Rod pentru perdele în baie: caracteristici de alegere și de instalare

Rod pentru perdele în baie: caracteristici de alegere și de instalare

Blind pentru baie - un accesoriu convenabil și elegant, care vă permite să împărțiți camera în mai multe zone funcționale și, de asemenea, pentru a proteja podeaua de stropi de apă. Înainte, un șnur a fost folosit pentru a suspenda perdea, dar această versiune de fixare, care nu poate fi numită fiabilă și estetică, a înlocuit astăzi complet tija de cortină.

Lungime bar pentru perdele

Alegerea materialului de fabricatie

Tija cortinei este un suport mai sigur și durabil decât șirul, care este fabricat din diverse materiale:

 • Tije de plastic. Acestea sunt cele mai simple și accesibile. Mișcarea perdelelor pe tija din plastic este aproape fără zgomot, dar acest accesoriu are de asemenea dezavantaje semnificative: materialul deteriorat rapid are o durată scurtă de viață și schimbă culoarea în timp.
 • Tije metalice. Faceți parte dintr-o categorie de preț mai mare. Traversele din oțel inoxidabil cromat și aluminiu se disting prin rezistență mai mare, rezistență la coroziune, umiditate, diferențe de temperatură și, de asemenea, prezintă un aspect mai performant.
 • Tije combinate, Fabricat din metal cu acoperire din email sau plastic. Aceasta este cea mai bună opțiune, combinând fiabilitatea unui produs metalic și caracterul practic al plasticului.
 • Traverse din lemn. În ciuda faptului că barele din lemn sunt impregnate cu un compus rezistent la umiditate, această piesă de interior este considerată exclusivă și este utilizată în modele în care frumusețea tinde să prevalideze funcționalitatea.

Bare de baie din plastic

Tije metalice

Metal cu acoperire din plastic

Indiferent de materialul produsului, tija de perdele pentru perdele necesită îngrijire periodică. Dacă ștergeți în mod regulat structura din umiditate și vegheați la apariția coroziunii, această bucată de interior vă va dura mult și demnă.

Mingi rotund pentru baie

Selectarea unui formular

Pentru a-și îndeplini bine funcțiile, bara de perdea ar trebui să repete în mod ideal liniile băii. În funcție de forma cornițelor sunt împărțite în structuri standard drepte și unghiulare și speciale non-standard, la comandă.

Standard - drept

Bara dreaptă standard este de lungime fixă ​​sau telescopică. Aceasta este o simplă, universală în fixare și, prin urmare, un design popular, care se sprijină pe ambele părți ale pereților fără colțuri și îndoiri.

Straight bar pentru baie

Unghi sau arc

Unghiul sau bara de arc este modificarea optimă pentru cabinele de duș sau paletele situate lângă perete. Arc bar are o anumită rază de rotunjire și în formă seamănă cu un semicerc.

Bara unghiulară poate fi formată din unul sau mai multe unghiuri.

Cele mai frecvente sunt:

 • Modelul în formă de L având un unghi drept;
 • mai complexă tija în formă de U, utilizată în cazurile în care băile sunt adiacente unui perete.

Bara de baie pentru baie

Special non-standard

tijă la comandă specială, realizată de obicei la comandă pentru forma baie individuala si poate avea o varietate de linii: ondulate, arcuite, asimetric, trapezoidal sau hexagon și constau din mai multe părți și niveluri.

Fantezia designerilor și arhitecților nu are limite și ne permite să folosim materiale precum lemnul sau sticla atipice pentru o astfel de cornișă în procesul de creare a unor astfel de tije.

Cabină de duș non-standard în baie

Selectați fixarea pentru perdea este necesară în funcție de stilul și designul accesoriilor și articolelor sanitare, precum și de stilul general al designului băii.

Articole de fixare pentru perdele

Clasificarea prin proiect

Printre varietatea de elemente de interior pentru aranjamentul confortului în baie, puteți găsi mai multe modele de suporturi pentru draperii, diferite de ele în ceea ce privește materialul, forma, stilul și schema de culori.

Bara curbată pentru baie

Tijă de duș închisă

Cornișă în formă de U

Luați în considerare care bara transversală se va potrivi cel mai bine designului și scopului funcțional al interiorului dvs.:

 • Pentru cădiile clasice, montate pe perete, este potrivit o bară dreaptă sau curbată, cu o ușoară îndoire.
 • Unghiile și băile curbiliniare, precum și paleții, sunt drapate folosind cornișe de colț de formă în formă de G și în formă de U.
 • În încăperi spațioase, unde zona de scăldat este adesea dispusă în mijloc, baia este închisă cu o bară închisă (rotundă, dreptunghiulară, arcuită).

Atunci când selectați tija de perdele pentru perdele, trebuie să țineți cont și de sarcina admisă: astfel, bara de plastic va fi în armonie cu perdelele de vinil și bara de metal - cu o cortină de material masiv.

Inele pentru perdele din baie

Inelele pentru perdele din baie sunt selectate în funcție de materialul brăzdarului. Inelurile metalice sunt mai puternice decât cele din plastic, dar atunci când se deplasează de-a lungul muchiei, acestea pot merge tare, ceea ce duce la uzura prematură a suportului și produce zgomote puternice. Inelele din plastic se mișcă liniștit, dar sunt mult mai rapide decât metalul pierde aspectul lor. Cel mai practic material pentru fabricarea inelelor pentru tijă de către specialiști este considerat metal cu o acoperire polimerică. Combină fiabilitatea suporturilor de metal și liniștea plasticului.

Inele și suporturi pentru perdele în baie

Perdele masive pentru baie

Inele pentru tija

De ce să fixăm mai bine tija cortinei?

Suportul pentru perdele poate fi fixat independent, dar înainte de montare este necesar să se determine cu atenție punctul de fixare. Sunt disponibile următoarele opțiuni de instalare:

 • Montare pe perete.
 • Montarea la tavan.
Instalarea plafonului

Pentru tijele unghiulare în zona de îndoire, se recomandă fixarea fixării pe suprafața tavanului, deoarece suporturile barei curbe față de cele două pereți opuși nu vor fi suficiente. În plus, dacă există plafoane suspendate în baie, nu este posibilă montarea elementelor de fixare pe suprafața tavanului.

Fixare suplimentară pentru tija unghiulară

Pentru a maximiza protecția suprafeței pardoselii din baie de stropi și umiditate, este important să atârnați bara astfel încât perdelele să acopere baie cu aproximativ 15 cm. De asemenea, nu ar trebui să atașați bara aproape de suprafața tavanului - merită să vă retrageți de el cel puțin 10-15 cm.

Instalarea tijei telescopice

Bara telescopică este un fel de cornișă, alcătuită din două tuburi cu diametru mai mare și mai mic, inserate între ele, recomandate pentru utilizarea perdelelor de lumină din polietilenă și vinil. Avantajul barei telescopice este acela că nu are dimensiuni, deoarece dimensiunea sa variază datorită structurii prefabricate.

Telescop telescopic

Bara telescopică este ușor de fixat și demontabilă și este imposibil să se deterioreze peretele.

Instalarea unei tije telescopice nu necesită forarea pereților și constă doar din trei etape:

 • Selectarea înălțimii necesare - este suficient ca perdeaua să "meargă" în spatele suprafeței băii cu 15 cm;
 • Selectați lungimea dorită;
 • Fixarea și fixarea cornierului.

Pentru fixarea tijei telescopice este suficientă pentru a împinge bara la o lungime care este de 1-2 cm mai lung decât distanța dintre pereții și, folosind o scară, inserat între suprafețele pereților tip margine. Datorită funcționării arcului interior, bara va acționa ca un distanțier. Acest tip de montare este greu de încredere, deoarece un fascicul puternic impact fizic poate fi ușor deplasate sau cad și nu este potrivit pentru instalarea in bai utilizate de copii.

Montare cu dispozitive de fixare

Instalarea barelor de perdele pentru perdele

Instalați tija perdelei pentru perdele cu montare pe perete sau în tavan este mult mai dificilă. Pentru aceasta, trebuie să aveți unelte cum ar fi un burghiu, un burghiu sau un burghiu pentru beton, un burghiu de ceramică, o șurubelniță Phillips și un creion.

Secvența de fixare a tijei pe perete este următoarea:

 • Atașați tija perdelei la marginea cadă și identificați locurile de contact cu suprafețele pereților;
 • Folosind nivelul, ridicați aceste puncte cu 150-160 cm în sus, având în vedere lungimea cortinei. Dacă zona de atașare a barei transversale coincide cu cusătura de țiglă, deplasați-o într-o distanță spre lateral pentru a evita deteriorarea completă a plăcuțelor.
 • Luați piesele care vin împreună cu suportul și, combinându-le cu peretele, marcați punctele unde este necesar să găuriți găurile.
 • Faceți o gaură cu diametrul necesar de aproximativ 40 mm adâncime și cu ajutorul unui ciocan fixați cu atenție diblurile în ele astfel încât să lăsați o parte liberă a acestora cu lungimea de aproximativ 1 mm. Când se instalează bara transversală în pereții plăcilor de ipsos, se folosesc dibluri speciale, denumite în mod obișnuit "fluturi".
 • Combinați elementele de fixare cu peretele și fixați-le cu șuruburi;
 • Deșurubați șurubul de fixare, atașați capacele decorative și introduceți bara transversală în elementele de capăt.
Tijă montată

Dacă aveți nevoie să montați bara într-o țiglă de sticlă sau porțelan, aveți nevoie de un burghiu cu diamant.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

43 − 36 =