Како направити кућу за птице: од плоча и дневника за различите птице

Привући птице на градилиште и корисно је и пријатно. Корисно, јер уништавају штеточине од инсеката, лепо је слушати њихово пјевање и посматрати понашање птица. Због тога, многи људи долазе у идеју да граде сопствену руку. Људи старији од 40 година, памтивши школске године: у лекцијама рада, дечаци су створили куће за птице. Али не само да власници сајтова чине куће за птице. Често становници стамбених зграда виси их на дрвећу близу куће, на балконима и логгиама. 

Певајте птице које желите бити посејане и поносно

Певајте птице које желите бити посејане и поносно

Шта да радиш

Одговор је недвосмислен - од дрвета и тврдог дрвета: четинара превише смоле. Смола може разбарвати перје, што ће довести до смрти птице. Немојте користити и шперплочу, иверицу или ОСБ. У таквим птицама, ретко се неко слаже: лепак и везива обесхрабрују птице. Из истог разлога сакупљамо и причврстимо предмете само на ноктима или вијцима, не користимо лепак.

Најчешће, куће за птице су направљене од плоча. Дебљина плоча - не мање од 20 мм. Ова дебљина је довољна да одржи стабилну температуру унутар, што је важно код узгајања пилића. И плоче су неопходне, у сваком случају груба треба бити унутрашња површина. Предњи дио испод славине је такође посебно огребан: на овим резовима пилићи и птице се подижу до славине.

Зид под славином је додатно огребан

Зид под славином је додатно огребан

Да би се осигурало да се плоче не пукну приликом монтаже, прво бушимо рупице. Пречник је нешто мањи од пречника вијка.

Димензије шкриљаца за различите врсте птица

За привлачење различитих врста птица величина куће мора да варира. Пропорције самог "тела" и комора у основи се мењају. Задатак је створити више услова уживање у овој врсти.

Тип птица Доња димензија Висина куће за птице Димензије славине Напомена:
Старлингс 10 * 10 цм 30-40 цм око 5 цм Лист је пожељан преко кружног облика
Синицхник - сисе, флицатцхери, редстарт, врапци, пассерине сове 10-12 цм 25-30 цм 30-35 мм кружно круг
Мали кедар или мукхоловник (муштерије, редстарт) 10 * 8 цм 25-30 цм 30 мм
Халф-Дуппле 10 * 8 цм 20 центиметара висина 33-50 мм у пуној ширини зида Леток - уздужни прорез у цијелој ширини предњег зида

Као што видите из табеле, само надморска висина се мења. Ширина је и даље мање или више стабилна. Није потребно радити више птица. Они ће подстаћи већи број јаја за одлагање и да се потпуно отворили велики број птица риба неће моћи, као резултат потомство ће бити слаб и да ће вероватно умрети.

Које птице се налазе у кутијама за гнездо

Које птице се налазе у кутијама за гнездо

Ако желите да привучете вагтаилс, направити кућицу за птице стављен на својој страни: његова висина је 10-12 цм, а ширина - 35-40 цм, са истим благим тап-рупа, које се налазе приближно у средини. Вагтаилс имају слабе ноге, и попне на високи зид зарезом, не могу. Због тога, овај избор угњетавања. у триасогухоцхнитсе такође је пожељно да улаз трапик широк око 10 цм - тако да могу да иду "пешке".

Бирдхоусе фор Вагтаилс

Бирдхоусе фор Вагтаилс

Нека објашњења захтевају пола патке. Неке птице су навикле да се гнезде не у шупљинама, већ у депресијама између грана. У потпуно затвореном вештачком гнезду, ретко се решавају. Ако желите да нацртате, на пример, сиву мушицу, направите је мала кутија, у којој лежиште покреће читаву ширину предњег зида.

Халф-Дуппле за Сиви Флицатцхер

Халф-Дуппле за Сиви Флицатцхер

Само запамтите да у овим кућама воле да се смести и неке врсте протеина.

Постоји још једно место за гнежење, често је пожељно за птице - дуб. Ова кућа за птице, избачена из комада трупаца. Често је резано дрво резано на одговарајућу величину, претварајући га у стан за птице. Висина и пречник се бирају на основу димензија које су означене за конвенционалну кућу за птице. Дно и кров су направљени од комада даске.

Дуплианка - кућа за птице из дневника

Дуплианка - кућа за птице из дневника

Ако је кућа за птице мала, поклопац је уклоњен. Ово је неопходно како би се инсекти поступали против паразита. Понекад се то дешава: живи птице у низу већ неколико година, а онда престану да се насељавају. Само унутар паразита се помножио. Након уклањања поклопца и избацивања старог места гнезда, кућа за птице се оплаши воденом кухном водом. Ово је довољно. Може се такође прерадити унутар слабог раствора калијум перманганата (благо ружичаста).

Сигурност

Штета и штета када су гнезди птица уништени. То углавном обављају мачке, па чак и деверике. Због тога, када направите кућу са птицама сопственим рукама, повећајте надувавање крова. Скоро у свим цртежима, извлачи се у дужини од 5 цм. Да би заштитили птицу од мачке, то мора учинити тако да не може стићи до славине. Да би то учинили, кров треба да прође не мање од 7 цм, а боље је додати још пар - за велике узорке. Ова штитњака ће такође заштитити од косих киша: шансе да ће се пупчане ћурећи постану још мање.

Друга опција је попуњавање ноктију са поклопцем. Мачка вероватно неће бити повређена, али неће се лако решити - неће вам дати нокте.

Направите покривач крова више тако да мачка не може доћи до пилића са шапом

Направите покривач крова више тако да мачка не може доћи до пилића са шапом

Да би заштитили пилиће од дјетињства, постоји неколико начина:

  • да победи послужавник са лимом:
  • удари неколико ноктију око славине;
  • Да на копчу на гољуфу покријемо слој од дрвета, који влакна иде хоризонтално.

Све ово ће спријечити жучића да прошири послужавник и дође до јаја или пилића. Последњи трик - облога - такође ће компликовати задатак мачке: теже је излазак кроз дуги лет до рибе.

Мере против непријатеља: 1 - од дјетињаца, 2,3 - од мачака

Мере против непријатеља: 1 - од дјетињаца, 2,3 - од мачака

Од мачака и могуће особе се и даље спасавају помоћу заштитних појасева. Израђују их из лимова или од "метле". Све ћете разумјети гледајући слику. Имајте на уму да се растојање треба држати до 3-4 цм. Тада животиње неће моћи скочити преко заштитних каиша. Не би требало да постоји између њих и старлинг куће постоје чворови, корита за храњење и друга могућа подупирача.

Где да висим

Гдје је обешен птица је такође наука. Ако се поставите на дрво, онда на висини не мање од 2,5-3 метара. Близу одабраног дрвета не би требало да постоји пут или живахан мета-бунар, клупа итд.

Изаберите место, такође, треба да буде тачно

Изаберите место, такође, треба да буде тачно

Приликом избора места на дрвету, узмите у обзир да прије мушице не би требало бити великих грана: приступ мора бити слободан. У овом случају, морате га употријебити тако да изгледа "прозор" на југу. Све ово повећава шансе да се станари смести у вашу кућу за птице.

Још једна ствар: кравата или ексера треба да буде тако да је "кућа" нагнута мало напред. И то ће бити лакше за пилиће да изађу, а мање ће доћи до кише.

Како направити кућу за птице од себе: фотографски извештај

Урадићемо најлакши избор - са равним кровом. Као што је већ речено, узимамо неплатиране тврдке од дрвета дебљине 20 мм. Да бисте избегли оштрење, радите боље са рукавицама. Према цртежу, исеците предмете. Покушајте осигурати да су дневници равномерно и под правим углом: не би требало бити никаквих пукотина. Одмах после изловљања пилића без перја, а најмањи нацрт може их уништити. Према томе, сва лица морају бити глатка.

Цртеж кукуруза димензија

Цртеж кукуруза димензија

Узимамо дугачке нокте - пречник 1,5-2 мм, дужина 4-5 цм и чекић. Почињемо са скупштином. У предњи део под правим углом ми смо побиједили бочне зидове. За сваки - три или четири ексера.

Почните са изградњом куће за птице

Почните са изградњом куће за птице

Окрените радни предмет помоћу славине доле, узмите дно, убаците га, поравнајте. Нагнут на бочне зидове. Покривамо врх са задњим зидом, такође нокат. Не заборавите на повезивање задњег зида са бочним зидовима.

Убацимо доњи део и закуцамо задњи зид

Убацимо доњи део и закуцамо задњи зид

Окретање диал-а, закивање доње стране и са ове стране. Остаје сакупљати кров. Узми остатак трга - брачним креветом, прикован је тако да истурен предњи браник је најмање 5 цм (пожељно 7-10 цм, као што је раније речено). Ако се нокти проклизну, савијте их.

Сакупљамо и инсталирамо кров

Сакупљамо и инсталирамо кров

Кров треба чврсто уметати. Ако нешто омета, одрадимо длето. То је све, кућа за птице је спремна с властитим рукама.

Птице ће се прилагодити без смрада

Птице ће се прилагодити без смрада

Често испод браве постављена је смола. Да ли је то неопходно или не? Ако има довољно огранака, најбоље је да то не урадите. Ако нема грана, морате направити сједиште или малу полицу, иако можете без њих. Зашто? Зато што се и мачке ослањају на њих и посегну са пилићима уз помоћ коју су лакше.
Како направити синецхроме у видеу

Израда куће - крдела из логова

Ако пернати људи имају избор - да се смести на чамац или кочићу од дасака - они ће изабрати кућу. То је више као уобичајени "дом" - шупљина, нема нијанси на његовим странама и стога је топлији. Они су мање приметни на дрвету, што значи веће шансе за подизање потомства. Ово су професионалци у погледу птица. Сада о професионалцима са становишта "произвођача": посао је пало дрво, и то је бесплатно. Ако нађете погодну - довољно је за велики број птица. О минусима - чинећи дуплианки дуже и теже: морате ручно да изаберете језгро, остављате зидове нетакнуте.

Од дуплекса до лета

Од дуплекса до лета

Сада о томе како пронаћи одговарајуће дрво. Најбоље је аспен: обично се ротира изнутра, а на спољној ивици остаје чврста. Зато идемо у потрагу за аспен, а међу пада дрвећа тражимо праву: видели смо неколико стабала. Важно је наћи са целом ивицом и трулом средином - посао ће ићи брже.

Пожељно је пронаћи такав аспен - са трулим језгром, али јаким ивицама

Пожељно је пронаћи такав аспен - са трулим језгром, али јаким ивицама

Често таква дрвећа имају гњаву коре, из које изгледају грдо. Ми лупимо коре, повлачимо лог у дацху или у кућу. Ту је резано дрво одговарајуће величине. Димензије су одређене пречником. Да би гнезда кутији унутрашњи пречник гнездо кутија треба да буде 22-30 цм, односно, спољашњи - 27-36 цм сегменти ближе врху погодан за синицхника -. Унутрашњи пречник 15-22 цм, спољни - 19-26 см.

Висина блока дрвета такође зависи од типа кабине - синицхник висини од 20-40 цм (али чешће да се населе у најнижи), Старлинг -. 30 до 45 см тестерисање покушати да направи конус који би био испод, једнака, и изнад - у малим нагибом - да падавина од крова је исушена. За производњу кровова и дна требају сечке плоча, можете користити необрађене и плоче.

Узимамо сечак и почнемо да дишемо длето. Задатак је да перфорирају пролазну рупу. После тога, чак и тврдо дрво је лакше одрезати. Да би процес прошао брже, можете пробушити рупице уз помоћ бушилице, а затим прекинути џемперове длетом.

Задатак је да перфорирају пролазну рупу

Задатак је да перфорирају пролазну рупу

По правилу, гњечено језгро се брзо завршава, онда је потребно сјечити комаде дрвета с длетом и чекићем или кајаком. Али са рупом у центру је много лакше - уздужни делови се растављају, рад иде нормално.

Радимо као дијетет и чекић

Радимо као дијетет и чекић

Зидови треба да остану у распону од 1,5-3 цм. Трудимо се да средину радимо мање или више глатко, без великих чипова. Када су зидови одабрани, направимо комад. Ако постоји кучка - можете га извући. Или узмите кору и бушити, бушити на одговарајућем месту. Ако круна није, узимамо обичну бургија, бушење рупа у круг, онда, по истом длета да је прошао кроз преостале мостове.

Кућа за птице је готово спремна са дневником

Кућа за птице је готово спремна са дневником

Дно плоче је комад плоче дебљине 2-2,5 цм. Причвршћени или причвршћени за вијке за самопрезивање. Пројекциони дијелови сеже се што ближе зидовима.

Прикачимо дно

Прикачимо дно

Остаје да крије кров. Погодно је иста плоча или крокер. Пре завртања вијка, извртајте рупе, у супротном се плоча може покварити.

Причврстите кров

Причврстите кров

Заправо, кућа са птицама са својим рукама, коју сте већ урадили, остаје да га заштити од напада деверака. Ако на зидовима постоје чворови, пожељно их треба замазати глине (уобичајено, дијете). Такође могу поправити пукотине које су остале између дна и крова и зидова: ретко је могуће све јасно уклопити. Ако не желите да покривате глине, можете га причврстити конопом конопље. Наноси се на јаз, а погон у њега, равним врхом (за све цаулкинг има посебно обликован, али су велики - овог пута, за "једнократну употребу" их да купи ...). Ако лоше одлази, можете додирнути ручицу чекићем.

Карфиол

Кобилица "шавова" конопа конопље

Како украсити коцкарницу

Док је кућа за птице нова, изгледа релативно добро, али након неколико месеци ће се затамнити. Ово је добро за птице - то ће постати мање приметно и од тога ће имати само користи. Али не сви власници куће воле да гледају на такву ицки "декорацију". Да би се побољшао изглед, кућа за птице може се обојити, али само боје треба изабрати "природне" - браон, сиве, нијансе зелене боје. Хоћеш да преживиш своје птице? Због тога би њихово гнездо требало прикрити, а не боје у свим бојама дуге, привлачећи све могуће предаторке.

Дакле, дрво изгледа за пар месеци

Дакле, дрво изгледа за пар месеци

Занимљиво уређена кућа

Занимљиво уређена кућа

Креативно, такође, може бити сигурно за птице))

Креативно, такође, може бити сигурно за птице))

Варијанте креативних дуплункок

Варијанте креативних дуплункок

Ако је таква кућа обесљена на брезу, то ће бити невидљиво

Ако је таква кућа обесљена на брезу, то ће бити невидљиво

Необичан облик

Необичан облик

А ово - прави идеал - нема пукотина у поду))

А ово - прави идеал - нема пукотина у поду))

Синицхник

Синичник је насељен

Предивна декорација и масировка

Лепа декорација и прерушавање

Надамо се, сада не само да направите кућу са птицама властитим рукама, већ и да га коректно (са становишта птица) украшавате.

Димензионални цртежи

Неки цртежи кутија за гнездо су на тексту, а још неколико су постављене у овом одељку. Да се ​​исправи величина планираних "станара" сигурно није проблем. Такође, обратите пажњу на то да је изглед постављен за плочу дебљине 2 цм. Када повећате или смањите дебљину, подешавања су неопходна.

Птица са трикотним кровом: цртеж, димензије Троугао кров са три угла: цртеж, димензије

Птица са триангуларним кровом: цртеж, димензије

Бирдхоусе са троугластим кровом: распоред на детаље

Бирдхоусе са троугластим кровом: распоред на детаље

Бирдхоусе са нагнутим кровом

Кућа за птице са нагнутим кровом (предњи зид је виши)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

57 − = 48