Ποιες τουαλέτες να επιλέξουν για μια θερινή κατοικία

Ο πιο απλός τρόπος για να κάνετε τη ζωή στη ντάκα πιο άνετη είναι να εξοπλίσετε ένα καλό σύστημα αποχέτευσης. Αλλά η επένδυση σε αυτό παίρνει πολύ χρόνο και χρήμα. Υπάρχει μια παραλλαγή της συσκευής μιας κανονικής λατέξ για μερικές ώρες ή ακόμα και για λίγα λεπτά - μια βιο-τουαλέτα για μια θερινή κατοικία. Υπάρχουν τρεις διαφορετικοί τύποι εγκαταστάσεων. Κάθε ένας από αυτά έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του, αλλά οποιοσδήποτε μπορεί να εκμεταλλευτεί έξω από την πόλη (και όχι μόνο). 

Βιολογική τουαλέτα τύρφης - αρχή και συσκευή λειτουργίας

Στη βιο-τουαλέτα τύρφης στο μέρος όπου περιέχει το συνηθισμένο νερό, η σκόνη ξηρής τύρφης είναι αλεσμένη. Αυτή η δεξαμενή διαθέτει μια συσκευή για τη διασπορά της ουσίας, η οποία ενεργοποιείται από τη λαβή. Μετά τη χρήση της τουαλέτας, η λαβή πρέπει να περιστραφεί, η τύρφη διασκορπίζεται πάνω στην επιφάνεια, καλύπτοντας τα απόβλητα, πράγμα που θα μειώσει σημαντικά την οσμή. Λόγω αυτής της ιδιαιτερότητας της εργασίας, η βιο-τουαλέτα τύρφης ονομάζεται επίσης ντουλάπα σκόνης. Ένα άλλο όνομα είναι η λιπασματοποίηση τουαλετών, δεδομένου ότι τα απόβλητα μπορούν να τοποθετηθούν σε μια κοιλότητα κομποστοποίησης. Η αλήθεια σε αυτή την τάξη είναι ένα άλλο είδος βιοηχαίτη - ηλεκτρικό, που στεγνώνει περιττώματα.

Το επόμενο όνομα είναι ξηρά τουαλέτες. Και πάλι, το όνομα αναφέρεται στη μέθοδο ανακύκλωσης απορριμμάτων - κονιοποίησης με ξηρή τύρφη. Ως αποτέλεσμα της επεξεργασίας, η ουσία είναι επίσης ξηρή (ή σχεδόν ξηρή).

Στο δοχείο στο άνω μέρος χύνεται τύρφη

Στο δοχείο στο άνω μέρος χύνεται τύρφη

Λόγω της υψηλής απορροφητικότητας της τύρφης, απορροφά μέρος του υγρού συστατικού των αποβλήτων και το υπόλοιπο αποστραγγίζεται σε ειδική λεκάνη πυθμένα. Από εκεί, το υγρό εκκενώνεται μέσω ειδικού σωλήνα αποστράγγισης. Συνήθως βγαίνει στο δρόμο, σε μια μικρή σχισμή.

Το στερεό μέρος των αποβλήτων επεξεργάζεται από τα βακτήρια που περιέχονται στην τύρφη, τα οποία αποσυνθέτουν την οργανική ύλη. Μετά την επεξεργασία στη δεξαμενή υπάρχει ένα μίγμα σχεδόν άοσμο. Μπορεί να βυθιστεί με ασφάλεια σε ένα σωρό κομπόστ, δηλαδή, τύρφη - μια ιδανική βιο-τουαλέτα για μια νάχα. Αλλά τα απόβλητα πρέπει να βρίσκονται στον σωρό για τουλάχιστον ένα χρόνο, ή καλύτερα - μερικά χρόνια.

Η δομή της βιο-τουαλέτας τύρφης

Η δομή της βιο-τουαλέτας τύρφης

Δεδομένου ότι απαιτείται χρόνος πλήρους επεξεργασίας για την εξάλειψη της χαρακτηριστικής οσμής των αποβλήτων, πρέπει να συνδέεται απαραίτητα ένας αγωγός με τις τουαλέτες τύρφης (υπάρχει ένας σωλήνας εξόδου, σε ορισμένα μοντέλα συμπεριλαμβάνονται πλαστικοί σωλήνες). Εάν το βύθισμα είναι φυσικό, ο σωλήνας είναι μόνο ίσιος, χωρίς γόνατα και καμπύλες, ύψους τουλάχιστον 2 μέτρων. Εάν είναι επιθυμητό (εάν το φυσικό ρεύμα δεν είναι αρκετό), μπορείτε να τοποθετήσετε τον ανεμιστήρα εξαγωγής. Τότε οι απαιτήσεις για το σωλήνα δεν είναι τόσο αυστηρές.

Πλεονεκτήματα

Αν χρειάζεστε μια βιο-τουαλέτα για μια θερινή κατοικία - αυτή είναι μια από τις καλύτερες επιλογές - απλά μια θάλασσα πλεονεκτημάτων:

 • Γεμίστε τη δεξαμενή αργά - με διαμονή 2-3 ατόμων βγάλτε το δοχείο κάθε 2-3 μήνες.
 • Η κατανάλωση τύρφης είναι μικρή, είναι φθηνή.
 • Απλή απόρριψη - το δοχείο μπορεί να αδειάσει στο σωρό λιπάσματος, τα περιεχόμενα - μια ομοιογενής καφέ μάζα, χωρίς απότομη ή συγκεκριμένη οσμή. Είναι δυνατόν να ισοπεδωθούν οι τσουγκράνες, η μάζα είναι μάλλον χαλαρή, μετά από μερικές εβδομάδες ξεπερνάει με χλιαρό χόρτο.
 • Δεν υπάρχει οσμή με φυσιολογικό εξαερισμό.
 • Μπορείτε να το βάλετε σε ξεχωριστή τουαλέτα ή στο σπίτι.
 • Ανυπεύει ήρεμα την κατάψυξη (αν το πλαστικό είναι ανθεκτικό στον παγετό).

  Έτσι μοιάζει με μια συσκευή για την εξάπλωση της τύρφης

  Τουαλέτες τύρφης για εξοχικές κατοικίες: αυτή είναι η συσκευή για την εξάπλωση της τύρφης

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  + 30 = 33