Πώς να επιλέξετε ένα ηλεκτρικό θερμοσίφωνα για κατοικίες;

Πώς να επιλέξετε ένα ηλεκτρικό θερμοσίφωνα για κατοικίες;

Η παρουσία ζεστού νερού στη ντέκα είναι απαραίτητη για το ντους, το πλύσιμο πιάτων, το πλύσιμο και άλλες δραστηριότητες στις οποίες είμαστε συνηθισμένοι σε ένα διαμέρισμα της πόλης. Συχνά αρκεί να λυθεί το πρόβλημα της θέρμανσης του νερού στην προαστιακή περιοχή με την αγορά ενός ηλεκτρικού θερμοσίφωνα. Τέτοιες συσκευές έχουν πολλά πλεονεκτήματα, αλλά πριν αποκτήσετε μια τέτοια θερμάστρα, θα πρέπει να μάθετε περισσότερα για τις ποικιλίες της και άλλες αποχρώσεις.

Ηλεκτρική θερμάστρα νερού για θερινή κατοικία

Πλεονεκτήματα

 • Χάρη στην εγκατάσταση της συσκευής θέρμανσης στη βίλα θα υπάρχει πάντοτε πρόσβαση στο ζεστό νερό, το οποίο θα εξασφαλίσει μια ορισμένη άνεση στην ύπαιθρο στην προαστιακή περιοχή.
 • Οι ηλεκτρικοί θερμοσίφωνες επιλέγονται συχνότερα για καλοκαιρινές κατοικίες, καθώς δεν έχουν πρόσβαση όλες οι περιοχές στο φυσικό αέριο.
 • Τα μοντέλα των θερμοσίφωνων για εξοχικές κατοικίες δεν καταναλώνουν πολλή ενέργεια.
 • Το φάσμα των συσκευών θέρμανσης νερού είναι αρκετά εκτεταμένο. Αντιπροσωπεύονται από συσκευές με διαφορετικούς όγκους και διαφορετικές χωρητικότητες.
 • Υπάρχουν επιλογές για θερμαντήρες, στους οποίους μπορείτε να χύσετε το νερό με το χέρι, δηλαδή δεν απαιτούν την ύπαρξη σωλήνα νερού ή την εγκατάσταση αντλίας στο πηγάδι.

Θερμοσίφωνας για θερινή κατοικία

Η τοποθέτηση μικρών συσκευών θέρμανσης, που συχνά επιλέγονται για τη χώρα, είναι αρκετά απλή.

Συμπαγής θερμαντήρας νερού το καλοκαίρι

Τύποι

Επιλέγοντας ένα θερμοσίφωνα για την προαστιακή περιοχή, που εργάζεται από το ηλεκτρικό δίκτυο, μπορείτε να βρείτε διάφορες επιλογές.

Διαφορετικά είδη ηλεκτρικών θερμοσιφώνων

Θερμοσίφωνες αποθήκευσης

Αυτές οι συσκευές είναι πιο απαιτητικές για τη θέρμανση νερού σε ιδιωτικές κατοικίες. Λέγονται επίσης λέβητες. Δεδομένου ότι η συσκευή αποθήκευσης πρέπει να συνδεθεί με παροχή νερού, επιλέγεται για εξοχικές κατοικίες με κεντρική παροχή νερού ή για χώρους με αυτόματο σταθμό άντλησης.

Θερμοσίφωνες αποθήκευσης νερού για εξοχικές κατοικίες

Το νερό εισέρχεται στο λέβητα μέσω του συστήματος ασφαλείας και θερμαίνεται μέσα στο ΔΕΔ, το οποίο είναι συνδεδεμένο με τον θερμοστάτη. Όταν το νερό μέσα στη δεξαμενή κρυώσει λίγο, το ΔΕΔ ενεργοποιείται και η θερμοκρασία αυξάνεται στη ρυθμισμένη θερμοκρασία. Τα μειονεκτήματα αυτού του τύπου ηλεκτρικού θερμοσίφωνα για κατοικίες περιλαμβάνουν υψηλή ενεργειακή ένταση, σχετικά υψηλή τιμή και εξάρτηση της λειτουργίας από την πίεση στην παροχή νερού.

Θερμαντήρας νερού αποθήκευσης

Θερμοσίφωνες ροής

Επιλέγονται για δάφες στις οποίες δεν είναι δυνατή η εγκατάσταση μιας συσκευής αποθήκευσης. Η συσκευή ροής είναι εγκατεστημένη κοντά στο σημείο απομάκρυνσης, συνδέοντας με τον θερμαντήρα έναν σωλήνα μέσω του οποίου θα ρέει κρύο νερό. Αυτό το νερό μετά την είσοδό του στη συσκευή θέρμανσης θα μετακινηθεί κατά μήκος των σωλήνων και θα θερμανθεί από το ΔΕΔ στην επιθυμητή θερμοκρασία. Η θέρμανση ρυθμίζεται είτε από ειδική βαλβίδα είτε από πίνακα ελέγχου.

Ροή νερού με ντους

Η χρήση τέτοιων συσκευών για τη θέρμανση νερού είναι πολύ βολική, επειδή το ζεστό νερό προέρχεται από τη βρύση σχεδόν αμέσως μετά το άνοιγμά της, αλλά για την εργασία τους υπάρχουν μερικοί περιορισμοί. Αφορούν την πίεση και το νερό (αν είναι ανεπαρκής δίνει απαιτείται ρύθμιση της αντλίας σας), και το φορτίο για την καλωδίωση (η κορυφή στον τομέα της θέρμανσης είναι σημαντική), και η απόδοση της συσκευής (είναι χαμηλή).

Ροή νερού

Αυτόνομοι θερμαντήρες

Τέτοιες συσκευές είναι σε ζήτηση για δachas χωρίς παροχή νερού. Είναι παρόμοια με τις λεκάνες πλύσης και είναι ένα δοχείο στο οποίο ανοίγει το επάνω κάλυμμα για να γεμίσει αυτό το δοχείο με νερό με το χέρι.

Αυτόνομη θέρμανση νερού με νεροχύτη

Μέσα στη δεξαμενή υπάρχει μια θερμάστρα και στο κάτω μέρος υπάρχει γερανός. Σε ορισμένα μοντέλα παρέχονται αρκετές δεξαμενές - σε ένα, το νερό θερμαίνεται, στην άλλη υπάρχει κρύο νερό και ο γερανός λειτουργεί ως μίξερ. Εγκαταστήστε μια παρόμοια θερμάστρα είναι πολύ απλή, και θα βοηθήσει στην περιοχή με ένα πηγάδι στο οποίο δεν υπάρχει αντλία. Επιπλέον, το κόστος τέτοιων συσκευών είναι χαμηλό και το έργο τους είναι αρκετά οικονομικό.

Νιπτήρας με νεροχύτη

Θερμαντήρας νερού στη βρύση

Μια τέτοια φορητή συσκευή θέρμανσης νερού εγκαθίσταται απευθείας στη βρύση και θερμαίνει το νερό που διέρχεται από αυτό χάρη στον ενσωματωμένο θερμαντήρα. Επιλέγεται εάν απαιτείται η θέρμανση του νερού σε ένα σημείο. Το κύριο πλεονέκτημα μιας τέτοιας συσκευής είναι το μικρό μέγεθος.

Θερμαντήρας νερού στη βρύση

Αυτός ο θερμαντήρας μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιοδήποτε σημείο και θερμαίνει αμέσως νερό σε όγκο από 1,5 έως 3 λίτρα ανά λεπτό. Επίσης σε αυτό είναι δυνατό να ρυθμιστεί το καθεστώς θερμοκρασίας, μεταβάλλοντας την ισχύ της ροής του νερού μέσω μιας ειδικής βαλβίδας.

Θερμαντήρας νερού στη βρύση

Το μειονέκτημα αυτού του τύπου θερμαντήρα είναι μάλλον χαμηλή απόδοση και υψηλή κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας.

Θερμαντήρας νερού στη βρύση

Κατασκευαστές και τιμές

Οι σωρευτικές συσκευές θέρμανσης, με ηλεκτρική ενέργεια, κατασκευάζονται από πολλούς κατασκευαστές.

 • Στην αγορά μας, οι λέβητες Termex, Electrolux, Ariston, Timberk, Ferolli και άλλες μάρκες είναι ιδιαίτερα απαιτητικοί. Το κόστος τους εξαρτάται από τον όγκο της συσκευής και τα άλλα χαρακτηριστικά της. Για παράδειγμα, η μονάδα για 10 λίτρα μπορεί να αγοραστεί για 4000-6000 ρούβλια, μπόιλερ 30 λίτρων θα κοστίσει 6000-8000 ρούβλια, και για την μονάδα όγκου 80 λίτρων είναι απαραίτητο να πληρώσει κατά μέσο όρο 7000 έως 12.000 ρούβλια.
 • Αγοράζοντας ένα ηλεκτρικό θερμαντήρα, συνήθως επιλέγουν συσκευές από την Electrolux, AEG, Termex και άλλες μάρκες. Για να αγοράσετε μια τέτοια συσκευή, ανάλογα με την ικανότητά της, μπορεί να είναι τόσο για 2000 ρούβλια, και για 7-8 χιλιάδες ρούβλια ή περισσότερο.
 • Οι θερμαντήρες ροής για τον γερανό κατασκευάζονται από τις εταιρείες Aquatherm και Delimano. Τα μοντέλα Aquatherm καταναλώνουν έως και 3,5 kW, προστατεύονται από χαμηλές θερμοκρασίες και διακυμάνσεις στο ηλεκτρικό δίκτυο, επιτρέπουν τη ρύθμιση της θερμοκρασίας του νερού και παρουσιάζονται σε διαφορετικά σχέδια. Τέτοιες θερμάστρες χρησιμεύουν για μεγάλο χρονικό διάστημα και το κόστος της τάξης των 3-5 χιλιάδες ρούβλια.
 • Μοντέλα από την Delimano προσελκύονται από το σχεδιασμό τους (κατασκευάζονται με λευκό χρώμα), αντοχή, στιγμιαία θέρμανση νερού, εύκολος έλεγχος του επιπέδου θέρμανσης, ευκολία λειτουργίας. Μοιάζει με συμβατικό μίκτη. Είναι κατασκευασμένο από πλαστικό και μέταλλο, και μέσα για μεγαλύτερη ασφάλεια καλύπτεται με κεραμική μόνωση. Ένα τέτοιο μέσο κοστίζει κατά μέσο όρο 5000 ρούβλια.
 • Οι πιο διάσημοι κατασκευαστές που προσφέρουν θερμοσίφωνες είναι οι Ariston, Bosch, Alvin, Atlantic, Atmor. Το μέσο κόστος αυτού του εξοπλισμού είναι 1500-2500 ρούβλια.
Αποθηκευτικός θερμοσίφωνας Delimano

Ηλεκτρική θερμάστρα Electrolux

Θερμοσίφωνο Ariston

Κριτικές

Αξιολογώντας τα σχόλια των πελατών, είναι προφανές ότι συνήθως για μια θερινή κατοικία, που ζουν το καλοκαίρι, επιλέγουν ένα θερμοσίφωνα αποθήκευσης νερού. Οι ιδιοκτήτες εξοχικών κατοικιών σημειώνουν ότι τέτοιες συσκευές είναι αρκετά οικονομικές, βολικές στη χρήση και θερμαίνουν σωστά το νερό στην απαιτούμενη θερμοκρασία. Οι συσκευές ροής είναι λιγότερο απαιτητικές λόγω της σημαντικής ισχύος τους και της χαμηλής παραγωγικότητάς τους.

Στιγμιαίο θερμοσίφωνα αποθήκευσης

Όσον αφορά τους ηλεκτρικούς γερανούς-θερμαντήρες, τα σχόλια είναι ως επί το πλείστον καλές. Αγοράζονται για τη θέρμανση του νερού σε ένα μέρος. Ταυτόχρονα, οι χρήστες τονίζουν ότι μια τέτοια φορητή συσκευή είναι πολύ αξιόπιστη και θερμαίνει το νερό αρκετά γρήγορα.

Θερμαντήρας νερού στη βρύση

Όσον αφορά τα μαζικά μοντέλα, είναι πολύ ικανοποιημένοι με τους καλοκαιρινούς κατοίκους, σε περιοχές όπου δεν υπάρχει κύριο νερό. Είναι ευχαριστημένοι που μπορούν να χύσουν το νερό σε μια τέτοια συσκευή με το χέρι και να λάβουν ζεστό νερό, ακόμη και σε τέτοιες δύσκολες συνθήκες.

Θερμοσίφωνες για κατοικίες

Συμβουλές για την επιλογή

 • Πρώτα απ 'όλα, δώστε προσοχή στη δύναμη του θερμαντήρα στον επιλεγμένο θερμοσίφωνα. Στις περισσότερες περιπτώσεις αγοραστών απαιτείται η συσκευή να είναι οικονομική και η προαστιακή καλωδίωση να αντέχει το φορτίο από τη λειτουργία της.
 • Εάν στη ντάκα θα θερμαίσετε το νερό μόνο σε ένα σημείο (για παράδειγμα, μόνο στην κουζίνα), τότε μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα φορητό θερμαντήρα, τοποθετημένο στη βρύση. Εάν υπάρχει ανάγκη για παροχή ζεστού νερού για πολλά σημεία, οι θερμαντήρες δεν θα λειτουργήσουν και θα πρέπει να σταματήσετε την επιλογή σε μια πιο ισχυρή συσκευή ροής ή σε ένα μοντέλο αποθήκευσης.
 • Προσδιορίστε την ένταση της δεξαμενής. Σε αυτή την περίπτωση, να έχετε κατά νου ότι ένας σημαντικός αριθμός θέρμανσης νερού με τη μία, αν και θα είναι πλέον, αλλά θα έρθει σε πρακτικό εάν θέλετε να πάρετε ένα ντους, ειδικά εάν η χώρα το καλοκαίρι όλη η οικογένεια θα ζήσει.
 • Προσέξτε ιδιαίτερα την ασφαλή λειτουργία της συσκευής θέρμανσης. Βεβαιωθείτε ότι το μοντέλο που αγοράσατε διαθέτει αξιόπιστη προστασία από βραχυκύκλωμα και πυρκαγιά.
Ηλεκτρική θερμάστρα

Επιλέξτε έναν θερμαντήρα από έναν γνωστό κατασκευαστή με μακρά εγγύηση στη συσκευή. Είναι καλύτερο να αγοράσετε μια αξιόπιστη συσκευή ταυτόχρονα, παρά να ξοδέψετε χρήματα για τη συντήρηση και την επισκευή της στο μέλλον (ειδικά εάν η ντάκα είναι αρκετά μακριά από την πόλη).

Σύνδεση και εγκατάσταση

Αφού επέλεξε και αγόρασε την απαραίτητη συσκευή θέρμανσης νερού, μεταφέρεται στη βίλα και μετά επιλέγει τον τόπο εγκατάστασης.

Ανεξάρτητα από τον τύπο του θερμοσίφωνα που αγοράζεται, είναι αρκετά εύκολο να το εγκαταστήσετε. Κατ 'αρχάς, καθορίστε το φορτίο από τη συσκευή στην επιφάνεια για να επιλέξετε τους συνδετήρες. Για να γίνει αυτό, προσθέστε τη μάζα της συσκευής και τη μέγιστη ποσότητα νερού που μπορεί να είναι μέσα σε αυτήν. Εγκαταστήστε τη συσκευή σε ένα στερεό τοίχο, σηκώνοντας τους συνδετήρες με κάποιο περιθώριο.

Σχέδιο συνδεσμολογίας ηλεκτρικού θερμοσίφωνα

Η σύνδεση του θερμοσίφωνα δεν αποτελεί πρόβλημα. Είναι σημαντικό μόνο να διοχετεύσετε σωστά το νερό στη μονάδα και επίσης να εξοπλίσετε την εκκένωση του θερμού νερού. Επιπλέον, πρέπει να συνδεθούν σωστά όλες οι βαλβίδες και οι βαλβίδες, ειδικότερα μια βαλβίδα ασφαλείας, υπεύθυνη για την απόρριψη υπερβολικά υψηλής πίεσης μέσα στη συσκευή.

Σχέδιο σύνδεσης του ηλεκτρικού θερμαντήρα με το δίκτυο

Στο επόμενο βίντεο, μπορείτε να δείτε ένα παράδειγμα για τον τρόπο εγκατάστασης ενός ηλεκτρικού θερμοσίφωνα σε μια εξοχική κατοικία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 58 = 67