Γιατί το πλυντήριο διαρκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα;

Γιατί το πλυντήριο διαρκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα;

Η διαδικασία πλύσης σε ένα πλυντήριο ρούχων μπορεί να διαρκέσει από μισή ώρα έως δύο ή περισσότερες ώρες. Η διάρκεια της πλύσης εξαρτάται από το επιλεγμένο πρόγραμμα. Επομένως, αν σας φαινόταν ότι αυτή τη φορά τα ρούχα διαγράφονται περισσότερο από το συνηθισμένο, πρώτα να βεβαιωθείτε ότι ξεκίνησε το πρότυπο πρόγραμμα, το οποίο δεν περιλαμβάνει προκαταρκτικό εμποτισμό και επαναπλύσιμο.

Εσφαλμένα επιλεγμένο πρόγραμμα - ο λόγος για το μακρύ πλύσιμο του πλυντηρίου

Αν έχει καθοριστεί ένα κανονικό πρόγραμμα πλυσίματος, αλλά διαρκεί περισσότερο από το καθορισμένο χρονικό διάστημα, υπάρχει πιθανότητα δυσλειτουργίας στο πλυντήριο. Σε αυτό το άρθρο, θα σας πούμε για τους πιθανούς λόγους για την αύξηση του χρόνου πλύσης και τι μπορεί να γίνει για την επίλυση του προβλήματος από μόνος του.

Αιτίες

Δύσκολο να λαμβάνετε νερό στη δεξαμενή. Το νερό μπορεί να εισέλθει στο πλυντήριο αργά ή διακεκομμένα για διάφορους λόγους. Αυτό μπορεί να οφείλεται τόσο στην κατάσταση των σωλήνων ύδρευσης (για παράδειγμα, μερικές φορές το κρασί εξασθενεί με αδύναμη πίεση νερού ή μπλοκάρισμα στους σωλήνες) είτε με την ίδια τη συσκευή. Έτσι, η κανονική τροφοδοσία νερού στη δεξαμενή μπορεί να επηρεάσει τα σχηματισμένα φράγματα στο σωλήνα πλήρωσης ή στο φίλτρο.

Το φράξιμο του φίλτρου στον εύκαμπτο σωλήνα για την τροφοδοσία νερού στο πλυντήριο είναι η αιτία μακράς έκπλυσης

Στραγγίστε το νερό από τη δεξαμενή. Αυτό το πρόβλημα είναι το απόλυτο αντίθετο από το πρώτο, αλλά το αποτέλεσμα παράγει το ίδιο. Εάν υπάρχει πάντα νερό στη δεξαμενή, το μηχάνημα δεν μπορεί να μεταβεί σε λειτουργία περιστροφής, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει το πλύσιμο. Η κανονική αποστράγγιση του νερού συχνά παρεμποδίζεται από τις εμπλοκές στο σύστημα αποστράγγισης. Αυτά συνήθως προκύπτουν εξαιτίας των ξένων αντικειμένων που εισέρχονται στο σωλήνα αποστράγγισης ή του φίλτρου, συσσώρευση σκόνης απορρυπαντικού και εναποθέσεις λάσπης.

Ο φραγμένος σωλήνας αποστράγγισης του πλυντηρίου είναι η αιτία μακράς πλύσης

Υπάρχει συνεχής στρατολόγηση και αποστράγγιση του νερού. Σε αυτή την περίπτωση, το πλύσιμο μπορεί να διαρκέσει επ 'αόριστον, έτσι ώστε το πλυντήριο δεν μπορεί να στερεώσει στη δεξαμενή την στάθμη νερού που απαιτείται για να ξεκινήσει το πλύσιμο. Αυτό το πρόβλημα μπορεί να προκύψει για δύο λόγους. Το πρώτο είναι τα σφάλματα που έγιναν κατά την εγκατάσταση της συσκευής στον αγωγό αποχέτευσης. Το δεύτερο είναι η αστοχία ή η εσφαλμένη λειτουργία του αισθητήρα στάθμης νερού.

Η εσφαλμένη σύνδεση του πλυντηρίου με τον αποχετευτικό αγωγό είναι ο λόγος για μεγάλη πλύση

Το νερό στη δεξαμενή δεν θερμαίνεται. Για να ξεκινήσετε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα πλυσίματος, είναι απαραίτητο το νερό στη δεξαμενή να θερμανθεί μέχρι την επιθυμητή θερμοκρασία. Εάν δεν υπάρξει θέρμανση ή είναι πολύ αργή, το πλύσιμο καθυστερεί. Δύο συσκευές - ένα στοιχείο θέρμανσης και ένας θερμοστάτης (αισθητήρας θερμοκρασίας) - ανταποκρίνονται στη θέρμανση και στην παρακολούθηση της θερμοκρασίας του νερού στη δεξαμενή. Η αποτυχία ενός από αυτά οδηγεί στο γεγονός ότι ο τρόπος λειτουργίας πλύσης παραβιάζεται και το πλυντήριο λειτουργεί δυσλειτουργικά.

Η διακοπή της θέρμανσης του πλυντηρίου είναι ο λόγος για μεγάλη πλύση

Το τύμπανο περιστρέφεται χωρίς να σταματήσει ή, αντιστρόφως, παγώνει. Μια τέτοια δυσλειτουργία μπορεί επίσης να οδηγήσει στο γεγονός ότι το πλύσιμο διαρκεί πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο σοβαρότερος λόγος που προκαλεί παρόμοιο πρόβλημα είναι η βλάβη της ηλεκτρονικής μονάδας ελέγχου. Ένας λιγότερο σοβαρός λόγος, ο οποίος είναι πολύ πιο εύκολος στην εξάλειψη, είναι ένα υπερφορτωμένο τύμπανο.

Τι μπορεί να γίνει;

  • Αδύναμη πίεση νερού. Ελέγξτε την πίεση στους σωλήνες μπορεί να είναι, μόνο με την εκτίμηση της πίεσης που προέρχεται από τη βρύση του κρύου νερού. Εάν δεν είναι αρκετά ισχυρή, επικοινωνήστε με την Υπηρεσία Στέγασης και Βοηθειών.
  • Σκουπίδια στο σωλήνα ή στο φίλτρο πλήρωσης. Μπορείτε να αφαιρέσετε το μπλοκάρισμα αποσυνδέοντας τον εύκαμπτο σωλήνα παροχής νερού και φυσώντας τον. Εάν η μόλυνση είναι σοβαρή, ξεπλύνετε τον εύκαμπτο σωλήνα με τρεχούμενο νερό. Το φραγμένο φίλτρο καθαρίζεται με οδοντόβουρτσα και πλένεται με ζεστό νερό.
  • Απορρίμματα στο σωλήνα αποστράγγισης ή τη βαλβίδα. Εδώ είναι απαραίτητο να ενεργήσουμε με τον ίδιο τρόπο όπως στην προηγούμενη περίπτωση.
  • Σφάλμα σύνδεσης. Ελέγξτε ότι ο εύκαμπτος σωλήνας αποστράγγισης έχει εγκατασταθεί σωστά στον αποχετευτικό αγωγό. Η σύνδεση πρέπει να γίνεται όχι απευθείας, αλλά μέσω ενός ειδικού σιφόνι, το οποίο σύμφωνα με τους κανόνες θα πρέπει να βρίσκεται σε ύψος όχι μικρότερο από το μισό μέτρο.
  • Βλάβη του διακόπτη πίεσης. Ο αισθητήρας θερμοκρασίας νερού μπορεί να ελεγχθεί για συντήρηση από ένα μικρό κομμάτι εύκαμπτου σωλήνα με κατάλληλη διατομή. Συνδέστε το ένα άκρο του εύκαμπτου σωλήνα στον διακόπτη πίεσης, στη συνέχεια τοποθετήστε τη συσκευή στο αυτί σας και φυσήξτε το στο άλλο άκρο του εύκαμπτου σωλήνα. Αν ακούτε κλικ, ο διακόπτης πίεσης είναι ΟΚ, διαφορετικά θα πρέπει να αντικατασταθεί.
  • Σπάσιμο ηλεκτρικού θερμαντήρα. Πιο συχνά, ένα παχύ στρώμα κλίμακας, το οποίο παρεμβαίνει στην κανονική λειτουργία του, είναι η αιτία της βλάβης του ΔΕΔ. Η κλίμακα αφαιρείται εύκολα με διάλυμα κιτρικού οξέος. Ωστόσο, εάν μετά τον καθαρισμό η συσκευή δεν "ζωντανεύει", τότε είναι ελαττωματική και πρέπει να αντικατασταθεί.

Η ακατάλληλη σύνδεση της αποχέτευσης από το πλυντήριο είναι ο λόγος για μακρά πλύση

Η πτώση του πρεσαριστού πλυντηρίου είναι η αιτία μακράς πλύσης

Βλάβη του θερμοστάτη. Ο αισθητήρας θερμοκρασίας νερού σπάνια αποτυγχάνει, αλλά αν το κάνει, μια βέλτιστη λύση είναι να αγοράσει μια νέα συσκευή, αντί να σπαταλάει χρόνο και χρήμα για να επισκευάσει το παλιό.

Ένας ελαττωματικός θερμοστάτης του πλυντηρίου είναι η αιτία μακράς πλύσης

Σπάσιμο της μονάδας ελέγχου. Η δυσλειτουργία της ηλεκτρονικής μονάδας θεωρείται ως η σοβαρότερη δυσλειτουργία, δεδομένου ότι είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί αυτόνομα. Συνήθως μια σπασμένη μονάδα επιστρέφει σε αναβοσβήνει ή αντικαθίσταται με νέα.

Προβλήματα στη μονάδα ελέγχου του πλυντηρίου ρούχων μπορεί να προκαλέσουν μεγάλη πλύση

Υπερφόρτωση του τυμπάνου. Μερικές φορές υπάρχει πρóβλημα κατά το πλύσιμο, εάν τοποθετηθεί υπερβολικά ρούχα στο τύμπανο. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να τερματίσετε με σθένος το πρόγραμμα πλύσης, να στραγγίξετε το νερό και να αφαιρέσετε την περίσσεια των πραγμάτων.

Η υπερφόρτωση του πλυντηρίου είναι ο λόγος για μακρά πλύση

Συμβουλές

  • Είναι πιθανό το σετ ή η αποστράγγιση του νερού να είναι δύσκολη, επειδή υπήρχε μια κάμψη ενός από τους σωλήνες. Αυτό το πρόβλημα μπορεί εύκολα να εξαλειφθεί, οπότε βεβαιωθείτε ότι ο εύκαμπτος σωλήνας αποστράγγισης και ο εύκαμπτος σωλήνας πλήρωσης δεν παραμορφώνονται πριν προχωρήσετε στη διάγνωση του προβλήματος.
  • Προσέξτε να μην δημιουργήσετε φράγματα σε διαφορετικά μέρη του πλυντηρίου. Χρησιμοποιείτε μόνο απορρυπαντικά υψηλής ποιότητας και μην υπερβαίνετε τη συνιστώμενη δοσολογία. Πριν από το πλύσιμο, ελέγξτε τις τσέπες των ρούχων, φερμουάρ. Πράγματα με πολλά κοσμήματα να σβήνουν σε ειδικές περιπτώσεις.
  • Περιοδικά, αποτρέψτε την εμφάνιση κλίμακας και ασβεστολιθικών αποθέσεων. Για να γίνει αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όχι μόνο τα εργαλεία αποθήκευσης, αλλά και τα λαϊκά, όπως ξίδι ή κιτρικό οξύ.
Ο προληπτικός καθαρισμός των φίλτρων της μηχανής πλυσίματος θα βοηθήσει στην αποφυγή βλάβης της μηχανής

Ο προληπτικός καθαρισμός του πλυντηρίου από ασβέστη και κλίμακα θα βοηθήσει στην αποφυγή βλάβης στο μηχάνημα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 2