Αντικατάσταση των θερμαντικών στοιχείων στο πλυντήριο

Αντικατάσταση των θερμαντικών στοιχείων στο πλυντήριο

Ο θερμαντήρας ονομάζεται στοιχείο του πλυντηρίου, υπεύθυνο για τη θέρμανση του νερού κατά τη διαδικασία πλύσης. Βρίσκεται στο κάτω μέρος της δεξαμενής και συχνά αποτυγχάνει. Ακόμη και μια μηχανή Bosch υψηλής ποιότητας μπορεί να χρειαστεί να αντικαταστήσει το ΔΕΔ, τι μπορούμε να πούμε σχετικά με αυτά τα εμπορικά σήματα όπως LG, Samsung ή Atlant. Ταυτόχρονα, για να αντικαταστήσετε τον θερμαντήρα, μπορείτε να καλέσετε τον πλοίαρχο ή να αποφασίσετε να αφαιρέσετε τα παλιά ΔΕΔ. Για να γίνει αυτό, πρέπει πρώτα να προσδιορίσετε πού βρίσκεται η θερμάστρα και στη συνέχεια να την αφαιρέσετε.

Αντικατάσταση παλαιών στοιχείων θέρμανσης στο πλυντήριο ρούχων

Πώς να φτάσετε στον θερμαντήρα

Η πρώτη δυσκολία που περιμένει τους ιδιοκτήτες του πλυντηρίου μπορεί να είναι η πρόσβαση στον θερμαντήρα. Το θέμα είναι ότι σε μερικές μηχανές μπορείτε να φτάσετε στο πίσω μέρος της θήκης, και σε άλλες - μέσω του μπροστινού πίνακα. Για να μάθετε εύκολα πού εντοπίζεται το μέρος, το οποίο ψάχνουμε, επιθεωρήστε προσεκτικά το μηχάνημα.

Τα ΔΕΔ τοποθετημένα πίσω από τον μπροστινό πίνακα του πλυντηρίου

Κοιτάξτε πρώτα στο πίσω μέρος του σώματος - αν το τμήμα που μπορεί να αφαιρεθεί είναι αρκετά μεγάλο, τότε κατά πάσα πιθανότητα είναι δυνατό να φτάσετε στο ΔΕΔ από το πίσω μέρος του μηχανήματος. Εάν διαπιστώσετε ότι μπορείτε να αφαιρέσετε μόνο μια μικρή περιοχή από πίσω, τότε κατά πάσα πιθανότητα ο θερμαντήρας είναι μπροστά. Εάν υπάρχουν αμφιβολίες, ξεβιδώστε πρώτα το πίσω κάλυμμα, επειδή είναι πολύ πιο εύκολο να το κάνετε από το να αποσυναρμολογήσετε τον μπροστινό πίνακα.

Το TENA βρίσκεται πίσω από το πίσω μέρος του πλυντηρίου

Σημειώστε ότι η θέση του θερμαντήρα πίσω είναι χαρακτηριστική για μηχανήματα όπως brands όπως Zanussi, Candy, Hotpoint Ariston, Indesit, Ardo και Electrolux. Αλλά οι κατασκευαστές της Bosch και της Samsung τοποθετούν συχνά τον θερμαντήρα μπροστά. Για να φτάσετε στον θερμαντήρα σε μοντέλα με κατακόρυφη φόρτωση, πρέπει να αποσυναρμολογηθεί ένας από τους πλευρικούς τοίχους.

Πώς να αφαιρέσετε τη θερμάστρα

Πριν την αφαίρεση του θερμαντήρα, είναι σημαντικό να στραγγίξετε το μηχάνημα από το προετοιμασμένο δοχείο και επίσης να βεβαιωθείτε ότι η μονάδα είναι αποσυνδεδεμένη από το δίκτυο.

Επιπλέον, οι ενέργειές σας θα είναι:

  1. Ξεβιδώστε το επιθυμητό κάλυμμα του μηχανήματος και βρείτε τον θερμαντήρα.
  2. Αποσυνδέστε τα καλώδια που ταιριάζουν στο ΔΕΔ.
  3. Ξεβιδώστε το περικόχλιο, το οποίο βρίσκεται στη μέση, και στη συνέχεια σπρώξτε τον πείρο που συνδέθηκε με το παξιμάδι. Για να το κάνετε αυτό, πιέστε το σκληρά ή χτυπήστε απαλά με ένα σφυρί.
  4. Αφού σηκώσετε τον θερμαντήρα (χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι ή ένα κατσαβίδι για αυτό), αφαιρέστε προσεκτικά τον θερμαντήρα από τη δεξαμενή.
  5. Ελέγξτε τη λειτουργικότητα του εξαρτήματος.

Μπορείτε να δείτε όλη την διαδικασία, μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο.

Εγκατάσταση θερμαντήρα

Επισκευάστε ή τοποθετήστε νέο θερμαντικό στοιχείο στην οπή και βεβαιωθείτε ότι το τμήμα έχει καταλάβει την ίδια θέση όπως πριν την αφαίρεση. Πρέπει να επιτύχετε μια πυκνή προσγείωση. Περαιτέρω, κρατώντας το χέρι TEN, σφίξτε ελαφρά το παξιμάδι. Εν κατακλείδι, πρέπει να επιστρέψετε τα καλώδια στη θέση τους. Τώρα θα πρέπει να ενεργοποιήσετε το πλύσιμο δοκιμής επιλέγοντας το πρόγραμμα για τη θέρμανση του νερού στους + 600 ° C. Εάν το νερό θερμαίνεται, μπορείτε να στερεώσετε τον αφαιρεμένο τοίχο και να επιστρέψετε το πλυντήριο στη θέση του.

Εγκατάσταση θερμαντήρα σε πλυντήριο ρούχων

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

49 − 41 =