Περιλαμβάνεται πλυντήριο με νεροχύτη

Περιλαμβάνεται πλυντήριο με νεροχύτη

Σε πολλά διαμερίσματα τυπικών κτιρίων υπάρχουν δυσκολίες με ελεύθερο χώρο στο μπάνιο. Σε τέτοιες περιπτώσεις, η εγκατάσταση ενός πλυντηρίου είναι αρκετά δύσκολη και πρέπει να αναζητήσουμε μια αποδεκτή επιλογή. Ένας από αυτούς μπορεί να ονομαστεί ο συνδυασμός μιας μηχανής και ενός νεροχύτη.

Περιλαμβάνεται πλυντήριο με νεροχύτη

Τύποι

Οι συνδυασμοί της μηχανής και του νεροχύτη διαφέρουν στις παραμέτρους της μηχανής για πλύσιμο. Το μηχάνημα σε τέτοια κιτ μπορεί να είναι στενό και να έχει ένα κανονικό ύψος ή να είναι μεσαίου πλάτους, αλλά μικρότερου ύψους. Ο νεροχύτης για οποιαδήποτε από αυτές τις παραλλαγές των μηχανών επιλέγεται λαμβάνοντας υπόψη το πλάτος της τεχνικής (το πλάτος της μηχανής πρέπει να είναι μικρότερο από το πλάτος του κελύφους).

μηχάνημα-μηχανή και νεροχύτη σε ένα στυλ

τις παραμέτρους εγκατάστασης του πλυντηρίου κάτω από τον νεροχύτη

Χαρακτηριστικά

 • Η κύρια διαφορά μεταξύ της μηχανής και του νεροχύτη είναι η θέση του σωλήνα διακλάδωσης, μέσω του οποίου εισάγεται νερό μέσα στη συσκευή, καθώς και ο σωλήνας αποστράγγισης. Συνήθως τοποθετούνται πίσω ή, πιο σπάνια, πλευρικά.
 • Σε όλα τα μηχανήματα, πάνω από τα οποία είναι εγκατεστημένος ο νεροχύτης, το φορτίο των σεντονιών είναι μόνο μετωπικό. Τις περισσότερες φορές, η χωρητικότητα αυτών των συσκευών είναι 3-4 kg ρούχων.
 • Σύμφωνα με τη λειτουργικότητά του, το μηχάνημα, το οποίο είναι τοποθετημένο κάτω από τον νεροχύτη, δεν διαφέρει από τα αυτόνομα μοντέλα.

set - πλυντήριο ρούχων με νεροχύτη

εγκατάσταση πλυντηρίου κάτω από το νεροχύτη

Για εγκατάσταση πάνω από το πλυντήριο ρούχων, αγοράζεται ένα κέλυφος "νούφαρο". Οι διαφορές ενός τέτοιου κρεμαστού κελύφους βρίσκονται στο πίσω μέρος του συστήματος αποστράγγισης και σε μικρότερο βάθος (συχνά είναι 18-20 εκατοστά). Σε σχήμα, αυτό το "νούφαρο" μπορεί να είναι ορθογώνιο, ημικυκλικό ή τετράγωνο. Παρουσιάζονται μετρίως μη τυποποιημένα μοντέλα. Μερικά κελύφη στο πλάι μπορεί να έχουν μια μικρή επιφάνεια.

σωστή θέση του σωλήνα αποστράγγισης

Πλεονεκτήματα

 • Ο συνδυασμός του μηχανήματος και του νεροχύτη σας επιτρέπει να εξοικονομήσετε χώρο σε ένα υπερμεγέθη μπάνιο.
 • Η αγορά ενός τέτοιου κιτ είναι φθηνότερη από την αγορά ενός πλυντηρίου εκτός από το νεροχύτη.
 • Το πλήρες σετ του μηχανήματος με το νεροχύτη περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα εξαρτήματα, τους εύκαμπτους σωλήνες και τους σιφόνες που χρειάζονται για τη σύνδεση.

Περιλαμβάνεται πλυντήριο με νεροχύτη

Μειονεκτήματα

 • Χρησιμοποιώντας ένα νεροχύτη είναι λίγο άβολο αν είναι λάθος να χτίσετε ένα κιτ από ένα πλυντήριο ρούχων και ένα νεροχύτη. Επομένως, πρέπει να υπολογίσετε προσεκτικά όλες τις διαστάσεις.
 • Σε μια μέση οικογένεια 4 ατόμων μηχανές αυτού του τύπου φορτώνονται τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα.

δυσκολία κατά τη χρήση νεροχύτη, σε συνδυασμό με μηχανή-μηχανή

νεροχύτη σε συνδυασμό με ένα στενό αυτόματο μηχάνημα

Συμβουλές για την επιλογή

Όταν πρόκειται να αγοράσετε ένα κιτ που περιλαμβάνει ένα πλυντήριο ρούχων και ένα νεροχύτη, ακολουθήστε αυτές τις συστάσεις:

 • Για μεγαλύτερη ευκολία στη χρήση, το επάνω άκρο του νεροχύτη δεν πρέπει να απέχει περισσότερο από 80 cm από το πάτωμα.
 • Το πλυντήριο δεν πρέπει να επιλέγει περισσότερο από 46 εκατοστά σε βάθος.
 • Το σύστημα αποστράγγισης του νεροχύτη πρέπει να βρίσκεται έξω από το πλυντήριο.
 • Βεβαιωθείτε ότι το κιτ περιλαμβάνει ειδικό σιφόνι για το μηχάνημα.

εξοικονομώντας χώρο σε ένα μικρό μπάνιο

Το μηχάνημα, σε συνδυασμό με το νεροχύτη, στο ευρύχωρο μπάνιο

Εγκατάσταση

Η πιο σημαντική προϋπόθεση που πρέπει να τηρείται σε περίπτωση εγκατάστασης νεροχύτη πάνω στο μηχάνημα - η αποστράγγιση του νεροχύτη δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να βρίσκεται πάνω από τον εξοπλισμό. Κατά την τοποθέτηση του νεροχύτη πάνω στο πλυντήριο, υπάρχει υψηλός κίνδυνος διαρροής, που θα προκαλέσει βραχυκύκλωμα.

τις παραμέτρους εγκατάστασης ενός πλυντηρίου ρούχων με νεροχύτη

Θυμηθείτε ότι το πλυντήριο πρέπει να τοποθετηθεί σε επίπεδη επιφάνεια. Εάν το δάπεδο στο μπάνιο δεν είναι επίπεδο, επιτύχετε τη σωστή θέση της συσκευής ρυθμίζοντας τα πόδια ή τοποθετώντας ένα καουτσούκ.

εγκατάσταση πλυντηρίου ρούχων με νεροχύτη σε επίπεδη επιφάνεια

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

52 − = 44