. Επίσης, προσελκύει την έλλειψη σύνθετων κόμβων.

Για την κεντρική Ρωσία να εκτείνονται έως και 5,5 μέτρα λάβει μια δέσμη των 50-150 mm, μέχρι 4 μέτρα είναι αρκετά 50-100 mm, αν και στο καλό, πρέπει να θεωρηθεί ως το χιόνι και το φορτίο του ανέμου άμεσα στην περιοχή σας, και, σε αυτή τη βάση, καθορίζεται με τις παραμέτρους των δοκών.

Σύστημα ανύψωσης μονοκόμματης οροφής με μικρή απόσταση (μέχρι 6 μέτρα)

Σύστημα ανύψωσης μονοκόμματης οροφής με μικρή απόσταση (μέχρι 6 μέτρα)

Όταν η απόσταση μεταξύ των τοιχωμάτων και 4,5 μέτρα, πεντ στέγη αποτελείται από δύο ράβδους mauerlat τοποθετηθεί στους τοίχους, και δοκούς οι οποίες βασίζονται σε mauerlat. Πραγματικά ένα πολύ απλό σχέδιο.

Με εύρος διαστήματος από 4,5 μέτρα έως 6 μέτρα, εξακολουθεί να είναι απαραίτητο να υπάρχει ένα πόδι στερεωμένο σε υψηλότερο τοίχο στο επίπεδο της επικάλυψης και ένα πόδι που στηρίζεται στη δοκό σχεδόν στη μέση. Η γωνία της κλίσης αυτής της δέσμης εξαρτάται από την απόσταση μεταξύ των τοίχων και το επίπεδο εγκατάστασης του λάκκου.

Πιο πολύπλοκα συστήματα δοκών σε μονόχωρη οροφή με πλάτος κτιρίων άνω των 6 μέτρων. Σε αυτήν την περίπτωση, είναι βέλτιστο εάν το σπίτι έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε μέσα του να είναι επίσης ένα φέρον τοίχωμα, πάνω στο οποίο στηρίζονται οι κολόνες. Με πλάτος σπιτιού μέχρι 12 μέτρα, τα αγροκτήματα είναι ακόμα απλά, το κόστος μιας συσκευής στέγης είναι ελάχιστο.

Η κατασκευή μονόχωρων δοκών οροφής με πλάτος κτιρίων άνω των 6 μέτρων

Η κατασκευή μονόχωρων δοκών οροφής με πλάτος κτιρίων άνω των 6 μέτρων

Για κτίρια με πλάτος μεγαλύτερο από 12 μέτρα, το σύστημα γίνεται πιο δύσκολο - τα πόδια μεγαλώνουν. Επιπλέον, η κατασκευή δοκών μήκους άνω των 6 μέτρων - μια δαπανηρή ευχαρίστηση. Αν θέλετε να αυξήσετε μόνο από το πλάτος των άκρων της οροφής, δοκάρια στο φοράδα άκρα doraschivat. Οι Είναι τεμάχια δοκών της ίδιας διατομής που συνδέεται με την δοκό και στερεώνεται στις πλευρές των δύο ξύλινες πλάκες του όχι λιγότερο από 60 cm, στερεώνεται με κοχλίες ή καρφιά, επιτρέπουν τη χρήση πλακών στερέωσης.

Προαιρετική δυνατότητα συγκόλλησης δοκών

Προαιρετική δυνατότητα συγκόλλησης δοκών

Εάν το συνολικό μήκος της δοκού είναι μεγαλύτερο από 8 μέτρα, συνήθως είναι συναρμολογημένα. Οι αρθρώσεις ενισχύονται περαιτέρω με κάρφωμα ή πλάκες συναρμολόγησης.

Επιλογές για τη στερέωση των δοκών στο Mauerlat: συρόμενη δόξα στην κορυφή και το σκληρό πάνω δεξιά

Επιλογές για τη στερέωση των δοκών στο Mauerlat: ολισθήστε τη δόξα στην κορυφή και το σκληρό πάνω δεξιά. Δεξιά δεξιά είναι μια έκδοση του πλαισίου χωρίς μαρκίζες (χρησιμοποιείται πολύ σπάνια)

Μπορεί ακόμα να είναι ερωτήσεις σχετικά με τη μέθοδο σύνδεσης με δοκούς έγκλειστος mauerlat στέγη. Δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές. Όλοι και στο πόδι του δοκού κάνουν μια αποκοπή, η οποία στηρίζεται πάνω στο Mauerlat. Για να μην βασανίζεται με κάθε πόδι δοκών, ευθυγραμμίζοντας προσγειώθηκε, ο πρώτος είχε μεθύσει από το διοικητικό συμβούλιο ένα κομμάτι κόντρα πλακέ πάχους ή ξυλεία κάνουν πρότυπο, απλά επαναλαμβάνοντας την προκύπτουσα «μεθυσμένος.» Όλα τα επόμενα δοκάρια είναι ραμμένα πριν από την εγκατάσταση. Σε αυτούς στη σωστή θέση, εφαρμόζεται ένα πρότυπο, μια εγκοπή του απαιτούμενου σχήματος και μεγέθους σχεδιάζεται και κόβεται.

Αυτό αφορούσε την άκαμπτη προσκόλληση του δοκού στο Mauerlat. Χρησιμοποιείται σε όλα τα κτίρια που προκαλούν μικρή συρρίκνωση. Σε ξύλινα σπίτια, αυτή η μέθοδος στερέωσης δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί - το σπίτι πάντα εγκαθίσταται ή ελαφρώς ανυψώνεται, εξαιτίας του οποίου μπορεί να υπάρχει λοξή. Εάν η οροφή είναι σταθερά στερεωμένη, μπορεί να σχιστεί. Επομένως, όταν χρησιμοποιείται μονόχωρη οροφή ή οποιαδήποτε άλλη στέγη σε ξύλινα σπίτια, χρησιμοποιείται συρόμενος συνδυασμός δοκών και mauerlat. Για αυτό, υπάρχουν λεγόμενα "skolki." Αυτή η πλάκα, η κατάσταση των γωνιών, οι οποίες είναι συνδεδεμένες με το Mauerlate και τις μεταλλικές λωρίδες που συνδέονται με αυτές, οι οποίες συνδέονται με το πόδι του δοκού. Υπάρχουν δύο τέτοιες ράγες σε κάθε δοκούς.

Επιλογή της γωνίας της οροφής

Η γωνία της κλίσης της στέγης καθορίζεται από το συνδυασμό δεικτών - φορτία ανέμου και χιονιού και τον τύπο υλικού στεγών. Πρώτον, καθορίζονται με γωνία ανάλογα με τις κλιματικές συνθήκες (ανάλογα με την ποσότητα των βροχοπτώσεων και των φορτίων ανέμου). Αφού εξετάσετε την ελάχιστη συνιστώμενη κλίση για τον επιλεγμένο τύπο υλικού στεγών (στον παρακάτω πίνακα).

Το όνομα του υλικού κατασκευής στέγης Ελάχιστη γωνία κλίσης (σε μοίρες)
Ασημένιο τσιμέντο και οντουλίνη 6 °
Τσιμέντο-άμμο και κεραμικά πλακίδια 10 °
Ευέλικτο έρπητα ζωστήρα 12 °
Μεταλλικά κεραμίδια 6 °
Αμίαντο-τσιμέντο ή πλάκες σχιστόλιθου 27 °
Χάλυβες με επικάλυψη ψευδαργύρου, χαλκού, ψευδαργύρου-τιτανίου 17 °
Προφίλ σε φύλλα 6 °

Εάν η επιθυμητή γωνία είναι μεγαλύτερη, όλα είναι καλά, αν είναι λιγότερα (κάτι που συμβαίνει πολύ σπάνια) - αυξάνεται στο συνιστώμενο. Κάνοντας μια στέγη με γωνία μικρότερη από την ελάχιστη γωνία που συνιστά ο κατασκευαστής της στέγης δεν είναι ξεκάθαρη - θα ρέει στις διασταυρώσεις. Για να είναι πιο εύκολη η πλοήγηση, ας πούμε ότι για τη λωρίδα της Κεντρικής Ρωσίας η συνιστώμενη κλίση της οροφής της σέλας είναι 20 °. Ωστόσο, είναι επιθυμητό να μετρήσετε τον αριθμό για κάθε περιοχή, ακόμη και για τη διαφορετική θέση του κτιρίου στην περιοχή.

Με την ευκαιρία, να έχετε κατά νου ότι διαφορετικοί κατασκευαστές του ίδιου τύπου υλικού στέγης μπορεί να απαιτούν διαφορετική ελάχιστη προκατάληψη. Για παράδειγμα, η εγκατάσταση ενός ενιαίου μεταλλικού κεραμιδιού μπορεί να γίνει στην οροφή με ελάχιστη κλίση 14 °, η άλλη με 16 °. Και αυτό παρά το γεγονός ότι η GOST καθορίζει ελάχιστη κλίση 6 °.

Αξίζει επίσης να θυμόμαστε ότι η ράμπα έως 12 ° για να διασφαλιστεί η ακεραιότητα του κάθε υλικού κατασκευής σκεπής, όλες οι αρθρώσεις πρέπει να είναι promazyvat σύνθεση υγρού υλικού στεγανοποίησης (συνήθως - ασφαλτική μαστίχα, τουλάχιστον - σφραγιστικό στέγες).

Καθορίστε το ύψος στο οποίο θέλετε να σηκώσετε τον τοίχο

Για να εξασφαλιστεί η γωνία κλίσης μιας μονοκόμματης οροφής, ένας από τους τοίχους πρέπει να ανυψωθεί υψηλότερα. Πόσο ψηλότερο μαθαίνουμε, θυμόμαστε τους τύπους για τον υπολογισμό ενός σωστού τριγώνου. Σε αυτά βρίσκουμε το μήκος των σκαλοπατιών.

Πώς να υπολογίσετε τις παραμέτρους μιας οροφής σέλας

Πώς να υπολογίσετε τις παραμέτρους μιας οροφής σέλας

Κατά τον υπολογισμό, μην ξεχνάτε ότι το μήκος αποκτάται χωρίς να ληφθούν υπόψη οι προεξοχές και είναι απαραίτητες για την προστασία των τοίχων του σπιτιού από τις βροχοπτώσεις. Η ελάχιστη προεξοχή είναι 20 εκατοστά, αλλά με μια τόσο μικρή προεξοχή, μια μονόχωρη οροφή κοιτάζει έξω από το κτίριο. Ως εκ τούτου, γίνονται συνήθως προεξοχές τουλάχιστον 60 εκ. Σε μονόχωρα κτίρια. Στο διώροφο, μπορούν να φτάσουν μέχρι και 120 εκατοστά. Στην περίπτωση αυτή, το πλάτος της προεξοχής καθορίζεται με βάση τις αισθητικές εκτιμήσεις - η στέγη θα πρέπει να φαίνεται αρμονική.

Παράδειγμα σχεδίου στο ScratchUp

Παράδειγμα σχεδίου στο ScratchUp

Ο ευκολότερος τρόπος να καθορίσετε τον τρόπο επέκτασης της οροφής στα προγράμματα σχεδιασμού που σας επιτρέπουν να σχεδιάσετε ένα κτίριο σε κλίμακα και να "παίξετε" με προεξοχές. Όλα θα πρέπει να εμφανίζονται σε 3 διαστάσεις (το πιο δημοφιλές πρόγραμμα ScratchUp). Περιστρέψτε σε αυτό διαφορετικά μεγέθη προεξοχών, αποφασίστε τι φαίνεται καλύτερα (αυτό είναι αν το έργο δεν είναι), και στη συνέχεια να παραγγείλετε / κάνουμε δοκάρια.

Έκθεση φωτογραφίας από το εργοτάξιο: μονόχωρη οροφή στο σπίτι από αεριωμένο σκυρόδεμα

Ένα σπίτι χτίστηκε στην Αγία Πετρούπολη. Το έργο δεν ήταν, υπήρχε μια γενική ιδέα, η οποία παρουσιάζεται στη φωτογραφία. Το σπίτι είναι φτιαγμένο από αεριωμένο σκυρόδεμα, το τελείωμα είναι γύψο, η στέγη είναι ραφή επιλέγεται με βάση τη φθηνότητα, την αξιοπιστία, την ευκολία εγκατάστασης.

Η ιδέα ενός σπιτιού κάτω από μια κεκλιμένη στέγη

Η ιδέα ενός σπιτιού κάτω από μια κεκλιμένη στέγη

Μετά την εκτόξευση των τοίχων, χύθηκε σε αυτά ένα οπλοπώγιμο και μέσω κάθε μετρητή τοποθετήθηκαν ράμπες (Ø 10 mm). Όταν το σκυρόδεμα στις armopoyas έφθασε στην απαιτούμενη βλάβη, τοποθετήθηκε ένα στρώμα στεγανοποίησης πάνω στο ασφαλτικό μαστίχα ("Hydroisol", κομμένο κατά μήκος της λωρίδας του επιθυμητού πλάτους). Πάνω από την αδιαβροχοποίηση τοποθετείται Mauerlat - ένα μπαρ 150-150 mm. Όλο το ξυλεία που χρησιμοποιείται για την στέγασή του, στεγνό, επεξεργασμένο με προστατευτικό εμποτισμό, επιβραδυντές πυρκαγιάς.

Έναρξη τοποθέτησης μιας μονοκόμματης οροφής - τοποθέτηση του Mauerlat

Έναρξη τοποθέτησης μιας μονοκόμματης οροφής - τοποθέτηση του Mauerlat

Αρχικά τοποθετείται (ξαπλωμένος σε τακούνια από στυλέτο, που κρατούνται από τους βοηθούς του), περνάει, σφυροκοπώντας στα σημεία όπου στέκονται τα καρφιά. Στον ράβδο, οι επιφάνειες όπου προεξέχουν τα καρφιά έχουν αποτυπωθεί. Τώρα τρυπήστε τις τρύπες και απλά το φυτέψτε στα καρφιά.

Καθώς το άνοιγμα είναι μεγάλο, στηρίζονται τα στηρίγματα από τη ράβδο (150-150 mm), στην οποία τοποθετείται μια διαδρομή, η οποία θα στηρίξει τα πόδια των δοκών.

Εγκατάσταση ράφια και τρέξιμο

Εγκατάσταση ράφια και τρέξιμο

Το πλάτος της οροφής είναι 12 μέτρα. Αυτό λαμβάνει υπόψη την απομάκρυνση 1,2 μ. Από το μέτωπο. Επομένως, οι δοκοί του Mauerlat και το τρέξιμο "κολλάνε" έξω από τα τείχη μόνο για μια τέτοια απόσταση.

Για να εξασφαλιστεί η αφαίρεση της οροφής, το Mauerlat και η διαδρομή στεγανοποιούν τα όρια του τοίχου

Για να εξασφαλιστεί η αφαίρεση της οροφής, το Mauerlat και η διαδρομή στεγανοποιούν τα όρια του τοίχου

Αρχικά υπήρχαν αμφιβολίες για μια τόσο μεγάλη απομάκρυνση - η δεξιά μπάρα κρέμεται στα 2,2 μέτρα. Αν αυτή η αφαίρεση μειωθεί, οι τοίχοι θα είναι κακοί και η εμφάνιση θα επιδεινωθεί. Επομένως, αποφασίζεται να το αφήσουμε όπως είναι.

Τοποθέτηση πακέτου

Τοποθέτηση δοκών

Τοποθετημένα δοκάρια από δύο ματς 200 x 50 mm, με κλίση 580 mm. Οι σανίδες χτυπούνται από τα καρφιά, σε σχήμα σκακιέρας (πάνω-κάτω), με διάσταση 200-250 mm. Καπέλα καρφιά στη συνέχεια δεξιά, στη συνέχεια προς τα αριστερά, σε ζευγάρια Δύο πάνω / κάτω δεξιά, δύο πάνω / κάτω αριστερά, κλπ.). Συνδέουμε τις σανίδες κατά λιγότερο από 60 cm. Η προκύπτουσα δέσμη είναι πολύ πιο ασφαλής από μια παρόμοια στερεά δέσμη.

Οι δοκοί στοιβάζονται

Οι δοκοί στοιβάζονται

Μέθοδος στερέωσης των δοκών

Μέθοδος στερέωσης των δοκών

Περαιτέρω πεντ πίτα στέγη για μια δεδομένη περίπτωση (από τη σοφίτα - δρόμου): ατμού, πετροβάμβακα mm ventzazor 200 (σανίδωμα, αντι-σανίδωμα), μόνωση υγρασίας, υλικό στεγών. Στην περίπτωση αυτή ήταν ένα σκούρο γκρι χρώμα.

Ένα παράδειγμα μιας πίτας στέγης για μονόχωρη οροφή (είναι γενικά πρότυπο)

Ένα παράδειγμα μιας πίτας στέγης για μονόχωρη οροφή (είναι γενικά πρότυπο)

Η ζέστη από το εσωτερικό θα πραγματοποιηθεί αργότερα, και ενώ στην κορυφή των δοκών θα τοποθετηθεί μια αδιάβροχη μεμβράνη "Taiwek Solid" (διαπερατό από ατμούς).

Βάζουμε αδιάβροχη αδιάβροχη διαπερατή μεμβράνη

Βάζουμε αδιάβροχη αδιάβροχη διαπερατή μεμβράνη

Η μεμβράνη τοποθετείται από κάτω προς τα πάνω, στερεωμένη με συρραπτικά από το συρραπτικό. Ότι ο καμβάς που κυλάει ψηλότερα, έρχεται ήδη πάνω σε 15-20 cm. Ο σύνδεσμος είναι κολλημένος με ταινία διπλής όψεως (που αγοράζεται μαζί με τη μεμβράνη). Στη συνέχεια, οι ιμάντες γεμίζουν πάνω από τη μεμβράνη, πάνω τους - το κιβώτιο κάτω από τη στέγη ραφής.

Επιφάνεια της σανίδας 25 * 150 mm

Επιφάνεια της σανίδας 25 * 150 mm

Αρχικά το κιβώτιο κατασκευάστηκε από μια σανίδα 25 * 150 mm σε βήματα των 150 mm. Μετά τη συσκευασία, το περπάτημα στην οροφή, αποφασίστηκε να ενισχυθεί το κλουβί. Για να γίνει αυτό, μεταξύ των ήδη τοποθετημένων σανίδων πλάκες πλάκας 100 mm πλάτος. Τώρα υπάρχει απόσταση 25 mm μεταξύ των σανίδων.

Υπολείμματα ως αποτέλεσμα

Η στέγη μιας οροφής σέλας ως αποτέλεσμα της

Περαιτέρω, το κάτω αέτωμα γεμίστηκε με άγκιστρα για την τοποθέτηση του συστήματος αποστράγγισης. Είναι γεμισμένα ομοιόμορφα, διότι λόγω του μεγάλου μήκους του αετώματος αποφασίζεται να κατασκευαστούν δύο χοάνες λήψης σε απόσταση 2,8 μέτρων από την άκρη. Για να εξασφαλιστεί η ροή προς τις δύο κατευθύνσεις και να γίνει μια τέτοια ανακούφιση.

Άγκιστρα γάντζου για σύστημα αποστράγγισης

Άγκιστρα γάντζου για σύστημα αποστράγγισης

Στη συνέχεια, πρέπει να βάλετε τεμάχια από μέταλλο (πίνακες) μήκους 12 μέτρων. Δεν είναι βαρύ, αλλά δεν μπορούν να λυγίσουν, επειδή το "έλκηθρο" εξαφανίζεται. Μια προσωρινή "γέφυρα" που συνδέει τη γη με την οροφή κατασκευάστηκε για την ανάβαση. Σε αυτό και σήκωσε τα φύλλα.

Ανυψώστε τα φύλλα στη γέφυρα

Ανυψώστε τα φύλλα στη γέφυρα

Ακολουθούν τα έργα κατασκευής στέγης, τα οποία διαφέρουν ανάλογα με τον τύπο του υλικού στέγης. Σε αυτή την περίπτωση ήταν απαραίτητο να λυθεί το πρόβλημα της θερμοκρασίας διαστολής του υλικού - γαλβανισμένο χάλυβα (Pural) με τη θέρμανση / ψύξη αλλάζει σημαντικά το μέγεθός του. Για να εξασφαλιστεί η ελευθερία επέκτασης για τη στερέωση του υλικού στο πλέγμα, αποφασίζεται η αναδίπλωση των κινητών σφιγκτήρων με ελεύθερη κίνηση 15-20 mm.

Εγκατάσταση σφιγκτήρων για τη στέγη ραφής

Εγκατάσταση σφιγκτήρων για τη στέγη ραφής

Τοποθέτηση της κεραμοσκεπής από το pural

Τοποθέτηση της κεραμοσκεπής από το pural

Μετά την τοποθέτηση του υλικού στέγης, παραμένει η προεξοχή των προεξοχών και δεν διαφέρουν.

Η οροφή πρέπει να φέρεται

Η στέγη πρέπει να φέρεται στο "μυαλό" - να ράψει προεξοχές, αλλά, βασικά, είναι ήδη έτοιμο

Λοιπόν, στην παρακάτω φωτογραφία, τι συνέβη μετά το τέλος. Πολύ μοντέρνο, κομψό και ασυνήθιστο.

Σπίτι με κεκλιμένη στέγη - το φινίρισμα είναι σχεδόν τελειωμένο

Σπίτι με κεκλιμένη στέγη - το φινίρισμα είναι σχεδόν τελειωμένο

Έργα και φωτογραφίες σπιτιών με κεκλιμένη στέγη

Όπως ήδη αναφέρθηκε, είναι δύσκολο να βρεθούν ενδιαφέροντα έργα διαμερισμάτων με κεκλιμένη στέγη. Ενώ αυτά τα κτίρια έχουμε δημοφιλείς. Ίσως, μόνο λόγω της εκκεντρικότητάς του. Σε αυτή την ενότητα συλλέγονται αρκετά έργα ή φωτογραφίες ήδη κτισμένων κατοικιών. Ίσως κάποιος θα είναι χρήσιμο τουλάχιστον ως μια ιδέα.

Το έργο ενός μικρού σπιτιού κάτω από μια σκεπή σέλας

Το έργο ενός μικρού σπιτιού κάτω από μια σκεπή σέλας

Αυτό το σπίτι υπάρχει. ιδιαίτερα καλές στέγες ενός βήματος σε περιοχές με διαφορά ύψους

Αυτό το σπίτι υπάρχει. ιδιαίτερα καλές στέγες ενός βήματος σε περιοχές με διαφορά ύψους

Μονοκατοικία με μεγάλη στέγη

Μονοκατοικία με μεγάλη στέγη

Διώροφη κατοικία με βεράντες σε δύο ορόφους

Διώροφη κατοικία με βεράντες σε δύο ορόφους

Κάτω από φυσικό πλακίδιο απαιτεί μεγάλη γωνία κλίσης της οροφής

Κάτω από φυσικό πλακίδιο απαιτεί μεγάλη γωνία κλίσης της οροφής

Μεγάλα παράθυρα - όμορφα, αλλά παράλογα στο κλίμα μας

Μεγάλα παράθυρα - όμορφα, αλλά παράλογα στο κλίμα μας

Ένα πολυεπίπεδο σπίτι είναι ένα ενδιαφέρον έργο που υλοποιήθηκε

Ένα πολυεπίπεδο σπίτι είναι ένα ενδιαφέρον έργο που υλοποιήθηκε

Αυτό είναι το πρωτότυπο του παραπάνω

Αυτό είναι το πρωτότυπο του παραπάνω

Το αρχικό σπίτι. Κάτω από τη σοβιετική στέγη και το σπίτι και το σπίτι της κατασκευής, και ακόμη και ένα μέρος - ένα θόλο πάνω από την αυλή μεταξύ των δύο κτιρίων

Το αρχικό σπίτι. Κάτω από τη σοβιετική στέγη και το σπίτι και το σπίτι της κατασκευής, και ακόμη και ένα μέρος - ένα θόλο πάνω από την αυλή μεταξύ των δύο κτιρίων

Το ίδιο έργο όπως παραπάνω, από την άλλη πλευρά

Το ίδιο έργο όπως παραπάνω, από την άλλη πλευρά

Δύο μονόχωρες στέγες σε διαφορετικά επίπεδα

Δύο μονόχωρες στέγες σε διαφορετικά επίπεδα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

46 + = 54