Ντουζιέρα θερμοσίφωνα στο εξοχικό σπίτι

Ντουζιέρα θερμοσίφωνα στο εξοχικό σπίτι

Ακόμη και η επίσκεψη στο χώρο της βίλας από καιρό σε καιρό, θέλει να έχει πρόσβαση σε ζεστό νερό, μετά από όλα, έχοντας εργαστεί καλά στη χώρα, είναι τόσο ωραίο να στέκεστε κάτω από ένα ζεστό ντους. Εάν η οικογένεια μετακινηθεί σε καλοκαιρινή κατοικία για καλοκαιρινή περίοδο, το πρόβλημα της ύπαρξης ζεστού νερού στο ντους γίνεται ακόμα πιο επείγον. Δεν είναι τόσο δύσκολο να οργανωθεί η ύπαρξη παροχής ζεστού νερού στην προαστιακή περιοχή, εάν έχει επιλεγεί σωστά ο σωστός θερμοσίφωνας.

Θερμοσίφωνες διαφορετικού όγκου για εξοχικές κατοικίες

Πλεονεκτήματα

 • Η παρουσία ενός θερμαντήρα σας επιτρέπει να κάνετε ντους με ζεστό νερό ανά πάσα στιγμή.
 • Επιλέγοντας ένα κατάλληλο μοντέλο, ο θερμαντήρας μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιαδήποτε περιοχή.
 • Οι συσκευές εξοχικών σπιτιών ξοδεύουν πολύ οικονομικά τους ενεργειακούς πόρους, καθώς δεν απαιτείται μεγάλος όγκος θερμού νερού.
 • Το νερό θερμαίνεται μέχρι τη βέλτιστη θερμοκρασία αρκετά γρήγορα.
 • Ο θερμοσίφωνας μπορεί να εγκατασταθεί ακόμα και αν δεν υπάρχει κεντρική γραμμή παροχής φυσικού αερίου ή νερού στη βίλα.

Θερμοσίφωνας. εγκατασταθεί στη χώρα

Εγκατεστημένος λέβητας στο εξοχικό σπίτι

Εγκαταστήστε τα συστήματα θέρμανσης είναι αρκετά απλά. Όποιος έχει μια ιδέα για τον εξοπλισμό υδραυλικών θα αντιμετωπίσει αυτό.

Διαφορετικοί θερμοσίφωνες για εξοχικές κατοικίες

Τύποι

Ανάλογα με την πηγή ενέργειας, η οποία χρησιμοποιείται για τη θέρμανση του νερού, όλες οι μονάδες ντους στη ντέκα χωρίζονται στους παρακάτω τύπους.

Ηλεκτρικά

Οι ηλεκτρικοί θερμοσίφωνες είναι πιο απαιτητικοί για την προαστιακή περιοχή, επειδή είναι χαμηλής ισχύος, οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα με τη σύνδεσή τους με το δίκτυο (οι περισσότερες dachas συνδέονται με ηλεκτρικές γραμμές). Επιπλέον, έχουν μια προσιτή τιμή και μια αρκετά απλή εγκατάσταση. Οι πιο συνηθισμένοι θερμοσίφωνες αυτού του τύπου. Τέτοιες συσκευές λειτουργούν με την ίδια αρχή: το ψυχρό νερό που εισέρχεται στη δεξαμενή θερμαίνεται από το ΔΕΔ, ανυψώνει τη συσκευή και εξέρχεται μέσω του σωλήνα εξόδου όταν ο χρήστης γυρίζει το ντους. Υπάρχουν επίσης μοντέλα ροής, αλλά η ισχύς τους είναι αρκετά υψηλή, επομένως οι συσκευές αυτές δεν είναι κατάλληλες για πολλές προαστιακές περιοχές.

Ηλεκτρική θερμάστρα νερού

Ηλεκτρική θερμάστρα νερού

Αέριο

Οι θερμαντήρες αερίου ενδιαφέρονται για την ύπαρξη ενός αγωγού φυσικού αερίου στη βίλα ή δίπλα της. Επίσης υπάρχουν συσκευές που λειτουργούν από έναν κύλινδρο αερίου, αλλά η χρήση τους είναι ακριβότερη. Τα πιο συχνά για μια καλοκαιρινή κατοικία επιλέγουν θερμαντήρες ροής. Η αρχή της εργασίας τους είναι η θέρμανση του νερού κατά τη ροή μέσω του εναλλάκτη θερμότητας, ο οποίος επηρεάζεται από τη θερμότητα από τον καυστήρα αερίου. Τα πλεονεκτήματα των θερμαντήρων αερίου είναι η οικονομική λειτουργία και η γρήγορη θέρμανση του νερού. Οι υπάρχουσες συσκευές αποθήκευσης που λειτουργούν με φυσικό αέριο είναι πολύ μεγάλου μεγέθους, επομένως σπάνια επιλέγονται για εγκατάσταση σε εξοχική κατοικία.

Αερόθερμος

Αερόθερμος

Καύση ξύλου

Οι θερμαντήρες ξύλου για το ντους χρησιμοποιούνται σήμερα όλο και λιγότερο. Χρησιμοποιούνται με απουσία αερίου στην περιοχή, καθώς και με προβλήματα ηλεκτρισμού. Ο σχεδιασμός τους περιλαμβάνει μια σόμπα πάνω από την οποία έχει τοποθετηθεί μια δεξαμενή νερού. Το νερό θερμαίνεται με θερμότητα από τη σόμπα και από τους τοίχους της καμινάδας.

Θερμαντήρας νερού με καύση ξύλου

Θερμαντήρας νερού με καύση ξύλου

Υπάρχει μια φορητή έκδοση;

Για το ντους dacha είναι δυνατόν να αγοράσετε έναν ηλεκτρικό θερμοσίφωνα μικρού όγκου, στον σχεδιασμό του οποίου έχει ήδη χτιστεί ένα δοχείο ποτίσματος. Το πλεονέκτημά της είναι η ευκολία εγκατάστασης και η γρήγορη παροχή ζεστού νερού, ωστόσο, δεν είναι δυνατή η εγκατάσταση μιας τέτοιας συσκευής σε κάθε χώρο. Πρώτον, βεβαιωθείτε ότι το προαστιακό ηλεκτρικό δίκτυο θα είναι σε θέση να αντέξει το φορτίο από έναν τέτοιο θερμαντήρα.

Τρέξιμος θερμοσίφωνας με πότισμα

Μια άλλη επιλογή θα είναι ένα μαζικό μοντέλο που λειτουργεί από το δίκτυο. Ένας τέτοιος θερμοσίφωνας συχνά επιλέγεται ελλείψει κεντρικής παροχής νερού στην περιοχή. Τοποθετήστε τη συσκευή σε μια σοφίτα ή σε μια ειδική περιοχή. Η χωρητικότητα του θερμαντήρα πλήρωσης σπανίως υπερβαίνει τα 20 λίτρα. Ρίξτε νερό μέσα σε αυτό χρησιμοποιώντας μια αντλία (θα αντλήσει νερό από ένα πηγάδι ή πηγάδι) ή απλά ένα κάδο.

Θερμοσίφωνες για κατοικίες

Συμβουλές για την επιλογή

 • Πρώτα απ 'όλα, καθορίστε την πηγή ενέργειας για τη θέρμανση του νερού, επειδή για τους αερόθερμας, οι απαιτήσεις θα είναι ένα, και για ηλεκτρικούς θερμοσίφωνες - μερικές άλλες. Λάβετε υπόψη την παρουσία ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα και τα χαρακτηριστικά άλλων επικοινωνιών, καθώς και τη δυνατότητα σύνδεσης τους.
 • Στη συνέχεια, επιλέξτε την επιθυμητή χωρητικότητα της συσκευής. Η κατά προσέγγιση ποσότητα νερού για το ντους από ένα άτομο ονομάζεται 15-40 λίτρα. Σχεδιάστε ένα μικρό απόθεμα, επειδή θα πλένετε επίσης πιάτα και πλένετε, οπότε η μέση ανάγκη για ζεστό νερό είναι 40-50 λίτρα για ένα άτομο. Πολλαπλασιάστε με τον αριθμό των ανθρώπων που ζουν στη ντέκα και πάρτε τον απαραίτητο όγκο του θερμοσίφωνα.

Θερμοσίφωνας για θερινή κατοικία

 • Σκεφτείτε πόσο θα είστε πρόθυμοι να περιμένετε για να ζεσταθεί το νερό. Σε μικρές θερμάστρες, η θερμοκρασία του νερού θα αυξηθεί γρηγορότερα, αλλά αυτό το νερό θα τελειώσει πολύ γρήγορα. Οι συσκευές ροής παρέχουν θέρμανση αμέσως μετά την ενεργοποίηση. Εάν η χωρητικότητα της συσκευής αποθήκευσης είναι μεγάλη, τότε πρέπει να περιμένετε πολύς χρόνος ή να χρησιμοποιήσετε μια ισχυρή πηγή ενέργειας.
 • Εξετάστε επίσης τις αποχρώσεις της επερχόμενης εγκατάστασης του επιλεγμένου θερμαντήρα. Κάποιος αποφασίζει να κάνει τα πάντα με τα χέρια του, και κάποιος είναι ευκολότερο να αναθέσει τέτοια εργασία σε μισθωμένους επαγγελματίες.

Ντουζιέρα θερμοσίφωνα στο εξοχικό σπίτι

Σύνδεση και εγκατάσταση

 • Εάν έχετε επιλέξει ένα λέβητα αποθήκευσης για ένα ντους στη χώρα, τότε μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας. Κρεμάστε τη μονάδα στην επιλεγμένη θέση, συνδέει τους σωλήνες κρύου νερού, τοποθετείται η ομάδα ασφαλείας και στη συνέχεια πραγματοποιείται η σύνδεση στο ηλεκτρικό δίκτυο και η γείωση. Σε ένα τέτοιο λέβητα μπορεί να προέλθει νερό από πηγάδι ή φρεάτιο (απαιτείται εγκατάσταση αντλίας) ή βαρύτητα (απαιτείται η εγκατάσταση δεξαμενής με νερό πάνω από τον θερμαντήρα).

Σχέδιο συνδεσμολογίας του θερμοσίφωνα αποθήκευσης

 • Σε περίπτωση χρήσης υπερμεγεθούς θερμαντήρα ροής ή μηχανήματος πλήρωσης για εγκατάσταση, χρειάζεται μόνο να προετοιμάσετε τα απαραίτητα εξαρτήματα και εργαλεία. Στη συνέχεια, η συσκευή είναι εγκατεστημένη στην επιλεγμένη θέση, παρέχεται νερό και ο θερμαντήρας είναι συνδεδεμένος στο δίκτυο.

Σύνδεση του θερμοσίφωνα

Εάν πρόκειται να εγκαταστήσετε ένα θερμαντήρα ροής αερίου στη dacha, είναι προτιμότερο να απευθυνθείτε σε επαγγελματίες που δεν θα πραγματοποιήσουν μόνο τη σωστή εγκατάσταση της στήλης, αλλά θα την καταχωρήσουν. Με τις δικές του δυνάμεις επιτρέπεται μόνο να κρεμάσει η συσκευή και να φέρει νερό σε αυτήν.

Συστάσεις για χρήση

Ότι ο θερμαντήρας για ένα ντους σε μια χώρα χώρα εργάστηκε κανονικά πολύ καιρό, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη αυτές τις συμβουλές:

 • Μην αφήνετε το μηχάνημα γεμάτο με νερό σε χαμηλές θερμοκρασίες (κάτω από το μηδέν).
 • Χρησιμοποιώντας το ντους, αποσυνδέστε τον ηλεκτρικό θερμαντήρα από το δίκτυο.
 • Πριν ενεργοποιήσετε το ντους, χαμηλώστε τον εύκαμπτο σωλήνα ελαφρώς κάτω από τον θερμαντήρα για να αφήσετε τον αέρα να διαφύγει.

Να καθαρίζετε και να διατηρείτε κανονικά τον θερμαντήρα νερού - στην ηλεκτρική, η άνοδος πρέπει να αντικαθίσταται περιοδικά και ο θερμαντήρας να απομακρύνεται από την κλίμακα και στο αέριο είναι απαραίτητο να καθαρίσετε τον εναλλάκτη θερμότητας και τον καυστήρα.

Ντουζιέρα θερμοσίφωνα στο εξοχικό σπίτι

Ο θερμαντήρας νερού Dacha για το ντους μπορεί να γίνει μόνος σας, αν υπάρχει επιθυμία. Ο συγγραφέας του επόμενου βίντεο τοποθετούσε ένα θερμαντήρα νερού από ένα παλιό πλυντήριο ρούχων. Στο βίντεό του, λέει και δείχνει πώς μπορεί να γίνει αυτό με ένα παράδειγμα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

31 − 22 =