Ετικέτες αποκωδικοποίησης με εικονίδια σε ρούχα για πλύσιμο

Ετικέτες αποκωδικοποίησης με εικονίδια σε ρούχα για πλύσιμο

Η λανθασμένη φροντίδα των ρούχων προκαλεί γρήγορη φθορά ενός υφάσματος και απώλεια ενός ελκυστικού είδους, επομένως πριν από το πλύσιμο, το στέγνωμα ή τη λεύκανση οποιωνδήποτε ρούχων είναι απαραίτητο να κοιτάξετε προσεκτικά την ετικέτα του με ένα εικονίδιο. Εκεί, με τη μορφή συμβόλων, υποδεικνύονται οι αποχρώσεις της φροντίδας ενός συγκεκριμένου ιστού.

τύπους εικονιδίων στην ετικέτα

Πλύσιμο

Η κύρια διαδικασία φροντίδας για τα περισσότερα είδη ρούχων είναι το πλύσιμο. Στην ετικέτα που ραμμένο στο εσωτερικό του αντικειμένου, θα δείτε τι είδους πλύση συνιστάται από τον κατασκευαστή, σε ποια θερμοκρασία επιτρέπεται να πλένεται το πράγμα, αν μπορεί να λευκαριστεί και να συμπιεστεί.

ετικέτες με πινακίδες

Η εικόνα, με την οποία μπορείτε να καταλάβετε πώς να διαγράψετε αυτό ή το πράγμα, μοιάζει με μια λεκάνη με νερό. Εάν στην ετικέτα σας απεικονίζεται μόνο μια τέτοια "λεκάνη", τότε το πράγμα σβήνεται στη γραφομηχανή σε οποιοδήποτε πρόγραμμα, δηλαδή είναι επιτρεπτό τόσο να απορροφάται όσο και να συμπιέζεται.

σήμα

επιλογές εικονιδίων

Άλλες παραλλαγές μιας τέτοιας εικόνας αποκωδικοποιούνται ως εξής:

 • Υπογραμμίζεται από μία γραμμή "λεκάνη" υποδεικνύει την ανάγκη για απαλή πλύση. Αυτό το πράγμα δεν μπορεί να διαγραφεί σε ένα πρόγραμμα με μεγάλο αριθμό περιστροφών και το μηχάνημα συνιστάται μόνο να φορτώσει τα 2/3 της επιτρεπόμενης ποσότητας ρούχων.
 • Αν το υπό τη "λεκάνη" είδατε δύο γραμμές, ένα τέτοιο πράγμα μπορεί να διαγραφεί μόνο στη λειτουργία "λεπτό πλύσιμο". Η ποσότητα πλυντηρίου στο μηχάνημα συνιστάται να μειωθεί στο 1/3 του συνιστώμενου μέγιστου. Εάν θέλετε να πλένετε κάτι τέτοιο με τα χέρια σας, θα πρέπει να ξεπλύνετε αυτά τα ρούχα σε μεγάλο όγκο νερού και να πιέσετε πολύ προσεκτικά ή να μην πιέσετε καθόλου.
 • "Tazik" με ένα χέρι βυθισμένο σε αυτό υποδηλώνει την ανάγκη να διαγραφεί ένα τέτοιο πράγμα με τα χέρια σας. Η θερμοκρασία πλύσης δεν πρέπει να υπερβαίνει τους + 40 ° C. Επιπλέον, τα ρούχα αυτά δεν πρέπει να τρίβονται και να συμπιέζονται. Κατά κανόνα, θα δείτε ένα τέτοιο εικονίδιο για ρούχα από γάντι, σιφόν, πλεκτά, σατέν και παρόμοια ευαίσθητα υλικά.
 • Η εικόνα ενός πλυντηρίου που τοποθετείται σε κύκλο σημαίνει απαγόρευση πλυσίματος στο μηχάνημα. Αυτός ο χαρακτηρισμός είναι χαρακτηριστικός των υφασμάτων που μπορούν να ρίξουν, να σχιστούν ή να τεντωθούν κατά την κύλιση στο τύμπανο. Επίσης, θα δείτε αυτό το εικονίδιο σε φορέματα με παγιέτες, χάντρες, στρας και άλλες διακοσμήσεις που μπορεί να αποκολληθούν όταν πλένετε σε μια γραφομηχανή.
 • Διασπάστηκε "λεκάνη" θα σας πει ότι αυτό το πράγμα δεν μπορεί να διαγραφεί καθόλου. Ένα τέτοιο εικονίδιο θα δείτε στα προϊόντα που ταξινομούνται ως στεγνοκαθαριστήρια, καθώς ακόμη και απαλό πλύσιμο από τα χέρια μπορεί να τα βλάψει.

λίστα με κονκάρδες για ρούχα

πλύσιμο στο αυτοκίνητο

Συνθήκες θερμοκρασίας

Δώστε προσοχή στα σημάδια της θερμοκρασίας του νερού κατά το πλύσιμο είναι σημαντικό ότι το πράγμα δεν καθίσει, δεν χάνει το χρώμα του και δεν γίνεται άμορφο.

Στην επιτρεπτή θερμοκρασία, μπορείτε να μάθετε με δύο παραλλαγές της συμβολής - μέσα στη "λεκάνη" με νερό θα δείτε είτε έναν αριθμό είτε σημεία σε διαφορετικούς αριθμούς:

 • 30º ή 1 βαθμός - το αντικείμενο πλένεται σε θερμοκρασία όχι μεγαλύτερη από + 30ºС, η περιστροφή πρέπει να είναι ελάχιστη.
 • 40º ή 2 βαθμοί - για πλύσιμο τέτοιου είδους, η θερμοκρασία δεν πρέπει να υπερβαίνει τους + 40ºС.
 • 50º ή 3 βαθμοί - το πλύσιμο μπορεί να γίνει σε θερμοκρασία μέχρι + 50ºC.
 • 60º ή 4 βαθμοί - για το πλύσιμο τέτοιου αντικειμένου, έχει ρυθμιστεί μια θερμοκρασία + 60ºC.
 • 70º ή 5 βαθμοί - μπορείτε να διαγράψετε ένα τέτοιο πράγμα στους + 70ºС.
 • 95º ή 6 βαθμοί - αυτό το πράγμα μπορεί να διαγραφεί σε θερμοκρασία + 95ºС.

Εικόνες για τα ρούχα - τη θερμοκρασία του πλυσίματος

Πατώντας

Εσφαλμένη ένταση περιστροφής μπορεί να προκαλέσει συρρίκνωση ή βλάβη στο ρουχισμό.

Ένα σήμα που σας ενημερώνει για τα χαρακτηριστικά των πιεστικών πραγμάτων είναι α τετράγωνο με εσωτερικό κύκλο. Έχοντας δει ένα τέτοιο σημάδι, δεν μπορείτε να ανησυχήσετε ότι το πράγμα πλένεται με υψηλή ένταση πίεσης. Επιπλέον, αυτή η ονομασία επιτρέπει τη χρήση της ξήρανσης του μηχανήματος.

Spin - κονκάρδες για τα ρούχα

Άλλες παραλλαγές του κύκλου μέσα στην πλατεία ερμηνεύονται ως εξής:

 • Αν αυτό το σημείο υπογραμμιστεί από μία γραμμή, για κάτι τέτοιο, τόσο η πίεση όσο και η ξήρανση στη γραφομηχανή θα πρέπει να εξοικονομούνται.
 • Αν κάτω από το σήμα υπάρχουν δύο γραμμές, τότε τέτοια ρούχα θα πρέπει να φορεθούν στο πρόγραμμα με περιστροφή με χαμηλό αριθμό περιστροφών και η ξήρανση μηχανής θα πρέπει επίσης να είναι λεπτή.
 • Εάν μέσα στον κύκλο στην πλατεία βλέπετε τα σημεία, αυτό θα σας πει τη λειτουργία ξήρανσης του μηχανήματος για αυτό το πράγμα. Όπως και στο σίδερο, ο αριθμός των σημείων υποδεικνύει την ένταση της ξήρανσης, για παράδειγμα, εάν το σημείο είναι ένα, τότε το καθεστώς θα πρέπει να είναι ήπιο και εάν υπάρχουν τρία σημεία, η ξήρανση μπορεί να είναι γρήγορη και με υψηλές θερμοκρασίες.
 • Εάν τραβήξετε τον κύκλο μέσα στην πλατεία, η θέρμανση με ξήρανση μηχανής είναι απαράδεκτη (τα ρούχα μπορούν να υποβληθούν σε επεξεργασία μόνο με κρύο αέρα).
 • Ένα τετραγωνισμένο τετράγωνο με ένα κύκλο σημαίνει απαγόρευση της ώθησης κατά το πλύσιμο και το στέγνωμα σε ένα πλυντήριο.
 • Η διαγραμμένη εικόνα των στριμμένα ρούχα δείχνει ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να στρεβλωθεί ή να συμπιεστεί.

στυλό

παραβίαση των συστάσεων σχετικά με το στρίψιμο

Ξήρανση με μηχανή

Οι συστάσεις για στεγνό ρούχο μετά το πλύσιμο αντιπροσωπεύονται από το σημάδι της πλατείας. Εάν βλέπετε μόνο ένα κενό κουτί, μπορείτε να στεγνώσετε ένα πράγμα.

Σήματα για ρούχα - ξήρανση

Άλλες παραλλαγές της πλατείας πρέπει να αποκωδικοποιηθούν ως εξής:

 • Αν ένα κενό τετράγωνο διασταυρωθεί έξω, κάτι τέτοιο δεν μπορεί να στεγνώσει.
 • Αν στο πάνω τετράγωνο απεικονίζεται ημικύκλιος, τα ρούχα μπορούν να στεγνώσουν κάθετα - είτε στους ώμους είτε στην ράχη.
 • Τρεις κάθετες γραμμές μέσα στην πλατεία θα σας πουν ότι το πράγμα είναι απαράδεκτο να συμπιέσετε, αλλά θα πρέπει να το κρεμάσετε ακόμα υγρό.
 • Μια οριζόντια λωρίδα μέσα στην πλατεία δείχνει την ανάγκη για ξήρανση σε μια οριζόντια επιφάνεια, διαφορετικά το ύφασμα θα παραμορφωθεί και θα τεντωθεί. Συνήθως, αυτή η ξήρανση συνιστάται για πλεκτά και μαλλί.
 • Δύο διαγώνιες γραμμές στην επάνω αριστερή γωνία της πλατείας υποδηλώνουν την απαγόρευση της ξήρανσης υπό άμεσο ηλιακό φως. Τα ρούχα με ένα τέτοιο εικονίδιο στην ετικέτα πρέπει να αποξηραίνονται μόνο στη σκιά. Συνήθως είναι ένα λευκό ύφασμα που γίνεται κιτρινωπό κάτω από το ηλιακό φως, καθώς και φωτεινά ρούχα που μπορούν να καούν.
επιλογές εικονιδίων

στέγνωμα ρούχων

Λευκαντικό

Πριν χρησιμοποιήσετε το λευκαντικό, βεβαιωθείτε ότι έχετε βρει ένα τρίγωνο στην ετικέτα:

 • Αν υπάρχει τρίγωνο, επιτρέπεται η λεύκανση.
 • Εάν διαχωριστεί ένα τέτοιο τρίγωνο, τότε απαγορεύεται η λεύκανση αντίστοιχα.
 • Προσέξτε επίσης τα γράμματα μέσα - αν στο τρίγωνο βλέπετε "Cl", τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λευκαντικά με χλώριο.
 • Εάν το τρίγωνο με τα γράμματα "C1" διαγραφεί, επιτρέπεται η λεύκανση, αλλά δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν φάρμακα που περιέχουν χλώριο. Η ίδια τιμή για το τρίγωνο, μέσα στο οποίο υπάρχουν δύο διαγώνιες γραμμές.
Ετικέτες για ρούχα για λεύκανση

Δεν υπάρχουν εικονίδια

Αν και στους περισσότερους κατασκευαστές ενδυμάτων σημειώνουν τα χαρακτηριστικά του πλυσίματος με εμβλήματα, υπάρχουν επίσης ρούχα, στις ετικέτες των οποίων θα δείτε τις επιγραφές στα αγγλικά. Μπορείτε να τα αποκρυπτογραφήσετε έτσι:

 • Πλυντήριο ρούχων - το πράγμα μπορεί να πλυθεί σε μια γραφομηχανή
 • Πλένετε μόνο το χέρι - για κάτι τέτοιο, μόνο το πλύσιμο με τα χέρια
 • Πλένετε ξεχωριστά - το χρώμα ενός τέτοιου αντικειμένου είναι ασταθές και μπορεί να χυθεί σε άλλα ρούχα, επομένως πρέπει να πλυθεί ξεχωριστά
 • Ζεστό πλύσιμο - χρησιμοποιήστε ζεστό νερό για πλύσιμο
 • Ζεστό πλύσιμο - Πλύνετε αυτό το είδος με ζεστό νερό
 • Ψυχρή πλύση - για το πλύσιμο ενός τέτοιου αντικειμένου, το νερό δεν πρέπει να είναι ζεστό
 • Δεν πλένεται / Μην πλένετε - μια τέτοια επιγραφή ο κατασκευαστής προειδοποιεί ότι το πράγμα δεν μπορεί να διαγραφεί
Αγγλικό χιούμορ σε μια ετικέτα πουκάμισου

ρούχα χωρίς ετικέτες στις ετικέτες

Στεγνό καθάρισμα

Οι ονομασίες που σχετίζονται με την ιδιαιτερότητα της χημικής επεξεργασίας ενδυμάτων ενδιαφέρουν κυρίως το προσωπικό των στεγνοκαθαριστηρίων, δεδομένου ότι υποδεικνύουν το είδος του καθαρισμού που επιτρέπεται για ένα συγκεκριμένο ένδυμα.

 • Η πιο σημαντική εικόνα για έναν συνηθισμένο άνθρωπο στον τομέα του στεγνού καθαρισμού είναι πέρασε τον κύκλο. Αυτός θα σας πει ότι κάτι τέτοιο δεν πρέπει να μεταφερθεί στο σαλόνι καθαρισμού, καθώς αντενδείκνυται για χημικό καθαρισμό.
 • Στρογγυλό εικονίδιο χωρίς γράμματα σημαίνει ότι το πράγμα χρησιμοποιείται για στεγνό καθάρισμα. Συχνά μια τέτοια ονομασία θα βρείτε σε μάλλινα, δερμάτινα, μεταξωτά ή σουέτ ρούχα.
 • Αν το μέσα στον κύκλο υπάρχει ένα γράμμα, αυτή προτείνει ποιοι χημικοί παράγοντες επιτρέπεται να εκτελούν τον καθαρισμό του ιστού. Μπορεί να είναι γράμματα Α, F, P ή W. Μια παύλα κάτω από τον κύκλο θα πει στο στεγνό καθάρισμα ότι η θεραπεία πρέπει να είναι λεπτή.
Σήματα για ρούχα - στεγνό καθάρισμα

Σίδερο

Κατά το σιδέρωμα, το ύφασμα εκτίθεται σε υψηλές θερμοκρασίες, οπότε κάθε κατασκευαστής επισημαίνει το βέλτιστο καθεστώς θερμοκρασίας στην ετικέτα, ανάλογα με το ύφασμα. Για παράδειγμα, το σεντόνι ή το βαμβακερό ύφασμα μπορεί να σιδερώνεται με ισχυρή θέρμανση του σιδήρου και η χρήση ατμού βοηθά μόνο στην εξομάλυνση των πτυχών. Εάν υπερθερμαίνετε το σίδερο όταν σιδερώσετε συνθετικά ή μαλλί, το πράγμα θα χαλάσει.

πουκάμισο με κασκόλ από το σίδερο

Η λειτουργία σιδερώματος στην ετικέτα υποδεικνύεται από την εικόνα του σίδερου. Αν το είδες ακριβώς "Σίδερο" χωρίς τελείες, τότε ένα τέτοιο πράγμα μπορεί να σιδερωθεί με οποιαδήποτε θερμότητα και μπορεί να επεξεργαστεί με ατμό. Άλλες εικόνες του "σιδήρου" αποκωδικοποιούν αυτόν τον τρόπο:

 • Ένα σημείο στο εσωτερικό του "σιδήρου" Επιτρέπει τη θέρμανση του σιδήρου κατά το σιδέρωμα μέχρι 110 ° C κατ 'ανώτατο όριο. Αυτό είναι το απαλό σιδέρωμα, το οποίο χρησιμοποιείται κυρίως για συνθετικά υλικά, για παράδειγμα βισκόζη ή πολυαμίδιο.
 • Δύο σημεία μέσα στο "σίδερο" επιτρέπουν τη θέρμανση στους 150 ° C. Αυτό το καθεστώς θερμοκρασίας χρησιμοποιείται για το σιδέρωμα μετάξι, πολυεστέρα, μαλλί.
 • Τρία σημεία μέσα στο "σίδερο" αφήστε να θερμάνετε το σίδερο στην υψηλότερη θερμοκρασία (+ 200 ° C). Ένα τέτοιο καθεστώς επιλέγεται συνήθως για τη μεταποίηση προϊόντων βαμβακιού και λινό.
 • "Σίδερο" μέσα στον κύκλο υποδεικνύει τη λειτουργία θερμοκρασίας σιδερώματος έως 140ºС.
 • Crossed "σιδήρου" απαγορεύει το χαμήλωμα του προϊόντος. Αυτός ο χαρακτηρισμός βρίσκεται συχνά σε πετσέτα ή νάιλον.
 • Αν το διέσχισε τα πόδια του "σιδήρου" τότε κατά το σιδέρωμα, μην εφαρμόζετε ενυδάτωση. Συνήθως μια τέτοια σύσταση υπάρχει στην ετικέτα του μετάξι, σατέν και σατέν ρούχα, η οποία απαγορεύεται να απογυμνωθεί.
Σήματα για ρούχα - σίδερο

Συμβουλές

Όλοι οι παραπάνω ορισμοί βρίσκονται στην ετικέτα, που είναι μια ετικέτα ιστών. Σε μια τέτοια ετικέτα αναφέρετε επίσης την εταιρία-κατασκευαστή ρούχων, τη σύνθεση του αντικειμένου και το μέγεθός του.

Μπορείτε να βρείτε την ετικέτα από το εσωτερικό των ρούχων, εξετάζοντας τις εσωτερικές ραφές του προϊόντος. Στο σακάκι, αυτή η ετικέτα είναι συνήθως στην αριστερή πλευρά στο επίπεδο της μέσης. Στο παντελόνι και το τζιν, η ετικέτα ραμμένη είτε από πίσω είτε από την πλευρά κατά μήκος της ραφής. Σε ένα πουλόβερ, πουκάμισο, μπλουζάκι και άλλα ελαφρά ενδύματα, η ετικέτα μπορεί να βρεθεί είτε στην πλαϊνή ραφή είτε κάτω από το κολάρο από πίσω.

οι παραγωγοί αστειεύονται

φωτεινά ρούχα

Για να εδραιώσετε όλα τα στοιχεία που έχετε διαβάσει, ανατρέξτε στο ενημερωτικό, διασκεδαστικό και εύκολο στην κατανόηση βίντεο από τον συγγραφέα "Abaldet Channel":

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

92 − 82 =