Огледало с рафт в банята

Огледало с рафт в банята

Огледалото в банята е не само един от основните функционални елементи, но и интериор. Рефлективните повърхности визуално увеличават пространството, повдигат тавани, добавят светлина. Наличието на светлини, рафтове, плитки шкафове увеличава функционалността на огледалото в банята.

Goodies

Банята е рядко голяма. Но в малка площ трябва да поставите много необходими неща освен санитарно оборудване: пералня, шкафове за домакински химикали и хигиенни продукти, пране кошница и така нататък. Огледалото с рафт може да замени шкафа. Ако седалките на рафта не са достатъчни, можете да изберете опция за висящ шкаф с огледална врата. Оказва се, че две в едно - огледало и място за съхранение.

На рафта е удобно да поставите бижута или часовници, които се отстраняват преди да направите душ или вана, и че пръстенът не се търкаля и веригата не се плъзга, струва си да изберете модел с ниски страни по периметъра на рафта.

Огледалото с рафт може да се превърне в централен елемент на интериора, около който са разположени останалите обекти. Това е огледалото, което определя стилистичните характеристики на интериора.

Предимства на огледалата за баня с рафт

Плюсове на огледалото с рафт в банята

Предимства на огледалото с рафт за баня

минуси

Недостатъци на огледалото със срок в банята може да се осъществи само при неуспешни избора си: размера на несъответствие огледало размерите на помещението, затруднено отваряне затваряне на вратата на кабинета огледало липса на осветление в тъмен на банята, евтин продукт с по-ниско качество.

Недостатъци на огледалата с рафтове

Популярни размери и форми

Има огромен брой различни видове огледала за баня с рафт. Те могат да бъдат класифицирани в съответствие с метода на закрепване (стени, подове), в конфигурация, размер, рамкиране, наличието или отсъствието на осветление, декоративни елементи, материали за вземане на рафтове и т.н.

За жени, които са свикнали да прилагат грим в банята, има козметични огледала. Те са разположени по такъв начин, че в рамката огледалото може да се завърти под всякакъв ъгъл, в зависимост от това как пада светлината.

Вградените огледала са популярни. Обикновено те са елемент от кабинета или са построени направо в стената на банята. Стеновото огледало може да бъде окачено чрез примки или залепено директно към повърхността.

Огледалата се предлагат в различни конфигурации: кръгли, правоъгълни, полиедрални, полукръгли, сложни форми. Формата се избира в зависимост от стила на интериора. За да го направите строги, изберете модели с ъгли, мекота и пластичност - с плавно извити ръбове. Към огледалото на стената не изглеждаше обемист, но сякаш плаваше във въздуха, не трябваше да го очертаваш. Достатъчно е краищата му да бъдат третирани с фез.

Съществуват и сложни проекти с няколко рафта, разположени хоризонтално, вертикално или дори стъпаловидно. Всяка от тях дава на стаята известен външен вид: стъпи "повдигнете таваните", хоризонтално - "натиснете стените".

Размери на огледалата с рафт за банята

Огледало с рафт, вграден в стената на банята

Размери и форми на огледалата с рафтове в банята

Материали за рафтове

За рафтовете в качеството на материала може да бъде стъкло, метал, пластмаса, камък, керамика, рядко дърво. Най-издръжливите рафтове от неръждаема стомана. Пластмасата е по-малко практична поради крехкостта на материала. Ако рафтовете са от стъкло, те са изработени от тройно-темперирано удароустойчиво стъкло, покрито с тънък филм. Ако все още успява да се счупи, фрагментите остават върху филма и не се разпръскват в стаята.

Мраморните огледала са монолитен дизайн. Те изглеждат монументална и старателно, защото подходящ за просторна баня, а не малка като в "Хрушчов".

Начините за закрепване на рафта към огледалото също са разнообразни: за лепило, за закрепващи елементи, за смукатели. В последния случай рафтът може да бъде поставен на различни височини на огледалната кърпа.

Материал на рафта за огледалото в банята

Рафтове за огледала за баня

Ъглови варианти

Запълване на ъглите в стаята - способността за оптимално използване на пространството. Това важи особено за малка баня. В този случай огледалото може да бъде поставено на вратата на ъгъла шкаф. Намира се върху мивка или пералня.

Ъгловият шкаф с огледало увеличава визуално пространството, ви позволява да я използвате ергономично. Сред моделите на такива шкафове не само висят, но и на открито. Те могат да бъдат тесни, като калъф за моливи, или да са малка мебелна стена с огледално шкафче в средата и без огледало в краищата. Удобно е да се построи мивка в този дизайн, като се поставя директно под огледалото.

Ъглов шкаф с огледало за баня

С подсветка

Подсветката е прикрепена към огледалото в банята допълнителна функция - осветяване на стаята, по-точно увеличаване на количеството светлина. Често таванната лампа не дава достатъчно. Осветлението също така позволява на една жена да извършва козметични процедури и да прилага грима без напрежение на зрението.

Като подсветка може да бъде LED лента, подплатена по периметъра на огледалото. Ако се пропусне зад огледалото, дизайнът се оказва по-обемно.

Друго подчертание е мини свещ. Тя може да бъде една и да се намира в средата на горния ръб на огледалото, или две свещи, разположени по протежение на ръбовете симетрично.

Оборудването за огледала в банята трябва да има допълнителна степен на защита от влага, тъй като влагата и електричеството са несъвместими неща.

Огледало с рафт и подсветка

Осветление върху огледалото с рафт

Какво да обмислите при избора си?

Първият критерий за избор на огледало с рафт в банята - нейните размери. Ако пространството позволява, можете да изберете подово огледало в човешкия растеж. Но шарнирно - най-често срещаният вариант.

Тъй като банята е влажна стая, огледалото за хола или коридора няма да работи. Неговата амалгама бързо ще слезе и продуктът ще бъде неподходящ за употреба. Огледалата за баня имат усилена амалгама, без да се страхуват от влага.

Рафтът за огледалото трябва да е здрав и да има надеждни скрепителни елементи. Това ще ви позволи да поставите върху него не само гребен, но бутилки с шампоани, козметика, електрически самобръсначки и други предмети. Не по-малко надеждно трябва да бъде фиксирането на огледалото към стената.

Критериите за подбор могат да включват и дизайна на огледалото, но всичко зависи от вкуса на собствениците и интериора на банята.

Съвети за избор на огледало с рафт за баня

На каква височина трябва да се мотае?

За да се отговори на необходимостта, а височината на корпуса, тъй като долната част на огледалото трябва да е на височина не по-малко от 35 см и не повече от 50 см. Пространството между тях може да бъде разположен за монтиране на четки за зъби, сапун чиния, и т.н.

Правилната височина на огледалото с рафт за банята

Правилно поставяне на огледало с рафт в банята

монтиране

На лепилото за плочки. По този начин огледалото е закрепено така, че да е на едно и също ниво по дебелина с плочка. Лепилото се нанася върху обратната повърхност на огледалото с назъбена мистрия, за да се подобри адхезията към стената. Между плочката и огледалото трябва да оставите малки пролуки, които могат да бъдат контролирани от специални маяци - кръстове. Натиснете огледалото върху стената и задръжте за 10-15 минути. Можете да опростите задачата, като я закрепите към двустранна лепенка. Докато лепилото изсъхне, шотът ще държи огледалото на стената.

На винтовете. Изберете огледало с отвори за винтове и декоративни пластини на шапките. В стената маркировките се правят в съответствие с дупките на огледалото. Пробити дупки в стената, поставени пластмасови дюбели, които обикновено са снабдени с огледало. Винтовете, завити в отворите на огледалото, се завинтват в дюбелите. На главите на винтове, поставени на облицовката. Между стената и огледалото, както и огледалото и винтовете, трябва да се използват гумени тампони.

Монтиране на огледалото с рафт в банята за лепило

Инсталиране на огледало с рафт в банята на винтовете

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + 2 =