Θερμοσίφωνες τοίχου μπάνιου

Θερμοσίφωνες τοίχου μπάνιου

Με την έναρξη της ψυχρής περιόδου, το πρόβλημα της θέρμανσης του σπιτιού σας, συμπεριλαμβανομένου ενός μπάνιου, γίνεται επίκαιρο. Στη λίστα των απαιτήσεων για θερμάστρες, το μέγεθος και ο χώρος που κατέχει, δεν λαμβάνουν την τελευταία θέση. Δεδομένου ότι συνήθως τα μπάνια είναι μικρού μεγέθους, οι θερμοσίφωνες τοίχου είναι μια εξαιρετική επιλογή. Σήμερα, ευτυχώς, στην αγορά μπορείτε να δείτε την ποικιλία του είδους τους και να βρείτε το σωστό.

Θερμοσίφωνες τοίχου μπάνιου

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των θερμαντήρων τοίχου

Τα πλεονεκτήματα αυτών των συσκευών περιλαμβάνουν τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

  1. Υψηλή περιβαλλοντική συμβατότητα ηλεκτρικών συσκευών τοίχου. Όλοι οι τύποι θερμαντήρων τοίχου, κατά κανόνα, κατασκευάζονται από υλικά υψηλής ποιότητας, τα οποία όταν θερμαίνονται δεν γίνονται πηγή τοξινών και άλλων επιβλαβών ουσιών.
  2. Προσιτή τιμή.
  3. Αντοχή σε πυρκαγιά και υγρασία. Κατά κανόνα, όλες οι συσκευές θέρμανσης για το μπάνιο μπορούν να λειτουργούν σε συνθήκες υψηλής υγρασίας. Χάρη στον θερμοστάτη, απενεργοποιούνται και επανενεργοποιούνται εγκαίρως.
  4. Αποτελεσματικότητα και αποδοτικότητα. Μελετημένοι τύποι θερμοσίφωνων ζεσταίνουν γρήγορα το δωμάτιο και συγχρόνως δεν καταναλώνουν ηλεκτρική ενέργεια.
  5. Αισθητική και ελκυστική εμφάνιση. Όλοι οι μοντέρνοι τύποι θερμοσίφωνων φαίνονται αρκετά τακτοποιημένοι και εύκολα συνδυασμένοι σε οποιοδήποτε στυλ του εσωτερικού.
  6. Συμπαγή. Λόγω του γεγονότος ότι αυτές οι συσκευές είναι τοποθετημένες στον τοίχο, δεν απαιτούν απολύτως κανένα χώρο, αλλά ταυτόχρονα διαχειρίζονται το έργο τους τέλεια.
  7. Απλότητα και ευκολία χρήσης. Απόλυτα όλα τα σύγχρονα μοντέλα θερμαντήρων είναι εξοπλισμένα με αυτόματο ρυθμιστή θερμότητας. Μερικά πιο ακριβά μοντέλα είναι επίσης εξοπλισμένα με ένα χρονοδιακόπτη, τη λειτουργία επανεκκίνησης, το τηλεχειριστήριο για τηλεχειριστήριο και άλλες βολικές λειτουργίες.

Πλεονεκτήματα των τοίχων θερμοσίφωνες

Όσον αφορά τις ελλείψεις αυτών των συσκευών, γενικά δεν υπάρχουν. Το μόνο που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι σε σπίτια όπου η εξουσία συχνά αποκόπτεται, η χρήση τέτοιων θερμαντήρων είναι παράλογη.

Τύποι

Οι θερμοσίφωνες τοίχου χρησιμοποιούνται όχι μόνο ως πρόσθετη πηγή θερμότητας αλλά ως κύρια μέθοδος θέρμανσης. Υπάρχουν αρκετοί βασικοί τύποι θερμαντικών σωμάτων εγκατεστημένοι στον τοίχο. Ας εξετάσουμε μερικούς από αυτούς.

Θερμοσίφωνες τοίχων μπάνιου

Θερμοσίφωνες τοίχου μπάνιου

Convector

Οι συσκευές θέρμανσης τύπου convector έχουν σχεδιαστεί για τη θέρμανση του εσωτερικού αέρα. Το υλικό για το σώμα είναι από χάλυβα. Το πάχος του κελύφους είναι μεγαλύτερο από 0,8 mm. Στην εαρινή πλευρά του είναι τα κουμπιά θερμοστάτη και ελέγχου.

Το εσωτερικό του θερμαντικού στοιχείου λειτουργεί με ηλεκτρική ενέργεια και είναι τριών τύπων:

  1. Το Tan είναι μια συσκευή σε σχήμα σωλήνα με στοιχείο θέρμανσης αλουμινίου υπό μορφή νευρώσεων. Όσο περισσότερες πλευρές, τόσο μεγαλύτερη είναι η μεταφορά θερμότητας.
  2. Ένα θερμαντικό στοιχείο λωρίδας, το οποίο αποτελείται από μια διηλεκτρική πλάκα με βρόχους επιχρισμένους με χρώμιο και νικέλιο στα δύο άκρα των δύο πλευρών. Λόγω της ευθραυστότητας και της χαμηλής μεταφοράς θερμότητας, τέτοιου είδους σχέδια θερμαντικών στοιχείων έχουν σχεδόν παραχθεί.
  3. Μονόλιθος που ονομάζεται νήμα από νιχρώ που βρίσκεται στο περίβλημα αλουμινίου. Αυτός είναι ο πιο αποδοτικός σχεδιασμός για θέρμανση, αλλά δεν είναι φθηνό.

Οι θερμοσίφωνες κοντέινερ θα μπορούν να ζεσταίνουν μικρούς και μεγάλους χώρους, δεν θα καταλαμβάνουν πολύ χώρο και θα χωρούν εύκολα σε κάθε περίπτωση.

Θερμοσίφωνες τοίχου τύπου convector για μπάνιο

Υπέρυθρες

Οι θερμαντήρες υπερύθρων είναι δύο κύριοι τύποι: μεμβράνες και πάνελ. Το έργο των υπέρυθρων θερμαντήρων είναι να θερμαίνει όχι τον αέρα στο δωμάτιο, αλλά τα ίδια τα αντικείμενα και τους ανθρώπους. Αυτό γίνεται με την εξάπλωση υπέρυθρων ακτίνων που μετατρέπονται σε θερμική ενέργεια και θερμαίνουν πρώτα τα αντικείμενα και μετά τον ίδιο τον αέρα. Αυτή η μέθοδος θέρμανσης του δωματίου είναι η ταχύτερη και οικονομικότερη. Οι θερμαντήρες υπέρυθρης ακτινοβολίας μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη θέρμανση μιας συγκεκριμένης περιοχής του δωματίου (για παράδειγμα, το μέρος του μπάνιου στο οποίο βρίσκεται το πιο συχνά).

Υπέρυθρες θερμαντήρες πάνελ για μπάνιο

Υπέρυθρες θερμάστρες για το μπάνιο

Ένας θερμαντήρας μεμβράνης τύπου υπέρυθρου, εκτός από τη λειτουργία θέρμανσης του, εκτελεί επίσης μια διακοσμητική εργασία. Το τμήμα θέρμανσης είναι η υπέρυθρη μεμβράνη, η οποία βρίσκεται στο κέλυφος με ένα μοτίβο. Σχεδόν όλες οι κριτικές σχετικά με αυτές τις θερμάστρες είναι θετικές. Η μέγιστη θερμοκρασία δωματίου είναι 60 βαθμοί Κελσίου, ωστόσο, κατά την επαφή, η θερμοκρασία στα σημεία αυτά μειώνεται γρήγορα. Αυτό αυξάνει δραματικά την ασφάλεια της συσκευής τόσο για το δωμάτιο όσο και για τους επιβάτες, ειδικά τα μικρά παιδιά. Το μόνο μειονέκτημα των θερμαντήρων ταινιών είναι ότι με τη βοήθειά τους είναι αδύνατο να ζεσταθούν μεγάλα δωμάτια.

Υπέρυθρες θερμαντικές μεμβράνες για μπάνιο

Κεραμικό

Μια τέτοια συσκευή για θέρμανση μπορεί να λειτουργήσει από ηλεκτρισμό και αέριο. Το εξωτερικό τμήμα είναι κατασκευασμένο από μέταλλο. Το τμήμα θερμαντικού σχήματος πλάκας είναι κατασκευασμένο από ένα πλήθος κεραμικών τμημάτων. Αυτό το σχέδιο σας επιτρέπει να ζεσταίνετε γρήγορα και ομοιόμορφα μεγάλα δωμάτια. Συνήθως εγκαθίστανται είτε κάτω από το περβάζι, το οποίο είναι πιο κοντά στο πάτωμα, είτε ψηλά - κάτω από την οροφή. Ο σχεδιασμός τους τους επιτρέπει να ταιριάζουν σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο. Ορισμένα δείγματα μπορούν να ελεγχθούν εξ αποστάσεως. Η συμπαγής και ευκολία εγκατάστασης τους επιτρέπει να μετακινούνται από το ένα δωμάτιο στο άλλο.

Κεραμικό τοίχο για μπάνιο

Θερμαινόμενες ράγες πετσετών

Στο άρθρο σχετικά με τον τοίχο-θερμαντήρες, δεν μπορούμε να παραλείψουμε να αναφέρουμε ηλεκτρικές θερμαινόμενες ράβδους πετσετών. Έχουν σωληνωτό σχήμα και έχουν σχεδιαστεί για να στεγνώνουν τα σεντόνια και τις πετσέτες. Τέτοιες συσκευές, αν και λίγο ζεστό το δωμάτιο, αλλά ιδανική ως πρόσθετη πηγή θερμότητας.

Θερμαινόμενη πετσέτα για την θέρμανση του μπάνιου

Θέρμανση στο μπάνιο με ηλεκτρική θερμαινόμενη πετσέτα

Συμβουλές για την επιλογή

Όταν αγοράζετε θερμοσίφωνες για το μπάνιο, ο προϋπολογισμός και, στη συνέχεια, η περιοχή του δωματίου, γίνονται οι καθοριστικές παράμετροι, καθώς και όταν αγοράζετε άλλες συσκευές θέρμανσης. Κατ 'αρχάς, καθορίστε την απαιτούμενη ισχύ. Επιλέξτε έναν συγκεκριμένο τύπο θερμαντήρα, μάθετε για τους τρόπους σύνδεσης και τα χαρακτηριστικά του θερμαντήρα. Μην ξεχνάτε τις απαιτήσεις ασφαλείας και την εμφάνιση της συσκευής.

Συμβουλές για την επιλογή θερμοσιφώνων τοίχου για το μπάνιο

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

30 − = 27