Μαύρο μπάνιο – διανέμεται με το χρώμα

Μαύρο μπάνιο - διανέμεται με το χρώμα

Το μαύρο είναι το πιο μυστήριο και διφορούμενο όλων των χρωμάτων. Πόσες μυστηριώδεις εικόνες κρύβει στον εαυτό του. Αυτά είναι τα «μαύρα μάτια» της όμορφης κοπέλας από το παλιό τραγούδι και η «μαύρη γάτα» των ιστοριών τρόμου των παιδιών και ακόμη και η «μαύρη πλατεία» είναι το πιο ανεξήγητο έργο τέχνης του 20ού αιώνα.

Στην ευρωπαϊκή κουλτούρα, το μαύρο είναι το χρώμα του πένθους. Κατά τη διάρκεια των αιώνων, οι άνθρωποι έχουν συσχετιστεί με το θάνατο, την κατάθλιψη, τη μοναξιά.

Μόνο σχετικά πρόσφατα ξεκίνησε μια θριαμβευτική πομπή μαύρου χρώματος σε όλο τον κόσμο. Τώρα το μαύρο έχει γίνει ένα κλασικό, ένα σημάδι καλής γεύσης. Θυμηθείτε το "μικρό μαύρο φόρεμα" Coco Chanel. Τώρα το μαύρο χρώμα σχεδόν δεν φαίνεται οπουδήποτε ακατάλληλο, και τόσο πιο συχνά μπορείτε να βρείτε εσωτερικούς χώρους, όπου το κυρίαρχο χρώμα είναι μαύρο.

Ψυχολογικές επιπτώσεις του μαύρου χρώματος

Το μαύρο χρώμα ανήκει σε ένα ουδέτερο χρωματικό σχήμα και επομένως έχει ιδιότητες ηρεμίας. Απελευθερώνει την νευρική ένταση και προκαλεί μια αίσθηση ασφάλειας, αλλά ταυτόχρονα μπορεί επίσης να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην ψυχή. Η συνεχής παρουσία σε περιβάλλον μαύρου μπορεί να προκαλέσει κατάθλιψη, θλίψη και απάθεια.

Μαύρο μπάνιο - ψυχολογικές επιπτώσεις

Οι ψυχολόγοι λένε ότι όσοι επιλέγουν το μαύρο χρώμα έχουν έναν πολύ περίπλοκο χαρακτήρα. Αυτές είναι μυστικές και δυσπιστικές φύσεις. Συχνά υπόκεινται σε μυστικές διαθέσεις. Οι λάτρεις του μαύρου χρώματος γνωρίζουν τη δική τους αξία, τους αρέσει, πάνω απ 'όλα, ένα έντονο μυαλό και την ικανότητα να ελέγχουν άλλους ανθρώπους. Η εξουσία έχει μεγάλη σημασία για αυτούς.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Μαύρο - ένα αρκετά σύνθετο χρώμα, αλλά με την κατάλληλη εφαρμογή του θα δημιουργήσει ένα μοναδικό σχέδιο αντίθεσης.

Οφέλη

Για το μπάνιο, το μαύρο χρώμα δεν ταιριάζει λιγότερο από όλα τα άλλα δωμάτια του σπιτιού. Μετά από όλα, το μπάνιο είναι ο τόπος από τον οποίο η μέρα μας τελειώνει και τελειώνει. Τα πρωινά εμείς φτιάχνουμε φρεσκάδα και κερδίζουμε ενέργεια και δύναμη κάτω από ένα ντους αντίθεσης, και τα βράδια χαλαρώνουμε σε ένα ζεστό μπάνιο μετά από μια κουραστική μέρα. Από αυτή την άποψη, το μαύρο είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα χρώματα για τη διακόσμηση ενός μπάνιου, έτσι, αφενός, βοηθά να επικεντρωθεί, και από την άλλη - χαλαρώνει και ανακουφίζει.

Ανοιχτό μαύρο μπάνιο

Επιπλέον, το μαύρο χρώμα δίνει τη λιτότητα και την ευγένεια του δωματίου. Το μαύρο μπάνιο από το δάπεδο μέχρι την οροφή, φυσικά, θα φανεί πολύ εντυπωσιακό, αλλά μόνο αν είναι αρκετά ευρύχωρο. Εάν δεν είστε πλούσιοι σε τετραγωνικά μέτρα, αλλά δεν σκοπεύετε να αρνηθείτε το μαύρο χρώμα, είναι προτιμότερο να το χρησιμοποιήσετε σε συνδυασμό με άλλα χρώματα.

Το μαύρο χρώμα συνδυάζεται τέλεια με ολόκληρη την πολύχρωμη παλέτα και αυτό είναι το τεράστιο πλεονέκτημα του.

Ο συνδυασμός του μαύρου και του λευκού στο μπάνιο

Λαμβάνοντας τη βάση του σχεδιασμού του χρώματος του μπάνιου σας είναι μαύρο, μπορείτε να πάρετε τους συντρόφους σε αυτό. Το μαύρο χρώμα αποχρωματίζει τέλεια τα φωτεινά, κορεσμένα χρώματα και ως εκ τούτου θα φανεί εκπληκτικό σε συνδυασμό με το πορφυρό ή λαμπερό τιρκουάζ. Και με τη βοήθεια συνδυασμών μαύρου και ελαφρού χρωματικού σχήματος, μπορείτε να αλλάξετε οπτικά το μέγεθος του δωματίου.

Μειονεκτήματα

Όπως προαναφέρθηκε, το μαύρο χρώμα πρέπει να χρησιμοποιείται με προσοχή στο σχεδιασμό μικρών δωματίων.

Εάν ένα μικρό δωμάτιο είναι βαμμένο με μαύρους τόνους από το δάπεδο μέχρι το ανώτατο όριο, θα φαίνεται ακόμη μικρότερο και, επιπλέον, θα δημιουργηθεί μια "πιεστική" αίσθηση.

Σκούρο μαύρο μπάνιο

Αλλά ακόμα κι αν το μπάνιο σας είναι τεράστιο, το μαύρο χρώμα απαιτεί ακόμα ειδική επεξεργασία.

  • Είναι γνωστό ότι το μαύρο χρώμα απορροφά το φως, έτσι η παρουσία αντανακλαστικών στοιχείων του εσωτερικού θα είναι μια προϋπόθεση για τη διακόσμηση ενός μαύρου μπάνιου. Μπορούν να είναι καθρέφτες, χρωμίου υδραυλικά εξαρτήματα, γυαλί και λαμπτήρες κρυστάλλου.
  • Ένα άλλο μειονέκτημα του μαύρου μπάνιου μπορεί να θεωρηθεί ότι σε μαύρα πλακάκια και υδραυλικά, οι σαπουνάδες θα είναι σαφώς ορατοί. Αλλά αυτό είναι ένα εύκολο θεραπεύσιμο ελάττωμα, αρκεί απλώς να αποθηκεύσετε με ειδικά υγρά πλύσης.

Πώς να ξεφύγετε από την υπερβολική σκοτεινιά;

Η περίσσεια του μαύρου χρώματος μπορεί να κάνει το μπάνιο ασυνείδητα σκοτεινό και ζοφερό. Με αυτό μπορείτε να πολεμήσετε με δύο τρόπους:

  • Ο πρώτος τρόπος είναι να αραιωθεί το χρώμα βάσης με άλλα χρώματα. Χρησιμοποιώντας πλακάκια διαφορετικού χρώματος, μπορείτε να χωρίσετε το δωμάτιο σε ζώνες και να δημιουργήσετε όμορφα σχέδια στο πάτωμα ή στους τοίχους.

Ζωντανεύοντας το μπάνιο με μαύρο χρώμα

Αν δεν θέλετε να συνδυάσετε μαύρα πλακάκια με άλλα, να διαλύσετε το σκοτάδι που βασιλεύει στο μπάνιο σας και να προσθέσετε φως και ζεστασιά, θα βοηθήσετε τα πολύχρωμα αξεσουάρ. Μη φοβάστε να πειραματιστείτε! Το μαύρο χρώμα έχει εξαιρετικές δυνατότητες διαφόρων συνδυασμών χρωμάτων.

  • Ο δεύτερος τρόπος είναι να προσθέσετε φως στο δωμάτιο. Στην ιδανική περίπτωση, αν το μπάνιο έχει παράθυρο, αυτό, δυστυχώς, είναι σπάνιο στα μπάνια μας. Μπορεί να αντικατασταθεί από έναν μεγάλο καθρέφτη.

Αφήνουμε από τη γαλήνη

Συνδυασμός με άλλα χρώματα

Στο άρθρο μας, έχουμε ήδη αναφέρει πάνω από μία φορά ότι το μαύρο συνδυάζεται τέλεια με μια ποικιλία χρωμάτων. Με τον αριθμό των πιθανών συνδυασμών χρωμάτων μπορεί να συγκριθεί μόνο με λευκό χρώμα. Αν και το μαύρο είναι πολύ καλύτερο από τις λευκές αποχρώσεις άλλα χρώματα, τα κάνει να παίζουν πιο ζωηρά.

Μαύρο και Μωβ Μπάνιο

Ο συνδυασμός μαύρου με όλες τις αποχρώσεις του ροζ, μοβ, πασχαλιά και κόκκινο θα φανεί πραγματικά πολυτελές. Φυσικά, δεν θα είναι περιττό να χρησιμοποιείτε λευκό χρώμα, το οποίο όχι μόνο δημιουργεί ένα ενδιαφέρον παιχνίδι αντιθέσεων, αλλά και προσθέτει φως στο δωμάτιο.

Μαύρο-κόκκινο-λευκό μπάνιο

Οι μπλε, πράσινοι και καφέ αποχρώσεις ταιριάζουν απόλυτα με το μαύρο. Είναι αλήθεια ότι είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε ελαφρύτερες αποχρώσεις αυτών των χρωμάτων, έτσι ώστε το δωμάτιο να μην είναι υπερφορτωμένο με σκοτεινά, ζοφερά χρώματα.

Μαύρο-λευκό-πράσινο μπάνιο

Διαβάστε περισσότερα για το πράσινο λουτρό στο άρθρο.

Μαύρο και κόκκινο

Ο συνδυασμός μαύρου και κόκκινου είναι ο πιο παθιασμένος συνδυασμός χρωμάτων που μπορείτε να φανταστείτε. Ωστόσο, αν επιλέξετε αυτό το ζευγάρι, τότε ένα από τα δύο χρώματα θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί πολύ δοσομετρημένο, έτσι ώστε το δωμάτιο να μην φαίνεται φανταχτερό και δεν ερεθίζει το μάτι.

Μαύρο και κόκκινο μπάνιο

Μπορείτε να αραιώσετε τον μαύρο και το κόκκινο συνδυασμό λευκού ή άλλου φωτός χρώματος: θα έχετε έναν πολύ αποτελεσματικό συνδυασμό.

Μαύρο-λευκό-κόκκινο μπάνιο

Το μαύρο χρώμα συνδυάζεται επίσης τέλεια με τους κοντινότερους συγγενείς κόκκινου - πορτοκαλί και κίτρινου. Η αλήθεια και τα μειονεκτήματα τέτοιων συνδυασμών θα είναι τα ίδια με το προηγούμενο ζευγάρι. Ως εκ τούτου, εδώ και αλλού, ο κανόνας "είναι καλύτερο είναι λιγότερο, ναι είναι καλύτερο". Αφήστε τα ένθετα του φωτεινού χρώματος να είναι μικρά, αλλά αποτελεσματικά.

Πολλές χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με αυτόν τον συνδυασμό μπορείτε να διαβάσετε στο άρθρο μας σχετικά με το κόκκινο μπάνιο.

Φωτεινή τόνους στο μαύρο μπάνιο

Μαύρο και άσπρο

Διαβάστε επίσης το άρθρο μας σχετικά με το λευκό μπάνιο.

Ένας αντιληπτός συνδυασμός ασπρόμαυρων χρωμάτων θεωρείται κλασικός. Αυτό το ζευγάρι θα είναι όσο το δυνατόν καλύτερο στο εσωτερικό του μπάνιου. Το λευκό χρώμα είναι ένας εξαιρετικός συνεργάτης για το μαύρο, καθώς αντισταθμίζει το κύριο μειονέκτημα του - την απορρόφηση του φωτός.

Το μπάνιο, κατασκευασμένο σε ασπρόμαυρα χρώματα, ποτέ δεν θα βγει από τη μόδα, θα χρησιμεύσει πάντα ως πρότυπο κομψότητας και στυλ. Επιπλέον, κάπως με στοιχεία μαύρου και λευκού χρώματος, μπορείτε να "παίξετε" με τις αναλογίες του δωματίου, αλλάζοντας οπτικά το μέγεθός του σύμφωνα με τις επιθυμίες τους.

Έτσι, λευκό χρώμα, όπως και κανένα άλλο, είναι σε θέση να κάνει το δωμάτιο φαίνεται μεγαλύτερο από ό, τι πραγματικά είναι. Επομένως, για μπάνια μικρών μεγεθών, είναι προτιμότερο να μετατοπίζετε την ισορροπία χρώματος υπέρ του λευκού χρώματος.

Μαύρες κάθετες λωρίδες σε λευκούς τοίχους θα βοηθήσουν οπτικά να φτιάξουν ένα ανώτατο όριο επάνω, και οριζόντιες λωρίδες - για να απομακρυνθούν οι τοίχοι, για να κάνουν μια θέση λίγο πιο ευρύχωρη.

Είναι ενδιαφέρον να συνδυάσετε τα χρώματα των τοίχων. Συχνά ένας τοίχος γίνεται λευκός και τρεις - μαύροι ή αντίστροφα.

Οριζόντιες μαύρες λωρίδες στο μπάνιο - επέκταση του χώρου

Ασπρόμαυρο μπάνιο

Ασπρόμαυρο μπάνιο

Αλλά συνδυάστε μαύρα και λευκά πλακάκια στο πάτωμα με προσοχή. Έτσι, ένα περίγραμμα μαύρου κεραμιδιού κατά μήκος της περιμέτρου μειώνει οπτικά το δωμάτιο και η εικόνα σκακιού, αντίθετα, όχι μόνο θα φαίνεται ωραία, αλλά θα προσθέσει μερικά τετραγωνικά εκατοστά της περιοχής.

Ο σχεδιασμός ενός ασπρόμαυρου μπάνιου έχει συζητηθεί λεπτομερώς σε ένα άλλο από τα άρθρα μας. Διαβάστε και πάρτε ενδιαφέρουσες ιδέες για τη σημείωση.

Μαύρο σε συνδυασμό με γκρι

Λένε ότι το μαύρο στην καθαρή του μορφή δεν μπορεί να βρεθεί στη φύση. Τις περισσότερες φορές, αυτό που παίρνουμε ως μαύρο αποδεικνύεται ότι είναι μια σκοτεινή σκιά του γκρι. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα δύο αυτά χρώματα συνδυάζονται τόσο καλά. Όπως και ο συνδυασμός ασπρόμαυρου, ο συνδυασμός μαύρου και γκρι θεωρείται κλασικός.

Μαύρο-γκρι μπάνιο

Το μονόχρωμο, γκρίζο-μαύρο μπάνιο χρειάζεται ειδικό φωτισμό, ειδικά αν επιλεγεί μια σκοτεινή σκιά γκρίζου χρώματος. Το φως στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο. Ένα τέτοιο "βρώμικο" μπάνιο δεν εμποδίζει την διάχυση άλλων χρωμάτων. Τουλάχιστον - λευκό. Σίγουρα δεν θα είναι περιττό σε αυτή την τριάδα, καθώς ταιριάζει απόλυτα με τα δύο χρώματα. Φωτά στοιχεία σε παρόμοιο εσωτερικό είναι επίσης ευπρόσδεκτα.

Υγειονομική μηχανική

Όταν επιλέγετε υδραυλικά για ένα μαύρο μπάνιο, επιλέξτε τις παραδοσιακές λευκές υδραυλικές εγκαταστάσεις. Αυτή είναι μια επιλογή win-win. Τα λευκά στοιχεία θα φέρουν πλεονεκτική αντίθεση στο εσωτερικό και θα προσθέτουν επίσης φρεσκάδα και φως, τόσο απαραίτητα για τα σκοτεινά δωμάτια.

Ωστόσο, αν το κλασικό δεν σας αρέσει, τότε μαύρα υδραυλικά είναι αυτό που χρειάζεστε. Η μαύρη μπανιέρα και ο νεροχύτης θα φαίνονται πολύ εντυπωσιακά, ειδικά αν είναι κατασκευασμένα από ακριβά υλικά. Οι μαύρες υδραυλικές εγκαταστάσεις με τα λαμπερά σωματίδια ή το μαργαριταρένιο φως θα δημιουργήσουν γύρω από την ατμόσφαιρα της μαγευτικής πολυτέλειας.

Μαύρο υδραυλικά στο μπάνιο

Σκεφτείτε μια πιο ενδιαφέρουσα επιλογή - μπάνιο ή νεροχύτη με κομψό αφηρημένο σχέδιο.

Λουτρό Zebra

Γιατί είναι δύσκολο να βρεθεί μια μαύρη μπανιέρα;

Μαύρη μπανιέρα, φυσικά, θα είναι η κύρια διακόσμηση του μπάνιου σας, αλλά η εύρεση σε καταστήματα δεν θα είναι τόσο εύκολη. Για να κάνετε μια τέτοια λουτρό και για να παραγγείλετε, δεν θα συμφωνήσουν σε κάθε παραγωγή. Το θέμα είναι ότι κυρίως οι κατασκευαστές χρησιμοποιούν τεχνολογία που έχει πολλές αδυναμίες.

Σμάλτο, το οποίο καλύπτει το λουτρό, αρχικά λευκό. Για να βάψετε το λουτρό με μαύρο χρώμα, οι κατασκευαστές θα πρέπει να αγοράσουν ένα ειδικό χρώμα. Αλλά αυτό το χρώμα είναι συνήθως ανοιχτό και μοιάζει με την άμμο στη συνοχή. Ως εκ τούτου, η επιφάνεια του μπάνιου, αν καλύπτεται με ένα μαύρο χρώμα, θα είναι τραχύ, όπως γυαλόχαρτο.

Μαύρο λουτρό

Μπορείτε να αγοράσετε έτοιμα προς χρήση χρώματα τρίβονται και να τα αναμίξετε με λευκό σμάλτο. Στη συνέχεια, το λουτρό θα αποδειχθεί όχι μαύρο, αλλά σκούρο γκρι. Αλλά γι 'αυτό είναι απαραίτητο το χρωματικό σχέδιο να γίνει με βάση αυτό το συγκεκριμένο σμάλτο. Και όχι κάθε ειδικός μπορεί να καθορίσει σωστά τον τύπο του σμάλτου.

Εάν οι παραγωγοί εξακολουθούν να καταφέρνουν να βρουν το σωστό χρώμα, θα αντιμετωπίσουν ένα άλλο πρόβλημα. Αυτό το πρόβλημα αντιμετώπισαν όλοι όσοι προσπάθησαν να ζωγραφίσουν κάτι σε πιο σκοτεινό χρώμα. Κατά τη διάρκεια της ζωγραφικής, ενώ η βαφή είναι ακόμα ξηρή, δίνει πολύ έντονη λάμψη, έτσι ώστε ολόκληρη η επιφάνεια φαίνεται να είναι βαμμένη ομοιόμορφα. Μόλις το χρώμα στεγνώσει, όλα τα ελαττώματα θα γίνουν άμεσα ορατά. Η επανάχρωση συχνά δεν επιλύει αυτό το πρόβλημα. Όταν ζωγραφίζετε ένα λουτρό σε ανοιχτά χρώματα, δεν προκύπτουν τέτοιες δυσκολίες.

Εάν το μαύρο λουτρό εξακολουθεί να είναι το "μπλε όνειρό σας", μπορείτε να βρείτε μια συμβιβαστική επιλογή, για παράδειγμα, ένα λουτρό, στο οποίο το μαύρο θα είναι μόνο η εξωτερική επιφάνεια, και η ίδια η γραμματοσειρά θα λάμψει με λευκότητα.

Λευκό λουτρό με μαύρη επιφάνεια

Αλλά υπάρχουν σύγχρονες τεχνολογίες που μπορούν να πάρουν ένα μαύρο μπάνιο υψηλής ποιότητας. Επομένως, φροντίστε να συμβουλευτείτε έναν σύμβουλο πριν να παραγγείλετε πώς να βάψετε ένα μπάνιο και αν θα είναι άνετο να κάνετε διαδικασίες νερού.

Τελειώνοντας το δωμάτιο (τοίχοι, δάπεδο, οροφή)

Η χρήση μαύρου ως κύριου χρώματος συνιστάται μόνο σε πολύ ευρύχωρα δωμάτια με φωτεινό φωτισμό.

Αυτά τα μπάνια είναι πολύ αποτελεσματικά, αλλά θυμηθείτε ότι δεν είναι όλοι άνετοι σε ένα τέτοιο δωμάτιο.

Μαύρο λουτρό

Για τα μικρά μπάνια είναι επιθυμητό το κύριο χρώμα του φινιρίσματος να είναι λευκό και το μαύρο να υπάρχει μόνο με τη μορφή μικρών εμποτισμών. Θα αρκεί να τοποθετήσετε λωρίδες μαύρων πλακιδίων για να αυξήσετε οπτικά το χώρο προς τα πάνω ή σε πλάτος - κατά την κρίση σας.

Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο μας σχετικά με το σχεδιασμό ενός μικρού μπάνιου.

Λευκό και μαύρο μπάνιο

Αλλά εάν η ψυχή ζητάει ευκολία και ποικιλία, μπορείτε να εξαπλώσετε με ασφάλεια στους τοίχους και στο πάτωμα οποιαδήποτε μοτίβα και να δημιουργήσετε έντονες προθέσεις. Σε μεγάλα δωμάτια, δεν "τρώνε" το διάστημα όπως κάνουν σε μικρά δωμάτια. Η επιλογή προϋπολογισμού θα είναι πλαστικά πάνελ ή ζωγραφική στους τοίχους με βαφή ανθεκτική στην υγρασία.

Διακόσμηση δαπέδου και τοίχου

Οροφή σε ένα μικρό μπάνιο γίνεται καλύτερα με λευκό χρώμα. Stretch οροφές - αυτή είναι η τέλεια λύση για το μπάνιο. Εκτός από το γεγονός ότι είναι ευθυγραμμισμένες οροφής, βοηθώντας να αποκρύψει την καλωδίωση και είναι άνετο για να τοποθετήσετε φωτιστικά, τα ανώτατα όρια βοηθήσει να αποφύγετε τα ανεπιθύμητα «διαρροή» από τα παραπάνω γείτονες.

Περισσότερες δημοσιονομικές επιλογές - ένα ειδικό πλαστικό πάνελ.

Σε ένα μεγάλο μπάνιο, το γυαλιστερό τέντωμα οροφής μαύρου χρώματος θα φανεί πολυτελές. Αν επιλέξετε το σωστό φωτισμό, τότε αυτό το ανώτατο όριο θα αντικατοπτρίζει το φως και ορισμένες λεπτομέρειες του εσωτερικού χώρου, που θα δημιουργήσουν το αποτέλεσμα του άπειρου.

Αποτελεσματικά θα μοιάζει με μια μαύρη οροφή με την επίδραση του αστραφτερού ουρανού.

οροφή με την επίδραση του αστέρι ουρανού στο μπάνιο

Είναι δυνατόν να τοποθετήσετε μόνο ένα τοίχο με μαύρα πλακάκια και από την άλλη να συνδυάσετε μαύρα πλακάκια με χρωματιστά πλακάκια ή να τα βγάλετε τελείως με κεραμίδι διαφορετικού χρώματος.

Συνδυασμός ασπρόμαυρων τοίχων στο μπάνιο

Επιλέγοντας ένα μαύρο πλακάκι

Επιλέγοντας ένα μαύρο πλακάκι για ένα μπάνιο, θα πρέπει να ακολουθήσετε μερικούς απλούς κανόνες:

  • Πρώτον, προτιμούνται μικρότερα πλακάκια για μικρά μπάνια και αντίστροφα. Αυτό οφείλεται στα ψυχολογικά χαρακτηριστικά της οπτικής αντίληψης.
  • Δεύτερον, πρέπει να εξετάσετε την υφή των πλακιδίων. Μπορεί να είναι ματ ή γυαλιστερό. Τα γυαλιστερά πλακάκια χρησιμεύουν ως ένα πρόσθετο ανακλαστικό στοιχείο στο εσωτερικό του μπάνιου, αλλά απαιτούν πιο προσεκτική φροντίδα από την ματ.
  • Τρίτον, τα μαύρα πλακάκια με χρωματιστά στολίδια πρέπει να χρησιμοποιούνται πολύ προσεκτικά. Προσπαθήστε να το πάρετε, συνδυάστε το με ένα μονοχρωματικό κεραμίδι, διαφορετικά θα έχετε την εντύπωση υπερβολικής συσσώρευσης του μπάνιου.
Μαύρα πλακάκια

Τέλος αξίζει να αναφέρουμε ένα μονοφωνικό ανάγλυφο μαύρο πλακίδιο, το οποίο μιμείται διάφορες υφές. Φαίνεται πολύ εντυπωσιακό, τόσο στο πάτωμα όσο και στην οροφή, αλλά είναι πιο κατάλληλο για ευρύχωρα μπάνια.

Φωτισμός

Ο ρόλος του σωστά επιλεγμένου φωτισμού σε ένα μαύρο μπάνιο δεν μπορεί να υπερεκτιμηθεί. Εξάλλου, οι μαύρες επιφάνειες απορροφούν το φως, πράγμα που σημαίνει ότι για να μην μετατραπεί η αίθουσα σε μια μαύρη τρύπα, πρέπει να υπάρχει όσο το δυνατόν περισσότερο φως και πρέπει να προέρχεται από διάφορες πηγές. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο φωτισμό spot ή να το συνδυάσετε με φωτισμό οροφής. Εάν επιτρέπονται διαστάσεις δωματίου και ύψη οροφής, ο πολυέλαιος με κρυστάλλινα μενταγιόν στο μαύρο μπάνιο θα φανεί εκπληκτικό.

Σημειακά φώτα

Όσο περισσότερο το φως, τόσο το καλύτερο! Τοποθετήστε στο μπάνιο σας όμορφους λαμπτήρες δαπέδου ή τοποθετήστε στα ράφια των μικρών κομψών φωτιστικών. Και μην ξεχάσετε να επισημάνετε τα μεμονωμένα στοιχεία - είτε πρόκειται για μπάνιο είτε για καθρέφτη. Αφήστε την ευκαιρία να ρυθμίσετε τον βαθμό φωτισμού του δωματίου, προσαρμόζοντάς τον ανάλογα με την κατάσταση.

Έπιπλα

Τα έπιπλα σε ένα μαύρο μπάνιο μπορούν να είναι ποικίλα χρώματα και αποχρώσεις. Αλλά εάν είστε πιο ελκυσμένοι από ένα μονοχρωματικό σχέδιο χρωμάτων, τότε μαύρα έπιπλα θα είναι μια εξαιρετική λύση.

Μοντέρνα έπιπλα στο μπάνιο

Γυαλιστές επιφάνειες όλων των ειδών ράφια και ντουλάπια θα προσθέσουν ένα μαύρο μπάνιο στο πολύ απαραίτητο παιχνίδι του φωτός. Ματ έπιπλα θα φανεί πιο ακριβά από γυαλιστερό, αλλά για τα μικρά μπάνια αυτό, δυστυχώς, δεν είναι πολύ κατάλληλο.

Γυαλιστερά έπιπλα σε ένα μαύρο μπάνιο

Για τα μικρά δωμάτια, τα έπιπλα με πολλά γυάλινα στοιχεία είναι τέλεια - διαφανή ράφια, πόρτες, χωρίσματα - όλα αυτά θα κάνουν το περιβάλλον του μπάνιου ευκολότερο, χωρίς βαρύτητα, και θα εξοικονομήσει χώρο.

Αξεσουάρ

Μπάνιο, διακοσμημένο σε μαύρο, όπως και άλλες ανάγκες φωτεινό τόνους. Συμπληρώστε το εσωτερικό με χρωματικές κηλίδες. Το χαλάκι με λαμπερό, κορεσμένο χρώμα θα φανεί εξαιρετικό σε ένα μονοφωνικό μαύρο πάτωμα. Αρωματικά κεριά σε όμορφα κηροπήγια με μια αγαπημένη οσμή θα σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε και να ξεκουραστείτε. Αν επιτρέψετε το μέγεθος του μπάνιου, τοποθετήστε τους τοίχους σε πίνακες ή αφίσες.

Ενδιαφέροντες τόνους στο μαύρο μπάνιο

Για τους πιστούς οπαδούς των μαύρων στα καταστήματα υπάρχει μια τεράστια ποικιλία από πράγματα του αγαπημένου σας χρώματος - μαύρο πλαίσιο για καθρέφτες, μαύρα υπαίθρια αγγεία και μαύρες πετσέτες. Η χρήση μαύρων αξεσουάρ θα σας βοηθήσει να δώσετε στο μπάνιο σας μια τελική και πραγματικά κομψή εμφάνιση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 3 =