Suport de perete pentru baie

Suport de perete pentru baie

Lămpile de pe perete au dispărut aproape complet de la apartamentele noastre - au fost înlocuite cu corpuri de iluminat punct, care au câștigat popularitate datorită compactării lor. Astăzi, sconcile se reîntorc treptat la pozițiile lor, deoarece, așa cum a demonstrat timpul, au multe avantaje față de luminile încorporate. În acest articol vom vorbi despre caracteristicile iluminatului de perete, despre soiurile lor, precum și despre unele recomandări privind alegerea și instalarea sconceselor pentru baie.

Suport de perete pentru baie

goodies

 • Spre deosebire de lămpile populare din prezent, sconturile luminează un spațiu suficient de mare. Spoturile sunt proiectate pentru a ilumina zonele individuale mici ale băii, iar o pereche de sconturi pot lumina întreaga cameră.
 • Pentru perete, înălțimea plafoanelor nu contează, în timp ce luminile încorporate și chiar și candelabrele obișnuite necesită plafoane destul de înalte.
 • Cu ajutorul buretei este posibilă aranjarea iluminării anumitor zone sau elemente ale interiorului băii.
 • Suporturile de perete au de asemenea o funcție decorativă. Spre deosebire de lămpile construite în mod monoton, sconcile sunt produse într-o varietate de variante. În magazine există o gamă variată de lămpi ale acestui model, dintre care multe pot deveni un punct culminant al interiorului băii.

Avantajele pereților de perete pentru baie

Beneficiile unei burete de baie

contra

 • Pentru corpurile de iluminat instalate în baie, este necesar un echipament electric electric ascuns. Și dacă firele pentru corpurile de tavan încorporate sunt ascunse în spatele tavanului sau tavanului, atunci pentru instalarea sutienului, cablajul va trebui să fie ascuns în interiorul peretelui. Pentru a face acest lucru, trebuie să străpungă canale mici în perete, apoi să puneți cablurile electrice în aceste strobe și să le sigilați cu ciment.
 • În baie, nivelul de umiditate este păstrat în mod constant. Umiditatea aerului afectează negativ starea aparatelor electrice instalate în încăpere. Cazul lămpilor încorporate este protejat în mod fiabil de influențele externe de cel de-al doilea plafon, iar carcasa lămpii de perete intră în mod inevitabil în contact cu aerul umed.

Dezavantajele sconceselor de perete în baie

cerinţe

Cerințele pentru corpurile de iluminat de perete se datorează în primul rând caracteristicilor "climatice" ale încăperii în care sunt utilizate. Baia este caracterizată de umiditate ridicată, schimbări frecvente de temperatură, pulverizare cu abur și apă, condensare. Prin urmare, se acordă o atenție deosebită materialului din burete destinat instalării în baie. Acesta trebuie să îndeplinească două cerințe de bază:

 • să fie rezistent la umiditate;
 • Nu deformați ca urmare a modificărilor de temperatură.

Lămpile de perete pentru baie sunt cel mai adesea realizate din plastic, sticlă și alte materiale rezistente la influențe externe. Părțile metalice ale produsului trebuie protejate împotriva coroziunii, iar piesele din lemn trebuie tratate cu substanțe care împiedică deteriorarea.

Cerințe pentru pereți de sconț în baie

protecție împotriva umidității

Deci, calitatea principală a buretei pentru baie este capacitatea de a lucra în contact cu apa, adică prezența unei protecții împotriva umezelii. Gradul de protecție este indicat pe ambalajul produsului sau în instrucțiunile acestuia. Este indicat de abrevierea IP și două cifre. Prima figură caracterizează gradul de protecție împotriva pătrunderii corpurilor străine, iar a doua - rezistența la umiditate.

In total sunt 9 grade de protecție împotriva umezelii iluminare - de la 0 la 8. Lămpile marcate IPX0, nu va rezista cel mai mic contact cu umezeala, iar corpurile de iluminat marcate IPX8 pot fi folosite sub apă la o adâncime de câțiva metri.

Pentru funcționarea în sobele de baie potrivite, gradul de protecție la umiditate este cuprins între 4 și 6.

Protecția împotriva umezelii în baie

tipuri

În funcție de tipul de plafon, distingeți:

 • sconturi de lumină împrăștiată - ele sunt numite și lămpi de iluminare generală; Forma plafonului la aceste dispozitive de iluminat este astfel încât unghiul fluxului de lumină este de 360 ​​de grade, astfel încât lumina este împrăștiată în întreaga cameră, mai degrabă decât concentrându-se într-un anumit loc.
 • sconturi de lumină direcțională - folosite pentru evidențierea locurilor selectate sau a elementelor interioare ale băii; Forma abajurului limitează fluxul de lumină și vă permite să specificați o anumită direcție.

Baie de perete cu lumină difuză

Sconce pentru lumina direcționată în baie

După tipul de locație, se disting următoarele:

 • lămpi orizontale de perete, care sunt instalate de obicei deasupra sau sub orice obiect interior și asigură iluminarea acestuia;
 • sconturi verticale - modele tradiționale de corpuri de iluminat de perete, cu plafoane deschise, care servesc la iluminarea întregii încăperi sau a unei anumite zone.

Suprafețe orizontale pentru baie

Suprafețe verticale de perete pentru baie

stiluri

Lampa de perete este o piesă clasică de interior, care, între timp, este folosită pentru decorarea băncilor într-o varietate de stiluri.

clasic

Pentru interiorul clasic se caracterizează prin forme simple și elegante, combinate cu materiale scumpe. Scondele în stil clasic au în mod tradițional elemente de decor din specii rare de lemn, metale cu aur sau bronz, cristal. Lămpile de perete clasice sunt adesea realizate sub formă de sfeșnici sau sfeșnici.

Sconce pentru baie în stil clasic

antic

Stilul antic a fost întotdeauna considerat un model de armonie și frumusețe. Elementele de interior în stil antic sunt destul de masive, dar, în același timp, laconic. Sconcesele în stil antic ne reamintește sculpturile antice grecești sau ceramica. Adesea, aceste obiecte sunt decorate cu ornamente florale simple.

Sconțuri de perete pentru o baie în stil antic

baroc

Baroc - acesta este un stil foarte "decorativ", care iubește o mulțime de bijuterii și o grămadă de detalii. Pentru unii, accesoriile barocului par provocator de lux și ornamentate, dar în combinație cu interiorul restrâns, ele par uimitor.

Sconcă pentru baie în stil baroc

modern

Modernul este un stil care îmbină eleganța cu experimentele îndrăznețe cu forma. Pentru lămpile de perete în stil Art Nouveau sunt folosite materiale scumpe și frumoase: metal, sticlă colorată, pietre semiprețioase. Plafoane din vitralii - o caracteristică caracteristică a lămpilor de perete în stil Art Nouveau.

Suport de perete pentru baie în stil modern

Hi-Tech

Stilul erei tehnologiei de vârf nu tolerează excesele decorative și se concentrează asupra funcționalității elementelor interioare. Lămpile de perete în stil high-tech au un design simplu și forme stricte, geometrice. Pentru fabricarea de sconturi, se utilizează în principal metale cromate și sticlă rezistentă la impact.

Suporturi de perete pentru baie în stil high-tech

Pop Art

Pop art este unul dintre cele mai vii și memorabile stiluri din istoria artelor și meșteșugurilor și designului. Pentru lămpile de perete în stilul pop art, sunt caracteristice culori saturate, pure și forme neobișnuite de plafoane. Este posibil să se utilizeze imagini stilizate ale animalelor și ale oamenilor. Principalul material de fabricatie este plasticul.

Baie Sconces în stilul pop art

locație

Deasupra Oglinzii

Zona din apropierea oglinzii este cel mai popular loc pentru plasarea lămpilor de perete. Deasupra oglinzii, este foarte convenabil să se așeze sconturile orizontale ale strălucirii direcționate. Este necesar doar direcționarea fluxului de lumină astfel încât să nu ajungă în ochi, dar iluminează zona de lucru. Trebuie să ne amintim că lumina care cade de sus, subliniază toate defectele pielea feței.

Amplasarea peretelui de perete deasupra oglinzii din baie

Localizarea peretelui deasupra oglinzii din baie

Partea din oglindă

Prin plasarea a două lumini de perete pe fiecare parte a oglinzii, puteți crea o compoziție completă, simetrică. Dacă setați marginea oglinzii este doar una lămpi, lumina este inegală, plus inevitabil va fi umbre, care va interfera cu aplicarea make-up sau bărbierit.

Poziția suportului de perete de pe ambele părți ale oglinzii din baie

Vizavi de oglinda

Sconcesele, așezate pe peretele opus din oglindă, sunt judecate de designerii de interior în mod ambiguu. Pe de o parte, lumina reflectată în oglindă mărește vizibil suprafața băii și face camera mai ușoară. Pe de altă parte, procedurile zilnice de cosmetică și igienă vor fi împiedicate de strălucirea directă a ochilor.

Plasarea de sconturi în baie în partea opusă a oglinzii

desen

Alegerea unui perete la baie, trebuie să acordați atenție nu numai caracteristicilor tehnice ale dispozitivului de iluminat, ci și componentei estetice.

 • Designul luminii de perete ar trebui să fie în armonie cu restul încăperii. Acest lucru nu înseamnă că nu este permis să se amestece stiluri, dar chiar și pentru un interior eclectic, mobilierul și accesoriile ar trebui să fie atent selectate.
 • În plus față de orientarea stilistică a tălpii, trebuie să țineți cont de dimensiunile acesteia. Dimensiunile lămpii trebuie să fie proporționale cu dimensiunea camerei și a oglinzii, despre care va fi instalată.
 • Dacă bricheta este doar o sursă de lumină suplimentară în baie, atunci trebuie să fie selectată pentru corpul de iluminat principal (de obicei un dispozitiv de iluminare a plafonului). Ei bine, dacă se potrivesc în stil și armonizează în culoare. Opțiunea ideală este achiziționarea tuturor corpurilor de iluminat dintr-o colecție.
Proiectare de sconțuri pentru baie

Proiectarea unei lămpi de perete în baie

Sfaturi pentru alegere

Generalizați informațiile despre lămpile de perete, după ce ați formulat mai multe sfaturi despre alegerea sconceselor pentru baie.

 • Becurile achiziționate pentru a fi utilizate într-o încăpere cu un nivel ridicat de umiditate trebuie să fie fabricate din materiale rezistente la coroziune și degradare.
 • Asigurați-vă că acordați atenție marcajului, informându-vă despre gradul de rezistență la umiditate al pensulei pe care ați ales-o. Optimal pentru lămpile de perete în gradul de protecție la baie - de la 4 la 6.
 • Determinați în prealabil amplasarea ulterioară a lămpii. Dacă intenționați să plasați un dispozitiv de iluminare deasupra unei oglinzi sau să evidențiați anumite elemente ale mediului, alegeți un obiect tip orizontal. Pentru toate celelalte cazuri, sconturile verticale sunt potrivite.
 • În magazinele de iluminat, este posibil să întâlniți o mare varietate de sortimente de lămpi de perete. Când alegeți un repuls din designul general al băii, astfel încât noul perete să fie armonios îmbinat în interiorul existent.
Sfaturi pentru alegerea unei tocuri de baie

instalare

Montarea lămpii de perete în baie nu este mult diferită de instalarea buretei în orice altă încăpere din casă. Singura dificultate care poate apărea este forarea găurilor în plăcile de ceramică. Dar oricine are o experiență minimă în domeniul lucrărilor de construcție și reparații și deține echipamentele necesare va face față acestei sarcini fără dificultate.

 • Mai întâi ar trebui să aplicați un marcaj pe perete, de-a lungul căruia vom fora găuri. Pentru a face acest lucru, atașăm suportul pe care este atașat lampa la perete și marcați locurile în care vor fi amplasate găurile de fixare.
 • Înarmați cu un perforator sau cu burghiu, faceți găuri în perete. În prealabil este necesar să deconectați instrumentul de pe instrument, pentru a nu deteriora plăcile ceramice. Puteți să forați pe beton deja cu lupta inclusă.
 • Montați suportul în poziție folosind setul de elemente de fixare care vin împreună cu produsul.
 • Apoi, conectăm dispozitivul de iluminare la cablaj. Pentru a face acest lucru, conectați pur și simplu firele care ies din perete și cele care se află în corpul aparatului.
 • Acum puteți înșuruba becul și înlocuiți capacul.
Montarea sconceselor în baie

Instalarea peretelui în baie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

11 − 5 =