Διακόσμηση των τοίχων με τα χέρια σας

Συχνά, στο τέλος της επισκευής, διαπιστώνουμε ότι έχουμε ένα ή περισσότερα κενά τείχη που απλά απαιτούν κάποια διακόσμηση. Αμέσως τίθεται το ερώτημα - πώς να διακοσμήσετε τον τοίχο. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι. Και όλη η γοητεία των διακοσμήσεων τοίχων είναι ότι οι περισσότεροι από αυτούς μπορούν εύκολα να αφαιρεθούν και να αντικατασταθούν, αλλάζοντας τη διάθεση και μερικές φορές ακόμη και το ύφος του δωματίου. Πρώτον, ας δούμε πώς να διακοσμήσουμε σωστά έναν τοίχο από την άποψη του σχεδιασμού.

Σχεδιαστική προσέγγιση

Σχεδόν όλα τα σημερινά στυλ εσωτερικού σχεδιασμού - μοντέρνα, υψηλής τεχνολογίας, μινιμαλισμό κ.λπ. - προτείνουν ελαφρά, ομαλά βαμμένους τοίχους. Ο σχεδιασμός είναι εύκολος και διακριτικός, αλλά μετά από λίγο θέλετε κάτι πιο φωτεινό, μερικές προκρίσεις. Και ο καλύτερος τρόπος για να προσθέσετε αυτές τις προθέσεις είναι να διακοσμήσετε τους τοίχους. Λεία και ομαλή, χρησιμεύουν ως ένα ιδανικό υπόβαθρο.

Πάνελ και κολάζ

Ο ευκολότερος τρόπος είναι να φτιάξετε έναν πίνακα τοίχου από τα ίδια μικρά κομμάτια, να τα βάψετε σε χρώματα που είναι κοντά στα βασικά ή να παίξετε με ένα από τα πρόσθετα χρώματα που υπάρχουν ήδη στο εσωτερικό.

Τα απλά πάνελ φαίνονται καλά σε κάθε εσωτερικό χώρο

Τα απλά πάνελ φαίνονται καλά σε κάθε εσωτερικό χώρο

Το κολάζ είναι κατάλληλο για διακόσμηση τοίχων. Μπορούν να γίνουν από φωτογραφίες - από προσωπικό άλμπουμ, διασημότητες, φυσικά ή αστικά τοπία, ζώα, πουλιά ... και οτιδήποτε άλλο. Οι αναπαραγωγές εικόνων, ακόμα και απλών πολύχρωμων θραυσμάτων, που έχουν επικολληθεί, για παράδειγμα, με συντρόφους ταπετσαρίας, θα κάνουν.

Κολάζ ταπετσαρία στον τοίχο

Κολάζ ταπετσαρία στον τοίχο

Εάν το στυλ του δωματίου είναι πιο κοντά στην pop art ή οποιαδήποτε άλλη πρωτοποριακή κατεύθυνση, επιλέγεται το σωστό θέμα και το σχέδιο χρώματος του κολάζ είναι πιο δύσκολο. Αυτό είναι πιο κοντά στην τέχνη απ 'ό, τι ο σχεδιασμός. Για παράδειγμα, μπορείτε να παίξετε με εικόνες ή αναπαραγωγές πρωτοποριακών καλλιτεχνών σε διαφορετικά χρώματα.

Αυτό είναι πιο κοντά στην τέχνη

Αυτό είναι πιο κοντά στην τέχνη

Και δεν είναι καθόλου απαραίτητο για κάθε τομή σε τρύπες. Το διάλυμα μπορεί να δανειστεί από τις στοές: το ανώτατο όριο κρεμάσει μια ράβδο κουρτίνας - απλό ή κορδόνι, και στερεώνεται σε αυτό με παχιά στοιχεία πετονιά του ντεκόρ τοίχων. Η αλλαγή της έκθεσης σε αυτή την περίπτωση είναι μερικές δεκάδες λεπτά.

Τρίπτυχα

Από τους αρχαίους χρόνους, οι τοίχοι ήταν διακοσμημένοι με τρίπτυχα, χρησιμοποιούσαν μόνο για να ζωγραφίσουν νωρίτερα. Μπορείτε να ζωγραφίσετε τα τείχη σήμερα, αλλά αυτό απαιτεί πολύ ταλέντο. Για εκείνους που δεν έχουν αναπτυχθεί με τη ζωγραφική, υπάρχει άλλη επιλογή - να χωρίσετε την εικόνα (φωτογραφία) που σας αρέσει σε πολλά κομμάτια και να την τοποθετήσετε στον τοίχο με αυτό τον τρόπο.

Πολύ απλή διακόσμηση για τον τοίχο, αλλά φαίνεται υπέροχη

Πολύ απλή διακόσμηση για τον τοίχο, αλλά φαίνεται υπέροχη

Η μέθοδος είναι απλή, αλλά δίνει ένα ενδιαφέρον αποτέλεσμα. Και ότι όλα έμοιαζαν περισσότερο όγκο, κάτω από κάθε κομμάτι κάνουν τη βάση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λεπτές ξύλινες σχάρες, για να νικήσετε από το νήμα Fiberboard, ακόμη και με ένα πυκνό ακόμα χαρτόνι, κομμένα κομμάτια μόνωσης - λεπτό αφρό.

Με τη μορφή ενός παραδοσιακού τριπτύχου

Με τη μορφή ενός παραδοσιακού τριπτύχου

Η στιλιστική εικόνα, το κυρίαρχο χρώμα που επιλέγετε βασίζεται στο γενικό ύφος του δωματίου και διατίθεται στις εσωτερικές αποχρώσεις. Δεν είναι απαραίτητο η εικόνα να αποτελείται μόνο από τέτοιους τόνους, αλλά πρέπει να υπάρχουν τα κύρια χρώματα. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να συνδεθεί η διακόσμηση του τοίχου με το υπόλοιπο σχέδιο σε ένα ενιαίο σύνολο. Εάν εξακολουθείτε να μην μπορείτε να βρείτε τη σωστή εικόνα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ασπρόμαυρη φωτογραφία. Πολύ εντυπωσιακή εμφάνιση. Μόνο με τις φωτογραφίες, τα πλαίσια πρέπει να είναι σχεδόν επίπεδη - κομμάτια από σκληρό χαρτόνι και αυτό είναι.

Φωτογραφία στον τοίχο με τη μορφή κολάζ

Φωτογραφία στον τοίχο με τη μορφή κολάζ

Διακοσμούμε τους τοίχους με φωτογραφίες

Γενικά, η ιδέα να διακοσμήσεις τον τοίχο με φωτογραφίες δίνει το σπίτι της ατομικότητας. Ακόμα και ο αυστηρός κρύος μινιμαλισμός γίνεται πιο άνετος. Αν βαρεθείτε με το κρύο της διακόσμησης του σπιτιού σας - προσθέστε μερικές φωτογραφίες μέσα ή έξω - και αμέσως αισθανθείτε την κατάσταση "πιο ζεστή".

Ορισμένες φωτογραφίες θα κάνουν το εσωτερικό περισσότερο σπίτι

Ορισμένες φωτογραφίες θα κάνουν το εσωτερικό περισσότερο σπίτι

Και κρεμάστε τις φωτογραφίες στους τοίχους μπορεί να είναι με την ίδια αρχή - στις γραμμές που συνδέονται με την μπαγκέτα κάτω από την οροφή.

Διακόσμηση με ξύλο και πέτρα

Εάν θεωρήσετε την διακόσμηση του τείχους ως κάτι πιο παγκόσμιο, κομψό και μόνιμο, μπορείτε να ανατρέξετε σε υλικά όπως το ξύλο και η πέτρα. Αυτό θα είναι ήδη μια σταθερή διακόσμηση, η οποία δύσκολα μπορεί να αλλάξει γρήγορα. Αλλά ο βαθμός της διακοσμητικότητας είναι μια τάξη μεγέθους υψηλότερος.

Ογκομετρικό ξύλινο τοίχο - κομψή διακόσμηση

Ογκομετρικό ξύλινο τοίχο - κομψή διακόσμηση

Φωτίζετε τη χαρά και το κρύο της πέτρας μπορεί να φωτιστεί από ζεστούς τόνους. Τα κομμάτια δεν πρέπει να είναι ομαλά, η "άθλια" ακμή είναι ακόμη πιο ενδιαφέρουσα από την άποψη της διακοσμητικότητας, αλλά είναι πολύ ενοχλητική από την άποψη των νοικοκυρών - είναι δύσκολο να καθαριστεί.

Η ίδια ιδέα, αλλά σε πέτρα και ενισχυμένη με οπίσθιο φωτισμό

Η ίδια ιδέα, αλλά σε πέτρα και ενισχυμένη με οπίσθιο φωτισμό

Ζωντανή διακόσμηση από φυτά

Πολύ ασυνήθιστες είναι οι ζωντανές διακοσμήσεις στους τοίχους. Αυτοί είναι οι λεγόμενοι "πράσινοι τοίχοι". Σε μια ορισμένη ποσότητα φυτεύονται ζωντανά φυτά. Επιλέγονται σε διάφορα χρώματα, είδη, με διαφορετικές μορφές φύλλων. Μπορείτε να δημιουργήσετε μια τέτοια σύνθεση με τη μορφή μιας εικόνας στο πλαίσιο, με υποχρεωτική επισήμανση. Απλά πρέπει να θυμάστε να ρίχνετε τακτικά το ντεκόρ ...

Μια πράσινη εικόνα των φυτών είναι ένας ασυνήθιστος τρόπος για να διακοσμήσετε τους τοίχους

Μια πράσινη εικόνα των φυτών είναι ένας ασυνήθιστος τρόπος για να διακοσμήσετε τους τοίχους

Είναι λίγο πιο εύκολο να δημιουργήσετε συνθέσεις από φυτά αναρρίχησης. Φυτεύονται σε ένα μακρύ δοχείο, η γραμμή είναι δεμένη και τα μαστίγια κατανέμονται κατά μήκος της. Τα σωστά επιλεγμένα φυτά φαίνονται υπέροχα. Το μόνο αρνητικό είναι ότι η "διακόσμηση" αυξάνεται για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ζωντανή κάμψη κάτω από το ανώτατο όριο

Ζωντανή κάμψη κάτω από το ανώτατο όριο

Μια άλλη εκδοχή μιας ζωντανής εικόνας των φυτών

Μια άλλη εκδοχή μιας ζωντανής εικόνας των φυτών

Κάνουμε κοσμήματα για τους τοίχους με τα χέρια μας

Υπάρχουν πολλές ιδέες για τη διακόσμηση τοίχων σε ένα δωμάτιο που είναι εύκολο να υλοποιηθούν από μόνοι τους. Τα πιο δημοφιλή, ίσως, είναι αυτοκόλλητα ή αυτοκόλλητα. Υπάρχουν πολλά έτοιμα εκείνα που απλά πρέπει να κολληθούν, αλλά δεν είναι πάντα δυνατό να βρείτε ακριβώς αυτό που θέλετε. Αλλά μπορείτε πάντα να κάνετε ό, τι έχετε ονειρευτεί με τα χέρια σας.

Διακόσμηση για τοίχους από χαρτί: πεταλούδες, λουλούδια, καρδιές

Είναι πολύ απλό να κάνετε ογκομετρική διακόσμηση για τοίχους χρωματισμένου χαρτιού. Μόνο θα πρέπει να είναι διπλής όψης - τα φύλλα πρέπει να είναι βαμμένα και στις δύο πλευρές. Θα χρειαστούμε μια άλλη διπλή όψη, και επίσης ένα μολύβι, ψαλίδι, ίσως χαρτόνι.

Σε ρομαντικούς εσωτερικούς χώρους - παιδικά δωμάτια για κορίτσια - μπορείτε να διακοσμήσετε τοίχους με πεταλούδες ή λουλούδια. Ο ευκολότερος τρόπος είναι να κόψετε σχέδια από χαρτόνι διαφορετικών μεγεθών. Είναι βολικό να τα εντοπίζετε σε ένα λεπτό, κομψό μολύβι και στη συνέχεια να τα κόβετε στις τυπωμένες γραμμές.

Διακοσμήστε τον τοίχο με πεταλούδες - χαριτωμένο και απροσδόκητο

Διακοσμήστε τον τοίχο με πεταλούδες - χαριτωμένο και απροσδόκητο

Αν μιλάμε για πεταλούδες, τότε πρέπει να λυγίσουν τα "φτερά", αφήνοντας ένα ευθύ σώμα. Για να επικολλήσετε ένα μικρό κομμάτι συγκολλητικής ταινίας διπλής όψεως (ενώ αφαιρείτε την προστατευτική επίστρωση μόνο στη μία πλευρά). Σε αυτό το ραβδί θα είναι δυνατή η κόλληση της διακόσμησης σε οποιαδήποτε επιφάνεια.

Πώς να κάνετε πεταλούδες στον τοίχο με τα χέρια τους

Πώς να κάνετε πεταλούδες στον τοίχο με τα χέρια τους

Από αυτές τις πολύχρωμες πεταλούδες, μπορείτε να κάνετε φωτογραφίες. Το κυριότερο είναι η ιδέα και η επιθυμία να το συνειδητοποιήσουμε.

Εικόνες από πεταλούδες

Εικόνες από πεταλούδες

Με την ίδια αρχή, τα λουλούδια είναι κατασκευασμένα από το ίδιο χαρτί διπλής όψεως. Και το απλό χαμομήλι μοιάζει με μια διακόσμηση πιο γραφικά, από ό, τι πιο περίπλοκη (παπαρούνες, τριαντάφυλλα, κλπ.). Κόψτε τα, τα πέταλα ελαφρώς λυγίζουν, κολλητική ταινία στη μέση. Αποδεικνύεται ένα τρισδιάστατο στολίδι.

Διακόσμηση για τοίχους από χάρτινα χύμα άνθη

Διακόσμηση για τοίχους από χάρτινα χύμα άνθη

Μια άλλη ρομαντική επιλογή - καρδιές. Είναι επίσης κομμένα από χαρτί, μόνο η τομή γίνεται βαθύτερη. Στη συνέχεια, συνδυάζοντας και κολλώντας το κομμένο τμήμα, δώστε τον όγκο της διακόσμησης. Τα διορθώνουν ακριβώς όπως καλά - σε κομμάτια διπλής όψης scotch.

Διακόσμηση για έναν τοίχο - καρδιές

Διακόσμηση για έναν τοίχο - καρδιές

Διακοσμήσεις τοίχων από κλωστές και γαρύφαλλα

Δεν γνωρίζετε πώς να διακοσμήσετε έναν τοίχο με έναν πρωτότυπο τρόπο; Μπορείτε να κάνετε πολύ ενδιαφέροντα πράγματα από το νήμα. Πάρτε κάποια βάση - μια ξύλινη σανίδα, για παράδειγμα, σε αυτό γαρύφαλλα γεμίζουν μια σιλουέτα.

Ασυνήθιστη διακόσμηση τοίχων για τα χέρια σας

Ασυνήθιστη διακόσμηση τοίχων για τα χέρια σας

Μεταξύ των καρφιών, τα νήματα είναι τεντωμένα, δημιουργώντας ένα τρισδιάστατο μοτίβο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε νήμα, για παράδειγμα, mulina.

Διακοσμητικές διακοσμήσεις για τοίχους

Διακοσμητικές διακοσμήσεις για τοίχους

Σε αυτή την τεχνική, μπορείτε να κάνετε σχεδόν οποιαδήποτε εικόνα.

Παραδείγματα τελικών εργασιών

Παραδείγματα τελικών εργασιών

Ένα άλλο παράδειγμα

Ένα άλλο παράδειγμα

Κατασκευή πάνελ

Κάντε μια υπέροχη εικόνα για την κρεβατοκάμαρα ή το δωμάτιό σας εύκολα. Πρέπει να πάρετε μια παχιά μόνωση - πολυστυρένιο ή κάτι πάχους 2-3 cm.

Πάνελ για τοίχο

Πάνελ για τοίχο

Κόψτε τον αφρό σε ίσες ή διαφορετικά μεγέθους λωρίδες, τυλίξτε με ένα κατάλληλο ύφασμα ή ταπετσαρία. Τραβήξτε τους τον ευκολότερο τρόπο με τα συρραπτικά από το συρραπτικό της κατασκευής.

Προετοιμασία μιας εικόνας

Προετοιμασία μιας εικόνας

Για τον πίνακα ήταν εύκολο να συνδεθεί, είναι στερεωμένα (για παράδειγμα για την κόλληση) με αγκύλες. Σε ένα από τα κομμάτια - ομαλό χρώμα - μπορείτε να εφαρμόσετε ένα σχέδιο. Μπορεί να γίνει με ένα στένσιλ, μπορείτε να βρείτε κάποιο σχέδιο, να το κόψετε και να το επικολλήσετε.

Κάνοντας την εικόνα

Κάνοντας την εικόνα

Τα πάντα είναι εύκολα και απλά, για αρκετές δεκάδες λεπτά ο πίνακας είναι έτοιμος. Μερικές επιλογές στην παρακάτω φωτογραφία.

Διακόσμηση για τοίχους κουζίνας

Η πρώτη δυνατότητα είναι να φτιάξετε μια φωτογραφία, αλλά με ένα σχέδιο "κουζίνας". Για παράδειγμα, μια φωτογραφία κόκκων καφέ, φλιτζάνια καφέ ή κάποιες άλλες παρόμοιες εικόνες. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα διακοσμητικό πάνελ χρησιμοποιώντας ακόμη και συνηθισμένα πράγματα - για παράδειγμα, μαχαιροπίρουνα και πιάτα.

Η διακόσμηση για τοίχους κουζίνας μπορεί να γίνει από μαχαιροπίρουνα ή πιάτα

Η διακόσμηση για τοίχους κουζίνας μπορεί να γίνει από μαχαιροπίρουνα ή πιάτα

Πιο παραδοσιακά, η χρήση πλακών που προέρχονται από διαφορετικές χώρες. Είναι ένα στολίδι και μια υπενθύμιση για έναν ευχάριστο χρόνο.

Πλάκες στον τοίχο - και είναι ωραίο να θυμόμαστε τα ταξίδια και όμορφα

Πλάκες στον τοίχο - και είναι ωραίο να θυμόμαστε τα ταξίδια και όμορφα

Ο δεύτερος τρόπος τοποθέτησης των πλακών είναι στα ράφια

Ο δεύτερος τρόπος τοποθέτησης των πλακών είναι στα ράφια

Ένας άλλος τρόπος για να διακοσμήσετε ένα κενό τοίχο στην κουζίνα είναι να χρησιμοποιήσετε αυτοκόλλητα. Μπορούν να είναι έτοιμα - μπορούν να βρεθούν στην πώληση, και μπορείτε να τα κόψετε από οποιεσδήποτε εικόνες και να τα επικολλήσετε σε μια διπλής όψης κολλητική ταινία.

Αυτοκόλλητα στον τοίχο

Αυτοκόλλητα στον τοίχο

Βίντεο μαθήματα για τη δημιουργία ενός διακοσμητικού τοίχου για τα δικά σας χέρια

Πώς να φτιάξετε μια εικόνα των κοχυλιών

Εικόνα κόκκων καφέ

Διακοσμητικό πάνελ

Παραδείγματα διακοσμήσεων στον τοίχο σε μορφή βίντεο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

89 + = 95