Στήλες αερίου

Στήλες αερίου

Σήμερα είναι δυνατή η παροχή ζεστού νερού σε ένα διαμέρισμα με διάφορους τρόπους και οι συσκευές θέρμανσης παρουσιάζονται σε μεγάλη ποικιλία. Μεταξύ αυτών, οι στήλες αερίου είναι πολύ δημοφιλείς. Σας επιτρέπουν να ξεχάσετε τις διακοπές στη λήψη ζεστού νερού και να είστε πιο κερδοφόροι από τους θερμαντήρες που χρησιμοποιούν άλλα καύσιμα.

θερμοσίφωνας στο μπάνιο

φούρνο αερίου στην κουζίνα

μικροσκοπική στήλη αερίου

μπανιέρα στο μπάνιο

Αρχή της θέρμανσης νερού

Το νερό εισέρχεται στον εναλλάκτη θερμότητας της στήλης από τον αγωγό νερού. Μέσα στον εξοπλισμό, η θερμότητα που λαμβάνεται από τον καυστήρα αερίων ενεργεί στο νερό. Όσο το νερό μετακινείται κατά μήκος του καμπύλου σωλήνα του εναλλάκτη θερμότητας πάνω από τον καυστήρα, θερμαίνεται και στη συνέχεια εισέρχεται στον αγωγό εκκένωσης και στην ανοιχτή βρύση.

αρχή της θέρμανσης του νερού σε στήλη αερίου

Τύποι

Σύγχρονη

Οι σημερινοί θερμοσίφωνες που λειτουργούν με φυσικό αέριο είναι πολύ βολικοί στη χρήση, θερμαίνουν γρήγορα το νερό και έχουν καλά τεχνικά χαρακτηριστικά. Οι κατασκευαστές βελτιώνουν το σύστημα ανάφλεξης σε τέτοιους θερμαντήρες και αναπτύσσουν μοντέλα με διαφορετικές δυνατότητες για να προσφέρουν στους καταναλωτές ευρεία επιλογή. Επιπλέον, οι σύγχρονες στήλες διαθέτουν σύστημα ασφαλείας, χάρη στο οποίο ο εξοπλισμός λειτουργεί για μεγάλο χρονικό διάστημα και μπορεί να αντέξει διαφορετικές συνθήκες χρήσης.

σύγχρονη κουζίνα σόμπα στην κουζίνα

σύγχρονο θερμοσίφωνο αερίου

Παλαιό δείγμα

Οι πρώτες στήλες διέφεραν από την ποιότητα, το σχεδιασμό και την αξιοπιστία τους. Δεν μπορούσαν να χαρακτηριστούν οικονομικά, αφού οι συσκευές που χρησιμοποιήθηκαν πριν από μερικές δεκαετίες δαπανώνταν πολύ αέριο. Δεν υπήρχε τέτοιος εξοπλισμός και ήταν ασφαλής, καθώς δεν υπήρχαν αισθητήρες για να εξασφαλιστεί η διακοπή του καυστήρα κάτω από δυσμενείς συνθήκες χρήσης, για παράδειγμα, όταν υπερέβη την πίεση του νερού.

στήλη αερίου παλαιού τύπου

στήλη αερίου Astra

Τύποι

Ηλεκτρονικά

Αυτές οι στήλες θεωρούνται οι πιο αξιόπιστες συσκευές. Ο σπινθήρας σε αυτά σχηματίζεται από την μπαταρία, που αντιπροσωπεύεται από μπαταρίες δακτύλων. Δεν έχουν πρόσθετα κουμπιά και για να τα ενεργοποιήσετε, δεν χρειάζεται να ανάβετε κάποιο παιχνίδι. Απλά ανοίξτε τη βρύση και πάρτε ζεστό νερό.

Επιπλέον, αυτή η έκδοση του θερμαντήρα καταναλώνει οικονομικά καύσιμο αερίου, αφού μετά το κλείσιμο της βαλβίδας στη συσκευή με ηλεκτρονική ανάφλεξη, η καύση σταματά ταυτόχρονα. Ενώ βρίσκεστε σε συσκευές με πιεζοηλεκτρική ανάφλεξη, ακόμα και με το πώμα κλειστό το μπουζί συνεχίζει να καίει.

μια στήλη στο εσωτερικό της κουζίνας

ηλεκτρονικό θερμαντήρα αερίου

ζεστό νερό στην κουζίνα

Εγχειρίδιο

Αυτές οι στήλες αντικαθίστανται σταδιακά από πιο σύγχρονες, αφού για να τις ενεργοποιήσετε, πρέπει πρώτα να φέρετε έναν αναπτήρα ή έναν αγώνα στον αναφλέκτη και στη συνέχεια να γυρίσετε το αντίστοιχο κουμπί.

χειροκίνητη στήλη

Με πιεζοηλεκτρικό σπινθήρα

Το έργο αυτού του είδους των στηλών βασίζεται στην πιεζοηλεκτρική δράση, η ουσία της οποίας είναι η μετατροπή του μηχανικού αποτελέσματος σε ηλεκτρικό φορτίο. Πατώντας το πλήκτρο που βρίσκεται στον πίνακα της συσκευής, θα προκαλέσετε το σχηματισμό σπινθήρας από το πιεζοηλεκτρικό στοιχείο, το οποίο θα προκαλέσει την ανάφλεξη του ανιχνευτή. Επιπλέον, η στήλη θα λειτουργήσει αυτόματα - αφού ανοιχτεί η βρύση, το ζεστό νερό θα αρχίσει να ρέει από αυτό μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

στήλη πιεζο-σπινθήρα

καμουφλαρισμένη στήλη αερίου

Είναι όλοι ρέουν;

Αν και τα μοντέλα ροής των θερμοσίφωνων αερίου είναι τα πιο κοινά, υπάρχουν και σωρευτικά μοντέλα, των οποίων η λειτουργία είναι παρόμοια με εκείνη ενός λέβητα. Ωστόσο, στη χώρα μας δύσκολα συναντιούνται εξαιτίας τέτοιων μειονεκτημάτων, όπως μεγάλα μεγέθη, λιγότερο βολική χρήση και υψηλή τιμή.

συσκευή θέρμανσης νερού αποθήκευσης αερίου

Θέρμανσης νερού αποθήκευσης αερίου Mor-Flo.

Τεχνικές προδιαγραφές

Αγοράζοντας μια στήλη, δώστε προσοχή στις εξής παραμέτρους:

  • Διαστάσεις.
  • Τύπος ανάφλεξης.
  • Χωρητικότητα της συσκευής.
  • Παραγωγικότητα του μοντέλου. Μετρημένη σε λίτρα ζεστού νερού, που θερμαίνεται από τη συσκευή ανά λεπτό.
  • Κατανάλωση αερίου.
  • Τύπος καυστήρα. Πιο πρακτικό και πλεονεκτικό θα είναι μια συσκευή στην οποία η ισχύς του καυστήρα μπορεί να ρυθμιστεί.
  • Σύστημα ασφαλείας.
  • Απόρριψη καυσαερίων. Μπορεί να είναι στρόβιλος (ο σωλήνας πηγαίνει απευθείας στο δρόμο) ή καμινάδα.
  • Βάρος του εξοπλισμού.
παράμετροι ινών αερίου

Πώς να καθορίσετε την απαιτούμενη ισχύ;

Η ισχύς αυτού του τύπου θερμαντήρα νερού, όπως στήλη αερίου, καθορίζει το ρυθμό θέρμανσης του νερού μέσα στη συσκευή. Όσο πιο ισχυρή είναι η συσκευή, τόσο περισσότερο νερό θα έχει χρόνο να θερμανθεί σε μικρότερο χρονικό διάστημα. Για παράδειγμα, με την πιο ισχυρή στήλη μπορείτε να πλένετε ταυτόχρονα τα πιάτα και να κάνετε ντους.

Εάν χρειάζεται να φέρετε ζεστό νερό σε ένα μόνο σημείο, μπορείτε να περιορίσετε τη συσκευή με ισχύ μέχρι 20 kW. Η χωρητικότητα μιας τέτοιας στήλης θα είναι μέχρι 11 λίτρα θερμαινόμενου νερού ανά λεπτό. Εάν θέλετε να πάρετε ζεστό νερό σε πολλά σημεία, η ισχύς της συσκευής πρέπει να είναι υψηλότερη - τουλάχιστον 20-26 kW.

ισχυρό θερμοσίφωνα αερίου

ισχυρή στήλη αερίου

μεσαίου μεγέθους αερίου

Επισκόπηση 15 κατασκευαστών οικιακών ηλεκτρικών στηλών και τιμών για αυτούς

Neva

Οι στήλες αυτού του δημοφιλούς κατασκευαστή στη χώρα μας ανέρχονται στο εύρος από 7 έως 15 χιλιάδες ρούβλια. Κατά μέσο όρο, η στήλη αερίου Neva μπορεί να αγοραστεί για 9000-10000 ρούβλια. Οι συσκευές κατασκευάζονται στη Ρωσία από γερμανικά εξαρτήματα. Έχουν εγκατασταθεί ένας εναλλάκτης θερμότητας χαλκού. Τα προϊόντα αυτής της μάρκας είναι εύκολα διαχειρίσιμα και θερμαίνουν πολύ γρήγορα το νερό. Επιλέγονται συχνά για εξοχικές κατοικίες και εξοχικές κατοικίες, καθώς και για διαμερίσματα πόλης.

θερμοσίφωνα Neva

Bosch

Ανάλογα με τον τύπο ανάφλεξης, η στήλη της Bosch κοστίζει 10-14 χιλιάδες ρούβλια (ηλεκτρονική ανάφλεξη) ή 14-18 χιλιάδες ρούβλια (πιεζοηλεκτρική ανάφλεξη). Για μια συσκευή με υδρογεννήτρια θα πληρώσετε κατά μέσο όρο 21-23 χιλιάδες ρούβλια. Οι στήλες αυτού του γνωστού κατασκευαστή ποιότητας είναι συμπαγείς και εύχρηστες. Οι καυστήρες και οι εναλλάκτες θερμότητας για αυτούς είναι κατασκευασμένοι από ανοξείδωτο χάλυβα. Τα πλεονεκτήματα αυτών των στηλών είναι η διαθεσιμότητα εξοικονόμησης ενέργειας, η χαμηλή στάθμη θορύβου, η ασφαλής λειτουργία, η φιλικότητα προς το περιβάλλον και ο σύγχρονος σχεδιασμός.

Τράπεζα φυσικού αερίου της Bosch

κουζινέτα κουζίνας στην κουζίνα

Electrolux

Για τη στήλη με ηλεκτρική ανάφλεξη αυτού του σουηδικού εμπορικού σήματος, θα πρέπει να πληρώσετε 8000-10000 ρούβλια, και η συσκευή με πιεζοηλεκτρικό ανάφλεξη κοστίζει από 10-12 χιλιάδες ρούβλια και περισσότερο. Τα προϊόντα αυτού του κατασκευαστή είναι καλής ποιότητας, ασφάλειας και αξιοπιστίας. Θα ζεσταίνουν γρήγορα το νερό σε μια προαστιακή ή εξοχική κατοικία. Σε τέτοιες συσκευές υπάρχει ένας εναλλάκτης θερμότητας χαλκού και ένας χάλυβας καυστήρας. Η γραμμή Nano της Electrolux χαρακτηρίζεται από αυξημένη προστασία από διαρροές.

στήλη αερίου Electrolux Nano Plus

στήλη αερίου Electrolux

Άριστον

Θερμοσίφωνες αυτού του εμπορικού σήματος κοστίζουν από 15 έως 23 χιλιάδες ρούβλια. Μοντέλα από την Ariston προσελκύουν αγοραστές με υψηλή αξιοπιστία, μοντέρνο σχεδιασμό, συμπαγές μέγεθος και ευκολία χρήσης. Στη σειρά μοντέλων των στηλών αυτού του κατασκευαστή υπάρχουν συσκευές με διαφορετικούς τύπους ανάφλεξης και διαφορετικής ισχύος. Τα ακριβότερα μοντέλα διαθέτουν μικροϋπολογιστή για τον έλεγχο της θερμοκρασίας του νερού.

στήλη αερίου Ariston

Vaillant

Το κόστος των στηλών αυτού του γερμανικού κατασκευαστή διαφέρει από ένα ευρύ φάσμα τιμών - από 12-13 έως 27-29 χιλιάδες ρούβλια. Πλεονεκτήματα τέτοιων προϊόντων είναι ο ελκυστικός σχεδιασμός, η αθόρυβη λειτουργία και η έλλειψη θέρμανσης της εξωτερικής επιφάνειας. Αυτές είναι ασφαλείς και αξιόπιστες συσκευές προσαρμοσμένες στις συνθήκες εργασίας στη χώρα μας (αντέχουν τις σταγόνες πίεσης αερίου). Σε τέτοιες στήλες υπάρχει ένας περιοριστής θερμοκρασίας και έλεγχος φλόγας.

στήλη αερίου Vaillant

Junkers

Στήλες αυτού του εμπορικού σήματος από τη Γερμανία κοστίζουν από 7-10 χιλιάδες για μια συσκευή με πιεζοηλεκτρικό σπινθήρα στις 11-13 χιλιάδες για ένα μοντέλο που λειτουργεί από μια υδροδυναμική γεννήτρια. Τα προϊόντα της μάρκας Junkers προσαρμόζονται στους ρωσικούς αγωγούς φυσικού αερίου, χαρακτηρίζονται από υψηλή απόδοση, ασφαλή λειτουργία και μεγάλη διάρκεια ζωής. Ο κατασκευαστής παρέχει 2 χρόνια εγγύηση στα προϊόντα του.

Junkers στήλη αερίου στην κουζίνα

στήλη αερίου Junkers

Όαση

Η τιμή για μια στήλη μιας τέτοιας μάρκας είναι κατά μέσο όρο 6-9 χιλιάδες ρούβλια, ανάλογα με την ικανότητα του μοντέλου, τις διαστάσεις της στήλης και άλλες παραμέτρους. Τα προϊόντα της Oasis είναι διαθέσιμα και αρκετά υψηλής ποιότητας. Διατίθενται σε διάφορες σειρές και η ισχύς των ηχείων αυτών κυμαίνεται από 12 έως 26 kW. Σε τέτοιες στήλες υπάρχει ένα φίλτρο πλέγματος στον καυστήρα και ένα μαγνητικό φίλτρο στη δεξαμενή. Ένα ανθεκτικό στη θερμότητα κράμα χρησιμοποιείται για τον εναλλάκτη θερμότητας στα μοντέλα Oasis και για μια οικονομικότερη λειτουργία στις συσκευές υπάρχει ένας διακόπτης "χειμώνας-καλοκαίρι".

στήλη αερίου Oasis με floral εκτύπωση

στήλη αερίου Oasis με τοπίο

Astra

Οι θερμοσίφωνες αυτού του ρωσικού κατασκευαστή μπορούν να αγοραστούν για 7000-9000 ρούβλια. Η ισχύς τους είναι μέχρι 20 kW. Οι στήλες Aster είναι προσιτές και ασφαλείς στη χρήση. Ο σχεδιασμός τους περιλαμβάνει ποιοτικό ρυθμιστή πίεσης και θερμοστάτη. Οι συσκευές αντέχουν υψηλή πίεση ροής νερού, αλλά η ανάφλεξη σε αυτές γίνεται χειροκίνητα.

αερίου θερμοσίφωνα Astra

στήλη αερίου Astra

Zanussi

Οι θερμαντήρες ροής από αυτό το εμπορικό σήμα κοστίζουν κατά μέσο όρο 6-8 χιλιάδες ρούβλια. Προσελκύουν τους αγοραστές με σιωπηλή λειτουργία, γρήγορη θέρμανση νερού, κομψό σχεδιασμό και φιλικότητα προς το περιβάλλον. Επιπλέον, τέτοιες συσκευές έχουν υψηλό βαθμό ασφάλειας, έτσι ώστε ο εξοπλισμός να λειτουργεί χωρίς διακοπές. Στην οθόνη LED της στήλης, ο χρήστης βλέπει τη θερμοκρασία του νερού που ρέει μέσα από το μηχάνημα.

στήλη αερίου Zanussi

αερίου θερμοσίφωνα Zanussi

Beretta

Για να αγοράσετε μια στήλη από αυτόν τον ιταλικό κατασκευαστή μπορεί να είναι για 10-14 χιλιάδες ρούβλια, και για 23 χιλιάδες και περισσότερο, ανάλογα με τη μέθοδο ανάφλεξης, τη δύναμη της συσκευής, τις διαστάσεις και την απόδοση του εξοπλισμού. Σε τέτοιες στήλες υπάρχει ένας κλειστός θάλαμος καύσης και οικονομικές εργασίες παρέχονται από την κατανάλωση αερίου μόνο κατά τη στιγμή της πρόσληψης νερού. Για ασφαλέστερη λειτουργία σε τέτοιες συσκευές υπάρχουν διάφοροι αισθητήρες και η διαδικασία της θέρμανσης νερού είναι πλήρως αυτοματοποιημένη.

Εγκατάσταση αερίου Beretta

Στήλη αερίου Beretta

Termet

Το μέσο κόστος των στηλών αυτής της πολωνικής μάρκας είναι 10-12 χιλιάδες ρούβλια. Τα προϊόντα Termite εκτιμώνται για την αξιοπιστία και την ασφάλειά τους. Οι θερμοσίφωνες αυτού του κατασκευαστή δημιουργούνται με τη βοήθεια νέων τεχνολογιών και σύγχρονου εξοπλισμού. Στη σειρά υπάρχουν και μοντέλα με πιεζο-σπινθήρα και προϊόντα με ηλεκτρική ανάφλεξη. Τα πλεονεκτήματα αυτών των στηλών ονομάζονται επίσης υψηλή απόδοση, συμπαγής και ελκυστική σχεδίαση.

στήλη αερίουTermet

Mora

Οι τιμές για τους ομιλητές αυτού του κατασκευαστή κυμαίνονται από 11-18 χιλιάδες ρούβλια ανάλογα με την ικανότητα και την ικανότητα του μοντέλου. Σε τέτοιες Τσεχικές στήλες, εγκαθίσταται ένας εναλλάκτης θερμότητας χαλκού. Τα πλεονεκτήματα του εξοπλισμού της Mora είναι οι μικρές διαστάσεις των στηλών, η πολυεπίπεδη προστασία, η προσαρμογή στις ρωσικές συνθήκες χρήσης και η υψηλή απόδοση.

Στήλη αερίου Mora

Ladogaz

Το μέσο κόστος των στηλών αυτού του εγχώριου κατασκευαστή είναι 8000-9000 ρούβλια. Τα προϊόντα κατασκευάζονται με σύγχρονες τεχνολογίες εξοικονόμησης ενέργειας. Διακρίνονται από ένα μοναδικό καυστήρα και ειδικό σχεδιασμό του εναλλάκτη θερμότητας. Χάρη στο σύστημα ασφαλείας πολλαπλών σταδίων και προστασία από την κλίμακα, ο εξοπλισμός λειτουργεί για μεγάλο χρονικό διάστημα και μια ειδική μονάδα αερίου-νερού επιτρέπει στη στήλη Lazogaz να λειτουργεί με χαμηλή πίεση νερού.

αερίου ομιλητές Ladogaz

Demrad

Οι θερμαντήρες αυτής της τουρκικής μάρκας κοστίζουν κατά μέσο όρο 8.000 ρούβλια. Τα πλεονεκτήματά τους είναι ο σύγχρονος σχεδιασμός, το χαμηλού κόστους και το σύστημα ασφαλείας πολλαπλών σταδίων. Ο κυβερνήτης των στηλών Demrad αντιπροσωπεύεται από προϊόντα από 5 kW έως 24 kW. Είναι σε θέση να λειτουργούν ακόμη και σε χαμηλή πίεση πίεσης νερού και αερίου. Τα διαφορετικά μοντέλα διαφέρουν όχι μόνο στο σύστημα ανάφλεξης, αλλά και στο σχέδιο καπνοδόχου.

στήλη αερίου Demrad

καυστήρα αερίου Demrad

Λέμαξ

Στήλες από αυτό το εγχώριο παραγωγό κοστίζει κατά μέσο όρο 8-10 χιλιάδες ρούβλια. Αυτός ο εξοπλισμός θα παρέχει γρήγορα στον καταναλωτή ζεστό νερό, μπορεί να λειτουργεί υπό μειωμένη πίεση νερού και έχει καλή προστασία από την κατάψυξη, την υψηλή πίεση ή την εξαφάνιση της φλόγας. Το πλεονέκτημα των ηχείων Lemax είναι επίσης η παρουσία βελτιωμένου μπλοκ αερίου, στο οποίο υπάρχει διακόπτης ισχύος (χειμώνας-καλοκαίρι).

Στήλη αερίου Lemax

Συμβουλές για την επιλογή

Έχοντας αποφασίσει με τον κατασκευαστή, είναι σημαντικό να βρείτε τις περιόδους εγγύησης για το προϊόν, καθώς και τη διαθεσιμότητα ενός κέντρου εξυπηρέτησης. Στη συνέχεια, πρέπει να επιλέξετε τον επιθυμητό τύπο ανάφλεξης και την απαιτούμενη ισχύ. Είναι επίσης σημαντικό να δοθεί προσοχή στην ασφάλεια της στήλης, για την οποία είναι υπεύθυνοι διάφοροι αισθητήρες (ώθηση, καύση, υπερθέρμανση, ροή κ.λπ.). Συμπερασματικά, μάθετε για τις πρόσθετες λειτουργίες της επιλεγμένης στήλης και επιλέξτε το κατάλληλο σχέδιο προϊόντος.

συμβουλές για την επιλογή στήλης αερίου

ενσωματωμένη στήλη αερίου

Σχετικά με τον τρόπο επιλογής μιας υψηλής ποιότητας και αξιόπιστης στήλης αερίου, δείτε το βίντεο του καναλιού "Domomania":

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

45 − = 41