Βίδες μεταφοράς στο πλυντήριο

Βίδες μεταφοράς στο πλυντήριο

Αυτοί που αγοράζουν πλυντήρια ρούχων χωρίζονται σε δύο ομάδες - μερικοί προτιμούν να εγκαταστήσουν τη συσκευή από μόνα τους και άλλοι εμπιστεύονται αυτό το έργο σε επαγγελματίες πλοιάρχους ή γνωστούς γνωστούς. Πριν αρχίσετε να εργάζεστε, συνιστάται να διαβάσετε προσεκτικά το εγχειρίδιο χρήσης και να εξοικειωθείτε με τις συστάσεις των ειδικών. Εάν είστε συνηθισμένοι να κάνετε τα πάντα μόνοι σας, να είστε προετοιμασμένοι για το γεγονός ότι μια τέτοια απλή, με την πρώτη ματιά, εργασία όπως η εγκατάσταση και σύνδεση ενός πλυντηρίου μπορεί να κρύψει πολλές παγίδες.

Πλυντήριο ρούχων

Μία από αυτές τις αποχρώσεις, στις οποίες δεν είναι έτοιμοι οι αρχάριοι αρχαρίων, είναι τα μπουλόνια μεταφοράς. Σχετικά με το τι είναι και γιατί χρειάζονται, διαβάστε παρακάτω.

Τι είναι αυτό και πώς φαίνονται;

Τα μπουλόνια μεταφοράς είναι προσωρινοί σύνδεσμοι που είναι εγκατεστημένοι σε νέες συσκευές, ώστε η διαδικασία μεταφοράς να τις κάνει λιγότερο βλαβερή. Στην περίπτωση αυτή, πρόκειται για τοποθέτηση συνδετήρων που στερεώνουν το τύμπανο του πλυντηρίου, προστατεύοντάς το από την παραμόρφωση και τις βλάβες που μπορεί να προκύψουν ως αποτέλεσμα της πρόσκρουσης ή πτώσης της μονάδας κατά τη μεταφορά.

Ο κοχλίας μεταφοράς είναι ένας τυπικός σύνδεσμος με σπείρωμα και κεφαλή εξάγωνου. Ο κοχλίας είναι εφοδιασμένος με δύο ροδέλες, ένα από τα οποία είναι κατασκευασμένο από μέταλλο και το άλλο είναι κατασκευασμένο από πλαστικό. Επιπλέον, αυτό το μέρος έχει ένα ακόμη υποχρεωτικό στοιχείο, δηλαδή έναν πλαστικό κύλινδρο, ο οποίος είναι απαραίτητος για να στερεωθεί το τύμπανο σε μια συγκεκριμένη θέση.

Είδη βιδών μεταφοράς στα πλυντήρια ρούχων

Γιατί χρειάζονται;

Έχουμε ήδη πει ότι χρειάζονται τα μπουλόνια μεταφοράς για να εξασφαλιστεί η ασφαλής μεταφορά του πλυντηρίου. Όταν η μονάδα στέκεται ακίνητη, το τύμπανο στο εσωτερικό του είναι τοποθετημένο κατά τέτοιο τρόπο ώστε να μην αγγίζει τα τοιχώματα της συσκευής. Εντούτοις, κατά τη διαδικασία μεταφοράς, συμβαίνει αναπόφευκτα κούνημα, με αποτέλεσμα η δεξαμενή να κουνιέται και να αγγίζει τα εσωτερικά μέρη της μηχανής. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε εξαιρετικά ανεπιθύμητες συνέπειες, το πιο δυσάρεστο από το οποίο είναι η απώλεια της αποτελεσματικότητας του styralke.

Ο σκοπός των βιδών στο πλυντήριο

Πού βρίσκονται;

Οι μπουλόνια μεταφοράς βρίσκονται στο πίσω μέρος του πλυντηρίου. Συνήθως βιδώνονται στο πίσω πλαίσιο, ώστε να τα αφαιρέσετε καλύτερα πριν εγκατασταθεί στη θέση τους. Ο αριθμός των συνδετήρων μπορεί να είναι διαφορετική, αλλά οι περισσότεροι από αυτούς 3, 4 ή 5. Το αντίθετο μέρος του κοχλία είναι συνδεδεμένη με τη δεξαμενή, αλλά προκειμένου, όπως τα μπουλόνια πολύ εύκολα τράβηξε έξω, αποσυναρμολογείτε το μηχάνημα δεν χρειάζεται να το αφαιρέσετε.

Η θέση των βιδών μεταφοράς στο πλυντήριο

Πώς να αφαιρέσετε;

Για να αποσυναρμολογήσετε τα μπουλόνια μεταφοράς δεν χρειάζεται πολύ και το κιτ εργαλείων θα χρειαστεί πολύ λίγο. Ορισμένοι κατασκευαστές προσθέτουν ένα ειδικό κλειδί στο πλυντήριο για τους σκοπούς αυτούς, αλλά ένα συνηθισμένο κλειδί του κατάλληλου μεγέθους θα το κάνει.

Πρώτα, γυρίστε τη μονάδα γύρω, ώστε να μπορείτε να φτάσετε εύκολα στον πίσω πίνακα. Χρησιμοποιώντας ένα κλειδί, χαλαρώστε τους συνδετήρες στρέφοντάς τα αντίθετα προς τη φορά των δεικτών του ρολογιού. Μπορείτε εύκολα να αφαιρέσετε τα μπουλόνια από τις τρύπες χειροκίνητα. Ψάξτε για τα αξεσουάρ που πήγαν μαζί με το πλυντήριο, ένα σύνολο από πλαστικά καπάκια - χρειάζονται για να συγκαλύψουν τις τρύπες.

Βίδες μεταφοράς στο πλυντήριο - πώς να αφαιρέσετε

Μην πετάτε τα εξαγόμενα μπουλόνια, μπορεί να χρειαστούν όταν μετακομίζετε.

Παρακάτω είναι ένα εκπαιδευτικό βίντεο για το πώς μπορείτε να αφαιρέσετε τα μπουλόνια από το μηχάνημα.

Τι θα συμβεί αν δεν ξεκινήσω;

Πριν χρησιμοποιήσετε το πλυντήριο, πρέπει να αφαιρέσετε τα μπουλόνια, διαφορετικά η διάρκεια ζωής της συσκευής θα είναι πολύ μικρή. Στο τύμπανο περιστρέφεται ομαλά, ανακατανέμεται ομοιόμορφα το φορτίο, στηρίζεται στα ελατήρια, τα οποία παρέχουν μια ομαλή, απαλή κίνηση. Η παρουσία βιδών εμποδίζει την κανονική περιστροφή του τυμπάνου, λόγω της οποίας το μηχάνημα αρχίζει να δονείται και να προκαλεί εξωτερικό θόρυβο.

Αλλά όλα αυτά είναι μόνο εξωτερικές εκδηλώσεις. Στην πραγματικότητα, αυτή τη στιγμή, ο μηχανισμός του πλυντηρίου προκαλεί σοβαρές ζημιές, με αποτέλεσμα η μονάδα να μην μπορεί να επισκευαστεί. Αν το στυλό διαλείψει λόγω του ότι ξεχάσατε να αφαιρέσετε τα μπουλόνια μεταφοράς, το κέντρο σέρβις μπορεί να αρνηθεί να σας παράσχει υπηρεσία εγγύησης.

Στο επόμενο βίντεο, μπορείτε να παρατηρήσετε τη συμπεριφορά του μηχανήματος, αν δεν πρόκειται να εξαχθούν τα μπουλόνια.

Εγκατάσταση

Εάν πρέπει να εγκαταστήσετε εκ νέου τα μπουλόνια μεταφοράς, για παράδειγμα, σε περίπτωση μετακίνησης ή πώλησης πλυντηρίου, πρέπει να κάνετε την ίδια διαδικασία, αλλά με την αντίστροφη σειρά. Πρώτα απ 'όλα, θα πρέπει να αφαιρέσετε τα διακοσμητικά κομμάτια. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να σηκώσετε ένα κατσαβίδι ή μια πεντικιούρ. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τα μπουλόνια στις οπές, σπρώξτε τα λίγο και, με ένα κατσαβίδι, στρίψτε προς τα δεξιά.

Τοποθέτηση των μπουλονιών μεταφοράς στο πλυντήριο

Μεταφορά πλυντηρίου

Πρέπει να μεταφέρετε το πλυντήριο ρούχων με τον ίδιο τρόπο όπως κάθε άλλη οικιακή συσκευή, δηλαδή παρατηρώντας την μέγιστη προσοχή. Το πρώτο βήμα είναι να φροντίσουμε για την ύπαρξη μπουλονιών μεταφοράς. Ο δεύτερος πιο σημαντικός παράγοντας είναι η θέση της μονάδας. Κατά τη μεταφορά είναι καλύτερο να το τοποθετήσετε σε στάση ή στην πλευρά του, έτσι ώστε η αντλία να βρίσκεται στο κάτω μέρος - στην περίπτωση αυτή το συσσωρευμένο νερό δεν φτάνει στην ηλεκτρονική μονάδα.

Κανόνες μεταφοράς μεταχειρισμένων πλυντηρίων ρούχων (χρησιμοποιούνται)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 73 = 82